Lise Öğretmeni Olanlar, Bilgisi Olanlar, Acil

Kardeşiniz lüzumsuz yere evham yapıyor.mezun bir öğrenci olduğu için puanını sıralamasını okul göremez.ancak yalan söylemesi hoş değil öğretmenler onunla niye dalga geçsin ki? bir sürü öğrencim var 2.kez sınava giren. 1.girişteki sıralamasıyla aynı olan hatta gerileyenler de var. Ben de diğer arkadaşlarım da hiç de yadırgamadık sadece üzüldük.dalga geçilecek şey mi bu?

Arkadaşlar ergen evet yapacak bir şey yok. 3. sene girecek sınava, 2. senesinde de kazanamadığı için kendisini kötü hissediyor. Mezuna kalma kelimesine takılanlar, büyüklerimize anlatamazsın diyenler olmuş. Arkadaşlar bu kız 20k sıralama yaptı. O büyükler dediğimiz insanların çoğu olayın hiçbir kısmını bilmiyor. Tüh tüh 2 yıllık da mı kazanamadı diyecek insanlar bu sıralamayı yapan kıza. Ha mezuna kalmak, ha hafta içine bırakmak, ha tercih yapmamak, ha ya boğaziçi ya hafta içi. Ne çok takılmışsınız. Şu an 30 yaşından küçük ve ideali olan, vakti zamanında ideali olmuş, iyi bir yerlerde okumuş herkes hem de herkes bilir mezuna kalmanın anlamını. Türkçemiz gelişmeye ve genişlemeye müsait bir dil. Takılmayın böyle olaylara. Bir de takılan insanın imla kurallarını vahşice katlettiğini görmesek, neyse diyeceğim. Cevap verenler için çok çok teşekkür ederim. Kendisi hedefine odaklı, terapi de alıyor ama içi bu konuda rahatsız olduğu, özellikle de yalan söylediğinden dolayı pişman olduğu için sordum. İyi geceler diliyorum hepinize.

Bnde öğretmenim canim. Öğrencimizin ÖSYM şifresi kişiye özel olduğu için öğrenci puanini,sıralamasini göremiyoruz. İstemedigi bir bölümü okumaktansa bir yıl daha özenli ve dikkatli çalışıp isteği bölüme yerleşebilir.

Göremezler cünkü sifre gerekiyor zaten gormek icin.Ama yalan soylemesi hic hos değil.Kendi değerini ösym sıralamalarına indirgemis,bası her sıkıstıgında yalana mı basvuracak.Ben olsam bu stresi cekmektense dogruyu soylerim.1 sene boyuca surekli stres yapacak ve yalanını unutup yanlıs bir sey soylerse daha kötü duruma dusecek

mezuna kalmak da ne demekse...yeni yeni laf icat ediyorlar...sinavi kazanamadi demek ne kadar zorsa..

İlk defa mi duydunuz hanımefendi mezuna kalmak ibaresini? Ha öyleyse egitimden bir hayli uzaksnz sanrm. Çünkü abartısız yillardir kullanilan bir deyim mezuna kalmak. Sınav kazanamayanlar mezuna kalir dusuncenizde yanls. Kurs merkezlerinde dersanelerde afislerde asırlardır MEZUN OGRENCİ kaydi indirimi vb reklamlari gormussunuzdur hic degilse diye umuyorum

Şöyle ki çok iyi Türkçe bilen kişi.12. Sınıflar henüz mezun olmadan sınava girerler.liseden mezun olup tekrar sınava girecekleri için buna mezuna kalmak denir.Türkçe dil bilgisine aykırı olan bir durum yok.Yeni bir söyleyiş sadece.Ayrıca üniversitede sınıfta kalma durumu yok(bazı bölümlerin bazı istisnai durumları harici mesela diş bölümünde bazı dersler vermezseniz “dönemi” geçemezsiniz) dersten kalma durumu var.Sanırım üniversite mezunu değilsiniz bilmediğinize göre.

Eğitim hayatından çok çok uzaksınız belli.Derdiniz mezuna kalan öğrenciler mi yani.Kim neden kalmışsa kalmış.Barajı geçemedi diye ben mezuna kalmadım barajı bile geçemedim mi desinler?Mezuna kalmanın açıklamasını yaptım size.Anlayabilirseniz.umarım önce kendi hayatınızdaki problemleri çözer daha sonra başka insanları dert edinirsiniz.Sonra da kendinizi geliştirmenizi eğitim almanızı(AÖ’den ortaokul mezunu olabilirsiniz mesela) tavsiye ederim size

Görünmez

yok en sonunda ben bosayaxsm onu biraz once yine kavga yaptik

Şu cümleyi yazan birinin sayfalardır Türkçe katlediliyor, Türkçenin yapısına ters yazması gerçekten komik. Kavga yapmak, noktalı harf kullanmamak çok mu uygun Türkçenin yapısına? Telefondan yazıyorum gibi bir bahaneniz yoktur umarım. Telefondan yazıyorum, göndermeden kontrol ediyorum, gözümden kaçan bir durum varsa örneğin klavyenin düzelttiği bir kelime o zaman soldaki düzenle butonundan yazdığım yazıyı düzenliyorum. Size önerim kendinizin çok iyi olmadığı hatta hiç iyi olmadığı bir konuda başkasını eleştirmemeniz.

Ben ÖSS ye ilk girdiğimde ilk 10bindeydim ama istediğim bölüm olmamıştı tekrar hazırlandım. Soranlara kazanamadım derdim hatta annemler kızardı kazanamadım deme sen istesen başka yere girerdin diye. Ama ben istediğimi yapamadım mı yapamadım yani kazanamdım bu kadar basit. Mezuna kaldım diyip ben aslında başka yerlere girerdim anlamını göze sokmaya çalışmak komik bence. Kime neyi kanıtlıyorsun okulu okuyacak da sensin tekrar hazırlanacak da.

Sadece son sınıf öğrencilerinin sıralamasını ve nereye yerleştiğin görüyoruz. Yani kardeşinin sıralamasını göremezler....

görünüyor. benim ve arkadaşlarımın kazandığımız okulları tercih sıramızı vs. ikinci senemizde girmişlerdi okulun sitesine.
Hangi yıldan bahsettiğinizi bilmiyorum ama mezun olmuş öğrencinin sınav bilgilerini göremezsiniz.12'lerin listesini ösym 'den isteyerek güçlükle aldık daha yeni.

Hangi yıldan bahsettiğinizi bilmiyorum ama mezun olmuş öğrencinin sınav bilgilerini göremezsiniz.12'lerin listesini ösym 'den isteyerek güçlükle aldık daha yeni.
2012. görüyorlardı bizim zamanımızda sonrasında değişmiştir belki : )

Bu kelime neden bu kadar rahatsız etti
Hiç farketmez istedigi yer gelmeyen her öğrenci ister tip, ister isletime olsun mezuna kaldım diyor cağa ayak uydurun herşey değişiyor kelimeyemi takildiniz

Eğer ösym şifrelerini hala saklıyolarsa görürler. Zaten şifreden girip bakılıyor baska sekilde bakamazlar

Eğer kardeşimiz tıp yazdırdı ve sıralamasını yüksek söylediyse biraz zorlarlar. Sonuçta okullar için iyi bir üniversite ve iyi bir bölüm kendi prestijleri için çok önemli. Ben okuldakilerin ogrenmesinden ziyade kardeşiniz yerlesebildi mi onu merak ettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…