Kim neden umursasin ki?Merhaba forumun sevgili üyeleri, bilgisi olanlara bir sorum var. Kız kardeşim yks sınavında (12. Sınıf değildi, mezuna kalmıştı, sınava 2. girişiydi yani.) yaptığı sıralamayı lisesindeki eski öğretmenlerine olduğundan yüksek söylemiş. 2. Senesinde bile tıp kazanamadı deyip arkamdan dalga geçerler o yüzden öyle söyledim dedi. Kendisine böyle bir şeyin olmayacağını, kimsenin dalga geçmeyeceğini söylediğim halde bunu yaptı. Şimdi de ya gerçek sıralamamı görürlerse, daha da kötü olacak diye üzülüyor. 12. Sınıfların sıralamalarının göründüğünü biliyorum ama mezun senesinde sınava giren öğrencilerin de sıralaması görünüyor mu, görünmüyor diyorlar ama kesin bilgisi olan cevaplarsa sevinirim.
Bence de kimse umursamaz ama sürekli arayan darlayan bir okul, içinin rahat etmesi için sordum.Kim neden umursasin ki?
Merhaba forumun sevgili üyeleri, bilgisi olanlara bir sorum var. Kız kardeşim yks sınavında (12. Sınıf değildi, mezuna kalmıştı, sınava 2. girişiydi yani.) yaptığı sıralamayı lisesindeki eski öğretmenlerine olduğundan yüksek söylemiş. 2. Senesinde bile tıp kazanamadı deyip arkamdan dalga geçerler o yüzden öyle söyledim dedi. Kendisine böyle bir şeyin olmayacağını, kimsenin dalga geçmeyeceğini söylediğim halde bunu yaptı. Şimdi de ya gerçek sıralamamı görürlerse, daha da kötü olacak diye üzülüyor. 12. Sınıfların sıralamalarının göründüğünü biliyorum ama mezun senesinde sınava giren öğrencilerin de sıralaması görünüyor mu, görünmüyor diyorlar ama kesin bilgisi olan cevaplarsa sevinirim.
Anlamadığım bazı noktalar var yerleştirme sonuçları açıklandı zaten kardeşiniz iyi ya da kötü bir yere yerleşmiştir bunu neden simdi dert ediyor?
Diğer yandan o hocalarda nasil bir iş disiplinsizliği var ki tercih sıralaması yaparken sonuç ekranının çıktısını istememişler ?
*umarım konuyu doğru anlamışımdır
Adamlar mezun öğrenciyi arayıp ne yaptın diye sormuşlar. Tercihlerinden falan haberleri yok ki ☺ konu sahibinin kardeşide tip geliyor hocam diye yalan söylemiş.
Okuduğunuzu anlamıyorsunuz sanırım.Tıp geliyor diye yalan söylememiş sıralamasını yani puanını olduğundan yüksek söylemiş. Tıpı hedefleyen bir öğrenci boş biri değildir. Yine ortalamanın üstünde bir puan almıştır. Zaten bu kadar ayrıntıyı düşünüyorsa kardeşi eminim başarılı bir öğrencidir.Adamlar mezun öğrenciyi arayıp ne yaptın diye sormuşlar. Tercihlerinden falan haberleri yok ki ☺ konu sahibinin kardeşide tip geliyor hocam diye yalan söylemiş.
Mezuna kalmak demek de birçok üniversite öğrencisinin tercih ettiği bir durum. Bazen 50.000 sıralamaya girmiş insanlar bile mezuna kalıyor. Daha iyi derece yapmak için.Benim bir arkadaşım ilk sene girdi kötü bir puan aldı. İkinci sene girdi normal bir puan aldı. Üçüncü sene MEZUNA KALDIĞINDA ilk 10.000 e girip çok iyi bir derece yaptı.Şu an hukuk okuyor. Konu sahibinin kardeşinin de böyle olabileceğini düşünüyorum. Hedefe giden yolda sınavı kazanamamak diye bir cümle çok saçma. Çünkü bu insanlar azla yetinmiyor.Bir yer olsun da gideyim demiyor yoksa zaten giderlerdi emin olunuz elini kolunu sallaya sallaya üniversite kazanıyor insanlar :) Kazanmak var gerçekten kazanmakkkk varrrmezuna kalmak da ne demekse...yeni yeni laf icat ediyorlar...sinavi kazanamadi demek ne kadar zorsa..
ya canim.o halde desin ki istedigim.bolumu kazanamadim desin.mezuna kaldim....sacmaOkuduğunuzu anlamıyorsunuz sanırım.Tıp geliyor diye yalan söylememiş sıralamasını yani puanını olduğundan yüksek söylemiş. Tıpı hedefleyen bir öğrenci boş biri değildir. Yine ortalamanın üstünde bir puan almıştır. Zaten bu kadar ayrıntıyı düşünüyorsa kardeşi eminim başarılı bir öğrencidir.
Mezuna kalmak demek de birçok üniversite öğrencisinin tercih ettiği bir durum. Bazen 50.000 sıralamaya girmiş insanlar bile mezuna kalıyor. Daha iyi derece yapmak için.Benim bir arkadaşım ilk sene girdi kötü bir puan aldı. İkinci sene girdi normal bir puan aldı. Üçüncü sene MEZUNA KALDIĞINDA ilk 10.000 e girip çok iyi bir derece yaptı.Şu an hukuk okuyor. Konu sahibinin kardeşinin de böyle olabileceğini düşünüyorum. Hedefe giden yolda sınavı kazanamamak diye bir cümle çok saçma. Çünkü bu insanlar azla yetinmiyor.Bir yer olsun da gideyim demiyor yoksa zaten giderlerdi emin olunuz elini kolunu sallaya sallaya üniversite kazanıyor insanlar :) Kazanmak var gerçekten kazanmakkkk varrr
kazanmakkkkkkkk nasil oluyorOkuduğunuzu anlamıyorsunuz sanırım.Tıp geliyor diye yalan söylememiş sıralamasını yani puanını olduğundan yüksek söylemiş. Tıpı hedefleyen bir öğrenci boş biri değildir. Yine ortalamanın üstünde bir puan almıştır. Zaten bu kadar ayrıntıyı düşünüyorsa kardeşi eminim başarılı bir öğrencidir.
Mezuna kalmak demek de birçok üniversite öğrencisinin tercih ettiği bir durum. Bazen 50.000 sıralamaya girmiş insanlar bile mezuna kalıyor. Daha iyi derece yapmak için.Benim bir arkadaşım ilk sene girdi kötü bir puan aldı. İkinci sene girdi normal bir puan aldı. Üçüncü sene MEZUNA KALDIĞINDA ilk 10.000 e girip çok iyi bir derece yaptı.Şu an hukuk okuyor. Konu sahibinin kardeşinin de böyle olabileceğini düşünüyorum. Hedefe giden yolda sınavı kazanamamak diye bir cümle çok saçma. Çünkü bu insanlar azla yetinmiyor.Bir yer olsun da gideyim demiyor yoksa zaten giderlerdi emin olunuz elini kolunu sallaya sallaya üniversite kazanıyor insanlar :) Kazanmak var gerçekten kazanmakkkk varrr
Kazanmakkk benim dediğim gibi azla yetinmemek oluyor. Sırf üniversite okumak için bomboş bölüm okumamak oluyor. En azından elle tutulur belirli bir derece yapılmış bölümü kazanmak oluyorkazanmakkkkkkkk nasil oluyor
"Gercekten" istedigin, değecek, icine sinen yere yerlesmek oluyor..kazanmakkkkkkkk nasil oluyor