- 14 Aralık 2024
- 1.013
- 2.450
- 48
Kesinlikle. İş arama sürecimde her gittiğim yerde alenen tanıdık soruldu. Bir sürü işi bu yüzden kaybettim. İnat ettim araya kimseye sokmayacağım diye. Tüm umudum tükenmişti o dönem. Biz öyle tanıdığı olan insanlarda değiliz ailecek. İstesekte yapamazdık yani. Kapı kapı dolaştım her yere başvurdum peşini bırakmadım.Bence potansiyeli olan cocuklar bir sure sonra kendileri de icinde bulundugu durumdan rahatsiz olup calismaya basliyorlar. Ama yine anne-baba tesvikiyle olmuyor sanki, kendilerinin istemesi gerekiyor. Aslinda hepimiz icin her alanda boyle degil mi? Bir sey icin saglam bir motivasyonumuz varsa onu basariyoruz. Ama o motivasyonu bulmak zor olabiliyor. Yani en azindan benim icin oyle. Belki cocuklara trde yuzde 5e girmek yuzde 1 e girmek vs gibi hedefler koymak yerine ilgi alanlarina gore meslek yapabilmeleri icin asilansa. Tabii bu ilgi alanlarina giren meslekleri mezun olduktan sonra da yapabilseler; kimseye minnet etmeden, bir dayiya ihtiyaclari olmadan, emeklerinin karsiligini alarak.
Merhaba hanımlar.
Liseye gidecek veya liseye giden çocukları olan hanımlar bana yardımcı olur musunuz
Kızım ittire kaktıra ders çalışan vasat başarısı olan bir öğrenci. Maalesef geleceğe dair mesleki anlamda bir sempatisi ideali de yok.Dersaneye de gönderdim. Sırf ileride beni dersaneye yollamadın ben başarılı olabilirdim sen engel oldun vs tarzında düşünmemesi için yolladım. Çünkü biliyorum ki okumak isteyen kişi için internette milyonlarca kaynak var.
Keza düz bir liseye de gitse yine ittire kaktıra ders çalışacak ve mezun olduğunda vasıfsız eleman olacak.
Meslek lisesine gitmesini yazılım bilgisayar programcılı vb bir bölüm okumasını istiyorum.(bilgisayara teknolojiye ilgisi var) Ama semtimdeki meslek liselerinin ünü çok fena. Uyuşturucu vs tarzı şeyler duyuyorum. Ve bunu eğitimcilerden duydum.
Benim kafamda acaba hiç örgüne gitmese açıköğretimle liseyi dışarıdan verirken yazılım ve dil kurslarına gitse nasıl olur?
Bu şekilde çocuğu okuyan var mı
Unutmadan şunu da ekleyeyim kızım çok sosyal neşeli dışa dönük girişken birisi. Bu konularda baya yeteneklidir
Sana bir tavsiye vereyim ben üniversite okumak istemedigimde annem bana fabrikaya gönderdi 4 gün dayanabilmistim tamam anne üniversiteye girecegim demistim pisi pisine ders calistim djdjd ablama da ayni taktigi yapti ise yaradi
Onun disinda kizinizi nasil kollayacagini bilemiyorum cocugum yok henüz o konuda yorum yapmam dogru olmaz yanlis yönlendirmemek adina
Meslek lisesine baktiniz mi mezun olunca yatay gecisi hangi bölümlere gecis yapabiliyor önlisansa ona da bakin derim
Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu çok yaygın. Dudaklanması arttırıcı bir şekilde destek olabilirsinizCevaplar için hepinize teşekkür ediyorum kızlar
Ben kızıma asla bu hislerimi yansıtmıyorum. Tembelsin vb tarzı şeyler söyleyip aşağı çekmiyorum. Bilakis Ona karşı her zaman güdüleyici bir üslup kullanıyorum. Elbette içi boş mübağala yapmadan yaklaşıyorum.
Ahlaki ve sosyal olarak çok iyi durumda. Öğretmenleri de bu konuda çok övgü dolu şeyler söylüyorlar.
