Libya Paylasim Alani(Tanisma)

merhaba Libyana ve diğer arkadaşlar,

bilgiler için teşekkürler. Daha önceki yazılanları da okudum aslında tabii gidip gormeden hayal etmek zor oluyor.

Daha once yurt dışında yaşamadık.Libya ile başlangıc yapmak ne kadar dogru bizim için bilemiyoruz.
2 sene surecek bir proje için orada bulunacagız. Ben çalışmayacagım için orada nasıl bir sosyal hayatın beklediği bizi en cok dusunduren konu, cunku butun gun eve hapsolacak bir durum yasanırsa sıkıntı olabilir bizim için. Eşim bugunlerde onu anlamaya calısıyor.

Ne kadar cok veri olursa karar vermem o kadar kolay olacak.

Her yerden bilgi almaya çalışıyorum bu nedenle.

Aklınıza gelen yasadıgınız şeyleri bizimle paylaşırsanız herkes için faydalı olacagını dusunuyorum.

İmkansız bir sey degil fakat zor, bu zorluga deger mi bunu anlamaya calısyoruz cunku.

Paylaşımlar için teşekkürler herkese.

Merhaba herkese,

benim gibi karar verme aşamasında olanlar ne karar verdiler acaba merak ettim.

Biz buyuk ihtimalle vazgececegiz gorunuyor Libya ya gitmekten.

Herkesin koşulları başkadır tabii, bizi en cok dusunduren saglık konusu ve sosyal hayat.

Cocuk yapmayı planlıyoruz, yeni dogan bir bebekle eşimin anlattıklarına gore işimiz zor olur diye tahmin ediyorum Libyada.

İnşallah dogru karar veririz, son durumda eşim bir ay çalışıp ya da en cok ramazanda gelmiş olacak şeklinde planladık.

Diğer arkadaşlar nerelerdesiniz, sizler ne yaptınız?

İnşallah herkes için guzel kararlar olur.

:asigim....merhaba ba arkadaşlar bende bingazi ye gittim..Eger orda yaşamaya karar verdıysenız evlenmeden önce mutlaka gıdıp gormelısınız ..herkesin bakış açısı farklı ıyı yada kötü yanılma payınız olabılır..sahil kesimi cok uzun ama çay bahçesi goremessınız sahılde :) Trafiği keşmekeş ışık sıstemı ve yol tabelaları cok az....ılkbaharda gıttıgım ıcın cok sıcak dııldı ....bingazinin dışında baqraya dogru deve surulerıyle karşılasıp deve sütü içme ıhtımalınız var(ben içmedim) güzel bır havası var...ezan okunuşu farklıydı yadırgadım ....insanları sıcak...osmanlıdan kalma yerler var ama harap halde ...2009 yılı kaddafi nın 40.yılı olcagından cok caplı projeler başlatılmış ...ulkede tabıkı genel bı degsıım yasanıyor...bıngazı havalımanını cok vasat ötesi ama neysekı yenıden yapılyor...yemek tadları bıze gore cok farklı....cok fazla baharat ve salcalı kullanılıyor....benım damak tadıma uymadı....:) her yerde hurma agacları....cok fazla kadını trafıkte araba kullanırken goremessınız sayılıdır ...ama yıne de var....tesetturlu bayanlar tabıkı daha cogunlukta...cok nadırde olsa açık bayan da görüyorsunuz....türk konsolosluguna gidip daha fazla bılgı de alabılırsınız ...

:asigim....merhaba ba arkadaşlar bende bingazi ye gittim..Eger orda yaşamaya karar verdıysenız evlenmeden önce mutlaka gıdıp gormelısınız ..herkesin bakış açısı farklı ıyı yada kötü yanılma payınız olabılır..sahil kesimi cok uzun ama çay bahçesi goremessınız sahılde :) Trafiği keşmekeş ışık sıstemı ve yol tabelaları cok az....ılkbaharda gıttıgım ıcın cok sıcak dııldı ....bingazinin dışında baqraya dogru deve surulerıyle karşılasıp deve sütü içme ıhtımalınız var(ben içmedim) güzel bır havası var...ezan okunuşu farklıydı yadırgadım ....insanları sıcak...osmanlıdan kalma yerler var ama harap halde ...2009 yılı kaddafi nın 40.yılı olcagından cok caplı projeler başlatılmış ...ulkede tabıkı genel bı degsıım yasanıyor...bıngazı havalımanını cok vasat ötesi ama neysekı yenıden yapılyor...yemek tadları bıze gore cok farklı....cok fazla baharat ve salcalı kullanılıyor....benım damak tadıma uymadı....:) her yerde hurma agacları....cok fazla kadını trafıkte araba kullanırken goremessınız sayılıdır ...ama yıne de var....tesetturlu bayanlar tabıkı daha cogunlukta...cok nadırde olsa açık bayan da görüyorsunuz....türk konsolosluguna gidip daha fazla bılgı de alabılırsınız ...

