Lohusa dönemi nasıl unutulacak

Senin yaşadıklarının beterini yaşadım canım, 10 günlükken yanımda bakacak kimse yoktu evde beşik bile yoktu. ve bebeğim yerde, her gün gelen görümce ve misafirlerine 10 günlükken yemek hazırlıyordum, onlar da içeride oturup benim sofra hazırlamamı bekliyorlardı. Yiyip gidiyorladı. Üstelik 8 aylıkken haciz gelmiş, eşyalarımı toplamış götürmüş, evde ne buzdolabı, ne çamaşır makinesi, ne bulaşık makinesi. Her şey elde, bu çok uzak tarih de değil, 7 sene öncesi. Eşim sinir küpü, sıkıntıdan bana sarıyor, lohusa olmanın bir nazı olabileceğini düşünmedim bile.

Çok güzeldi yine de bebeğimin ilk günleri, ona hergün banyo yaptırmak, günden güne değişmesi. Görümcelerle halen hep görüşürüz, neredeyse hergün gelirler ama artık eskisi gibi değil ilişkimiz. Geçmişi geçmişte bırakın, ders alın insanların hangi muameleyi hakettiğiyle ilgili ama bu kadar abartmayın

Ah canim benim nasil üzüldüm okuyunca konunu sana tavsiyem çoğu seyleri bende yaşadığım için cocugumun en guzel anlarini hep stres hep aglamakla gecti o kadar pismanim ki simdi kizim iki yasinda ama o küçücük minik yavrumu doya doya sevemedim o agladikca bende agladim budefa iyice huzursuz olduk ikimizde savaşı birak artik gecmisi unutmaya çalış anin keyfini çıkar cocuguna sıkı sıkı saril surekli onu sev sen opmeye kiyamadikca birileri gelip her saniye öpüyor onlar opuyorsa sen daha cok öp sev en guzel anlarini cocugunla yaşa insallah bundan Sonra hep mutlu olursun bebiside öptüm

İyi dayanmışsın. Ben senin yerinde olsam o aileyi kurşuna dizerdim herhalde

Kendi lohusalığımı okudum sanki, kendi hayatımı ,kendi kocamı, kendi kaynanamı, tek fark ben sezeryan doğum yaptım tek farkımız bu. Geçmişi unut artık canım önemli olan kendini şimdi ezdirmemen. Önemli olan bu iğrenç insanlarla baş etmen. Herkese haddini bildirmen kocana bile tek bir lafını yutma onlar kötüyse sen onlardan daha kötü ol.

Bence konu sahibi

Ve böylece lohusa depresyonunu hatırlayanlar o günleri hala atlatamayanlar olarak bir kişi daha çoğaldı. Ben.. Diyecek birşey yok. Uzun süredir çok şükür ki iyiydim. İki sene oldu. O salak gerzek günleri yine hatırladım. Allah kahretsin. Ama ben kaşındım. Uzak dururdum bu konulardan ama bile bile okudum ama bitiremedim. Allah kahretsin hepsini.

Inan bana yasadiklarindan dahada beterini yasadim( cocuguna yapilanlar disinda) simdi konusmuyoruz. Yinede ortalik gulluk gulistanlikmi? Degil tabikide. Uzunca bi sure kavga ettik durduk anasiyla kusum diye. Ama simdi son raddedeyim. Olmadi cekip giderim artik.

Allahim ne insanlar var ya bende sıkıntı cekiyorum ama sukrettim halime. Rabbim bebeginize uzun saglikli omurler versin insallah sizede bol bol sabir

Herkes kaynanadan yada esinden cekmis.. Maalesef bunlar beklenen seyler..
Ben annemden cektim, onunla yasadiklarimi unutamiyorum degilde.. Hazmedemiyorum. Artik onu annem gibi gormuyorum.. Dogum yaptigim gece yanimda kalmadi, eve gitti.. Kv kaldi. Oysa daha once konusmustuk. Anne sen kal, kv degil demistim..
Evde bakar dedim, oglum bir gunlukken ise gitti.. ( kendi isyeri gitmeyebilirdi..)
Oglum sarilik oldu, sicaklarinda etkisiyle banyo yaptirsak bile uyanmiyordu. Cok zordu. Yind kv bakti..
Yalvardi donun bakicam diye, donduk yemek yapip birakayim dedi.
Patates haslayip yine ise gitti..
Babam hastaneye bile gelmedi. Anali babali buyutun demedi bile esime..
Aramizda kavga sikinti da yoktu..
Artik hicbir manevi bagim yok. Cok uzuldum ama simdi yuzune bakinca hicbirsey hissetmiyorum..
Kayinvalide ile sorun yasasam bu kadar uzulmezdim. Cunku annemden beklemezdim!!..

Okuma ya yürek dayanmıyor. Sizin ki normal bir lohusalık değil ki, unutulsun geçilsin.

Cidden bir yardım alın. Gidin iyi bir psikoloğa şöyle 5-10 seans anlatın , dinleyin...

İnşallah bu KV-KP- Görümce vs hepsinden çooook uzaktasınızdır.

