Yani anlatmak istediğim öğretmenler göremiyor. Öğrenmek için sorup soruşturmak lazım. Kimse de o kadar uğraşmaz. Konuşma sırasında bahsedilir geçer.görünüyor. benim ve arkadaşlarımın kazandığımız okulları tercih sıramızı vs. ikinci senemizde girmişlerdi okulun sitesine.
Vardı biz 9 sene önce kullanırdık bu kelimeyi
aynen ya sonunda beni anlayan biri cikti Türkceyi katlediyorlar....12 sene önce sınava girdim, böyle bir şey duymadım. Duyup da duymadım diyecek halim yok herhalde.
Başka konularda da "mezuna kalmak ne demek" diye soranlar olmuştu, burada da var.
Siz var diyorsanız vardır. Şimdi burada vardı yoktu diye inatlaşmanın anlamı yok.
Bu kadar çok bilmeyen olduğuna göre eskiden bu kadar yaygın değilmiş demek ki.
Biz "tercih yapmadım, bir daha gireceğim" deyip geçerdik.
Şu an yaygın olması da saçma bir kelime grubu olduğu gerçeğini değiştirmiyor zaten.
Neyse konuyu daha fazla dağıtmayayım.
Bu konuya ilk değinen üyenin anlatmak istediği yanlış anlaşılmış, açıklamak istedim sadece.
Sınavı kazanamadı degil istediği yer gelmemismezuna kalmak da ne demekse...yeni yeni laf icat ediyorlar...sinavi kazanamadi demek ne kadar zorsa..
Ben ilk okuduğumda anlamadım bile ;sonradan ne anlama geldiğini anladımmezuna kalmak da ne demekse...yeni yeni laf icat ediyorlar...sinavi kazanamadi demek ne kadar zorsa..
istedigi bolum 2 yillik isletme olup kazanamayan ama baska iki yillik bolumlere puani yeten ama oralari tercih etmeyip seneye tekrar 2 yillik.isletme icin sinava girecek olan da mi mezuna kaldim demeli neden heo tip hukuk bolumleri ornek gosteriliyor ? bu mezuna kaldim sacmaligini sadece tip hukuk icin ugrasanlar mi.kullaniyor yoksa lise mezunu olup sinavda baraji bile gecemeyen de mezuna kaldim diyor mu?Sınavı kazanamadı degil istediği yer gelmemis
Istediği bolum hedefi tıp olan biri istese başka bölüme rahatlıkla yerleşir
Sizce sınavı kazanmak neye gore
Size de aynı cevabım geçerli. İstediğim yerden alıntı yapabilirim sanırım :) Cevabıma dahil olduğunuz için ''şeapan'' sizsiniz gibi geldi bana.Orada hanımefendinin eleştirdiği şey "mezuna kalmak" kalıbının saçmalığı.
10 sene önce böyle bir kalıp yoktu. Ne olduğu, ne anlattığı belli değil.
Sizse azmedip istediği yere yerleşmekten falan bahsediyorsunuz. Eleştirilen şeyle alakası yok.
Mevlana'dan alıntı yapmak pek gereksiz olmuş o yüzden.
Ben de 2 kez girdim sınava. Ama bu dili anlamaya yaşımız elvermiyor demek ki.
Kısacası, biz var sizi anlamamak. Çok da şeapmayın o yüzden
Engellesin hocaları telefondan oldu bitti bir de onlarla mı uğraşacak çocuk zaten siniri bozukturBence de kimse umursamaz ama sürekli arayan darlayan bir okul, içinin rahat etmesi için sordum.
Size de aynı cevabım geçerli. İstediğim yerden alıntı yapabilirim sanırım :) Cevabıma dahil olduğunuz için ''şeapan'' sizsiniz gibi geldi bana.
Dersanelerde üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler iki gruba ayrılır: Lise son ve mezun sınıfları. Herhangi bir bölüme yerleşemeyen lise son öğrencileri de mezuna kaldım diyorlar. Yani mezun sınıfına kalmak. Çok da garipsenecek bir şey yok burada.mezuna kalmak sozunu nasil degerlendiriyorsunuz
yok en sonunda ben bosayaxsm onu biraz once yine kavga yaptikDersanelerde üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler iki gruba ayrılır: Lise son ve mezun sınıfları. Herhangi bir bölüme yerleşemeyen lise son öğrencileri de mezuna kaldım diyorlar. Yani mezun sınıfına kalmak. Çok da garipsenecek bir şey yok burada.
Türkçeyi katletmekten bahsetmişsiniz bir yerde ama bu duyarlılığınızı kendi imlanızda görebilsek keşke. Kocanız yine boşanmak istiyor, siz de sinirinizi buradan çıkarıyorsunuz herhalde. Küçük şeylere takılmak yerine asıl soruna odaklanın.
Öğretmenlerin oturup kendisinin arkasından dalga geçeceğini düşünmesi ergen benmerkezciliğidir, bunun başka bir açıklaması yok.Ben de 2. Senem de kazandım ve telefonlara bile bakmak istemedim ilk senede kazanamayınca keşke benmerkezcilik olsa.
Yetersizlik hissi mahcubiyet hissi ve türkiyedeki çoğu insanın her konuyu aşıtı merak etmesi ve insanın o esnada düşünme yetısını kaybetmesınden kaynaklanıyor bence.
Bence boşanmamalısın!yok en sonunda ben bosayaxsm onu biraz once yine kavga yaptik