Lise Yorum ve Soruları Lisede disiplin kurulu

Yurt müdürü kardeşime sana bir şey olmaz Yusuf, ama tedbiren bu günlük evine git p.tesi kurul olacak demiş. Buna güvenerek almadı kardeşim darp raporunu dinlemedi beni. kardeşiminki nefsi müdafaya girmez mi. detaylı anlattı da kardeşim çocuk kardeşimin önce kafasına vurup sersemletmiş sonra da koltuğunun altına alıp kafasına yüzüne yumruk atmış :KK43: dayak yiyecek çocuk değil 185 boyunda 90 kilo çocuk benim kardeşim ama kafasına vurunca yıldızları saydım abla gerçekmiş o diyor. çok vuramamış çocuğa arkadaşları ayırırken tuttuğu yeri bırakmadığı için diğer çocuğun t-shirt ü yırtılmış sadece...

çok hırslanmış yavrum benim. abla okuda bir ağırlığım vardı şimdi dayak mi yedi dicekler falan diyo :KK43:
Iste her iki tarafta tartaklama olayina girdiği için genel de iki tarafa da verilebiliyor keşke kardeşin karşılık vermeseydi.Eger ceza Alırsa Sene sonunda kalkar sicile işlemez.

Artık yarını bekliyeceksiniz. :KK43:

Ama siz de yurt idaresi ile görüşün niye doktora goturmemisler kafasına yumruk gelmiş çocuğun hadi beyin kanaması geçirse ne olacaktı yada yurtta doktor olmasi gerekmez mi.

Iste her iki tarafta tartaklama olayina girdiği için genel de iki tarafa da verilebiliyor keşke kardeşin karşılık vermeseydi.Eger ceza Alırsa Sene sonunda kalkar sicile işlemez.

Artık yarını bekliyeceksiniz. :KK43:

Ama siz de yurt idaresi ile görüşün niye doktora goturmemisler kafasına yumruk gelmiş çocuğun hadi beyin kanaması geçirse ne olacaktı yada yurtta doktor olmasi gerekmez mi.

küçük biyerde okul ağvada belki bilirsiniz. gün içinde bile 1 doktor oluyor sadece ama aileme haber verselerdi en azındn onlar alıp götürürdü yurt yönetimi bu konuda çok tedbirsiz davranmış şükür ki bişey olmadı.

Disiplin kurulu toplandığında durumu inceler, öğrencilerin olaydan önceki genel profillerine bakar; daha önce böyle bir vukuatı var mı vs şeklinde, eğer çok ciddi bir durum yoksa pek ceza verilmez. Bazen de diğer öğrencilerin gözünü korkutarak ileride yaşanacak benzer olayları engellemek amaçlı birkaç gün uzaklaştırma verebilir. Ve bunu çoğu kez her iki tarafa da verir adil olmak adına (kardeşiniz karşılık vermemiş olsaydı ona vermezler diyebilirdim). Ancak sene sonu öğretmenler kurul toplantısındaki gündem maddelerinden biri budur, yıl içinde disiplin cezası almış öğrencilerin cezalarının kaldırılıp kaldırılmamasıyla ilgili oylama yapılır. Durumların %98inde ceza dosyaya işlenmeden silinir. Hatta bazen disiplin cezası "Nasıl olsa kurulda kaldırırız" denilerek verilir zira lise öğrencileriyle uğraşmak kimi zaman gerçekten çok zor olabiliyor, gözlerini korkutmak gerekiyor bazı durumlarda. Kardeşiniz bahsettiğiniz kadarıyla ceza alsa da dosyaya işlenmeyecek bir öğrenci, yine de içinizi rahatlatmak istiyorsanız okuluyla irtibata geçip idarecilerle konuşabilir, olaya yaklaşımlarını kontrol edip bir nabız yoklayabilirsiniz.

