O kadar sosyal çocuğu okuldan alıp açıktan okutmaya kalkarsan 15-16 sında evleneceğim ben diye gelir. Aman deyim öyle bir hata yapma.Merhaba hanımlar.
Liseye gidecek veya liseye giden çocukları olan hanımlar bana yardımcı olur musunuz
Kızım ittire kaktıra ders çalışan vasat başarısı olan bir öğrenci. Maalesef geleceğe dair mesleki anlamda bir sempatisi ideali de yok.Dersaneye de gönderdim. Sırf ileride beni dersaneye yollamadın ben başarılı olabilirdim sen engel oldun vs tarzında düşünmemesi için yolladım. Çünkü biliyorum ki okumak isteyen kişi için internette milyonlarca kaynak var.
Keza düz bir liseye de gitse yine ittire kaktıra ders çalışacak ve mezun olduğunda vasıfsız eleman olacak.
Meslek lisesine gitmesini yazılım bilgisayar programcılı vb bir bölüm okumasını istiyorum.(bilgisayara teknolojiye ilgisi var) Ama semtimdeki meslek liselerinin ünü çok fena. Uyuşturucu vs tarzı şeyler duyuyorum. Ve bunu eğitimcilerden duydum.
Benim kafamda acaba hiç örgüne gitmese açıköğretimle liseyi dışarıdan verirken yazılım ve dil kurslarına gitse nasıl olur?
Bu şekilde çocuğu okuyan var mı
Unutmadan şunu da ekleyeyim kızım çok sosyal neşeli dışa dönük girişken birisi. Bu konularda baya yeteneklidir
Gercekten bazi insanlar icin bu aydinlanma var. Benim yasca kucuk bir kuzenim vasat sayilirdi butun lise hayati boyunca. Liseyi bitirdi polis olmak istedi/ya da annesi istedi. Sinavlari mi ne gecememis yani polis olamadi. Neyse mezun olduktan sonra 1yil daha dersaneye gitti ama basarili olamadi. 1 yil daha hazirlanacakti ama bu defa ailesi dershaneye gondermedi. Ablasi evlendi, evden gitti. Abisi is icin baska bir sehre tasindi. Ve ozaman sanirim bir aydinlanma geldi ki calismis. Evde kendi cabasiyla hatri sayilir bir universitede tip kazandi. Yani hic umutlari olmadigi icin bari polis olsun diye ugrastiklari kiz, 3 yil sonra doktor oluyor.Ben ortaokulda inanılmaz kötü bir öğrenciydim size yemin edebilirim. Ailem yüzüme söylemese de okuyacağıma dair hiçbir inançları yoktu. Aldılar beni meslek lisesine yazdırdılar. En azından meslek öğrenir diye. Lise 1 de bana bir aydınlanma geldi. Ben ne yapıyorum diye. Ortaokulda sınıfta kalma yoktu tabi rahattım. Korkmaya başlamıştım sınıfta kalırsam devamsızlık hakkımı doldurursam diye. 7. ve 8. sınıflarda teşekkür bile alamayan ben lise hayatımda 4 sene boyunca 2 dönemde dahil olmak üzere takdir aldım hep. Okul ikincisi olarak mezun oldum. Üniversite sınavında 50 bine girdim. Okul puanımda eklenince çok iyi bir üniversiteye gittim, orayıda 3.5 ortalama ve onur öğrencisi olarak bitirdim. Kızınızın ne zaman aklı başına gelir belli olmaz, açıköğretime giderse tüm düzeni gider. Gece yatmaz sabah kalkmaz hiç önemsemez okulu. Naçizane tavsiyem örgün eğitimdir..
Ben yönetim ve bilisim sistemleri mezunuyum, kendi işimi yapmasam bile tüm programlama dillerini öğrendim. Yanlış anlamayın ama kızınız eğer anlattığıniz gibi bir profilde ise bu aşamada yazılım konusunda başarılı olacağını düşünmüyorum. Çünkü sizin gibi dışarıdan alacağı eğitim veya gideceği kurs ile yazılım öğreneceğini düşünen bir sürü kişi var ama maalesef bu durum tam olarak öyle olmuyor.Merhaba hanımlar.
Liseye gidecek veya liseye giden çocukları olan hanımlar bana yardımcı olur musunuz
Kızım ittire kaktıra ders çalışan vasat başarısı olan bir öğrenci. Maalesef geleceğe dair mesleki anlamda bir sempatisi ideali de yok.Dersaneye de gönderdim. Sırf ileride beni dersaneye yollamadın ben başarılı olabilirdim sen engel oldun vs tarzında düşünmemesi için yolladım. Çünkü biliyorum ki okumak isteyen kişi için internette milyonlarca kaynak var.
Keza düz bir liseye de gitse yine ittire kaktıra ders çalışacak ve mezun olduğunda vasıfsız eleman olacak.
Meslek lisesine gitmesini yazılım bilgisayar programcılı vb bir bölüm okumasını istiyorum.(bilgisayara teknolojiye ilgisi var) Ama semtimdeki meslek liselerinin ünü çok fena. Uyuşturucu vs tarzı şeyler duyuyorum. Ve bunu eğitimcilerden duydum.
