Lohusa dönemi, ben mi hassasım :)

she86

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2022
2.820
1.649
63
38
Merhaba kızlar
Lohusa dönemindeyim 17 günlük .. Bebeğimle alışma sürecindeyiz .. Annem ev işlerine bakıyor eşimde bana destek oldu bu süreçte . Eşim bugün işe başladı..
yalnız bu süreçte bana kızar mısınız yada abartıyor da olabilir malum hassas dönemim :)
Bebeğimi emziriyorum tam gazını çıkaracağım, eşim elimden alıyor ver hayatım gazını çıkarayım. Ben dönüp kalıyorum . Gece sürekli bana sen yat sen yat hayatım yahu diyorum sonuçta bebek uyumayınca , huzursuzsa nasıl yatayım yani başlarda beni düşünüyor sanıyordum lohusayım diye ama şimdiler de garip gelmeye başladı . Elimden alması beni 2.plana atması tamam hoşuma gidiyor ilgilenmesi ama .. bi kaç defa ben dedim hayatım işe gideceksin yarın uykusuz kalma dedim ne alaka hayatım ben onun babasıyım tabiki uykusuz kalacağım dedi, bir şey demedim senin gibi bende seni düşünüyorum dedim bende annesiyim ben mi abartıyorum ya ..

Gercekten kadin milletine yaranilmaz. Bunun nesi rahatsiz etti sizi?

Bu donemde hormonal olarak kadinlar asabi-cocugunu kimseye vermez-asiri korumaci olabilirler. Her hissettiginiz normal. Bu hislerin hepsi bebeginize en iyi sekilde bakabilmeniz icin varlar ve hormonlariniz tarafindan yonetiliyorlar.
Allah anali babali buyutsun. Saglikla, neseyle buyutun bebisinizi.

Tam olarak sorun eşinizin bebekle daha fazla ılgılenmesıyse..bırakın yaaa daha ne ıstıyorsunuz ılerde cok ararsınız.. sız sadece emzırın ve sevn işte ne güzel

Fazlasıyla abartıyorsun.
Bence kendini toparlamalısın.

Ya dediğim gibi bende kendmi dışlanmış gibi hissediyorum yoksa ilgileniyor dediğim gibi dönemim hassas

Ya çok tatlısınız siz uyuyun dinlenin diye yapıyor, ben emzirirdim eşim gaz çıkarır yatırırdı yatağa , bence tadını çıkarın biraz daha büyüyüp uykusuzluk süresi arttıkça o zaman bunun kıymetini anlayacaksınız ve şimdi eşinizi bu işten uzaklaştırırsanız ileri de ama hiç çocuğun sorumluluğunu almıyor, çocupa bakmıyor dersiniz bırakın bağ kursun , alt almayı da gaz çıkarmayı da yapsın sorumluluk alsın.

İkinci plan derken yani sen gazını çıkaramazsın düşüncesi ile mi hemen elinizden alıyor size de sanki sizi düşünüyor gibi davranıyor? Yani sizin teoriniz nedir neden böyle davranıyor olabilir
Çok iyi bir baba olduğu için değil belli ki sizin gözünüzde
Konunuzu eşinden doğru düzgün destek görmeyen tek başına bakmak durumunda olan kadınlar okuyunca gülmüşlerdir derdinize kusura bakmayın
Yani pek yorulmuyorsunuz heralde dinlenmek için wc de gözlerimi kapatıp içimin geçtiğini bilirim ben hani gözünüze batan durum aslında çok işinize yarayacak bir durum

Aksine mutlu olmalısın burda ne başlıklar var, lohusa döneminde nasıl davranan kocalar var. Şükür ki kocan iyi biriymiş. Benim eşimde ben lohusayken beni hep dinlendirdi, ben emzirdim sadece, gazını eşim çıkarırdı altını eşim alırdı. Bana hep sen uyu dinlen kızımızın sana ve sütüne ihtiyacı var derdi. Ben emzirirken bana su getirir hala. Bunların hepsi çok değerli

Aynen eşim . Ben emziriyorum o gazını çıkarıyor altını değiştiriyor falan .. hatta bazen annene çaktırma diye sohbet ediyor onunla banada sürekli sen yat kuzum diyor ama ben sanki beni dışlıyormuş gibi hissediyorum lohusalık dönemimden demekki hassaslık

Seni kimse dışlayamaz merak etme bebeğinin en çok sana ihtiyacı var, şu an biraz hassassın ama bakış açını değiştirirsen daha kolay olur. Eşin hem sana yardım etmeye çalışıyor hem de babalık yapıyor. Sen nasıl anneysen o da baba

Bulmus da bunuyor sendromuna girmisseniz lohusalikta muhtemelen hem yeni çocuk heyecanından hem de lohusalık dönemini rahat atlatabilmeniz için ekstra çaba sarf ediyor eşiniz ne kadar düşünceli maşallah

Kocasından şu desteği görmek için herşeyini verebilecek kadın varken bir tık şımarıklık yapıyorsunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…