Lise Öğretmeni Olanlar, Bilgisi Olanlar, Acil

plath

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2015
43
45
Merhaba forumun sevgili üyeleri, bilgisi olanlara bir sorum var. Kız kardeşim yks sınavında (12. Sınıf değildi, mezuna kalmıştı, sınava 2. girişiydi yani.) yaptığı sıralamayı lisesindeki eski öğretmenlerine olduğundan yüksek söylemiş. 2. Senesinde bile tıp kazanamadı deyip arkamdan dalga geçerler o yüzden öyle söyledim dedi. Kendisine böyle bir şeyin olmayacağını, kimsenin dalga geçmeyeceğini söylediğim halde bunu yaptı. Şimdi de ya gerçek sıralamamı görürlerse, daha da kötü olacak diye üzülüyor. 12. Sınıfların sıralamalarının göründüğünü biliyorum ama mezun senesinde sınava giren öğrencilerin de sıralaması görünüyor mu, görünmüyor diyorlar ama kesin bilgisi olan cevaplarsa sevinirim.

Kim neden umursasin ki?

Göreceklerini düşünmüyorum ben lise hocalarımla karşılaşmam sonucunda söylemiştim.Öyle haberleri olmuştu. Ha rehber hocası bilhassa merak edip kardeşinizin sonucuna bakmak isterse(o kadar mezun olmuş ve 12.sınıflar arasından) sisteminde kayıtlıysa bakabilir belki ama yine ihtimal vermiyorum onla mı uğraşacak :)

Mezun olduğu için bakabileceğini sanmıyorum.

Üstelik üniversitelere kayıt dönemi şu an şimdiye kadar arasalar ararlardı.

Anlamadığım bazı noktalar var yerleştirme sonuçları açıklandı zaten kardeşiniz iyi ya da kötü bir yere yerleşmiştir bunu neden simdi dert ediyor?

Diğer yandan o hocalarda nasil bir iş disiplinsizliği var ki tercih sıralaması yaparken sonuç ekranının çıktısını istememişler ?

*umarım konuyu doğru anlamışımdır

Yerleşmedi, istediğim tıplar gelmedi diyerek mezuna kaldı yine. Ama aslında hiçbir tıp gelmiyordu. Aynı kurumun kurs merkezine devam edecek, o yüzden takıyor.

Adamlar mezun öğrenciyi arayıp ne yaptın diye sormuşlar. Tercihlerinden falan haberleri yok ki ☺ konu sahibinin kardeşide tip geliyor hocam diye yalan söylemiş.

Adamlar mezun öğrenciyi arayıp ne yaptın diye sormuşlar. Tercihlerinden falan haberleri yok ki ☺ konu sahibinin kardeşide tip geliyor hocam diye yalan söylemiş.

Hmm simdi oldu ben yanlış anlamışım.
Sandım ki tercihi birlikte yaptılar ve öğrenci puanını yüksek söyledi.

Ya tabi tıp olsaymış iyi olurmuş ama zaten tıp hedefleyen bir öğrenci çok da düşük bir puan almamıştır (inşallah)

Kendisi söylemese kimse öğrenemez, o zaman moralim bozuktu ondan yüksek söyledim desin kardeşiniz.
Şifresini bilmezlerse kimse puanına bakamaz.

Öğretmenlerin dalga geçeceğini sanmam. Ama benim öğrencim olsa üzülürüm hem kazanamadığı için hem böyle bir konuda yalan söylediği için. Sonuçta gelecek kardeşinizin neden dürüst davranmıyor. Mezun öğrenciyi bildiğim kadarıyla göremiyoruz idareciler de göremiyor sanırım. Bunları dert edeceğine önüne bakıp sınava hazırlansın.

Ben de öğretmenim takılmaz kimse. Öğrenciler neler neler yapıyor. Aklınız almaz. Puanını farklı söyledi diye kimse bir şey düşünmez. Ve mezun olduğu için şifresini vermedikçe görmezler puanını.

Okuduğunuzu anlamıyorsunuz sanırım.Tıp geliyor diye yalan söylememiş sıralamasını yani puanını olduğundan yüksek söylemiş. Tıpı hedefleyen bir öğrenci boş biri değildir. Yine ortalamanın üstünde bir puan almıştır. Zaten bu kadar ayrıntıyı düşünüyorsa kardeşi eminim başarılı bir öğrencidir.
mezuna kalmak da ne demekse...yeni yeni laf icat ediyorlar...sinavi kazanamadi demek ne kadar zorsa..
Mezuna kalmak demek de birçok üniversite öğrencisinin tercih ettiği bir durum. Bazen 50.000 sıralamaya girmiş insanlar bile mezuna kalıyor. Daha iyi derece yapmak için.Benim bir arkadaşım ilk sene girdi kötü bir puan aldı. İkinci sene girdi normal bir puan aldı. Üçüncü sene MEZUNA KALDIĞINDA ilk 10.000 e girip çok iyi bir derece yaptı.Şu an hukuk okuyor. Konu sahibinin kardeşinin de böyle olabileceğini düşünüyorum. Hedefe giden yolda sınavı kazanamamak diye bir cümle çok saçma. Çünkü bu insanlar azla yetinmiyor.Bir yer olsun da gideyim demiyor yoksa zaten giderlerdi emin olunuz elini kolunu sallaya sallaya üniversite kazanıyor insanlar :) Kazanmak var gerçekten kazanmakkkk varrr

ya canim.o halde desin ki istedigim.bolumu kazanamadim desin.mezuna kaldim....sacma

kazanmakkkkkkkk nasil oluyor

Yaşadığım şehrin en yüksek puanlı anadolu lisesinde görev yapıyorum. Her ne kadar iyi okul olsa da bizde de öğrenciler arasında bunu yaşayan oluyor. Bir kere bile dalga geçene rastlamadım. Tam bir ergen benmerkezciliği. Sanki er geç duyulmayacak. Ne garipler ya. Bu arada ben de mezunların sonuçlarına bakamazlar diye biliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…