Haklısın abla bakacak olursak güneydoğu mutfağı buna adana Hatay da dahil Halep mutfağından geliyor ama artık markalaşma patent vs ortaya çıkıyor. İpek yolu üzerinde olan bu şehirler cumhuriyet ten öncede Halep e bağlı mesela. Orta Doğu kültür ü çok geniş çok köklü bir kültür dür bu kültürün bir parçası olmaktan gururluyumHanımlar,
bizim sizin tartışması çıkmasın isterseniz bu ülke birçok medeniyeti içinde barındırmış, haliyle tarihimize, kültürümüze, yemeklerimize etkisi var.
Antep, Urfa, Adana, Adıyaman, Diyarbakır aynı toprakların şehirleri, haliyle yemekleri de birbirine benzeyecek, içli köftenin, patlıcan kebabının ya da çiğ köftenin hangi ile ait olduğunun önemi var mı?
Valla ben yiyici olarak hepsinin yaptıklarına bayılıyorum.
Yunanlılar denmiş:))) Ege'de dikili asırlık zeytin ağaçlarının sahipleridir Yunanlılar, Rumlar aynı toprakta iç içe yaşamışız, köylerinde komşuluk yapmışız, Yunan insanı bizle yaşamış, bizim halkımız onların topraklarında yaşamış.
Size bizim mutfağımıza katılmış 2 tat örneği vereyim, aslında bize ait değiller ama nasıl ki bizim mutfağımız cazipse, bizimle yaşamış insanların mutfağı da cazipmiş ki benimsemişiz.
Boyoz herkes bilir, Ege'de özellikle İzmir'de çok meşhurdur ama orijinal adı Bollos'tur, 1400'lü yıllarda Türkiye'ye yerleşen Sefaradlara aittir.
Trileçe Meksika mutfağından, tres(3) leches(süt) kelimelerinden türemiş bir tatlı, tiramisu bizim diyebilir miyiz mesela:))) ama keyifle yeriz.
Bizim gibi medeniyetleri buluşturmuş topraklarda kurulu ülkelerde zengin bir sofraya sahip mutfaklar olur.
Kendi kendimizle kavga yerine, bu muhteşem lezzetleri dünyaya tanıtmak için harcayalım enerjimizi
İzninizle bir makale paylaşıyorum Halep bağlı sanacaklarla ilgili. Yani ne bizim ne Hatay ın nede urfanin bu işin doğuşu Halep tir
19. YÜZYILDA HALEP VİLAYETİ İDARESİ
19. YÜZYILDA HALEP VİLAYETİ İDARESİ makalesini içerir.
remzikilic.com