Lise Öğretmeni Olanlar, Bilgisi Olanlar, Acil

Yaşadığım şehrin en yüksek puanlı anadolu lisesinde görev yapıyorum. Her ne kadar iyi okul olsa da bizde de öğrenciler arasında bunu yaşayan oluyor. Bir kere bile dalga geçene rastlamadım. Tam bir ergen benmerkezciliği. Sanki er geç duyulmayacak. Ne garipler ya. Bu arada ben de mezunların sonuçlarına bakamazlar diye biliyorum.
mezuna kalmak sozunu nasil degerlendiriyorsunuz

Yaşadığım şehrin en yüksek puanlı anadolu lisesinde görev yapıyorum. Her ne kadar iyi okul olsa da bizde de öğrenciler arasında bunu yaşayan oluyor. Bir kere bile dalga geçene rastlamadım. Tam bir ergen benmerkezciliği. Sanki er geç duyulmayacak. Ne garipler ya. Bu arada ben de mezunların sonuçlarına bakamazlar diye biliyorum.
Ben de 2. Senem de kazandım ve telefonlara bile bakmak istemedim ilk senede kazanamayınca keşke benmerkezcilik olsa.
Yetersizlik hissi mahcubiyet hissi ve türkiyedeki çoğu insanın her konuyu aşıtı merak etmesi ve insanın o esnada düşünme yetısını kaybetmesınden kaynaklanıyor bence.

mezuna kalmak da ne demekse...yeni yeni laf icat ediyorlar...sinavi kazanamadi demek ne kadar zorsa..
Yazmıyım yazmıyım dedim ama dayanamadım.
Kazanamadı demek hiç bir yer tutmuyor demek gidemiyorum demek.

Benim arkadaşlarımdan türkiyede 1200. Olup ben illa bogaziçinde sunu sunu istiyorum diye tekrar deneyenler var.Bazılarının türkiye derecesi yapma hayali var bazıları fa aşırı vizyon sahıbı.
Ve eger olacaksa içime sinen ve değen bir bölüm olsun diyenler var.Ülkemizdeki durum belli elbette hem istedıklerı hem de degen bölümleri okuyacak insanlar.

Yazmıyım yazmıyım dedim ama dayanamadım.
Kazanamadı demek hiç bir yer tutmuyor demek gidemiyorum demek.

Benim arkadaşlarımdan türkiyede 1200. Olup ben illa bogaziçinde sunu sunu istiyorum diye tekrar deneyenler var.Bazılarının türkiye derecesi yapma hayali var bazıları fa aşırı vizyon sahıbı.
Ve eger olacaksa içime sinen ve değen bir bölüm olsun diyenler var.Ülkemizdeki durum belli elbette hem istedıklerı hem de degen bölümleri okuyacak insanlar.
Anlatamıyorsun boşuna yazma minnoş :) Bak hala zorluyor yukarıda. Mezuna kalmak hakkında ne düşünüyorsunuz diye.

cunku mezuna kalmak sacma ben su bolumu istiyorum o bolum gelmedi tekrar hazirlanicam dersin.git koydeki teyzeye de bakalim teyze mezuna kaldim de ayy yazarken bile irrite oluyorum mezuna kalmis pasam
"ne kadar bilirsen bil , anlattıkların karşındakinin anlayabildiği kadardır"
-Mevlana Celaleddin Rumi

İyi akşamlar diliyorum size :)

o kadar öğrenci arasında kimse oturup onun puanını hatırlamaz fazla mı büyütüyor acaba kardeşin durumunu? mezuna kalmak tekrar hazırlanmanın az daha afillisi olarak görülüp onun yerine kullanıyor buna da niye bu kadar takılındı anlamadım

e
Takılmayın arkadaşlar “ mezuna kalmak” yeni nesilde tekrar sınava hazırlanıcam demek şeklinde yeni bir deyim. Herkes kullanıyor bunu.....
e ama bundan 10 yil once de vardi istedigi bolumu kazanamayinca tekrar sinava girecek olan ama o zaman kimse mezuna kaldim demiyordu.yeni mi mezuna kaliniyor yani

Mezuna kalmak ne demek🤔
Dalga geçmezler ama yalan söylediğini anladıkları an gözlerinden düşer bence.