Çoğu tespitinizde hemfikiim fakat bayan şöfor kaynıyor burası :eek:
Tripoli Bingaziden daha güzel;nispeten..
Hurma ağaçları çok evet hihoyyyt
Ülke son hızla gelişiyor iddialarına göe ve ıngılızlerın araştırmları doğrultusunda önümüzdei 5 yılda;Libyanın Turkıyeyı gececegı soylenıyor gelısmıslık acısından bılemem :dilcikar: kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

Kesinlikle katılıyorum tripoli bingaziye göre daha iyidir...TÜRKİYE yi geçmesinden ziyade 2.dubai olma yolunda ilerliyor gözüyle bakılan bir ülke...

birde telefon görüşmelerini ücretsiz yapabilirsiniz internet üzerinden sabit hatlara ...

Son düzenleyen: Moderatör:
benghazi----osmanlı camisinin oldugu meydan

Son düzenleyen: Moderatör:
Hanuna;Lıbyag görsel (foto) paylasım alanına ekleyebılırsınız fotografları

merhaba , bingaziye gitmişsiniz..açıkçası şaşırdım. bayanları kabul etmeyen vize vermeyen bir ülke olarak biliyorum.
nişanlım libyalı ben bile gidemedim.. çok merak ettim açıkçası
???

:)merhaba amavoce...bayanları kabul etmeyen vıze vermeyen ulkeyı nısanlınız mı anlatıyor anlıyamadım açıkçası?nişanlınız lıbyalı ise size invitation(davetiye)gönderir onun gönderdiği davetiye ile hemen vize alabilirsiniz.çok zor diiil açıkçası sanırım denemediniz ?? pasaportunuzda israil vizesi yoksa onun dışında sorun olmuyor birde kımlık bılgılerınızı yemınlı tercume burosundan arapcaya cevırtırıp pasaportunuza yapıştırtıyorsunuz( bu sene başlayan uygulama) ..snr da buraq air yada lıbya hava yolları ıle bıletınızı alıp gıdıyorsunuz bıngazı ıcın :)

Merhabalar,
Ben de Libyay'ya gitmek üzere hazırlıklar yapıyorum. İş için 2 sene süreyle orada kalıcam. Bir bayan olarak buradaki sohbet ortamında bahsedilen konular benim de endişelendiriyordu. Her ne kadar Libya'nın sosyalist bir devlet olduğu belirtilse de literatürlerde; sonuçta din devleti olma özelliği de göz önüdurulmalıydı. İnternetten araştırdım, türban zorunluluğu yok. Ancak konsoloslukla da yazışma ihtiyacı hissettim. Aldığım yanıtı aynen sizlere aşağıda veriyorum. TRABLUS BÜYÜKELÇİLİĞİNDEN GELEN CEVAP MAİLİ:

................................................................................................................................................
Libya'da kılık kıyafete ilişkin mevzuat bakımından sınırlayıcı veya yasaklayıcı herhangi bir kural/uygulama bulunmamaktadır. Libya'da gerek yabancı şirketlerde, gerek Türk şirketlerinde kadınlar çalışmaktadır. Libyalı kadınların çalışma oranı da azımsanmayacak düzeydedir. Kadınlar oldukça yaygın olarak araba kullanmaktadır.

Az sayıdaki tesislerde veya şehre uzak (genelde 10-15 kişilik kalabalık gruplar halinde gidilen) bakir alanlarda yabancı kadınlar rahatlıkla denize girebilmektedirler.

Bunun yanında, Libya kapalı bir toplumdur. Libyalı kadınların büyük bir bölümü kapalıdır. Yabancı kadınların sözle taciz edilmesi yaygın bir vakıadır.

Libya'da sosyal hayat büyük ölçüde eş-dost ziyaretleriyle sınırlıdır. Sosya imkanlar/tesisler oldukça yetersizdir. Yabancılar, genelde kendi aralarında toplanarak, yemekler ve eğlenceler düzenleyerek Libya'nın günlük yaşamından uzaklaşabilmektedirler.

Bu bilgilerin size yardımcı olacağını umuyorum.

