Lise Öğretmeni Olanlar, Bilgisi Olanlar, Acil

görünüyor. benim ve arkadaşlarımın kazandığımız okulları tercih sıramızı vs. ikinci senemizde girmişlerdi okulun sitesine.

görünüyor. benim ve arkadaşlarımın kazandığımız okulları tercih sıramızı vs. ikinci senemizde girmişlerdi okulun sitesine.
Yani anlatmak istediğim öğretmenler göremiyor. Öğrenmek için sorup soruşturmak lazım. Kimse de o kadar uğraşmaz. Konuşma sırasında bahsedilir geçer.

Vardı biz 9 sene önce kullanırdık bu kelimeyi

12 sene önce sınava girdim, böyle bir şey duymadım. Duyup da duymadım diyecek halim yok herhalde.
Başka konularda da "mezuna kalmak ne demek" diye soranlar olmuştu, burada da var.

Siz var diyorsanız vardır. Şimdi burada vardı yoktu diye inatlaşmanın anlamı yok.
Bu kadar çok bilmeyen olduğuna göre eskiden bu kadar yaygın değilmiş demek ki.
Biz "tercih yapmadım, bir daha gireceğim" deyip geçerdik.
Şu an yaygın olması da saçma bir kelime grubu olduğu gerçeğini değiştirmiyor zaten.

Neyse konuyu daha fazla dağıtmayayım.
Bu konuya ilk değinen üyenin anlatmak istediği yanlış anlaşılmış, açıklamak istedim sadece.

Sistemde görünür mu bilmem ama bu konuda yalan söylemeseydi keşke. Yapamamış olabilir her şey beklediği gibi gitmemiştir bunlar normal şeyler. Bende mezuna kalarak istedigim bölümü kazandım. Sistemde gözüküyor mu diye düşünüp beynini yormasın hedefine odaklansın umarım istediği üniversite tutar bu sefer

aynen ya sonunda beni anlayan biri cikti Türkceyi katlediyorlar....

sinifta bilerek kalan ogrenciler var unide onlar da soyle desin

sinifa kaldim...sinifta degil sinifa kaldim daha havali olacak ya...

ya da soyle diyelim...
kpssye girdim istedigim yere atamam olmafigi icin tekrar hazirlanicam

aaa seyyyy ben sinava kaldimmmmmm

iste bunun kadar sacma mezuna kaldim..

mezuna kalmak da ne demekse...yeni yeni laf icat ediyorlar...sinavi kazanamadi demek ne kadar zorsa..
Sınavı kazanamadı degil istediği yer gelmemis
Istediği bolum hedefi tıp olan biri istese başka bölüme rahatlıkla yerleşir
Sizce sınavı kazanmak neye gore

Ben de lisede ogretmenim, mezuna kaldim lafini ilk kez bu sene duydum. Ik duydugumda anlamamistim, yani seneye mi hazirlanacaksin demistim. Insanlarin sacma bulmasi normal. Zaten sacma bir kalip.
Kazanamayan da mezuna kaldim diyor, calismayan da, hedefledigi puani alamayanlar da. Yani mezuna kalmak kazanamamak oluyor evet. Kazanmak baraji gecmek degil zaten, istedigin bolumu kazanmak

Sınavı kazanamadı degil istediği yer gelmemis
Istediği bolum hedefi tıp olan biri istese başka bölüme rahatlıkla yerleşir
Sizce sınavı kazanmak neye gore
istedigi bolum 2 yillik isletme olup kazanamayan ama baska iki yillik bolumlere puani yeten ama oralari tercih etmeyip seneye tekrar 2 yillik.isletme icin sinava girecek olan da mi mezuna kaldim demeli neden heo tip hukuk bolumleri ornek gosteriliyor ? bu mezuna kaldim sacmaligini sadece tip hukuk icin ugrasanlar mi.kullaniyor yoksa lise mezunu olup sinavda baraji bile gecemeyen de mezuna kaldim diyor mu?

MEZUNA KALMAK
çok sıklıkla kullanılır aslında belki de bölgesel bir kullanımdır.
bi de şey vardı

YA BOĞAZİÇİ YA DA HAFTAİÇİ
(boğaziçini kazanamazsam , hafta içi yine dersaneye gelirim/ cunkü mezun grupları müsait olduklarından haftaıcı dersaneye gidebilirler ya genelde)

Son düzenleyen: Moderatör:
Size de aynı cevabım geçerli. İstediğim yerden alıntı yapabilirim sanırım :) Cevabıma dahil olduğunuz için ''şeapan'' sizsiniz gibi geldi bana.

Size de aynı cevabım geçerli. İstediğim yerden alıntı yapabilirim sanırım :) Cevabıma dahil olduğunuz için ''şeapan'' sizsiniz gibi geldi bana.

Evet yaparım öyle şeyler. Kenarda cevapla butonu var, dilekçe yazıp izin almadan istediğimize cevap verebiliyoruz. Kullanmayı pek severim.
Tabii ki istediğiniz yerden alıntı yapabilirsiniz. Tartışılan meseleyle alakasız olması sizi ilgilendirmiyorsa benim için fark etmez.
İyi forumlar.

mezuna kalmak sozunu nasil degerlendiriyorsunuz
Dersanelerde üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler iki gruba ayrılır: Lise son ve mezun sınıfları. Herhangi bir bölüme yerleşemeyen lise son öğrencileri de mezuna kaldım diyorlar. Yani mezun sınıfına kalmak. Çok da garipsenecek bir şey yok burada.

Türkçeyi katletmekten bahsetmişsiniz bir yerde ama bu duyarlılığınızı kendi imlanızda görebilsek keşke. Kocanız yine boşanmak istiyor, siz de sinirinizi buradan çıkarıyorsunuz herhalde. Küçük şeylere takılmak yerine asıl soruna odaklanın.

yok en sonunda ben bosayaxsm onu biraz once yine kavga yaptik

Öğretmenlerin oturup kendisinin arkasından dalga geçeceğini düşünmesi ergen benmerkezciliğidir, bunun başka bir açıklaması yok. Çoğu öğretmenin konusu açılmadıkça aklına bile gelmez. İyi bir öğrenciyse ve bir bölüme yerleşemediyse en fazla üzülür, tüh artık seneye kısmet deriz. Böyle bir yalana hiç gerek yokmuş. Ama dediğiniz gibi, bunda insanlarımızın tutumu da etkili.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…