• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Liseye giden oğlum okulu bırakmak istiyor..

Merhaba kızlar canımı çok sıkan bı konuyla geldim. Lise 2. Sınıfa giden bı oğlum var kendisi 15 yaşında okulu hem Anadolu lisesi hemde motor bölümünde arabalara ilgisi çok. Ama çocuk okulu sevmiyor. MESEM diye bı olay var 4 gün iş 1 gün okul ona geçmek istiyor liseyi yine bitiricek ama ben erkenden işe girip calisip ezilmesini istemiyorum.
Para kazanmak kendi arabasini almak istiyormuş. Sanki arabayi alabilecek 4.000 bin lira maaş varmış( mesemde) yada o arabayı kullanabilicek. Arkadaslarida tek tek okulu biraktigi için onları örnek alıyor. Babası da onu destekliyor hayatı yasayip görsün diye.
Lise son sınıfta öğretmenleri yerleştiricek belki orada kalacak en azından oralarda yükselme imkanı olabilir belki üniversiteyi bile olur.
Nasıl vazgeciricem bu konudan okula isteksiz ve söylenerek gidiyor çok üzülüyorum. Derslere kendisini vermiyor, dinlemiyormus. Kalmak için uğraşıyor diyebilirim. Bana bı akıl verin napabilirim ??
Ha bu arada sanayide çırak olarak calisicak.. Şuan hiç bir bilgisi yok ama o o kadar güveniyor ki herşeyi biliyorum kafasında.. İki sene sonra pişman olacağı bı karar vermesini istemiyorum.
Bırakın meslek öğrensin, meseme geçirin. İşi olur, parası olur, mesleği olur, dünyanın her yerinde de iş bulur. Artik lise, üniversite okumak maalesef bir işe yaramıyor, piyasa issiz ogretmen, mühendis, mimar ile dolu. Eve çağırdınız bir musluk tamircisi 15 dakika için 1500 tl alıp gidiyor, ben ogretmen olarak ek dersimin saati için 70 tl alıyorum. Bırakın cocuk meslek öğrensin. Sadece dil öğrenmesi konusunda ısrarcı olun, özellikle Almanca...

Bence çocuk mantıklı bir şey demiş.
Üniversite okuyamayacagina, geçer akçe bir bölüm kazanamayacagina eminse dört sene lise (ki liselerin ne kadar kalitesiz ve insanları hayata hazırlamayan şeyler olduğu biliniyor) bri sene üniye tekrar hazırlanma, 4 sene küçük bir sehirde uyduruk bir bölüm... En az 8 yil daha çocuğa bir ton masraf yapılacak ama.8 senenin sonunda (hadi bir sene askerlik bir sene de işsizlik ekle) 10 senenin sonunda bir yerde asgarinin biraz üstü ile ise başlayacak.
Bu çoğu insanın yaşadığı bir şey. Bunun yerine kısa yoldan iyi kazanacağı bir işte ustalassa daha iyi olmaz mi?
4 bin diye küçümsüyorsunuz ama o para o yaşta bir çocuk için oldukça yüksek,kim çocuğuna dört bin harçlık veriyor? Ustalıkta zamanla, işi öğrendikce daha çok kazanılır. Belki kendince birikim yapar - on yıl sonra siz de katarsiniz bir dükkan açar, oradan yürür.

Merhaba kızlar canımı çok sıkan bı konuyla geldim. Lise 2. Sınıfa giden bı oğlum var kendisi 15 yaşında okulu hem Anadolu lisesi hemde motor bölümünde arabalara ilgisi çok. Ama çocuk okulu sevmiyor. MESEM diye bı olay var 4 gün iş 1 gün okul ona geçmek istiyor liseyi yine bitiricek ama ben erkenden işe girip calisip ezilmesini istemiyorum.
Para kazanmak kendi arabasini almak istiyormuş. Sanki arabayi alabilecek 4.000 bin lira maaş varmış( mesemde) yada o arabayı kullanabilicek. Arkadaslarida tek tek okulu biraktigi için onları örnek alıyor. Babası da onu destekliyor hayatı yasayip görsün diye.
Lise son sınıfta öğretmenleri yerleştiricek belki orada kalacak en azından oralarda yükselme imkanı olabilir belki üniversiteyi bile olur.
Nasıl vazgeciricem bu konudan okula isteksiz ve söylenerek gidiyor çok üzülüyorum. Derslere kendisini vermiyor, dinlemiyormus. Kalmak için uğraşıyor diyebilirim. Bana bı akıl verin napabilirim ??
Ha bu arada sanayide çırak olarak calisicak.. Şuan hiç bir bilgisi yok ama o o kadar güveniyor ki herşeyi biliyorum kafasında.. İki sene sonra pişman olacağı bı karar vermesini istemiyorum.
Hemen sanayiye çırak olarak verin, şartları yaşayıp görünce vazgeçer. Siz de karşı olduğunuzu göstermeyin bu konuda onu desteklediğinizi ama bir ay çıraklık yaptıktan sonra diğer okula geçiş yapabileceğini söyleyin. Vazgeçmezse gerçekten istediği şeyi yapmış olur.