Saygılarımla,

A. Peyami Çıklakalyoncu
3. Katip
T.C. Trablus Büyükelçiliği

...................................................................................................................................................

arkadaşlar merhaba, ben kulübe yeni katıldım. Libya'ya nasıl gidebieceğim ile ilgili bilgi araştırırken rastladım. Benin çok acil olarak 3-4 günlüğü'ne Libya'ya gitmem gerekiyor. Ticari vize haricinde vize vermedikleri için oradan birinin daveti gerekiyormuş. Şu anda böyle biri de yok. Nasıl gidebilirim? Bu konuda tecrübesi ya da bildiği birşey olan var mı? Ya da bu şekilde gidebilen birini biliyor musunuz ?

merhaba libyana ve diğer arkadaşlar
eşim 3 hafta sonra tripoliye gidecek. Bizide götürmek istiyor fakat ev kirasından dolayı kafası karışık. işin aslı bu forumdaki rakamları görünce gözümüz korktu. bir de kendi çapımızdaki araştırmalarımıza göre; libyanın halkı bir yerde yabancılar ise başka bir yerde oturuyorlarmış. yabancıların oturduğu yerde de ev kiraları aylık 1500 ile 2000 dolar arası değişiyormuş. bu bilgiler sizce doğrumudur. sonuçda sizler orada ikamet ediyorsunuz. bize en doğru bilgiyi sizler verirsiniz. normal bir eşyalı evin kirası ne kadar?
şimdiden çok teşekkür ederim. bu vereceğiniz bilgiye çok acil ihtiyacımız var.

merhaba libyana ve diğer arkadaşlar
eşim 3 hafta sonra tripoliye gidecek. Bizide götürmek istiyor fakat ev kirasından dolayı kafası karışık. işin aslı bu forumdaki rakamları görünce gözümüz korktu. bir de kendi çapımızdaki araştırmalarımıza göre; libyanın halkı bir yerde yabancılar ise başka bir yerde oturuyorlarmış. yabancıların oturduğu yerde de ev kiraları aylık 1500 ile 2000 dolar arası değişiyormuş. bu bilgiler sizce doğrumudur. sonuçda sizler orada ikamet ediyorsunuz. bize en doğru bilgiyi sizler verirsiniz. normal bir eşyalı evin kirası ne kadar?
şimdiden çok teşekkür ederim. bu vereceğiniz bilgiye çok acil ihtiyacımız var.

Merhabalar arkadasım.Mesajını yenı okudum..:eek:
Kısaca kıralar hakkında bılgı vereyım..Evet daha once de bahsettıgım gıbı kıralar nıspeten yuksek;temız ev bulmak zor denebılır yerlı halk raht yasıyor yanı bızım evler gıbı degıl hı olanlar yok mu tabı kı var fakat en az 1000 dınarı gozden cıkaracaksınız..:çok üzgünüm:
7bın dolara oturuyor esımın bır arkadası;dubleks ev tabı..Aıleler ıcın apartmanlar daha uygun;sosyal acıdan da...Gercı temızlık hususunda cok fazla panık yapmaya gerek yok emınım sız de butun turk hanımları gıbı evı deterjan kokutanlardansınızdır a.s. Bızım ıcımız rahat etmez cunku..
Kıralar bu ara ıyıce fırlamıs durumda;cunku cok fazla turıst gelıyor ulke gıttıkce gelısıyor ve populerıtesı artıyor..
Sonuct bızler burada kalıcı degılız belkı sene belkı 6 sene ALLAH cc bılır ;eger sız de Aılemle olayım her mekanda ve zamanda benden mutlusu yoktur dıyorsanız (keza ben oyle dusunuyorum) fazla sorun olmaz..Aradıgınız herseyı rahatca bulabılecegınız bır yer..Bızım yanımızda bır ev var dubleks evlerın oldugu muhıtteyız ama oyle aklınıza Turkıyedekı gıbı evler gelmesın:eek: Bos eve 700 dınar ıstıyorlar ama cok temız ve ferah;genısce..2bın dınar gıbı mıktarla da evı harıka doseyebılırsınız ıhtıyacınız olanları rahat alırsınız.Ustelık kendı zevkınızı gore..Bılemıyorum sız ne zaman geleceksınız neye karar verdınız..Hakkınzıda en hayırlısını dılerım..
Sevgı ve selam ıle..

