• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Liseye gidecek kızım

Bence potansiyeli olan cocuklar bir sure sonra kendileri de icinde bulundugu durumdan rahatsiz olup calismaya basliyorlar. Ama yine anne-baba tesvikiyle olmuyor sanki, kendilerinin istemesi gerekiyor. Aslinda hepimiz icin her alanda boyle degil mi? Bir sey icin saglam bir motivasyonumuz varsa onu basariyoruz. Ama o motivasyonu bulmak zor olabiliyor. Yani en azindan benim icin oyle. Belki cocuklara trde yuzde 5e girmek yuzde 1 e girmek vs gibi hedefler koymak yerine ilgi alanlarina gore meslek yapabilmeleri icin asilansa. Tabii bu ilgi alanlarina giren meslekleri mezun olduktan sonra da yapabilseler; kimseye minnet etmeden, bir dayiya ihtiyaclari olmadan, emeklerinin karsiligini alarak.
Kesinlikle. İş arama sürecimde her gittiğim yerde alenen tanıdık soruldu. Bir sürü işi bu yüzden kaybettim. İnat ettim araya kimseye sokmayacağım diye. Tüm umudum tükenmişti o dönem. Biz öyle tanıdığı olan insanlarda değiliz ailecek. İstesekte yapamazdık yani. Kapı kapı dolaştım her yere başvurdum peşini bırakmadım.

Cevaplar için hepinize teşekkür ediyorum kızlar
Ben kızıma asla bu hislerimi yansıtmıyorum. Tembelsin vb tarzı şeyler söyleyip aşağı çekmiyorum. Bilakis Ona karşı her zaman güdüleyici bir üslup kullanıyorum. Elbette içi boş mübağala yapmadan yaklaşıyorum.

Ahlaki ve sosyal olarak çok iyi durumda. Öğretmenleri de bu konuda çok övgü dolu şeyler söylüyorlar.
Potansiyeli de hiç yok diyemem..mesela matematiği seviyor anlıyor. Ama iş uzun süre oturayım testler çözeyim bilgilerimi oturtayıma gelince sızlanmaya manüpleye başlıyor. İşte burada benim ittirmem gerekiyor 😑😑Yani gerçekten kafası basmayan bir çocuk olsa hiç uğraşmayacağım düşünmeyeceğim. İleride potansiyelinin farkına vardığında geç olmasından korkuyorum.
Maddi olarak da onun için elimden geldiği kadarıyla birikim yapmaya çalışıyorum. İleride dımdızlak olmasın en azından bir yerlerden başlamak için elinde maddi olanağı olsun diye.
Ama dediğiniz gibi açıktan okursa gece yatmaz sabah kalkmaz bir tip olması kaçınılmaz. Şimdi bile ona yatkınlığı var.

Merhaba hanımlar.
Liseye gidecek veya liseye giden çocukları olan hanımlar bana yardımcı olur musunuz
Kızım ittire kaktıra ders çalışan vasat başarısı olan bir öğrenci. Maalesef geleceğe dair mesleki anlamda bir sempatisi ideali de yok.Dersaneye de gönderdim. Sırf ileride beni dersaneye yollamadın ben başarılı olabilirdim sen engel oldun vs tarzında düşünmemesi için yolladım. Çünkü biliyorum ki okumak isteyen kişi için internette milyonlarca kaynak var.
Keza düz bir liseye de gitse yine ittire kaktıra ders çalışacak ve mezun olduğunda vasıfsız eleman olacak.
Meslek lisesine gitmesini yazılım bilgisayar programcılı vb bir bölüm okumasını istiyorum.(bilgisayara teknolojiye ilgisi var) Ama semtimdeki meslek liselerinin ünü çok fena. Uyuşturucu vs tarzı şeyler duyuyorum. Ve bunu eğitimcilerden duydum.
Benim kafamda acaba hiç örgüne gitmese açıköğretimle liseyi dışarıdan verirken yazılım ve dil kurslarına gitse nasıl olur?
Bu şekilde çocuğu okuyan var mı
Unutmadan şunu da ekleyeyim kızım çok sosyal neşeli dışa dönük girişken birisi. Bu konularda baya yeteneklidir😄

Sana bir tavsiye vereyim ben üniversite okumak istemedigimde annem bana fabrikaya gönderdi 4 gün dayanabilmistim tamam anne üniversiteye girecegim demistim pisi pisine ders calistim djdjd ablama da ayni taktigi yapti ise yaradi 🤌🏻😂
Onun disinda kizinizi nasil kollayacagini bilemiyorum cocugum yok henüz o konuda yorum yapmam dogru olmaz yanlis yönlendirmemek adina 🌸
Meslek lisesine baktiniz mi mezun olunca yatay gecisi hangi bölümlere gecis yapabiliyor önlisansa ona da bakin derim

Benim de kızım var. 5. Sınıfa gidiyor.

