• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Liseye giden oğlum okulu bırakmak istiyor..

Babası yaşasın hayatı görsün diyor. Şimdilik iş konusunu bıraktı bakalım. Ama benimle şimdiden pazarlık peşinde işte sınıfta kalirsa gitmezmis. Dersleri analmiyormus falan.
Babasina soyleyin aklini basina alsin oyle yasasin hayati gorsun diyip cocugu birakamazsiniz. Okul okutmak zorundasiniz drrsleri sevdirecek yontem bulun gidin rehber ogretmeni ile gorusun

Merhaba kızlar canımı çok sıkan bı konuyla geldim. Lise 2. Sınıfa giden bı oğlum var kendisi 15 yaşında okulu hem Anadolu lisesi hemde motor bölümünde arabalara ilgisi çok. Ama çocuk okulu sevmiyor. MESEM diye bı olay var 4 gün iş 1 gün okul ona geçmek istiyor liseyi yine bitiricek ama ben erkenden işe girip calisip ezilmesini istemiyorum.
Para kazanmak kendi arabasini almak istiyormuş. Sanki arabayi alabilecek 4.000 bin lira maaş varmış( mesemde) yada o arabayı kullanabilicek. Arkadaslarida tek tek okulu biraktigi için onları örnek alıyor. Babası da onu destekliyor hayatı yasayip görsün diye.
Lise son sınıfta öğretmenleri yerleştiricek belki orada kalacak en azından oralarda yükselme imkanı olabilir belki üniversiteyi bile olur.
Nasıl vazgeciricem bu konudan okula isteksiz ve söylenerek gidiyor çok üzülüyorum. Derslere kendisini vermiyor, dinlemiyormus. Kalmak için uğraşıyor diyebilirim. Bana bı akıl verin napabilirim ??
Ha bu arada sanayide çırak olarak calisicak.. Şuan hiç bir bilgisi yok ama o o kadar güveniyor ki herşeyi biliyorum kafasında.. İki sene sonra pişman olacağı bı karar vermesini istemiyorum.
Lisede öğretmenim, meslek lisesinde de çalıştım. Okumak istemiyorsa zorlamayın. 14 yaşında bir yerde çırak olsa işinde mahir olsa çok da güzel bir iş sahibi olabilir. Ama liseden bu şekilde bomboş çıksa 18 yaşından sonra çocuğu çırak diye yanına alanda olmaz. Çocuğunuz bu işle ilgili ne düşünüyor? Kestirip atmayın, oturun dinleyin. Bu şekilde kendisine yol çizmiş örneklerle gidip birlikte görüşün. Ne öneriyorlar öğrenin. Çocuğunuzun düşüncesinin arkasında neler var bı bakın. Sadece araba içinse 4binin bir para olmadığını ifade edin. Çocuklar bazen ellerine biraz para geçince okuldan vaz geçip o parayı birşey sanabiliyorlar. İstediği yerin ortamı nasıl buna bakın. Uygun ortam ve mantıklı bır temel, örnek vs bulunursa ortak bir fikirde mutabık kalin. Liseden ayrılmak istemesi sizi korkutmasin çocuk okulu yine bitircem diyor zaten. Ama etraflıca bu işi bilenlerden yol yordam sorun. O da yanınızda mutlaka olsun. Hayatta beklediklerinden de daha büyük guzellikler bulsun inşallah yavrularımız.

Babasina soyleyin aklini basina alsin oyle yasasin hayati gorsun diyip cocugu birakamazsiniz. Okul okutmak zorundasiniz drrsleri sevdirecek yontem bulun gidin rehber ogretmeni ile gorusun
Hiç son yıllarda okul ortamında bulundunuz mu?

Kapasitesi olmayan çocuğa ne yapsanız boş ki konu sahibi de akademik başarı beklemediğini sadece lise ortamında kalmasını o şekilde mezun olmasını istediğini söyledi.

Bu çocuklar dersleri sevnedikleri sevse bile anlamadıkları için(ki bu yaştan sonra dönüşü zor bi durum) bu sefer okulda dersleri sabote etmeye başlıyorlar. Eğitim ortamına zarar verip gerçekten ders dinleyecek öğrenciyi de engelliyorlar.

Üstelik 18 yaşında liseden mezun olunca ellerinde ne bir zanaat ne akademik başarı oluyor. Kimse yanına çırak almıyor üniversitede ancak adı sanı duyulmamış barajsız yerlere kayıt yaptırabiliyor. Sonra bir de hadi okusun üni bitirsin diye ittir.

O zaman da gidip dandik üninin dandik bölümünden mezun olup üniversite mezunu oldum diyip işsiz ordusuna katılıyor. Kaliteli üni eğitimi almadığı da bilindiğinden iş verenlerin tercihi olmuyor. E kpss de hak getire tabi.

Ha bu arada çocuk haftanın 1 günü okula giderek zaten mezun olacak. Okulu bırakmıyor tamamen yani. Lise terk olmayacak. Lise mezunu olacak. Dilerse sonra üniversite sınavına da girebilir.