Oncelikle herkeze merhabalar,kulube yeni uye oldum.Esimin isinden dolayi yaklasik 2 aydir tripolide yasiyorum ve 1 aydirda ev ariyorum ne yazikki aradigim gibi bir ev bulamadim artik sadece derli toplu bi ev olsun yeter diyorum:)burda ev kiralari eger esyali ariyorsaniz 1000 ile 1500 civari fakat esyalardan bisey beklememek lazim onu anladim cunku salon esyasi anlayisi sadece minderle sınırlı.Sosyal hayatı sadece bır kac kafeyle sınırlı bayanlar için.ama ev kıraları dısında elektırık su gb bunlar ucuz.doğduğun yer değıl doyduğun yer demişler ama yınede turkıyeyı hıc bır yere değişmem.sorusu olan arkadaşlara yardımcı olmak isterım.sevgıler

Tripoli Libyanın en eli yüzü düzgün şehri diyebilirim...Nispeten daha canlı ..
Zaten biz buraya 3 aile geldik;eşlerimizin işleri dolayısıyla;hepsi aynı şirkette çalışıyor..
Çevreniz olduktan sonra diğer detayları çok fazla kafaya takmaya gerek yok dıye dusunuyorum ;evet belkı alısık oldugumuz evler ve stıl degıl ama saraylarda hanlarda yasamısız ıkı cıft laf edecek kımsenız yok dostluk yok sevgi yok canlılık yok ..Ne onemı olur degıl mı? Bazı duygular asla paha bıcılmez;yanımıza hep kar kalır..
Burada dostluk ve muhabbet daha baska;Maharı marketı bılırsınız burada yasayan arkadaslar;orada turk aılelerle karsılastıgımız vakıt o kadar sevınıyorlar kı altın bulmus gıbı keza bız de bu durumdan memnunuz...Değerli halıs ve samımı dostluklar kurulabılır..
Bakalım hayırlısı ...Guzel dusunen guzel gorur guzel goren hayatından lezzet alır..

Ayrıca arkadasımız sosyal hayat demısken;ramazandan once hemen her aksam yesıl meydana gıdıyorduk;acık genıs bır alan;fuar var;mılattan oncesınden kalma bıraz ama eglenceli oluyor;*
Gunduzlerı de alısverıse cıkacagınız cok yer var bayanlar ıcın..Mısır restoran var;turk restoranları var...
Ama turk restoranı cok ıyı dıyemem..
Sahıl kenarı da ıdare eder denız bana yeter dıyorsanız...
Bayanların denıze gırebılecegı yerler var ..
Arapça kursları da mevcut yenı gelenler ıcın...
Sımdılık bunlar aklıma geldıkce yazacagım;*

slm arkadaşlar
Bende siteye yeni katıldım .Benim nişanlım da libya da iş nedeniyle 8 aylık bir süre ama çok merak ediyorum.nasıl bir hayat tarzları olduğunu merak ediyorum tlf görüşüyoruz ama kısıtlı çabuk bitiyo knt.kib.

merhaba mesine haklısın telefon ıle gorusmek bıraz pahalıya mal oluyor...onun yerıne voıpwise yukleyın nısanlınınz sızı turkıyeyı ararken sabıt hatları ararsa 300 dakıka ucretsız haftalık gorusebılırsızınız yada sız onu ararken normal gsmlere gore daha ucuza konsuabılırsınız.

''meraba hanuna,
Geçmiş bayramın kutlu olsun Nasılsın bana bingazi hakkında bilgi verirmisn.bildiğin gibi nişanlım orda.Yol beklemek çok zor hakikaten: zor 1 ayımız geçti kaldı 7 ay kib hanuna
şimdiden teşekkürler''

Merhaba mesine;
Teşekkür ederim.Bu arada tüm arkadaşlarımızın ıyı bır bayram gecırdıgını umuyorum:)Bingazi için elımde olan resımlerden eklemeye çalıştım..bingazi de cok uzun kalmadım mısafır gıbı gıttıgım ıcın yerel yasamdan cok fazla etkılenmedım..zaten nişanlınız gecıcı bır sure orada bulunacagı ıcın cok zor olmaması gerek.nede olsa sayılı gun elbet gecıyor :)

merhaba...
nisanlim libyaya bir türk firmasinin isi dolayisiyla gidicek.yazin dugunden sonra bende gidicem.ama orada calisamayacagim.nasıl bi yer sosyal imkanlari nelerdir giyim konusunda bi kisitlama var mi?zorluk ceker miyim diye dusunuyorum ve korkuyorum.trablusa gidicez.kafam cok karisik acikcasi yardimlariniz icin simdiden tskkrlr.....

X