Lise Yorum ve Soruları Lisede disiplin kurulu

MinikPiranha

~♥♥~
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2014
8.398
17.406
Merhaba kizceler, kardesim yurtta bir olay yasamis caliskan da bir cocuk disiplin sucu alir miyim diye soruyor bende bilmedigimden size danismak istedim belki bilgi sahibi arkadaslar vardir.

Kardesim Anadolu lisesinde okuyor 3. Sinif ve okulun yurdunda kaliyor...
O aksam yurtta nobetci olan cocuk (lise 4. Sinif) gelip odanin isigini kapatiyor
Kardesim de ertesi gunku kitaplarini hazirliyor tam o sirada kapatma isim var diyor ama cocuk kapatiyor
Kardesim gidip aciyor sonra cocuk gelip tekrar kapatiyor kardesim yine aciyor
Sonra cocuk 1 2 dk sonra gelip kardesimin gozune yurmuk atiyor ( su an gozu mos mormus )
Kardesim de iri yari bir cocuk, kavgaya tutusuyorlar cocugu biraz tartakliyor
Nobetci ogretmen tutanak tutmus karsi taraf ozur dilemis benim sucum bir an sinirlerime hakim olamadim diye, kardesimin oda arkadaslari da anlatmislar olayi herkes kardesimi tutmus.
P.tesi gunu disiplin kurulu toplanacak, ailem diger cocugu sikayet etmeyecek sonucta son sinif ve yarin oburgun bir isine mani olursa vebal almak istemiyorlar.ama ogretmenlerine kardesimi doktora goturmedikleri icin sitem edecekler.
Karsi tarafin kardesimi sikayet etme ve disiplin cezasi alma gibi bir durumu var mi
Tesekkurler...

karşı tarafa gözle görülür bir hasar vermediyse ceza almaz, ama bariz bir tartaklama varsa ikisine de uzaklaştırma verebilirler.

Merhaba kizceler, kardesim yurtta bir olay yasamis caliskan da bir cocuk disiplin sucu alir miyim diye soruyor bende bilmedigimden size danismak istedim belki bilgi sahibi arkadaslar vardir.

Kardesim Anadolu lisesinde okuyor 3. Sinif ve okulun yurdunda kaliyor...
O aksam yurtta nobetci olan cocuk (lise 4. Sinif) gelip odanin isigini kapatiyor
Kardesim de ertesi gunku kitaplarini hazirliyor tam o sirada kapatma isim var diyor ama cocuk kapatiyor
Kardesim gidip aciyor sonra cocuk gelip tekrar kapatiyor kardesim yine aciyor
Sonra cocuk 1 2 dk sonra gelip kardesimin gozune yurmuk atiyor ( su an gozu mos mormus )
Kardesim de iri yari bir cocuk, kavgaya tutusuyorlar cocugu biraz tartakliyor
Nobetci ogretmen tutanak tutmus karsi taraf ozur dilemis benim sucum bir an sinirlerime hakim olamadim diye, kardesimin oda arkadaslari da anlatmislar olayi herkes kardesimi tutmus.
P.tesi gunu disiplin kurulu toplanacak, ailem diger cocugu sikayet etmeyecek sonucta son sinif ve yarin oburgun bir isine mani olursa vebal almak istemiyorlar.ama ogretmenlerine kardesimi doktora goturmedikleri icin sitem edecekler.
Karsi tarafin kardesimi sikayet etme ve disiplin cezasi alma gibi bir durumu var mi
Tesekkurler...
böyle şeyler karşılıklı ara bulunursa bişey olmaz. öğretmenler de farkındadır bu durumun kimse kimseyi kışkırtmaz sanmıyorum yani.

böyle şeyler karşılıklı ara bulunursa bişey olmaz. öğretmenler de farkındadır bu durumun kimse kimseyi kışkırtmaz sanmıyorum yani.
Simdi annem ogretmeni arayip diger ailenin ne dusundugunu ogrenmek istiyor ama dogru mu dusunuyor bilemedim. Gidip darp raporu falan almis olabilirler mi bizimkiler almamis cunku.

cok da ufak bir olay yok ortada.. öğrenciler karsılıklı özür dilese de disiplin sucu alma ihtimalleri var.. ama eger sevilen basarılı bir ögrenciyse sene sonunda kurul toplantısında affedilir siciline birsey işlenmez yani..