Babası yaşasın hayatı görsün diyor. Şimdilik iş konusunu bıraktı bakalım. Ama benimle şimdiden pazarlık peşinde işte sınıfta kalirsa gitmezmis. Dersleri analmiyormus falan.
Babasina soyleyin aklini basina alsin oyle yasasin hayati gorsun diyip cocugu birakamazsiniz. Okul okutmak zorundasiniz drrsler
Hiç son yıllarda okul ortamında bulundunuz mu?

Kapasitesi olmayan çocuğa ne yapsanız boş ki konu sahibi de akademik başarı beklemediğini sadece lise ortamında kalmasını o şekilde mezun olmasını istediğini söyledi.

Bu çocuklar dersleri sevnedikleri sevse bile anlamadıkları için(ki bu yaştan sonra dönüşü zor bi durum) bu sefer okulda dersleri sabote etmeye başlıyorlar. Eğitim ortamına zarar verip gerçekten ders dinleyecek öğrenciyi de engelliyorlar.

Üstelik 18 yaşında liseden mezun olunca ellerinde ne bir zanaat ne akademik başarı oluyor. Kimse yanına çırak almıyor üniversitede ancak adı sanı duyulmamış barajsız yerlere kayıt yaptırabiliyor. Sonra bir de hadi okusun üni bitirsin diye ittir.

O zaman da gidip dandik üninin dandik bölümünden mezun olup üniversite mezunu oldum diyip işsiz ordusuna katılıyor. Kaliteli üni eğitimi almadığı da bilindiğinden iş verenlerin tercihi olmuyor. E kpss de hak getire tabi.

Ha bu arada çocuk haftanın 1 günü okula giderek zaten mezun olacak. Okulu bırakmıyor tamamen yani. Lise terk olmayacak. Lise mezunu olacak. Dilerse sonra üniversite sınavına da girebilir.
Ben deneyimli, senelerdir okulun icindr olan bir ogretmenim. Yazdiklarinizi okumadim. Okumak zorunda. Okutacaklar baska caresi yok.

Bende öyle düşünüyorum ama çatışma halindeyiz. Nasıl vazgeciricem şaşırdım kaldım.
Ben de lisede okumayacaktim. Oğlunuz gbi bir dönemden geçtim. Snra Allah razi olsun annem beni 10 gün tarla jsine zorunlu götürdü
Anladim anda nedir konya nedir
Feleğim sasti. Sardunya bir ömür böyle geçmez dedim. Snrasj okul birincilikleri..

Ben deneyimli, senelerdir okulun icindr olan bir ogretmenim. Yazdiklarinizi okumadim. Okumak zorunda. Okutacaklar baska caresi yok.
Ben de deneyimli bir öğretmenim hanımefendi.

Deneyimli bir öğretmen okumak zorunda bırakılan öğrenciler yüzünden gerçekten okuma heveslisi çocukların hak gaspına uğradığını görmezden gelemez.

Deneyimli bir öğretmen kendisine yazılan bir yazı için yazdıklarınızı okumadım diyemez.

Öğrencileriniz üzüldüm.

Bu arada eminim ki yazdıklarımı okudunuz ama verecek cevabınız olmadığı için okumadım diyorsunuz.

Kısa yazıyorum söyleyin lütfen 18 yaşında sıfır akademik başarı ve sıfır iş deneyimiyle deneyimle bu çocuk liseden mezun olunca ne yapacak?

Merhaba kızlar canımı çok sıkan bı konuyla geldim. Lise 2. Sınıfa giden bı oğlum var kendisi 15 yaşında okulu hem Anadolu lisesi hemde motor bölümünde arabalara ilgisi çok. Ama çocuk okulu sevmiyor. MESEM diye bı olay var 4 gün iş 1 gün okul ona geçmek istiyor liseyi yine bitiricek ama ben erkenden işe girip calisip ezilmesini istemiyorum.
Para kazanmak kendi arabasini almak istiyormuş. Sanki arabayi alabilecek 4.000 bin lira maaş varmış( mesemde) yada o arabayı kullanabilicek. Arkadaslarida tek tek okulu biraktigi için onları örnek alıyor. Babası da onu destekliyor hayatı yasayip görsün diye.
Lise son sınıfta öğretmenleri yerleştiricek belki orada kalacak en azından oralarda yükselme imkanı olabilir belki üniversiteyi bile olur.
Nasıl vazgeciricem bu konudan okula isteksiz ve söylenerek gidiyor çok üzülüyorum. Derslere kendisini vermiyor, dinlemiyormus. Kalmak için uğraşıyor diyebilirim. Bana bı akıl verin napabilirim ??
Ha bu arada sanayide çırak olarak calisicak.. Şuan hiç bir bilgisi yok ama o o kadar güveniyor ki herşeyi biliyorum kafasında.. İki sene sonra pişman olacağı bı karar vermesini istemiyorum.
Eşim mesemde çırakların kayıt işlemlerini yapıyor. İşletmeler gelip çırak istiyor o yönlendiriyor.
Geçen bir işletmeden gelip yine çırak istemişler yetiştirmek için, biz işi öğretelim bizle çalışsın kaynak işi için demişler bunu ve ayda 40 bine kaynak işi yapacak usta bulamıyoruz diyorlar.
Eğer maddi olarak düşünürsek aslında mantıksız değil hatta zanaat ustaları yurtdışında da kolayca iş imkanı bulabiliyorlar. Ama eğitim alması açısından bakarsak ayrı. Ama üni mezunları da asgarinin az üstünde alıyorlar.

