Lohusa depresyonuna girdim diye konu açarsın demiştiniz...

Arkadaşlar çok sinirliyim kelimelerimin çoğu yanlış yazılmış affola hiç iyi değilim
Küçücük cocugu alıp kendi evine goturmesine izin vermişsiniz kimbilir kendi evinde neler yapti.
Kolik bebege gaz damlası dışında hiçbir şey verilmez çok agliyorsa doktorunuzA danisip hangi damla uygunsa Dr nasıl diyorsa o şekilde vermeniz lazım. Bunun dışında aglamamasi için bir sling alıp kendinize baglayin hep sizinle olsun hem bu sekilde sutunuz artar hem de cocuk huzurla uyur. İlk 3 ay kendinj anne karninda saniyor ve bağırsak hareketleri de oturmadigi için böyle.
Emzirme saatine bakmadan bol bol emzirin çünkü gazi varken de uykusu varken de emmek isteyebilir.
Kakasini yapamayinca da poposuna yabancı cisim kesinlikle sokmayın. En fazla zeytinyağı ile anuse masaj yapabilirsiniz. Biz sıcak havlu utuleyip utuleyip havlulari değiştirerek koyardık gece uykusuna ancak böyle dolardı.
Kayinvalidenix cok cahil açık açık söyleyin gelme diye (zaten söylemişsiniz).Allah sabır versin

Bu aile baştan beri ne olduğunu hiçbir zaman gizlememiş ki sizden. Hep vasat ve sinir bozucu olmuşlar anne oğul. Çocuk yapınca farklı olmalarını beklemeniz hata. Onlar tabiatlarına uygun davranıyor. Siz niye bu müthiş ikiliyi bir de çocukla ödüllendirdiniz o daha tuhaf.

Daha 20 günlük fragmanı bu. Artık hem size hem bebeğinize bulaşacaklar.

Doğum yapan sensin niye alttan alan sen olasın ki?
Ben kızıyorum valla hem o kadar acı çek hem çocuk bak bir de her konu da yapıcı olmaya çalış.
Kimse kusura bakmasın herkes sana karşı yapıcı olmak zorunda.
Kırılan kırılır bu durumda ama sen sessiz kalmışsın.
Şimdi tavır koyma vakti.
Giden gitsin hiç düşünme bile önemli olan senin ve bebeğin iyi olması.
Kv işte adı üstünde.
Gıcık alayı gıcık

Ben okurken sinir oldum. Daha 20 günlük bebek. O bebisin şimdi süt içip tekrar uyuması lazım. Oyun oynayacak zaman da değil ki.allah akıl fikir versin.

Siz ona soğuk davranın, bu zamana kadar gozardi ettiğiniz her şeyi bırakın artık. Emzirdikten sonra gazını mi alacak vermeyin.

Evine mi götürecek hayır diyin, seveceksen burda sev diyin.

Yavrunuzu siz severken kucağına mi alacak, hayır diyin ben seveceğim onu, bende kalacak diyin. Ona kesin bir dille konuşun.

Bebeği alıp götürmek ister yine kavga ederim ama ben bağırırken karşımda gülen insan ne kadar takar bilmiyorum artık ne yapacağımı bilmiyorum ben

Almayacaksınız eve, bebeği de vermeyeceksiniz.
Kocanız bir şey diyecek olursa "Kendi aranızda çözün demiştin, benim çözümüm bu, bi süre annen gelmeyecek" diyecek kestirip atacaksınız.

O öyle sanmasın, aman ayıp olmasın falan fıstık olmaz öyle, size muhtaç bir bebek var ve annesi şu dünyada tek tanıdığı, tek güveneceği varlık, bi sizi biliyor o yavrucak, bi sizin sesinizi kokunuzu tanıyor; onu oyuncak gibi vermeyin kimsenin eline.
Anneniz evinizin işine yardım eder, siz bebeğinizle koyun koyuna takılırsınız böyledir bu süreç.
Uyuyacağınızda alır sizi rahat ettirirler, size ekstra sinir harbi yaşatmazlar.
Yaşıyorsanız, kocanız da nasıl davranacağını bilmeyen etkisiz elemansa, kvyi siz postalayacaksınız.
Tabak çanak kırmakla olmaz, gülerek kapıya geldiğinde bir kalıp sabunu uzatıp "Bunu münasip bir yerine mi sokarsın, koynuna alır sallar mısın sen bilirsin, gelme istemiyorum, istersem ben çağırırım" deyip kapıyı kapatacaksınız bu kadar.