Liseyi bitirecekse tamam diyin. Bari lise mezunu olsun😑 siz okumasını istiyorsunuz anlıyorum ama cocuk istemiyorsa yapacak bir şey yok.

Bu arada maddiyat hırsının 15 yaşa kadar düşmesine şaşırdım. Durumunuz iyi sanırım, araba istersen de alıcaz demişsiniz bunlara rağmen 15 yaşındaki bir çocugun para da para demesini korkunç buldum zaman mı değişti🙄

Son düzenleme:
Bırakın meslek öğrensin, meseme geçirin. İşi olur, parası olur, mesleği olur, dünyanın her yerinde de iş bulur. Artik lise, üniversite okumak maalesef bir işe yaramıyor, piyasa issiz ogretmen, mühendis, mimar ile dolu. Eve çağırdınız bir musluk tamircisi 15 dakika için 1500 tl alıp gidiyor, ben ogretmen olarak ek dersimin saati için 70 tl alıyorum. Bırakın cocuk meslek öğrensin. Sadece dil öğrenmesi konusunda ısrarcı olun, özellikle Almanca...
Kesinlikle katılıyorum.
Hatta şart koşun, eğer bu okula geçeceksen ingilizce kursuna git diye. Eğitimine harcamayı düşündüğünüz parayı dile harcayın, hatta yurtdışına dil kamplarına gönderin. Çocuğunuza yapacağınız daha büyük bri iyilik bilmiyorum.
Okumayacagini düşünen bir çocuğu düz liseye bitirmeye zorlayıp, sinavlara zorlayıp bir bölüme göndermekten yüz bin kat iyidir

Geçen yaz bunun için savaş verdim bizimki liseye başlamadan mesem e giriş için çok uğraştı

Beraberlik yapacagik diyordu hem berber de us bulamadı hem kimse iş ogretmiyormus ..benim dirdirimla şuan anadolu teknik programı olan bir lisede.
Darısı başınıza ama sürekli örnek vermek gerekiyor ve liseye giden bir yakın arkadaşı varsa onu tembihleyin iyi açıdan anlatsın liseyi

Benim şansım en yakın arkadaşı ile sürekli konuştuk oğlumla

Yaza kadar disinizi sikabilirseniz, yazin sanayiye verin. Bir surunsun, o kirin pasin icinde debelenmek, kendinden egitimsiz insanlar tarafindan hor gorulmek neymis bi yasasin akli basina gelir.

Ayrica kisisel fikrim, universite diplomasinin bu ulkede bir hukmu yok, doktor / ogretmen dovebildigi icin mutlu olan insanlarin arasinda yasiyoruz malum.

Sizi çok iyi anlıyorım aynı yollardan bende geçtim.

Çocukların okuma şevki kalmadı ki. Üni mezunlarını görüp hevesleri kaçıyor. Benim ufak oğlumda okumadı. Abisi ve ablası üni mezunu. Çok şükür liseyi bitirdi zorla ite kaka hallettik.
Eşimin arkadaşının galerisinde çalıştı . Sertifika aldı alım satım yapabilmek için. Askerliğini de bitirdi 10 gün önce şimdi kaldığı yerden devam edecek.

Açıköğretimden okusun üniversiteyi ona teşfik edin yapacak birşey yok nihayetinde okumak istemeyen okumuyor..