Potansiyeli de hiç yok diyemem..mesela matematiği seviyor anlıyor. Ama iş uzun süre oturayım testler çözeyim bilgilerimi oturtayıma gelince sızlanmaya manüpleye başlıyor. İşte burada benim ittirmem gerekiyorYani gerçekten kafası basmayan bir çocuk olsa hiç uğraşmayacağım düşünmeyeceğim. İleride potansiyelinin farkına vardığında geç olmasından korkuyorum.
Maddi olarak da onun için elimden geldiği kadarıyla birikim yapmaya çalışıyorum. İleride dımdızlak olmasın en azından bir yerlerden başlamak için elinde maddi olanağı olsun diye.
Ama dediğiniz gibi açıktan okursa gece yatmaz sabah kalkmaz bir tip olması kaçınılmaz. Şimdi bile ona yatkınlığı var.
Hedefi olan, disiplinli gençler için açıktan lise okumak idealdir. O yüzden kızınız için örgün eğitim en iyi tercih olur. Çünkü okula giderken dahi yeterli başarısı olmayan biri, okula hiç gitmese hem akademik anlamda iyice başarısız olur hem de kötü alışkanlıkları edinme olasılığı yüksek olur. Cünkü tüm gün evde olsa internet, oyun bağımlısı olur. Dışarı sık çıksa beş para etmez kişileri arkadaş edinir. O arkadaşların kim olduğunu da bilemezsiniz ama okulda kötü arkadaş edinse o arkadaşın kim olduğu belli olur, ona göre tedbir alırsınız.Merhaba hanımlar.
Liseye gidecek veya liseye giden çocukları olan hanımlar bana yardımcı olur musunuz
Kızım ittire kaktıra ders çalışan vasat başarısı olan bir öğrenci. Maalesef geleceğe dair mesleki anlamda bir sempatisi ideali de yok.Dersaneye de gönderdim. Sırf ileride beni dersaneye yollamadın ben başarılı olabilirdim sen engel oldun vs tarzında düşünmemesi için yolladım. Çünkü biliyorum ki okumak isteyen kişi için internette milyonlarca kaynak var.
Keza düz bir liseye de gitse yine ittire kaktıra ders çalışacak ve mezun olduğunda vasıfsız eleman olacak.
Meslek lisesine gitmesini yazılım bilgisayar programcılı vb bir bölüm okumasını istiyorum.(bilgisayara teknolojiye ilgisi var) Ama semtimdeki meslek liselerinin ünü çok fena. Uyuşturucu vs tarzı şeyler duyuyorum. Ve bunu eğitimcilerden duydum.
Benim kafamda acaba hiç örgüne gitmese açıköğretimle liseyi dışarıdan verirken yazılım ve dil kurslarına gitse nasıl olur?
Unutmadan şunu da ekleyeyim kızım çok sosyal neşeli dışa dönük girişken birisi. Bu konularda baya yeteneklidir
Çocuğunuzun kötü arkadaşlar edinmeyeceğine inanıyorsanız, takibini yapabilecekseniz örgün eğitimden ayırmamanızı öneririm. El becerisi yoksa kuaförlük veya benzeri bir şey yapamayacağına eminseniz yazılım tarzı şeyler tabi ki düşünülebilir. Kurslarla başa çıkamazsınız, ayrıca yazılım tarzı şeylerin kursu vasat seviyelerde kalıyor. İstediğiniz eğitimleri bulmanız çok çok zorMerhaba hanımlar.
Cevaplar için hepinize teşekkür ediyorum kızlar
Ben kızıma asla bu hislerimi yansıtmıyorum. Tembelsin vb tarzı şeyler söyleyip aşağı çekmiyorum. Bilakis Ona karşı her zaman güdüleyici bir üslup kullanıyorum. Elbette içi boş mübağala yapmadan yaklaşıyorum.
Ahlaki ve sosyal olarak çok iyi durumda. Öğretmenleri de bu konuda çok övgü dolu şeyler söylüyorlar.
Potansiyeli de hiç yok diyemem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?