Liseye giden oğlum okulu bırakmak istiyor..

Eskiden olsa zorlayin okusun derdim. Ama smdi sanayide calisan cirak da 2 uni bitirp is bulamamis a101 de calismak zorunda kalanla ayni maasi aliyo. 15 te cirak olarak baslarsa 25 e geldiginde usta olur kendi dukkanini acar. Birakin ne yapmak istiyosa yapsin. Herkes okiyacak diye bi kural yok ben kendi cocuklarim icin ne yaparsa yapsin o isi hakkiyla yapsin isteyebilirim bu sartlarda sadece

Ben sizinle aynı fikirdeyim, 15 yaş küçük geliyor açıkçası bu kadar ağır iş için 17-18 olsa tamam da, siz oğlunuza hesap açıp aylık 4 bin koysanız, onu biriktirip öyle alsa, böyle bir imkanınız varsa. Üstte yorum yapmışlar ben avukatım, sanayide yeri olanlar kadar kazanmıyorum diye de. Avukat olmak kolay mı, öncelikle tebrik ederim. Bence herşey maaş para değil, sonuçta meslek sosyal bir statü kazandırıyor. Ayrıca her gün temiz temiz çalışmak varken sanayide bilmiyorum ben zor ve herkesin de harcı değil yani.

Benim eşimin de öyle bir arkadaşı var. Zamanında düz liseyi bitirememiş, sınıfta kalmış. Çocukla dalga geçerlermiş. Okulu bırakınca sanayide işe başlamış. Adamın şimdi iki üç tane arabası, evi var. Bizimki üniversite okudu, ev almak hayal bile değil onun için.

Valla çocuğun planı nedense bana çok mantıklı geldi valla

Öğretmenim, mezun olduğum okula giriş sıralamamı duysanız şaşırırsınız. Başarıyla girdim. Atamam olmadı. Özel sektörde çalışıyorum. Daha önceki yıllarda mezun ettiğimiz öğrencilerden okumayan, başarılı olmayanlar bugün sanayide. Benim en az iki katım maaş alıyor üniversite sınavında barajı bile geçemeyen çocuklar...
Ha tabi her şey para mı değil.
Ben kültür olarak başka bir yerde olmasını tercih ederim. Ama yeteneği varsa da yönlendirin diyecek bir şey yok.

Öğretmeninden akıl alsanız?

Benimde kardeşim istanbulda özel üniversiteyi yüzde yüzde burslu kazandı mimarlığa gitti sayısalda çok iyi bir sıralamaya girmişti.kuzenimde orta okul mezunu taşeron olarak yurt dışında çalışıyordu sonradan kendi taseron şirketini kurmustu.simdi de celik yapi atolyesi acti şuan kardeşimle ortaklar.bizimki bilgisayar başında çizim yapıyor ama yeri geliyor işçi gibi de çalışıyor dusunuyorum ikisinin arasında pek Bi fark yok sonuçta ikisi de patron. Hatta Allah daha çok versin kuzenimin 2 tane evi arabası var fazlası var eksiği yok.bi örnek daha vereyim benim kuzenimin esi mühendis ama mühendislik yapmamış kapalı çarşıda baharatci kazanc olarak kaç mühendisi ikiye katlar onun oğlu da ben okumayacam okuyanların hali ortada bende babam gibi baharatci olacam dedi ve o yolda ilerliyor.kisacasi bizim ülkemizin gerçekleri boyle

Meslek lisesinde görev yapan bir öğretmenim. Bir çok öğrencim meseme başvuru yapıyor parası cazip geliyor. Bazıları çok memnun olurken bazıları pişman oluyor. Çünkü çalıştıkları usta bazen çocukları zorlayabiliyor. Yeri geliyor bulaşık yıkatıyor temizlik yaptırıyor sabahın köründe işe çağırabiliyor. Ve öyle kolay kolay da işi bırakamıyorsun eğer bırakırsan tekrar 9 dan başlatılıyor ya da sınıf tekrarı yaptırılıyor.
Artık günümüz şartlarında üni okumakta okumamak çok fark etmiyor.Herkes okuyacak diye birşey yok eğer isterse bir zanaat edinmesi daha güzel olur. Üniyi de dışardan bitirebilir.Zaten tam zamanlı örgün eğitime de gitse meslek lisesinde üni kazanması zor olabilir.

lisede öğretmenim. okumak istemeyen çocuk asla okumuyor. sizinkinin en azından bir planı var. yalnız alan öğretmeniyle iyice konuşun. oğlunuz da yanında olsun. mesem in şartlarını iyice anlatsın. okuldan ayrılınca kendini güllük gülistanlık koşulların beklemediğini iyice anlasın. altından kalkıp bir zanaat öğrenebilirse ne ala. liseyi de açıktan okur. tabii artık açık liseye geçişi iyice zorlaştırdılar bu sene. gene de tanıdıkla vs halledilebiliyor.

Günümüzdeki sistemde okuyanlara pek iş yok. Belli branşlar harici üniversite çöplüğü resmen. O yüzden varsa fırsatı çalışsın. Arkadaşım okumadı üniversite falan. Belki sonradan okumuştur ama sanmam. yedek parçacı şimdi paraya para demiyor.

Okulun sistemi 4 gün iş bir gün okul yine liseyi bitiricek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…