Linkedin başvuru süreç

huvese

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2017
1.391
377
123
Merhaba kızlar hayırlı günler herkese.Ben Linkedine üye olup cv oluşturdum iki ilana başvurdum PDF olarak cv imi gönderdim kolay başvuru kısmından ilk basvurdugum yer altı gün önce ilan vermişti şimdi baktım bu ilana artık basvuramazsiniz ibaresi var.İkinci yerde iki gün önce ilan vermişti sormak istediğim LinkedIn'e süreç daha mı hızlı işliyor telefon üzerinden aranıyor mu Yoksa direk email üzerinden mi çağrılıyor .
Yani bilindik diğer ilan sitelerine göre başvuru işe alım süresi daha mı kısa oluyor.
Yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler 🙏🙏🙏

Merhaba kızlar hayırlı günler herkese.Ben Linkedine üye olup cv oluşturdum iki ilana başvurdum PDF olarak cv imi gönderdim kolay başvuru kısmından ilk basvurdugum yer altı gün önce ilan vermişti şimdi baktım bu ilana artık basvuramazsiniz ibaresi var.İkinci yerde iki gün önce ilan vermişti sormak istediğim LinkedIn'e süreç daha mı hızlı işliyor telefon üzerinden aranıyor mu Yoksa direk email üzerinden mi çağrılıyor .
Yani bilindik diğer ilan sitelerine göre başvuru işe alım süresi daha mı kısa oluyor.

her firmanin tarzi farklidir.

kimisi size linkedin uzerinden donus yapar, kimisi telefonla, kimisi maille.
Kimisinin sureci uzundur, kiminin kisa.

Bir de kimi sirket profile uygun herkese geri donus yapar, mulakat surecini baslatir, kimi firma mulakata bile az kisi cagirir.

linkedin sadece bir platform.

linkedin süreci hızlandırmaz, daha geniş firma yelpazesine ulaşmanızı sağlar.
sizin başvurunuzu uygun gören yerler telefon, e-mail, linkedin üzerinden mesaj ... çeşitli yollarla ulaşabilir. bu her firmanın kendi iletişim şekli ile alakalıdır.

Teşekkürler bilgi verdiğiniz için inşallah Burdan iyi bir haber gelir ama anladığım kadarıyla diğer siteler gibi çok uzun sürmüyor inşallah olumlu bir dönüş alırım

Teşekkürler bilgi verdiğiniz için inşallah Burdan iyi bir haber gelir ama anladığım kadarıyla diğer siteler gibi çok uzun sürmüyor inşallah olumlu bir dönüş alırım

hayır öyle birşey yok. çok yanlış anlamışsınız..
geri dönüşler firmayla alakalı tamamen. yani sizin başvurunuzu uygun görmelerine bağlı.
linkedin birşeyi hızlandırmıyor :(

Geçmişte uzun sürelerle iş aramış ve sürecin nasıl ilerlediğini bilen biriyim baştan belirteyim. Ama Linkedin’in amacını, işleyişini falan hiç mi bilmiyorsunuz? Kariyer.net gibi İK sitesi değil orası 🤦🏻‍♀️ Bu bilgisizlikle nasıl iş bulacaksınız? Hiç mi dünyadan, sosyal medyadan haberiniz yok? 🤦🏻‍♀️ Neden Linkedin’den hızlı dönsünler ne mana yani? Şaka gibisiniz gerçekten.

arkadaşı linkedin i ben önermiştim eski bir konusunda. orası IK sitesi değil ancak kariyer, vs sitelere çıkmayan ilanlar orada oluyor bazen.

konu sahibi arkadaşım, çok uzun zamandır burada iş arayışı ile ilgili konular açıyorsun. hepsinde ana cümlen "buradan başvursam hızlı dönerler mi?"
kariyernet, vs bunlar hızlı dönmelerini sağlamaz.
farklı yerlerden başvurmak, farklı yerlerde cv bulundurmak şansı arttırı. daha geniş yelpazeye ulaşmayı sağlar.
ama dönüşler sadece senin yetkinliğine, cv nin o işe uygunluğuna göre olur.

sanırım umut bulmak için sürekli o cümleye odaklanıyorsun ve her konunda bunu soruyorsun ama biz sana hemen dönerler desek sonra hayal kırıklığı yaşarsın.

linkedin üzerinden talent hunter lar insanları arayıp buluyor ama tabi onların aradığı anahtar kelimelerin senin cv nde olması lazım. onda da gelir profile bakar ama bakmasına rağmen uygun bulmayadabilir.