Inanmiyorum yaaa sana cok uzuldum Allah yardimcin olsun canm benim. Bence sen annenide daha fazla uzmesinler rica et annecim sen git kirki cikinca gelecegim de gonder anneni. Kayinvalidenede esinede soyle bebegime tek bakacagim annemde gitti lutfen kirkina kadar kimse gelmesin. Esimle ben bebegimi yikayacagiz bakacagiz diyebilirsin. Burda cok oyle anneler var. Bak gecen hafta yengem dogum yapti ikinci bebegi. Soyledik anneni cagir kirkina kadar yada ne kadar isterse senin yaninda kalsin dedik. Once sorduk kim yaninda kalirsa rahat edersin dedik benim annemde kalablirdi cunku. Kendi annem dedi.tamam dedik. Annesi suan yaninda bebegi biz hergun sadece 10 dakika uzaktan gormeye gidiyoruz eve cikiyoruz. Asla ne giydirdin sütün varmi diye soru dahi sormuyoruz. Ben bebekle hastaneden geldik tum ailemi uyardim.gelin lohusa. Katiyen kimse surekli karismasin uyarmasin cikmasin. Annesi 7 cocuk buyutmus gayt iyi yapar dedim. Babannem hemen atladi bebege sekerli su verin dedi. Sen karisma dedim ben hastanedeydim doktor oyle bisey soylemedi babanne dedim geline karisma luten dedm. Annesi ne kadar kalacak dedi. Istersen annesi gitsin sen cik yukari bebege geceleri bak dedim.ben hastayim filan dedi ozman sus karisma dedim. Yani geline sadece bisey lazimmi marketten. Bebegin utusu yapilcaksa yapimmi gazi varsa cikarimmi diye cikiyorum.bebek buyusun zaten aliriz oynatrz bakariz suan darlamaya gerek yokki. Sizde ayni konusmalari yapin bence esinle

Valla bağırdım çağırdım belki dedim işi ben de deliliğe vurursam tırsar ama karşımda güldü eşim konusunda haklısun onda iş yok onda beter olsun ana oğul

aynı benım kocam pasif ne anasına laf geçirir nede bana ,

doğurdugum da görmedigim kıymet yüzünden bir tane çocukla kaldım ,

Kendiniz bakın çocuğunuza. Annenizi gönderin kayınvalidenize de söyleyin teşekkür ederim yardımcı oldunuz ama artık 20 günlük oldu bile bundan sonra kendim bakcam diyin. Almak isterse vermeyin gerekirse kapıyı kitleyip içerde oturun gidene kadar. Evet çocuk bakmak zor kabul ama sonuçta yapan herkes bunu bilerek yapıyor. Bi süre sonra sizde alışacaksınız. İlk çocuğumda benimde kayınvalidem yardımcı oldu 1 hafta. Sonra ben kimseyi istemedim. İkincide hep kendim baktım şimdi kimsenin bi söz hakkı yok üstünde. Çokta güzel oldu böyle keyfini çıkardım. 2 saat uykuyla günlerce idare ettiğim oldu. Zor dahi olsa çocuğunuzla olun sonrasında çok ararsınız bu günleri. Küserlerse de küssünler. Ben zaten anneme kalkıp surat asan muhattap olmayan biriyle konuşmazdım. Pasif oldukça üste çıkıyorlar. Yardımları dokunmuyosa üstüne zararları oluyosa kapıyı gösteririm buyurun burdan diye.