Son düzenleme:
e
e ama bundan 10 yil once de vardi istedigi bolumu kazanamayinca tekrar sinava girecek olan ama o zaman kimse mezuna kaldim demiyordu.yeni mi mezuna kaliniyor yani

7-8 sene önce ben sınava girerken de vardı ya bu mezuna kalma/mezuna bırakma lafı. Siz yeni duymuşsunuz bence. Dershanelerin mezun sınıfları ayrı oluyor ya ordan geliyor bu laf. Bir de kazanamamak yaptığın tercihlerin tutmaması. Mezuna bıraktığında direk tercih yapmıyorsun seneye sınava girerken puanın düşmesin diye.

e
İşte dedim ya bu gençler arasında yeni bir deyim. Bir yıl daha hazırlanıcam anlamında diyelim ki 12. Sınıfta hiç sınava girmedi o da mezuna kaldım diyor. Günümüzün moda deyimlerinden.....

Anlatamıyorsun boşuna yazma minnoş :) Bak hala zorluyor yukarıda. Mezuna kalmak hakkında ne düşünüyorsunuz diye.

Orada hanımefendinin eleştirdiği şey "mezuna kalmak" kalıbının saçmalığı.
10 sene önce böyle bir kalıp yoktu. Ne olduğu, ne anlattığı belli değil.

Sizse azmedip istediği yere yerleşmekten falan bahsediyorsunuz. Eleştirilen şeyle alakası yok.
Mevlana'dan alıntı yapmak pek gereksiz olmuş o yüzden.

Ben de 2 kez girdim sınava. Ama bu dili anlamaya yaşımız elvermiyor demek ki.
Kısacası, biz var sizi anlamamak. Çok da şeapmayın o yüzden :KK66:

e

Ya ne kadar abarttınız
9 sene önce gayet kullanıyorduk biz bu tabiri.sinifimizda bir sürü mezuna kalan öğrenci vardı.hicbir edebiyatçı da sizin kadar takilmazdibu kelimeye.

Hayatta hep böyle mısınız?asıl soruna odaklanmak yerine kelimeye takılıp kaldınız

Daha ne kadar bununla ilgili yorum paylaşacaksınız?bana bile daral geldi.

Orada hanımefendinin eleştirdiği şey "mezuna kalmak" kalıbının saçmalığı.
10 sene önce böyle bir kalıp yoktu. Ne olduğu, ne anlattığı belli değil.

Sizse azmedip istediği yere yerleşmekten falan bahsediyorsunuz. Eleştirilen şeyle alakası yok.
Mevlana'dan alıntı yapmak pek gereksiz olmuş o yüzden.

Ben de 2 kez girdim sınava. Ama bu dili anlamaya yaşımız elvermiyor demek ki.
Kısacası, biz var sizi anlamamak. Çok da şeapmayın o yüzden :KK66:

Vardı biz 9 sene önce kullanırdık bu kelimeyi

mezuna kalmak da ne demekse...yeni yeni laf icat ediyorlar...sinavi kazanamadi demek ne kadar zorsa..
Bir öğretmen olarak yazıyorum: Tutumunuz hiç hoş değil. Öğrenciler istedikleri bölüm olmadığı veya farklı idealleri olduğu için tercih yapmama, mezuna kalma hakkına sahiptirler.
Eğer bir veliyseniz sakın çocuğunuza ilerde bu şekilde yaklaşmayın. Yapayım derken yıkarsınız.

Konuyu açan arkadaşım, ben lisede öğretmenim ve biz mezunların tercihlerini bilemiyoruz. Ayrıca bizim amacımız öğrencilerle dalga geçmek değil yerleştikleri bölüme sevinmektir. Zaten öğretmenler odasında bu tarz muhabbetler olmaz, olsa da hoş karşılanmaz.Söyleyin de kızcağız kafaya takmasın😉

X