Simdi annem ogretmeni arayip diger ailenin ne dusundugunu ogrenmek istiyor ama dogru mu dusunuyor bilemedim. Gidip darp raporu falan almis olabilirler mi bizimkiler almamis cunku.
o zaman siz de alın elinizde bulunsun. bu arada annen samimi olunan bi öğretmene sorsa iyi olur.

karsı tarafıda tartaklamıs dıyorsunuz sıkayet edebılırler
kardesınız darp edıldıgıne daır rapor alsa ıs cıddıye bınse daha rahat olurdunuz suan
gozunde hala morluk varsa rapor alın bence
gozu korksun

cok da ufak bir olay yok ortada.. öğrenciler karsılıklı özür dilese de disiplin sucu alma ihtimalleri var.. ama eger sevilen basarılı bir ögrenciyse sene sonunda kurul toplantısında affedilir siciline birsey işlenmez yani..
Karsi taraf pek caliskan degilmis sanirim ama kardesimin dersleri iyidir tesekkurden asagi gecmedi sinifini. Annemi arayan ogretmen biz x den cok memnunjz 3 senedir hic bir yanlisini gormedik falan demis ama bilemiyorum. Kiskirtan karsi taraf oldugu icin sadece o ceza alir saniyordum ben. Eger siciline islerse cok daha hirslanip birbirlerini dusman bellemezler mi zaten

o zaman siz de alın elinizde bulunsun. bu arada annen samimi olunan bi öğretmene sorsa iyi olur.

karsı tarafıda tartaklamıs dıyorsunuz sıkayet edebılırler
kardesınız darp edıldıgıne daır rapor alsa ıs cıddıye bınse daha rahat olurdunuz suan
gozunde hala morluk varsa rapor alın bence
gozu korksun

Ev3t hala mormus o zaman soyleyim de alsinlar madem elde bulunsun hic olmazsa

Karsi taraf pek caliskan degilmis sanirim ama kardesimin dersleri iyidir tesekkurden asagi gecmedi sinifini. Annemi arayan ogretmen biz x den cok memnunjz 3 senedir hic bir yanlisini gormedik falan demis ama bilemiyorum. Kiskirtan karsi taraf oldugu icin sadece o ceza alir saniyordum ben. Eger siciline islerse cok daha hirslanip birbirlerini dusman bellemezler mi zaten
Ikiside disiplin cezası alabilir sonuçta ikiside birbirine vurmuş bu tür olaylarda tek tarafa vermezler çünkü ikiside tartaklamis.

Disiplin cezası alırsa takdir. Teşekkür alamaz. Sene sonunda kurulda affedilir tabi sene sonuna kadar herhangi bir olaya karismamasi gerek.

Darp raporuna gelince alsın elinde bulunsun belki karşı taraf almıştır. Ayrıca yurt niye doktora goturmemis her iki ogrenciyide.

Çalışkan olmak ile bu durumun bir bağlantısı yok bence . Hocalar da buna göre karar vermemeli .
Ceza verilirse ikisine de verilebilir . En iyisi karşı taraf ile konuşup orta yolu bulmak .

Birincisi yurtta öğrenci nöbetçi olmaz nöbetçi öğretmen olur o ilgilenir bu işlerle ikincisi de kardesinizi doktora goturmedikleri için hatalilar.
Disiplin cezasına gelince iki taraf da özür dilediyse ve kardeşiniz (savunmasını yapacaktır) çalışkan ve aklı başındaysa büyük ihtimalle ceza almaz ama alırlarsa bile sene sonunda öğretmenler kurulu toplanır ve yıllık disiplin cezalarının sicile işlenip islenmemesi için oylama yapılır ve öğrencinin aşırı davranışları yoksa cezanin sicile islenmemesi yönünde karar alınır. Yine de ailesi olarak konunun peşini bırakmayın idareyle görüşün bazıları sırf ilgileneni yok diye öğrencinin hakkını yiyebiliyor.