Benim kafamda acaba hiç örgüne gitmese açıköğretimle liseyi dışarıdan verirken yazılım ve dil kurslarına gitse nasıl olur?
Unutmadan şunu da ekleyeyim kızım çok sosyal neşeli dışa dönük girişken birisi. Bu konularda baya yeteneklidir
Evet gerçekten öyle. Ailemde umudunu kesmiş gibiydi benden. Bana yansıtmamaya çalışsalarda. Benimde o süreçte ablamlar evlenmiş gitmişti. O mu etkili oldu acabaGercekten bazi insanlar icin bu aydinlanma var. Benim yasca kucuk bir kuzenim vasat sayilirdi butun lise hayati boyunca. Liseyi bitirdi polis olmak istedi/ya da annesi istedi. Sinavlari mi ne gecememis yani polis olamadi. Neyse mezun olduktan sonra 1yil daha dersaneye gitti ama basarili olamadi. 1 yil daha hazirlanacakti ama bu defa ailesi dershaneye gondermedi. Ablasi evlendi, evden gitti. Abisi is icin baska bir sehre tasindi. Ve ozaman sanirim bir aydinlanma geldi ki calismis. Evde kendi cabasiyla hatri sayilir bir universitede tip kazandi. Yani hic umutlari olmadigi icin bari polis olsun diye ugrastiklari kiz, 3 yil sonra doktor oluyor.
bence de ya. "tembel bu" diye vazgecmek icin cok erkenBen ortaokulda inanılmaz kötü bir öğrenciydim size yemin edebilirim. Ailem yüzüme söylemese de okuyacağıma dair hiçbir inançları yoktu. Aldılar beni meslek lisesine yazdırdılar. En azından meslek öğrenir diye. Lise 1 de bana bir aydınlanma geldi. Ben ne yapıyorum diye. Ortaokulda sınıfta kalma yoktu tabi rahattım. Korkmaya başlamıştım sınıfta kalırsam devamsızlık hakkımı doldurursam diye. 7. ve 8. sınıflarda teşekkür bile alamayan ben lise hayatımda 4 sene boyunca 2 dönemde dahil olmak üzere takdir aldım hep. Okul ikincisi olarak mezun oldum. Üniversite sınavında 50 bine girdim. Okul puanımda eklenince çok iyi bir üniversiteye gittim, orayıda 3.5 ortalama ve onur öğrencisi olarak bitirdim. Kızınızın ne zaman aklı başına gelir belli olmaz, açıköğretime giderse tüm düzeni gider. Gece yatmaz sabah kalkmaz hiç önemsemez okulu. Naçizane tavsiyem örgün eğitimdir..
Olabilir aslında..Dışardan liseyi okuyup, kurslarla kendini geliştirip ticarete atılabilir..Girişken neşeli dışa dönükse yapar ... Kuaförlük olur teknoloji olur şimdiden tutarsa bir işin ucundan asıl o akıllılik etmiş olur bu devirde okumak isteyenler bile istediklerini elde edemiyorlar,istemeyenler için ekstra zaman kaybıMerhaba hanımlar.
Kesinlikle.. Bu arada meslek liseleri bence çok önemli kurumlar. Ben üniversite kazanamasaydım da o 4 senede bulunduğum bölüme dair her şeyi öğrenmiştim. Ordan da iş yürütebilirdim. Meslek liselerinde çok güzel bölümler var. Marangozluk, Elektrik, Muhasebe, Bilgisayar Programcılığı, Güzellik Sektörü, Moda Tasarımı gibi gibi. Ülkenin bunlara da ihtiyacı var. Meslek lisesi mezun olurken diploma yanında iş yeri açma belgesi de veriyor hatta.bence de ya. "tembel bu" diye vazgecmek icin cok erken
Yani örgünü ittire kaktıra okuyan açıköğretimi yapabilir mi bilemedim.Merhaba hanımlar.
Bence potansiyeli olan cocuklar bir sure sonra kendileri de icinde bulundugu durumdan rahatsiz olup calismaya basliyorlar. Ama yine anne-baba tesvikiyle olmuyor sanki, kendilerinin istemesi gerekiyor. Aslinda hepimiz icin her alanda boyle degil mi? Bir sey icin saglam bir motivasyonumuz varsa onu basariyoruz. Ama o motivasyonu bulmak zor olabiliyor. Yani en azindan benim icin oyle. Belki cocuklara trde yuzde 5e girmek yuzde 1 e girmek vs gibi hedefler koymak yerine ilgi alanlarina gore meslek yapabilmeleri asilansa. Tabii bu ilgi alanlarina giren meslekleri mezun olduktan sonra da yapabilseler; kimseye minnet etmeden, bir dayiya ihtiyaclari olmadan, emeklerinin karsiligini alarak.Evet gerçekten öyle. Ailemde umudunu kesmiş gibiydi benden. Bana yansıtmamaya çalışsalarda. Benimde o süreçte ablamlar evlenmiş gitmişti. O mu etkili oldu acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?