Birkç hocası benim ilkokul sınıf arkadaşım bir irtibatımız yok ama gerekirse onlarla konuşabilirim memnun herkes kardeşimden. haklısınız söylediğinizde umarım hiç birine vermezler. diğer çocuk ta son sınıf yarın öbür gün onun da önüne çıkmasın bu durum engel olarak

kardeşimin yurdunda nöbetçi öğrenci oluyor hanımefendi kardeşimin de nöbetçi olduğu günleri biliyorum. muhtemelen nöb. öğretmene yrdım etmesi için böyle bir yöntem bulmuşlar.
Öğrencilerin nöbetçi olduğunu anladım da yasal değil okul yönetiminin hatası olduğunu belirtmek için söylemiştim. Sonuçta o görev öğretmenlere ait ve kendi görevini öğrenciye vererek tartışma çıkmasına sebep olmuşlar.
Ayrıca bizim okulda da kat nobetcisi öğretmen yaramaz bir çocuğa öğrencileri sınıfa sok demiş çocuk da biri kapıyı kapatmiyor diye onun kaşını patlatmis ve öğrencilere hiç bir ceza verilmedi öğretmen hatalıydı çünkü.

Son düzenleme:
Öğrencilerin nöbetçi olduğunu anladım da yasal değil okul yönetiminin hatası olduğunu belirtmek için söylemiştim. Sonuçta o görev öğretmenlere ait ve kendi görevini öğrenciye vererek tartışma çıkmasına sebep olmuşlar.
Ayrıca bizim okulda da kat nobetcisi öğretmen yaramaz bir çocuğa öğrencileri sınıfa sok demiş çocuk da biri kapıyı kapatmiyor diye onun kaşını patlatmis ve öğrencilere hiç bir ceza verilmedi öğretmen hatalıydı çünkü.

Aaa bunu öğrendiğim çok iyi oldu teşekkür ederim. yarın bunu da dile getirsinler

Aaa bunu öğrendiğim çok iyi oldu teşekkür ederim. yarın bunu da dile getirsinler
Siz öyle deyince acaba deyip google a baktım da bazı liseler pansiyonda nöbetçi öğrenci görevleri diye bişey yayinlamislar belki liselerde oluyordur ama ortaokulda böyle bi kavram yok siz yine de araştırın önce belki vardır.
Edit: yönetmeliği okudum bu işlerin hepsi belletici öğretmene ait ama belki öğrenciye yaptırmak için açık bir yol bulmuşlardır.

Son düzenleme:
Siz öyle deyince acaba deyip google a baktım da bazı liseler pansiyonda nöbetçi öğrenci görevleri diye bişey yayinlamislar belki liselerde oluyordur ama ortaokulda böyle bi kavram yok siz yine de araştırın önce belki vardır.
Edit: yönetmeliği okudum bu işlerin hepsi belletici öğretmene ait ama belki öğrenciye yaptırmak için açık bir yol bulmuşlardır.

Teşekkür ederim ilginiz için. telefonlarımızı açmadılar hafta sonu, bende bir maille hocanın görevini yapmamasından ötürü bu durumla karşılaşıldığını ve disiplin suçunu kabul etmeyeceğimizi yazdım. inşallah görüp dikkate alırlar.

Teşekkür ederim ilginiz için. telefonlarımızı açmadılar hafta sonu, bende bir maille hocanın görevini yapmamasından ötürü bu durumla karşılaşıldığını ve disiplin suçunu kabul etmeyeceğimizi yazdım. inşallah görüp dikkate alırlar.
Sonuç ne oldu herhangi bir ceza aldılar mi.

Sonuç ne oldu herhangi bir ceza aldılar mi.
Hala toplanmamis ku4ul. Sanirim isi savsakliyorlar . Rehbet ogretmen kardesimi yanina cagirip neden kufur ettin diye sormus kardesim cocuga gerizekali demis kavga sirasinda. Kardesim de gecen sene mudur sinifa gelip hepimize gerizekalilar dediginde ona da sordunuz mu hocam demis. Sanirim ikisine de ceza vermeyecekler baksaniza bir haftadir toplanmadilar.

Hala toplanmamis ku4ul. Sanirim isi savsakliyorlar . Rehbet ogretmen kardesimi yanina cagirip neden kufur ettin diye sormus kardesim cocuga gerizekali demis kavga sirasinda. Kardesim de gecen sene mudur sinifa gelip hepimize gerizekalilar dediginde ona da sordunuz mu hocam demis. Sanirim ikisine de ceza vermeyecekler baksaniza bir haftadir toplanmadilar.

ceza vereceklerini sanmıyorum.
bence neden toplanılmadığını kurcalamayın.
kardeşinize de söyleyin bence konuyu uzatmasın.
inşallah 2 taraf anlaşır tatlıya bağlanır. sıkıntı çıkmaz.

X