Disiplin kurulu toplandığında durumu inceler, öğrencilerin olaydan önceki genel profillerine bakar; daha önce böyle bir vukuatı var mı vs şeklinde, eğer çok ciddi bir durum yoksa pek ceza verilmez. Bazen de diğer öğrencilerin gözünü korkutarak ileride yaşanacak benzer olayları engellemek amaçlı birkaç gün uzaklaştırma verebilir. Ve bunu çoğu kez her iki tarafa da verir adil olmak adına (kardeşiniz karşılık vermemiş olsaydı ona vermezler diyebilirdim). Ancak sene sonu öğretmenler kurul toplantısındaki gündem maddelerinden biri budur, yıl içinde disiplin cezası almış öğrencilerin cezalarının kaldırılıp kaldırılmamasıyla ilgili oylama yapılır. Durumların %98inde ceza dosyaya işlenmeden silinir. Hatta bazen disiplin cezası "Nasıl olsa kurulda kaldırırız" denilerek verilir zira lise öğrencileriyle uğraşmak kimi zaman gerçekten çok zor olabiliyor, gözlerini korkutmak gerekiyor bazı durumlarda. Kardeşiniz bahsettiğiniz kadarıyla ceza alsa da dosyaya işlenmeyecek bir öğrenci, yine de içinizi rahatlatmak istiyorsanız okuluyla irtibata geçip idarecilerle konuşabilir, olaya yaklaşımlarını kontrol edip bir nabız yoklayabilirsiniz.

Ikiside disiplin cezası alabilir sonuçta ikiside birbirine vurmuş bu tür olaylarda tek tarafa vermezler çünkü ikiside tartaklamis.

Disiplin cezası alırsa takdir. Teşekkür alamaz. Sene sonunda kurulda affedilir tabi sene sonuna kadar herhangi bir olaya karismamasi gerek.

Darp raporuna gelince alsın elinde bulunsun belki karşı taraf almıştır. Ayrıca yurt niye doktora goturmemis her iki ogrenciyide.

Yurt müdürü kardeşime sana bir şey olmaz Yusuf, ama tedbiren bu günlük evine git p.tesi kurul olacak demiş. Buna güvenerek almadı kardeşim darp raporunu dinlemedi beni. kardeşiminki nefsi müdafaya girmez mi. detaylı anlattı da kardeşim çocuk kardeşimin önce kafasına vurup sersemletmiş sonra da koltuğunun altına alıp kafasına yüzüne yumruk atmış :KK43: dayak yiyecek çocuk değil 185 boyunda 90 kilo çocuk benim kardeşim ama kafasına vurunca yıldızları saydım abla gerçekmiş o diyor. çok vuramamış çocuğa arkadaşları ayırırken tuttuğu yeri bırakmadığı için diğer çocuğun t-shirt ü yırtılmış sadece...

çok hırslanmış yavrum benim. abla okuda bir ağırlığım vardı şimdi dayak mi yedi dicekler falan diyo :KK43:

Çalışkan olmak ile bu durumun bir bağlantısı yok bence . Hocalar da buna göre karar vermemeli .
Ceza verilirse ikisine de verilebilir . En iyisi karşı taraf ile konuşup orta yolu bulmak .

teşekkürler görüşünüz için karşı tarafla yarın kurulda görüşecekler numaralarını alamadık maalesef.

Birincisi yurtta öğrenci nöbetçi olmaz nöbetçi öğretmen olur o ilgilenir bu işlerle ikincisi de kardesinizi doktora goturmedikleri için hatalilar.
Disiplin cezasına gelince iki taraf da özür dilediyse ve kardeşiniz (savunmasını yapacaktır) çalışkan ve aklı başındaysa büyük ihtimalle ceza almaz ama alırlarsa bile sene sonunda öğretmenler kurulu toplanır ve yıllık disiplin cezalarının sicile işlenip islenmemesi için oylama yapılır ve öğrencinin aşırı davranışları yoksa cezanin sicile islenmemesi yönünde karar alınır. Yine de ailesi olarak konunun peşini bırakmayın idareyle görüşün bazıları sırf ilgileneni yok diye öğrencinin hakkını yiyebiliyor.

kardeşimin yurdunda nöbetçi öğrenci oluyor hanımefendi kardeşimin de nöbetçi olduğu günleri biliyorum. muhtemelen nöb. öğretmene yrdım etmesi için böyle bir yöntem bulmuşlar.

ailem de aynısını söylüyor yarın müdüre ve öğretmene bunun sebebini soracaklar kafasına ard arda darbe almış çünkü kardeşim Allah korusun morarmaktan öteye gidebilirdi.

kardeşim iyi bir çocuktur ama şimdiden hayalleri var idari yargı hakimi olmak istiyor ve siciline işlemesinden çok korkuyor.

kardeşim özür dilememiş ama diğer çocuk dilmiş zaten kardeşimin suçu olmadığını bir anda kendisini kaybedip yumruk attığını ilk yazılı tutanakta belirtmiş çocuk.

X