Ben açık liseye göndermezdim. Çünkü okul öyle yada böyle bir düzen sağlıyor. Çevrenizde iyi bir okul varsa oraya gönderin. Evde dursa elinde telefon tüm gün yatar.

Sana bir tavsiye vereyim ben üniversite okumak istemedigimde annem bana fabrikaya gönderdi 4 gün dayanabilmistim tamam anne üniversiteye girecegim demistim pisi pisine ders calistim djdjd ablama da ayni taktigi yapti ise yaradi 🤌🏻😂
Onun disinda kizinizi nasil kollayacagini bilemiyorum cocugum yok henüz o konuda yorum yapmam dogru olmaz yanlis yönlendirmemek adina 🌸
Meslek lisesine baktiniz mi mezun olunca yatay gecisi hangi bölümlere gecis yapabiliyor önlisansa ona da bakin derim

Bu taktik herkeste tutmaz. Bir tanıdık oğlu okumayacağım deyince akıllansın diye sanayiye verdi, çocuk okulu bıraktı. Para kazanmak tatlı geldi 😣

Ben kızıma asla bu hislerimi yansıtmıyorum. Tembelsin vb tarzı şeyler söyleyip aşağı çekmiyorum. Bilakis Ona karşı her zaman güdüleyici bir üslup kullanıyorum. Elbette içi boş mübağala yapmadan yaklaşıyorum.

Ahlaki ve sosyal olarak çok iyi durumda. Öğretmenleri de bu konuda çok övgü dolu şeyler söylüyorlar.
Potansiyeli de hiç yok diyemem..mesela matematiği seviyor anlıyor. Ama iş uzun süre oturayım testler çözeyim bilgilerimi oturtayıma gelince sızlanmaya manüpleye başlıyor. İşte burada benim ittirmem gerekiyor 😑😑Yani gerçekten kafası basmayan bir çocuk olsa hiç uğraşmayacağım düşünmeyeceğim. İleride potansiyelinin farkına vardığında geç olmasından korkuyorum.
Maddi olarak da onun için elimden geldiği kadarıyla birikim yapmaya çalışıyorum. İleride dımdızlak olmasın en azından bir yerlerden başlamak için elinde maddi olanağı olsun diye.
Ama dediğiniz gibi açıktan okursa gece yatmaz sabah kalkmaz bir tip olması kaçınılmaz. Şimdi bile ona yatkınlığı var.
Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu çok yaygın. Dudaklanması arttırıcı bir şekilde destek olabilirsiniz

Bir programcı olarak asla meslek lisesi önermem. Oraya giderse bildiği toplama çıkarmayı bile unutabilir. Zaten program yazmak yazılım yapmak iyi bir matematik ve disiplin gerektirir. Tavsiyem paralarınızı biriktin özel üniversiteye yollayın. Özellikle kıbrıs falan olursa dil de öğrenir.

Merhaba hanımlar.
Liseye gidecek veya liseye giden çocukları olan hanımlar bana yardımcı olur musunuz
Kızım ittire kaktıra ders çalışan vasat başarısı olan bir öğrenci. Maalesef geleceğe dair mesleki anlamda bir sempatisi ideali de yok.Dersaneye de gönderdim. Sırf ileride beni dersaneye yollamadın ben başarılı olabilirdim sen engel oldun vs tarzında düşünmemesi için yolladım. Çünkü biliyorum ki okumak isteyen kişi için internette milyonlarca kaynak var.
Keza düz bir liseye de gitse yine ittire kaktıra ders çalışacak ve mezun olduğunda vasıfsız eleman olacak.
Meslek lisesine gitmesini yazılım bilgisayar programcılı vb bir bölüm okumasını istiyorum.(bilgisayara teknolojiye ilgisi var) Ama semtimdeki meslek liselerinin ünü çok fena. Uyuşturucu vs tarzı şeyler duyuyorum. Ve bunu eğitimcilerden duydum.
Benim kafamda acaba hiç örgüne gitmese açıköğretimle liseyi dışarıdan verirken yazılım ve dil kurslarına gitse nasıl olur?
Unutmadan şunu da ekleyeyim kızım çok sosyal neşeli dışa dönük girişken birisi. Bu konularda baya yeteneklidir😄
Hedefi olan, disiplinli gençler için açıktan lise okumak idealdir. O yüzden kızınız için örgün eğitim en iyi tercih olur. Çünkü okula giderken dahi yeterli başarısı olmayan biri, okula hiç gitmese hem akademik anlamda iyice başarısız olur hem de kötü alışkanlıkları edinme olasılığı yüksek olur. Cünkü tüm gün evde olsa internet, oyun bağımlısı olur. Dışarı sık çıksa beş para etmez kişileri arkadaş edinir. O arkadaşların kim olduğunu da bilemezsiniz ama okulda kötü arkadaş edinse o arkadaşın kim olduğu belli olur, ona göre tedbir alırsınız.

