Lohusa depresyonuna girdim diye konu açarsın demiştiniz...

Bu ne be böyle Allah sabır versin arkadaşım benim kaynana akşamdan akşama geliyodu ona bile sinir oluyodum şimdi ayağında sallıyo diye alıveriyorum çocuğu evini götürmesi sözkonusu bile olamaz verme sende 20 günlük çocuğa şekerli su mu verir hasta ruhlu çok bakası varsa doğursun bitane

İstedigi tedaviyi görsün,kayınvalideye acıma acınacak hale düsersin.Tecrübeyle sabittir.Bebeği verme,evine götürmesine hiç izin verme.Biraz da bunlara izin vererek yüz vermişsin.Herşeyi yaparım kafasına girmiş.Gelince de konuşma.Biraz çekinsin ya.

20 günlük bebek KV evinde ne işi var yahu alıp götürmesine niye izin veriyorsun? Kıskandın zannetsin . E kıskan da zaten ama verme. Uyuyacağız de. İlk 3 ay 4. Trimester sayılıyor senin kucağına sıcaklığına ihtiyacı var. Al koynuna uyu yav mis gibi kokar o şimdi. Ayrıca kötüyü çağırmak istemem ama ani bebek ölümleri hep ilk aylarda oluyor ben gözümün önünden ayırmazdım, bir defa annem ben rahat uyuyum diye yanımdan alıp başka yatağa koymuştu onunla tartıştım. Sen lohusasın şimdi şu kafayla o kadına haddini bildirip sınırını çizmek için her yol mübah. Yoksa biraz büyüyünce çocuğu sana göstermezse şaşırma. El kadar bebeğe şekeri yağı da vermiş helva yapıyor sanki . Ay Allah'ım benim kız kardeşim filan olsaydın keşke o kadın görürdü gününü

İçinden nasıl geçiyorsa öyle davran kendini tutma kıskanıyor şansın bırak benim bebeğim elleme kıskanıyorum var mı ohh sadece benim işte demi aşkım de bebek sesiyle bebeğine bakıp ..yazık sana ya hzuurla bebeğinin aşkıyla yaşamak varken yaşadığın su duruma çok üzüldüm..ayrica 20 gunluk bebek elde çok tutulmaz yahu o sürekli uyucak kucakta terler gaz yapar sonra tabi gece sürekli ağlar emzirip altını değiştirip yatirican bebeği ve gözünün önünden asla ayirmayacaksin...20 gunluk bebeğimi evimden disari çıkaranin..dünyasını başına yıkarım.. gözünü seveyim kayinvalidemin ya ne tatlı kadın valla..sakın sabredeyim deme bak ilk evliligimde bende yaşadım sabreder sen eğer sonra kendine sinir olursun pat pat şöyle içindekini yoksa sütün kesilir..yahu verme bebeğini kim engelleyebilir ..kolaysa alsın ...kayınpeder içeri girince ...yuhhhh artık diye bağır ..çok baba kapiyi niye calmiyorsun emziriyorum yahu diye bağırarak konus baya bir bağır anca anlar

Ben demistim size açık açık annem varken yeterli. O gittiğinde ihtiyaç halinde siz gelirsiniz demeliydiniz. Kalabalık istemiyorum deseniz daha normaldi.
Muhtemelen kötü gelin olmaktan çekindiniz.
Şimdi bardak çanak savurmak daha iyiymiş gibi.

Neyse yerinizde olsam bebeğim evimin dışına çıkmayacak ufak yardımlar için annem burada zaten. Sık sık yorulmayın siz derdim ben.
Siz yapabilir mısınız bilmem..

Vereceksin hepsine ev işi bebeğine ahtapot gibi sarilacaksin aslında.

Açık açık da iş isteyeceksin.
Yaa camlar da ne pislenmişti ille yardımsa bana o lazım.
Ayy canım da nasıl ev baklavası çekti.
Şerbetli tatlı süt de yaparmış.
Minicik bebek enfeksiyona açık. Ev tozlanmasın aman.

Böyle iş buyurunca ortada anadan başka kimse kalmaz

O gelince odaya gir çıkma. Kapını da kitle

Eşim sen haklısın ama o da annem ne yapayım diyor kendisi şu an depresyon tedavisi görüyor ilaçlar falan hastaneye yatacak derecedeydi yeni düzeliyor o yüzden birşey diyemiyor ama deliren ben oldum
Baslarim oyle kocaya. Yatacaksa yatsin hastaneye kafasi pelte olmus toplanip gelsin. Ruh hastasi annesini de alsin bir zahmet yanina. Cocugu deney tahtasi sanmis manyaga bak. Delirmekte haklisiniz. Anneniz de uzulup durmasin bos yere bu kadina agzinin payini verin birlikte. Verip durmayin bebeginizi onun sizle bag kurmasi lazim.

