• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

lise 3 terkim ..neden açıköğretime başvuramıyorum......

mvkrnlk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2010
545
5
96
Muğla
ben lise 3 terkim..kayıt zamalarındamesleki açıköğretim lisesine başvurayım dedim ama lise 3ten terk edenler liseyi bitiremez dedi ordaki adam..şaşırdım.bi ben miyim dedim yani..adam ben bilmem dedi..ondan sonra moralim bozuldu ve hiç araştırmadım.ama bitirmeyi çok istiyorum.yani böyle olmamalı..bilginiz var mı..??yardımcı olursanız sevinirim..teknis liseden terkim:14::14::14:

terk ettiğin okuldan tasdikname alıp başvurduğunda sorun olmaması gerekiyor.mezuniyet veya tasdikname belgesi olması yeterli diye biliyorum

İlgilenmek istememişlerdir, benim arkadaşım da senin durumundaydı ama kayıt yaptırdı ve açıköğretim meslek lisesinden mezun oldu. Sana bu bilgiyi veren şahsın adını ve soyadını öğrenip genel merkeze şikayet edebilirsin. Çünkü sırf ilgilenmek istemediği için senin 1 seneni yakabilirdi. Halk eğitimin başka bir şubesini ara ve görüş bence kayıt vaktini kaçırma.

İlgilenmek istememişlerdir, benim arkadaşım da senin durumundaydı ama kayıt yaptırdı ve açıköğretim meslek lisesinden mezun oldu. Sana bu bilgiyi veren şahsın adını ve soyadını öğrenip genel merkeze şikayet edebilirsin. Çünkü sırf ilgilenmek istemediği için senin 1 seneni yakabilirdi. Halk eğitimin başka bir şubesini ara ve görüş bence kayıt vaktini kaçırma.

olabilir ilgilenmemek için yapmış olabilir..bencede yani saçma..bidaha gidip varmış kayıt neden yalan söyleyip 1 senemi yaktım diyeceğim:47:

terk ettiğin okuldan tasdikname alıp başvurduğunda sorun olmaması gerekiyor.mezuniyet veya tasdikname belgesi olması yeterli diye biliyorum

yok arkadaşım
tasdiknamemle gitmiştim zaten..herşeyim tamdı
ama adamın işine gelmedi heralde:95::95:

hakkımızda hayırlısı olsun
bende liseyi bıraktım aöle anca 3-4 sene sonra cesaret edebildim.
tastiknamem var tabi evde bulabilirsem

arkadaşın biri anlattı ama karışık geldi sistem offf zor gibi görünüyorr:(

hakkımızda hayırlısı olsun
bende liseyi bıraktım aöle anca 3-4 sene sonra cesaret edebildim.
tastiknamem var tabi evde bulabilirsem

arkadaşın biri anlattı ama karışık geldi sistem offf zor gibi görünüyorr:(

sistemi falan gözüm görmedi..hiç sormadım bile..tmm ağustosta tasdiknamemi alıp gelicem dedim..çıktım:34:
biraz anlatır mısın??

akşam okuluna başvurup örgün eğitimden mezun olmuş gibi mezun oluyorsunuz yani akşamları yarım dönem okula gidiyosunuz

AÖL nin Halk eğitim merkezinde ki yetkililer bazen çok ilgisiz olabiliyorlar ama bir insanın okumasına nasıl engel olucak cevap vermişler anlam veremedim.. Bende AÖL den mezunum sandığınız kadar zor değil hatta lise 3 ten terk olduğunuz için okuduğunuz okuldan gelen krediyle çarçabuk mezun olursunuz :)

bak kısaca sana anlatayım.. zorunlu derslerin var.mat1 2 fizik 1 2 kmya 1 2 gibi.. bunlardan sınava girmek zorundasın..ama 3 kere girer gecemezsen o zaman muafsın.yani o dersten sorumlu değilsin.bi de secmeli dersler oluyo turzm falan gibi.onları da kredi çoğaltmak için secebilirsin.ama zorunlu dersleri bitirmeye bak.neden dersen kredin tamam olsa bile zorunlu dersler bitmedkce mezun olamazsn..kredi de 192 olması lazm.senede 3kere sınav var.en fazla 30kredilik ders alabilirsin.kayıt tarihlerini gecrmemeye bak.bi dersten 20 soru gelir 9 tanesini bilirsen o dersi gecersin.. bi de edebiyat derslerinden muaf olamazsn 30 kerede girsen vermek zorundasn o da aklında bulunsun insallah anlatabilmsmdr

özel mesaj olduğu için alıntı olarak ekledim

Back