Şuan meslek lisesi deki idareciler çocukları mesem e yönlendiriyor 🫠 istedikleri bölüm için..benim oğlan mesela elektrik bölümüne geçmek istedi elektrik alanı dolu. M yardımcı diyor mesem e gönderin..

Ben anlamam da eşim de dediki mesem de kumanda göstermiyorlar

Artık bizde göstermiyoruz bazı şeyleri çocuğa bisey olsa hemen adli suçlardan ceza geliyor mahkeme va uğraş en iyisi mesem den belge alsın bir yandan çalışsın

Bizimki baba mesleği yapacağı için biz meslek lisesine gönderdik ama bizimki de çok çabaladı mesem için

Çocuklarda hep şu düşünce var para kazanacak özgür olacak kendi parasını harcayacak

Ama onlarda parayı alınca görecekki 2 bin 3 bin lira hiç şu zamanda 😅

Meslek lisesi istedim ailem pişman olurum diye göndermedı onun yerı düz liseye git nversitede seçersin dedıler. Hala konusu açılsa onlara kızıyorum bana engel oldukları ıcın ki 30 a yaklaştım. Bence oğlunuz gayet mantıklı bı cocuk. Okuyunca da bir şey olmayacak. Cocugun orda alcagı 4 bının azcık üstünü üni bitirmiş ücretli öğretmenler alıyor. Meslek öğrenmesi cok daha doğru

Benim eşim lisede müdür yardımcısı. Okumaya gönlü olmayan akademik başarısıyla iyi bir yerlere gelemeyecek olan öğrenciler için MESEM i öneriyorlar. Orada sadece 1 gün okula gelerek lise mezunu olmanın yanında hem iş öğreniyor hem para kazanıyor üstelik MESEM den çıkınca ya hemen ya da 2 yıl gibi bi uzatmaya iş yeri açma belgesi oluyor.

Ülkede üniversitelerin ve mezunların durumu ortada. Çok iyi bir üniversitede okuyup doktor mühendis olmayacaksa çocuğunuz MESEM çok makul bir seçenek.

Yani gidip bayburtta işletme okuyup üniversite okudum diyeceğine MESEM e gitsin.

Ben de meslek lisesinde öğretmenim.geçen hafta bir öğrencim meseme kayıt yaptırdım hocam bayan kuaförü oldum dedi .Tebrik ettim en iyisini yapmışsın güzelce öğren mesleğini savsaklama dedim.kaynak yapmayı öğreniyorum hocam iyi para var beklerim dükkana dedi😀
Bu çocuk derslerde 2 senedir uyuyan bir çocuktu saygısızlığı,derste gürültüsü vs olmadı hiç ama bitirince de üniversite okuyup atanacak bir azmi yoktu.Bence kendi için en iyisini yapmış .son sınıfta da çalışmıyor bu tür isteksiz öğrenciler hep zaman kaybı meslek ne kadar erken öğrenilirse o kadar faydalı oluyor çocuklara

Ama lise son sınıfta staj için öğretmenleri onu daha iyi yere koyabilirler başarısına göre. Şuan ki motor bölümü öğretmeni o okuldan mezun olmuş şuan orda onlara bölüm ogretmenligi veriyor. Ama sanayide kırın pasin içinde aynı şartlara sahip olmicak. Elinde bilgisayarla sorunu bulmak varken neden daha 15 yaşında ezilsinki . İleride pişman olacak adım gibi eminim.
Şu anki öğretmenleri liseden sonra teknik eğitim fakültesinde o bölümün öğretmenliğini okuyup kpss ile atandı ama. Toplasanız 3 5 tane atama yapılıyor o bölümden. Kolay mı zannediyorsunuz?

Anlaşma yapın. MESEM i kabul edin. Ama kesinlikle çıkmak yok sonuna kadar gideceksin deyin. Çok üzgünüm ama diploma belli başlı mesleklerde ise yarıyor artık en azından ilgisi var ve mesleği olur. Yarın öbür gün yetiştiğinde kesinlikle küçümsemek için söylemiyorum markette vs. çalışmak yerine sanayide tecrübesi ile çalışır asgari ücretin en az iki katını alır.

Hafta içi okula hafta sonu da sanayiye gitsin bı denesin eğer isteği devam ediyorsa okul bırakmak konusunda kararliysa ozmn kendi yolunu çiz dersiniz ama önce denemek için şans versin kendine

Back