Yeni kırk çıkarmış biri olarak söylüyorum, hissettiklerin değişiyor aynı duygular herkeste oluyor yani ama 40 çıkınca bu kaynana değişmez. Belli ki aklınca yardım etmeye çalışıyor, en son durum ne peki geliyor mu hala

Annem diyor ki eşinde o aile olduğu sürece ben sizin sonunuzu görmüyorum ve öyle haklı ki Ağlayarak yazıyorum bunu ölmek istiyorum

Annen seni gazlayacağına kv ye haddini bildirsin

Yani o da büyük o da büyük

Bizim zamanımızda böyle değildi ama şimdi böyle Leyla ne derse onu yapalım karışmayalım danışalım diyecek

20 günlük bebek misafirliğe gitmez hele de korona var ne işi var kv evinde diyecek

Ayrıca annen var kv var o kadar kalabalık riskli

İlle de yardım edeceklerse birisi gelir yemek yapar ortalığı toplar gider

Annem gece bebeğe bakıyor demişsiniz mesela meme bebeğine gece bir başkası nasıl neden bakıyor

Anne emziriyor diğer kişi gazını çıkarıyor yazıyor arkadaşlar da 20 günlük bebek için bence bu olmaz, o annesini ister, onun yanında güvende olur, gazı vs de çıkacaksa annesinin kucağında çıkar

Sanki sen bakamazsın psikolojisi yüklüyorlar gibi geldi sana

Cinneti de geçirmişsin sadece üçünüzün olduğu hayata geç kv ye de annene de gidin evinize virüs var de

Çamaşırlar katlanmadan dolaba girsin ütü yapılmasın sarma değil de kapuska ye ama huzurla büyüt

Bebeği vermeyeceksin.
Benimki de kucağına alıp, bende susuyor bak derdi. Bir daha vermedim kucağına. Bahaneler uydurdum. Ben onun yaptıklarına mana buldum. Bozuldu kesti ayağını.
Emzirince vermeyeceksin, doktorum ten teması kur dedi kusura bakmayım de mesela. Saçma sapan bir şey mi yedirmeye kalktı el kadar bebeğe bas bas bağır. Bir daha görürsem kötü olur bu çocuk benim bana sormadan bir şey yapan karşısıdna beni bulur de. Yani deli deliyi görünce hesabı sen daha ters ol.
Sen bebeği verdikçe elbette artacak dozu.

Ah be canım benim kv de annemi kıskanıp eşimi doldurmuştu, hastaneden çıkmışım yeni geldim eve karnım aç girmiş mutfağa mercimek çorbası cart curt yapıyo benim yiyemeyeceğim kocası acıkmışta, annemde dışardan yeyiversin burda kızım aç çorba yapalım dediği için eşimi doldurdu burnumdan getirdi çekti gitti oğlunun evinde yemek bile yapamıyomuşta annem eve kurulmuş falan filan ilk doğumumu hatırlamak dahi istemiyorum, ilk ay aşısına annemle gittim diye oturup eşime sızlanmış beni çağırmadı işk aşısında yanında olmak istiyodum torunumun ne tepki verecek diye daha neler neler sanki sünnet olacak aman bu kv ler değişmez melek olmaya çalışma ben aman kötü olmayım dedim o zamanda onlarla değil eşimle kavga ettim hep sonuç değişmedi 8 senelik evliyim aileme takmış durumda kıskanç geçen söylediklerini duydum konuşmuyorum çocuklarıda göstermiyorum sen tavır koyman lazım açık açık söyle içinde kalıp seni hasta edeceğine söyle o hasta olsun eşine de acıma onlar yüzünden biz bunları yaşıyoruz

Tavrını koy dicektim de acik acik bagirmissin ve hala geri gelip oturmus bas köseye.. arsizligin bu kadari.
Daha cok tavır koy ama sen muhattap olma esinle konus o engellesin annesini. Cocugunun sagligini dusunuyosan annene soyle bi süre uzak dursun bizden de.
Yine mi durmuyo acik acik sen söyle kendisine... kapiyi acma gerekirse orasi senin evin o senin bebegin ya ayy ben sinirlendim okurken.

Yeni doğuran kadının sürekli başına üşüşmek nedir ya? Ben normalde bile çok fazla samimi olmaktan burnumun dibinde birileri olmasından bunalırım. Sizin annenize ne hakla surat yapıyor ne kendinizi nede annenizi ezdirmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…