• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Listeria hakkında önemli!!

bugum

Üye
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2013
4
0
6
34
İstanbul
Kızlar selam. Ben 22 haftalık gebeyim. Allah izin verirse bir oğlum olacak. Benim sorum listeria enfeksiyonu ile ilgili... Şöyle ki; çiğ etiydi, tavuğuydu, yumurtasıydı derken bu tür şeylere özen gösteren ben, bugün kek yaparken şekerini anlamak için kek hamurundan tattım. İçine yumurta attığım tamamen aklımdan çıkmış. Sıkıntıdan çatlayacağım bebeğime bir şey olmuş mudur endişesi beni tüketti? Bu konuda bana bilgi verebilecek herkese şimdiden teşekkürler:(

Son düzenleme:
Kızlar selam. Ben 22 haftalık gebeyim. Allah izin verirse bir oğlum olacak. Benim sorum listeria engeksiyonu ile ilgili... Şöyle ki; çiğ etiydi, tavuğuydu, yumurtasıydı derken bu tür şeylere özen gösteren ben bugün kek yaparken şekerini anlamak için kek hamurundan tattım. İçine yumurta attığım tamamen aklımdan çıkmış. Sıkıntıdan çatlayacağım bebeğime bir şey olmuş mudur endişesi beni tüketti? Bu konuda bana bilgi verebilecek herkese şimdiden teşekkürler:(

Canım benim şahsi fikrim: şu yaptığın stresin, o tattığın hamurdan kat kat zararlı olduğu yönünde. sakin ol. bir şey olmamıştır bebişine. o kadarcık tatmaktan birşey olmaz:34:

Canım benim şahsi fikrim: şu yaptığın stresin, o tattığın hamurdan kat kat zararlı olduğu yönünde. sakin ol. bir şey olmamıştır bebişine. o kadarcık tatmaktan birşey olmaz:34:

Sorma ya hasta olacağım evham üstüne evham:( okuyor okuyor kendimi korkutuyorum:(

Sorma ya hasta olacağım evham üstüne evham:( okuyor okuyor kendimi korkutuyorum:(

okuma hiç birşey. ben şimdi araştırdım Listeria neymiş diye.
En sık etkilenen besin maddeleri çiğ et, çiğ deniz ürünleri, çiğ yumurta, pastörize edilmemiş süt ve bu süt ile üretilen besinler, iyi yıkanmamış sebze ve meyveler, önceden pişirilmiş hazır gıdalardır. Bu tür gıdaların alınması ile vücuda giren bakteri enfeksiyona neden olabilir. (neden olabilir diyor zaten illa olcak diye bir şey yok). ama sen stres yapmaya devam ediceksen içinin rahat etmesi için kan testi yaptırabilirsin.

okuma hiç birşey. ben şimdi araştırdım Listeria neymiş diye.
En sık etkilenen besin maddeleri çiğ et, çiğ deniz ürünleri, çiğ yumurta, pastörize edilmemiş süt ve bu süt ile üretilen besinler, iyi yıkanmamış sebze ve meyveler, önceden pişirilmiş hazır gıdalardır. Bu tür gıdaların alınması ile vücuda giren bakteri enfeksiyona neden olabilir. (neden olabilir diyor zaten illa olcak diye bir şey yok). ama sen stres yapmaya devam ediceksen içinin rahat etmesi için kan testi yaptırabilirsin.

Haklısın rahat etmezsem en iyi çözüm bu sanırım:( teşeklür ederim çok.

Haklısın rahat etmezsem en iyi çözüm bu sanırım:( teşeklür ederim çok.

Rica ederim ne yaptım ki. bebeğin için yapabileceğin en iyi şey huzurlu ve sakin olmak. bunu sakın unutma. sen ne hissedersen o da hissediyor. onu üzme :34:

Back