- 14 Temmuz 2019
- 410
- 166
- 39
mezuna kalmak sozunu nasil degerlendiriyorsunuzYaşadığım şehrin en yüksek puanlı anadolu lisesinde görev yapıyorum. Her ne kadar iyi okul olsa da bizde de öğrenciler arasında bunu yaşayan oluyor. Bir kere bile dalga geçene rastlamadım. Tam bir ergen benmerkezciliği. Sanki er geç duyulmayacak. Ne garipler ya. Bu arada ben de mezunların sonuçlarına bakamazlar diye biliyorum.
Ben de 2. Senem de kazandım ve telefonlara bile bakmak istemedim ilk senede kazanamayınca keşke benmerkezcilik olsa.Yaşadığım şehrin en yüksek puanlı anadolu lisesinde görev yapıyorum. Her ne kadar iyi okul olsa da bizde de öğrenciler arasında bunu yaşayan oluyor. Bir kere bile dalga geçene rastlamadım. Tam bir ergen benmerkezciliği. Sanki er geç duyulmayacak. Ne garipler ya. Bu arada ben de mezunların sonuçlarına bakamazlar diye biliyorum.
Yazmıyım yazmıyım dedim ama dayanamadım.mezuna kalmak da ne demekse...yeni yeni laf icat ediyorlar...sinavi kazanamadi demek ne kadar zorsa..
Anlatamıyorsun boşuna yazma minnoş :) Bak hala zorluyor yukarıda. Mezuna kalmak hakkında ne düşünüyorsunuz diye.Yazmıyım yazmıyım dedim ama dayanamadım.
Kazanamadı demek hiç bir yer tutmuyor demek gidemiyorum demek.
Benim arkadaşlarımdan türkiyede 1200. Olup ben illa bogaziçinde sunu sunu istiyorum diye tekrar deneyenler var.Bazılarının türkiye derecesi yapma hayali var bazıları fa aşırı vizyon sahıbı.
Ve eger olacaksa içime sinen ve değen bir bölüm olsun diyenler var.Ülkemizdeki durum belli elbette hem istedıklerı hem de degen bölümleri okuyacak insanlar.
Ya ben suna inanıyorum herkesın gırdıgı belli rekabet ortamı var ve türkiyede millet bırbırını yiyor bunları her insan bılmeyebılırAnlatamıyorsun boşuna yazma minnoş :) Bak hala zorluyor yukarıda. Mezuna kalmak hakkında ne düşünüyorsunuz diye.
"ne kadar bilirsen bil , anlattıkların karşındakinin anlayabildiği kadardır"cunku mezuna kalmak sacma ben su bolumu istiyorum o bolum gelmedi tekrar hazirlanicam dersin.git koydeki teyzeye de bakalim teyze mezuna kaldim de ayy yazarken bile irrite oluyorum mezuna kalmis pasam
sagolun size de iyi aksamlar :)"ne kadar bilirsen bil , anlattıkların karşındakinin anlayabildiği kadardır"
-Mevlana Celaleddin Rumi
İyi akşamlar diliyorum size :)
e ama bundan 10 yil once de vardi istedigi bolumu kazanamayinca tekrar sinava girecek olan ama o zaman kimse mezuna kaldim demiyordu.yeni mi mezuna kaliniyor yaniTakılmayın arkadaşlar “ mezuna kalmak” yeni nesilde tekrar sınava hazırlanıcam demek şeklinde yeni bir deyim. Herkes kullanıyor bunu.....
e
e ama bundan 10 yil once de vardi istedigi bolumu kazanamayinca tekrar sinava girecek olan ama o zaman kimse mezuna kaldim demiyordu.yeni mi mezuna kaliniyor yani
İşte dedim ya bu gençler arasında yeni bir deyim. Bir yıl daha hazırlanıcam anlamında diyelim ki 12. Sınıfta hiç sınava girmedi o da mezuna kaldım diyor. Günümüzün moda deyimlerinden.....e
e ama bundan 10 yil once de vardi istedigi bolumu kazanamayinca tekrar sinava girecek olan ama o zaman kimse mezuna kaldim demiyordu.yeni mi mezuna kaliniyor yani
Anlatamıyorsun boşuna yazma minnoş :) Bak hala zorluyor yukarıda. Mezuna kalmak hakkında ne düşünüyorsunuz diye.
e
Orada hanımefendinin eleştirdiği şey "mezuna kalmak" kalıbının saçmalığı.
10 sene önce böyle bir kalıp yoktu. Ne olduğu, ne anlattığı belli değil.
Sizse azmedip istediği yere yerleşmekten falan bahsediyorsunuz. Eleştirilen şeyle alakası yok.
Mevlana'dan alıntı yapmak pek gereksiz olmuş o yüzden.
Ben de 2 kez girdim sınava. Ama bu dili anlamaya yaşımız elvermiyor demek ki.
Kısacası, biz var sizi anlamamak. Çok da şeapmayın o yüzden
Bir öğretmen olarak yazıyorum: Tutumunuz hiç hoş değil. Öğrenciler istedikleri bölüm olmadığı veya farklı idealleri olduğu için tercih yapmama, mezuna kalma hakkına sahiptirler.mezuna kalmak da ne demekse...yeni yeni laf icat ediyorlar...sinavi kazanamadi demek ne kadar zorsa..