Kuzucum bir de herkes nasıl çat kapı giriyor odaya? Çocuğum 3 yaşına girecek KV evine gitsem kapıyı kilitlerim uyuyacağımız odada. KV hep söyler durur merak etme kimse girmez diye. Olsun ben rahat edemiyorum derim. Emzirmeye girerim yine kilitlerim. Kendi evimde de kilitlerim geldikleri zaman. KV geldiği zaman da odamdan çıkma uyuyoruz de emiyor de üstüm müsait değil de açma odanın kapısını. Benim KV yeni evliyken yanında üzerimi değiştirmemi bekliyordu odadan çıkmak istemiyordu ama gerçekten çok uğraştım tavrımı anlaması için. Ben evde yokken yatak odama girip dolap çekmece girişmişti her şeyini ellemişti çok çok sinirlenmiştim. Kendisi yerini bilmediği için ben hep kapımı kilitliyorum artık evime geldiğinde yatak odamı kilitleyip çıkarım. Çocuğumun altını yanında değiştirmedim hala değiştirmem kapıyı kapatmadan çocuğumun mahremi derim . Biraz sınır çizin gerçekten böyle hayat geçer mi?

Içim şişti okurken benim allah kolaylık versin canim bebeğin mutluluğunu bile yasatmamis sağolsun..
Nasıl ayak kesersiniz bilmiyorum ama gelince fazla muattal olmayın cocuguda vermeyin

Verme bebeğini zorla mı alacak kucağından o gelince otur kalkma

Hikayenizin ilk başlarını okurken mesela bebek gibi konuşmasına sinir olmanızı , biraz da sizin lohusalık psikolojisiyle abarttığınızı düşünmüştüm ki, şekerli su ve sabun olayında şalterlerim attı. Bir de çok meşhur şu “biz böyle büyüttük” laflarıyla zamane yeni anneleri küçümseyen, sen ne bilirsin ki tavırları. Oysa onların zamanında her şey kulaktan duyma yapılırdı, şimdi öyle mi, her yerde doktor makaleleri, bizzat doktordan alınan bilgiler veriler... ama sorsanız doktordan daha doktordur bunlar.
size tavsiyem lafınızı esirgemeyin. Sizi üzen kim olursa olsun -anneler de dahil - kendinizden uzak tutun. Kavga etmeden, bir süre uzak durması yönünde konuşun bence. Bebeğinizle de yalnız bırakmayın. Şekerdi, sabundu aklınız kalmaz en azından.

en fazla ne olabilir?? kıskanç, fesat dermiş kaynana desin çok da tın. ayrıca çocuğum söz konusu iken kıskanç fesat olsam ne olur? bu kadar pasif olmayın. 20 günlük bebeği alıp götürecek, şekerli su verecek alnını karışlarım o kaynanın... kocan olacak sümsükten bişey bekleme, o kaynanaya da ağzına geleni söyle. eve alma.

Bunları yasayacagımı bıldıgım ıcın cocuk ıstemıyorum
Ki yapmak istersem de bastan dıycem lohusa zamanı kımseyı ıstemıyorum evımde. Cocugu nasıl buyutmem gerektıgı konusunda nasihat ıstemıyorum
Yoksa torun falan yok dıycem

Yahu kardesın falan yok mu. Al bebegını gıt bır sure böyle olmaz. Depresyona gırdım de gıt yanı

Kadına bardak attın yine mi geldi? Baya yüzsüz

Git annenin evine lohusalık bitene kadar sonra kendini toparlayınca ayar verirsin

bebeği alip nasil evine götürüyor ya, izin vermeyin. Ben doğumu kv yaninda yaptım tayin dönemimizdi ev toplanmıştı, annemde yurt dışından gelecekti doğum daha erken oldu biletten 2 hafta kv demle kaldım. Tabi bazi seyleri oldu ama engelledim.mesela biz odadaydik bebeği hic almadilar diğer odaya bile, akşamları eşim biraz odaya götürdü cok dokunmadan sevdiler. Ne dediysek saygi duydu ona rağmen bile ben herşeye gıcık kapıyordum. Lohusalık cok farkli, siz hemen bir sekilde olaya el atin eşinizle tekrar tekrar konuşun bunun önünü alamazsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…