Allah o kocanızı da akıl fikir versin. Merhametsiz cahil, keşke bu anlattıklarını okusa. 2. çocuğu gerçekten istiyor musunuz?

Ben bunların 10da 1 ini yaşamadım ama lohusa iken depresyona girdim..
Nasıl insanlara dusmussunuz çok üzüldüm okurken..
Orada olayım bi basın gidin be diye bagirasim geldi..
Aileniz ne diyor nasıl sürecek bu insanlarla ömür.. cevap vere vere de iyi olunmaz ki.. sürekli savaş hali..

Yanlız değilsin kardeşim. Doğumda da yalnızdım, evde de. Bir tek eşim vardı yanımda.

Senin gene patates haşlayanın varmış. Benim annem 1 gün önce doğum yapmış kadına yemek yaptırdı, yedi. Misafir gibi oturdu oturdu gitti. Hiç bir konuda destek olmadı, ne çocuğun bakımına ne bana hiç yardımcı olmadı. Gece falan da kalmadı. Halbuki çok yakın mesafede oturuyor bana. Geceleri zaten kimse kalmadı yanımda. Bir eşim bir ben, bir çocuk. Hem yeni doğum yapmış lohusaydım, tecrübesizdim, hem evin tüm yükü bendeydi, hem de geceleri çocuk emziriyordum. Tek başıma çok zorlandım.

Çalışacaktım doğumdan birkaç ay sonra, annem bana güvenme asla bakamam dedi. Mecburen çalışma hayatını durdurdum çocuk büyüyene kadar. Annem mi annem, hakkını inkar etmem ama gönül bir şekilde kırılınca geri dönüş olmuyor. Şimdi görüşsek de asla samimi değiliz.

Zaten 2. çocuk olursa anneme diycem hiç zahmet etme anne, gelme eve, benim için gelmen daha zahmetli oluyor diye. En azından sadece kendime ve çocuğuma bakarım, bir de misafir ağırlamakla uğraşmam

Allah yardımcın olsun konu sahibi darlana darlana okudum walla

Bence 2. Çocuğu düşünme bu aile ile kafayı yersin

Sende diğer arkadaşlar gibi pençe çıkarırdın müdahale ettirmezdin ama EŞİN OLACAK ÖKÜZDEN kaynaklı bu

TUTUKLUĞUN ne yazıkki

Ruhunu iyileştirmeden, eşin ve bu insanlar değişmeden sakın olaki 2. cocuk düşünme, bebegininle her saniyeni güzel

geçir,gecmişi bırak bi yararı olmayacak

Siz iyi misiniz gerçekten ? Geçmiş bitmiş bir süreci neden destan gibi yazarak yeniden canlandırıp kendinize eziyet ediyorsunuz ? Profesyonel bir yardım almanızı şiddetle öneriyorum.

gercekden unutulmuyor
bende kırıldım lohusayken kendı anneme ve kayınvalıdeme
sadece bu ıkısı yettı uzuntulerıme
ve unutamıyorum cok baska bı kırgınlık oluyor nıyeyse...

en ıyısı bebege tek bakmak gıdıp dogum yapmak dogum yaptıkdan sonra arayıp kontrole dıye gelmıstık doguma aldılar demek ve bu sırada coktan emzırmıs olmak lazım

keske oyle yapsaymısım...

yardımcı olmak yerıne daha cok hırpalıyorlar ınsanı kimi dınleyecegını sasırıyorsun

bende uzgun oldugum ve unutamadıgım ıcın bı tavsıye veremeyecegım ama en guzel ılac yavruna sarılmak koklamak sanırım o bana herseyı unutturuyor
allahım ısteyen herkese nasıp etsın

Senin yasadiklarini misliyle yasadim hala atamadim o gunlerin sitresini 4 yasinda cocugum kolay atlatamiyor insan suan kv kp ve gorumcem ve tayfasi yuzunden hala psikolojik sorunlarim var yillarca bekledigim bebegimin mutlulugunu bile yasatmadilar bana hala nrfret doluyum bu konuda cok doluyum

Oglum 2 aylikti karnimda ben bakmam diyordu. Talep eden de yoktu... Daha agrima giden bi dolu sey var...
Esim dogumdan cikip oglumun fotograflarini gostermis aa bunun parmagi eksik demis fotoya bakip.
İnsan torunun dogmus oyle bile olsa bunu mu gorur soylersin. Herseyi tam Allaha sukur.
Bana bakmamasini gectim sizofren ablam var, dogurdugumun ertesi gunu ise gitmeden ablani birakayim sana diyor. Guler misin aglar misin bacim.
Kiz sizofren , ben yeni dogurmusum minicik bebe..
1 ay sonra ablamin oglu geldi 10 yasinda pervane oldu ona ne yedirecegini sasirdi..
Bn kendime yemek yapiyorum anne bes dk arabasini salla da uyanmasin dedim. Ben senin oglunun usagi miyim dedi.
Komsunun kedisini sever gibi 5 dk sever gider..
Yapicak bisey yok.. Ben evladima layik olayim bana yeter..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…