Bu arada eminim ki yazdıklarımı okudunuz ama verecek cevabınız olmadığı için okumadım diyorsunuz.

Kısa yazıyorum söyleyin lütfen 18 yaşında sıfır akademik başarı ve sıfır iş deneyimiyle deneyimle bu çocuk liseden mezun olunca ne yapacak?
Okumadim, herkesin görüşüne saygı duymak zorundasiniz. Okul demek sadece akademik egitim mi demek ? Cocuklarin sosyal ve davranissal olarak da kendilerini egittikleri yer. Birazcik genis bakmalisiniz.

Okumadim, herkesin görüşüne saygı duymak zorundasiniz. Okul demek sadece akademik egitim mi demek ? Cocuklarin sosyal ve davranissal olarak da kendilerini egittikleri yer. Birazcik genis bakmalisiniz.

Herkesin görüşüne saygı duyulması gerektiğini düşünen birisi kendisine yazılan mesajı okur. Okumadan geçtim diyip okumadığı mesaja beğenmedim demez.

O yüzden bu cümleniz çok havada kalıyor.

Herkesin görüşüne saygı duyulması gerektiğini düşünen birisi kendisine yazılan mesajı okur. Okumadan geçtim diyip okumadığı mesaja beğenmedim demez.

O yüzden bu cümleniz çok havada kalıyor.
Direkt olumsuz bir mesaj yazarsaniz, karsi tarafin gorusune saygi duymazsaniz sizin dusuncelerinizi de ben onemseyemem kusura bakmayin

Ya ne münasebet Allah Allah ya, on beş yaşında çocuğun okula devam edip etmemekle ilgili söz hakkı olabileceği gibi fikirlere kapılması bile beni dehşete düşürüyor resmen ahir zaman. Hangimizin aklına böyle bisey gelebilirdi ve bunun mantıklı olabilecegini düşünüp ana babamiza söyleyebilrdik, esssssek gibi de okuduk yani okullarimizi efendi gibi. İyi ki de öyle olmuş.

Üniversite olsa tamam ama lise temel eğitim, bitirmesi gerekiyor. Eğitimi sadece teknik ya da akademik bilgi olarak düşünmeyin. Lise mezunu dahi olmamak çok korkunç, bir çok yere başvuramaz bile teknik eleman olarak. Ayrıca liseyi bile bitirmeyecek çocuğun hayata atılıp başarılı olma ihtimali zor.

Üniversite olsa tamam ama lise temel eğitim, bitirmesi gerekiyor. Eğitimi sadece teknik ya da akademik bilgi olarak düşünmeyin. Lise mezunu dahi olmamak çok korkunç, bir çok yere başvuramaz bile teknik eleman olarak. Ayrıca liseyi bile bitirmeyecek çocuğun hayata atılıp başarılı olma ihtimali zor.
MESEM bitirince lise diploması alıyor zaten. İsterse üniversite sınavına girip üniversite okuyabilir.

Bir ebeveyn değilim ama evlat olarak çocuğunuzu zorlamayın her insanın kapasitesi istekleri farklıdır, çok istiyorsa denesin ama yapamazsa ailesinin yanında olacağını da bilsin ki birisi kendine zorbalık ederse paylaşabileceği bir ailesi olsun

Çocuk işçiliği MESEM'le döndü: 6 ayda 8 ölüm
2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk 6 ayında MESEM'ler aracılığıyla işyerlerinde çalıştırılan 8 çocuk hayatını kaybetti. Ucuz işgücüne kapı açan MESEM'lerde çocuk işçi ihlali de gün yüzüne çıkıyor.
Diken gazetesi

Ucuz isgucunu övmeyin hanimlar

Babası da onun hayatı yasayip görsün kafasında. Ama ben kesinlikle kararlıyım. Çok netim bu konuda . O 4.000 bin lira ile para biriktirir altın alırız kenara koyarız diyor. Ya çok eminim ki 2 sene sonra iyiki birakmamisim diyecek ama şuan beni çok zorluyor.
4000 lira ile hem işe gidecek gelecek yemek parası yol parası olacak birde para biriktirip altınmı alacakmış?
şoyle bir anlaşma yapsaniz okuluna sene sonuna kadar devam etsin yazın bir yere işe girsin ama eline üç kuruş bile harçlık vermeyin. cebindeki parasiyla işe gidip gelip birde biriktirsin başarırsa ok. sen bilirsin diyin başaramaz ise zaten bu şekilde olmayacagini oda görecek ki zaten başaramayacak bunu hepimiz biliyoruz.

Back