- 8 Mart 2019
- 2.516
- 3.313
- 133
- 37
- Konu Sahibi Dolunay2018
-
Eskiden olsa zorlayin okusun derdim. Ama smdi sanayide calisan cirak da 2 uni bitirp is bulamamis a101 de calismak zorunda kalanla ayni maasi aliyo. 15 te cirak olarak baslarsa 25 e geldiginde usta olur kendi dukkanini acar. Birakin ne yapmak istiyosa yapsin. Herkes okiyacak diye bi kural yok ben kendi cocuklarim icin ne yaparsa yapsin o isi hakkiyla yapsin isteyebilirim bu sartlarda sadeceMerhaba kızlar canımı çok sıkan bı konuyla geldim. Lise 2. Sınıfa giden bı oğlum var kendisi 15 yaşında okulu hem Anadolu lisesi hemde motor bölümünde arabalara ilgisi çok. Ama çocuk okulu sevmiyor. MESEM diye bı olay var 4 gün iş 1 gün okul ona geçmek istiyor liseyi yine bitiricek ama ben erkenden işe girip calisip ezilmesini istemiyorum.
Para kazanmak kendi arabasini almak istiyormuş. Sanki arabayi alabilecek 4.000 bin lira maaş varmış( mesemde) yada o arabayı kullanabilicek. Arkadaslarida tek tek okulu biraktigi için onları örnek alıyor. Babası da onu destekliyor hayatı yasayip görsün diye.
Lise son sınıfta öğretmenleri yerleştiricek belki orada kalacak en azından oralarda yükselme imkanı olabilir belki üniversiteyi bile olur.
Nasıl vazgeciricem bu konudan okula isteksiz ve söylenerek gidiyor çok üzülüyorum. Derslere kendisini vermiyor, dinlemiyormus. Kalmak için uğraşıyor diyebilirim. Bana bı akıl verin napabilirim ??
Ha bu arada sanayide çırak olarak calisicak.. Şuan hiç bir bilgisi yok ama o o kadar güveniyor ki herşeyi biliyorum kafasında.. İki sene sonra pişman olacağı bı karar vermesini istemiyorum.
Benim eşimin de öyle bir arkadaşı var. Zamanında düz liseyi bitirememiş, sınıfta kalmış. Çocukla dalga geçerlermiş. Okulu bırakınca sanayide işe başlamış. Adamın şimdi iki üç tane arabası, evi var. Bizimki üniversite okudu, ev almak hayal bile değil onun için.Eşimin bir arkadaşı var Babası zamanında sanayiye vermiş.. şimdi oto tamir dükkanı var. Yanında çalışan elemanları var. Altında mercedesi var karısının altında son model arabası var İzmir’de evleri var yazlıkları var. Aylık 400.000 TL geliri varmış.
Ben avukatım. Üniversite sınavında Türkiye derecesi yapmıştım. Kendi ofisim var çok şükür gelirim kendime göre iyi ama bu arkadaşın geliri gibi değil. Söyleyeceklerim bu kadar
Valla çocuğun planı nedense bana çok mantıklı geldi vallaMerhaba kızlar canımı çok sıkan bı konuyla geldim. Lise 2. Sınıfa giden bı oğlum var kendisi 15 yaşında okulu hem Anadolu lisesi hemde motor bölümünde arabalara ilgisi çok. Ama çocuk okulu sevmiyor. MESEM diye bı olay var 4 gün iş 1 gün okul ona geçmek istiyor liseyi yine bitiricek ama ben erkenden işe girip calisip ezilmesini istemiyorum.
Para kazanmak kendi arabasini almak istiyormuş. Sanki arabayi alabilecek 4.000 bin lira maaş varmış( mesemde) yada o arabayı kullanabilicek. Arkadaslarida tek tek okulu biraktigi için onları örnek alıyor. Babası da onu destekliyor hayatı yasayip görsün diye.
Lise son sınıfta öğretmenleri yerleştiricek belki orada kalacak en azından oralarda yükselme imkanı olabilir belki üniversiteyi bile olur.
Nasıl vazgeciricem bu konudan okula isteksiz ve söylenerek gidiyor çok üzülüyorum. Derslere kendisini vermiyor, dinlemiyormus. Kalmak için uğraşıyor diyebilirim. Bana bı akıl verin napabilirim ??
Ha bu arada sanayide çırak olarak calisicak.. Şuan hiç bir bilgisi yok ama o o kadar güveniyor ki herşeyi biliyorum kafasında.. İki sene sonra pişman olacağı bı karar vermesini istemiyorum.
Ama lise son sınıfta staj için öğretmenleri onu daha iyi yere koyabilirler başarısına göre. Şuan ki motor bölümü öğretmeni o okuldan mezun olmuş şuan orda onlara bölüm ogretmenligi veriyor. Ama sanayide kırın pasin içinde aynı şartlara sahip olmicak. Elinde bilgisayarla sorunu bulmak varken neden daha 15 yaşında ezilsinki . İleride pişman olacak adım gibi eminim.
Ne yazikki..1 ay deneyip geri okula dönme imkanı yok mu
Bugün veli toplantısı var şimdi ona gidiyoruz esimle konusucam detaylı.Öğretmeninden akıl alsanız?
Okulun sistemi 4 gün iş bir gün okul yine liseyi bitiricek.lisede öğretmenim. okumak istemeyen çocuk asla okumuyor. sizinkinin en azından bir planı var. yalnız alan öğretmeniyle iyice konuşun. oğlunuz da yanında olsun. mesem in şartlarını iyice anlatsın. okuldan ayrılınca kendini güllük gülistanlık koşulların beklemediğini iyice anlasın. altından kalkıp bir zanaat öğrenebilirse ne ala. liseyi de açıktan okur. tabii artık açık liseye geçişi iyice zorlaştırdılar bu sene. gene de tanıdıkla vs halledilebiliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?