Sizin konularınıza bi kaç sefer denk geldim, hepsi iş ile alakalı. Tabiki iş arayın ama bu kadar yıpratmayın kendinizi

kısa işe alım süresi diye bir şey yok

cidden yok

adamın eleman ihtiyacına bağlı

ama kimse günümüzde bir CV görüp işte aradığım personel demiyor

bir de iş alanında bir çok kişi var yani corona aşısını bulan ekipteki 3-5 kişiden biri değilsin

sana fark katan ekstra bir özelliğin yani Cv ni görünce "evet, bu tam da o kişi " dedirtecek bir yetkinliğini buraya yazmadın

elimde 10 tane CV olsa neden seni çağırayım mesela

işimiz belli, ofisime sekreter arıyorum, neden senin önceliğin olmalı

(CV nin yeterince dolu olup olmadığını tart diye sordum bunu, cevap vermeni değil düşünmeni istiyorum aslında)

LinkedIn Facebook’un profesyonel versiyonu aslında. Tabi ki de iş aranır ama çoğu arkadaşın dediği gibi daha hızlı dönüş yapacaklar diye bir şart yok. Sadece şunu söyleyeyim, eğer baş vurduğunuz ilana başvuru kalkmışsa ve sizinle iletişime geçmedilerse, bu genelde başka birinin işe alındığı anlamına geliyor.
Ben de LinkedIn’den çok iş aradım. LinkedIn’i gerçekten iyi kullanmak istiyorsanız;
1. Çok güzel bir profil oluşturun. Alanınızda başarılı kişilerin profilini örnek alabilirsiniz.
2. Elinizden geldiği kadar çok kişiyi network unuza ekleyin.
3. Başarılarınızı, ilginizi çeken şeyleri, aldığınız sertifikaları, gittiğiniz kursları post edin.
4. Konunuzla ilgili veya size faydalı firmaları, grupları, kişileri takip edin.
Umarım güzel kapılar açılır, gönlünüze göre bir pozisyon bulursunuz.

D Dispossessed yani kısacası umitlen miyim o zaman Canim yani birini bulduğu zaman firma eleman olarak firma aradığı elemanı buldu diye bir ibare yok o zaman eğer başvuru almıyorsa birini mi almıştır profilimi iş tecrübelerimi aldığım sertifikalar eski yöneticilerim referans olarak hepsini detaylı olarak yazdım

Geçmişte uzun sürelerle iş aramış ve sürecin nasıl ilerlediğini bilen biriyim baştan belirteyim. Ama Linkedin’in amacını, işleyişini falan hiç mi bilmiyorsunuz? Kariyer.net gibi İK sitesi değil orası 🤦🏻‍♀️ Bu bilgisizlikle nasıl iş bulacaksınız? Hiç mi dünyadan, sosyal medyadan haberiniz yok? 🤦🏻‍♀️ Neden Linkedin’den hızlı dönsünler ne mana yani? Şaka gibisiniz gerçekten.
Ben de cok farkli is ilan sitesine uyeyim ama linkedine degilim linkedinin amacini da ben anlamis degilim sanirim kişiler uzmanligini gösteriyor ben memur olduğum icin üye de olmadim, kimseye kendimi kanitlama ihtiyacı da hissetmedim. Özel sektör icin gibi geldi format olarak🤔

Bu arada kariyer sitelerinde başvurulara hemen dönülmüyor
Ben atandiktan sonra 1 ay icinde 2-3 yerden aranmış ve görüşmeye cagrilmistim. Yani bir haftada da dönüş yapabilirler bir yılda da. O anki eleman ihtiyacına göre degisir diye düşünüyorum.

D Dispossessed yani kısacası umitlen miyim o zaman Canim yani birini bulduğu zaman firma eleman olarak firma aradığı elemanı buldu diye bir ibare yok o zaman eğer başvuru almıyorsa birini mi almıştır profilimi iş tecrübelerimi aldığım sertifikalar eski yöneticilerim referans olarak hepsini detaylı olarak yazdım
Bahsettiğin specific iş ilanı için ümitlenmemeni tavsiye ederim. Hatta hiçbir iş için çok kendini kaptırma lütfen, insan olmayınca çok üzülüyor. Mesela bizim sektörde 500-600 iş başvurusu, belki 30-40 mülakat, 1-2 iş teklifi beklemek gerekiyor. Ben yurt dışındayım ve çok eğitim, teknik bilgi ve tecrübe gerektiren bir iş yapıyorum. Entry level pozisyonlarda iş bulmak daha kolaylaşıyor. Network’un yani tabiri caizse tanıdığının olması çok avantaj sağlıyor. Türkiye için aynı olmasa da durum benzerdir tahminimce.
Sana vereceğim en iyi tavsiye şu olabilir, hem LinkedIn de, hem de resume nde ilk yarım sayfada karşı tarafı ikna etmiş olman gerekiyor başvurduğun pozisyon için uygun olduğuna. Tüm anahtar özelliklerin burada akıcı, açık bir dille yazılmış olmalı.

Keşke arkadaşı yerden yere vurmak yerine, neyin ne olduğunu siz açıklasanız. Belli ki yolun başında. Kimse tam donanım çıkmıyor yola, çoğu şeyi yolda giderken öğreniyoruz. Arkadaşta yardım almak için konu açmış buraya.

D Dispossessed teşekkürler canım yardımcı olduğun için ben o yorumları dikkate bile almıyorum isteyen istediğini söylesin umrumda değil tekrardan çok teşekkürler

lily86 lily86 alt ay oldu artık ilanlara bakıp başvurmak beklemek cidden çok can sıkıcı oluyor stres sinir
Bana atandiktan sonra yapılan dönüş 1-1.5 sene sonraydi. Taa sinava girmeden önce yaptığım basvurulardi.
Yani bazi firmalar ilan açıyor ama basvuru sürecinde belki ihtiyaç kalmiyor ya da belki de ilerleyen donemde degerlendirilmek üzere dusunuyorlardir ona göre ihtiyaç halinde başvuruları inceliyorlar diye düşünüyorum

Back
X