Normal bir liseye yazdir canim yine sen. Meslek lisesi ulkemizde degerini bulamamis bir okul turu. Liseye yazdir. Ittire kaktira okut bir sekilde. Sonra da mezun olunca bi dersaneye ver. Lisedeyken kizin degisebilir. Universite sinavi da zekayla orantili bir sinav degil. Tamamen caliskanlikla ilgili. Ben ilk ucteki diyeyim bir uniden mezunum. Cok mu parlak zekaliyim hayir ama caliskandim. Sinav birincileri bile deli gibi calistiklari icin birinciler. Cocugun bakarsin ders calisma bilinci kazanir hic belli olmaz bu isler. Mezun olsun. O sene oylesine girsin. Sonra siki bir calismayla istedigi yere girer. Sonucta zeka geriligi yok. Sadece tembel su an. Hala istemiyorsa universite sinavi falan ya da dersaneye gidip giremezse bi yere o zaman da dil kursuna gonder. Sosyalligi de varmis, asistan masistan diye baslar bi yerlerde bi seyler olur elbet. Bunun yaninda kuaforluk coook iyi bir secenek. Onu da yazlari falan kurs varsa veya bi kuaforun yaninda is ogrenebilecegi bi firsat olursa liseye giderken yazlari o meslegi de ogrensin bi kenarda dursun. Ama liseye orgune gitsin kizin mutlaka derim ben.

Merhaba hanımlar.
Çocuğunuzun kötü arkadaşlar edinmeyeceğine inanıyorsanız, takibini yapabilecekseniz örgün eğitimden ayırmamanızı öneririm. El becerisi yoksa kuaförlük veya benzeri bir şey yapamayacağına eminseniz yazılım tarzı şeyler tabi ki düşünülebilir. Kurslarla başa çıkamazsınız, ayrıca yazılım tarzı şeylerin kursu vasat seviyelerde kalıyor. İstediğiniz eğitimleri bulmanız çok çok zor

Kızınız ne istiyor peki onunla konuştunuz mu? O yaşlarda hayatın bazı gerçeklerini göremeyebilirler. Bence GÜVENDİĞİNİZ bir yerde, bir süre çalıştırın. Para kazanmayı, iş hayatının zorluklarını tecrübe etsin. Evet daha bunun için çok küçük ama belki fikirleri değişir. En azından liseyi ite kaka da olsa bitirmeli. İleride büyük pişmanlıklar yaşamasın.

Potansiyeli de hiç yok diyemem.

Bebişim tüm saygımla katılmıyorum. Çocuğun bariz şekilde tembel ve disiplinsiz. Ebeveyn olarak çocugunu uyarmak senin görevin, şimdi laylaylom yaşar, güler oynar ama max 10yıl içinde kafasını taşlara vurur. Sen yetişkinsin, o bir çocuk. Çocuğunla konuşmak, pişman olmaması için yönlendirmek senin görevin. Dersane şu bu derken zaman ve para koymussun, bunları koymayan aikeler de var. Otur konuş bence tembelliğinden sorumsuzluğundan bıktim, eğitimine tonla para koydum sonuç 0 de. Burda beni taşlayanlar olacaktır şimdi, ana dost acı söyler, çocuğun iyiliği için ebeveynsen acı da söylemek gerekiyor baba kalırsa.

Turizm meslek lisesine gidebilir ve yabancı dile de ağırlık verir böylelikle

Ben de bu yollardan geçmiş biri olarak söylüyorum içinden gelmediği sürece asla ama asla başarılı olamaz tamamen içinden gelmeli ders çalışma azmi vs. Siz sadece bu yolda ona maddi manevi destek olmalısınız ergenlik çağındaki çocuklar için ders çalışmak sınav sorumluluğu çok zor gerçekten çünkü etraflarında dikkat dağıtan çok etmen var belki bir uzmandan yardım alabilirsiniz

Açılın ben geldim :) Resmen kızınız benim küçük halim… Hatta ben liseye kayıt olurken müdür dudak bükmüştü okumaz gibisinden. Sonra lise bire başladım baktım herkes çalışıyor zehir gibi. Benim neyim eksik dedim. Liseyi de üniversiteyi de dereceyle bitirdim. Bence örgün eğitim devam etsin farkındalığı artacaktır 🌸

Bence okul sadece derslerden ibaret değil.orda iyi kotu nasıl oturup kalkmasını arkadaş ortamını duzenide öğreniyor insan.Belkide bilmediğimiz daha bir sürü şey katıyor insana.Simdi 13 14 yaş çocuğu okula gitmeyince evde bütün gün oturup nette gezecek çoğu zaman sosyalleşmek gibi bir fırsatı bile olmayacak.Bence çevrenizdeki butun okulları araştırın illaki diğerlerinden bir tık daha iyi olan okulllar vardır.Maddi durumunuz iyiyse ortalama fiyatta olan özel okullarda bakabilirsiniz.Suda varki meslek lisesinden cikanlarda direk meslek sahibi olmuyor.Dersleri kotu demişsiniz ama belki lisede daha iyi olacak bilmezsiniz.Bence açıktan okuması büyük kayıp olur

Back
X