Libya Paylasim Alani(Tanisma)

Selamlar,
Ben 2,5 yildir Urdunun baskenti Ammanda yasiyorum. Burasi cok kotu degil. Kadinlar uzerinde cok baski yok. Dusunun yani trafikdeki soforlerin cogu kadin . Tek basina carsi pazar gezebiliyorsun.Cocuk icin egitimde cok iyi. Oglum Hic yabanci dil bilmez iken simdi arapca ve ingilizce ogrenim goruyor.
Lakin onumuzdeki ay bizde Libyaya gidiyoruz. Benim bu ulke hakkinda fazla bilgim yok ama duyduklarima gore biraz kotuymus. Oglum icin iyi bir okul bulmaya calisiyorum. Bilgisi olan varsa cevap verebilirmi? Oraya gittigimdede yasami hakkinda sizlere bilgi veririm.
Bu arada Urdun (Amman) hakkinda bilgi almak isteyenler bana yazabilirler. Seve seve cevap yazarim.

--------------------------------------------------------------------------------

Selam.Sonunda bu güzide siteye kaydolabildim ya çok şükür:KK70: Hepinize sıcacık merhaba kızlar..mÜTHiş bir koşturmaca,hengameyle geçİip gidiyor Rabbimizin bizlere sunduğu,büyük sınavımız,yaşamımız...En önemlisi insanın kendini bu yolda kesinlikle mutlu ve güçlü hissedebilmesi her daim..Ben BUYUM diyebilmesi.Haykırabilmesi hayataaa coşkuyla..Benim hikayem heyecanlı,eğlenceli, action dolu tabir o kadar zor:KK66:Ama değil midir dOğru olan zor..ZORU BAŞARMAKTIR doğruluk..Burada oldugum muddetce paylaşmaya çalışıcam sizlerrle...TAM KOZMİK ANNECİK oldum..InsHAALLAH vakit buldukca beraberiz bundan sonra..Bu ortamın kalitesi,essizliği ve en önemlisi SAMİMİYETİ cezbetti beni.. Umarım güzel vakit geçiririz birlikte...EN GÜZEL NİYETLERİMLE..Sevgiler..
.Dünyada iki gram altın için iki ton toprak elenir. Ahirette de böyledir. Niyet altın gibidir. Çok amel değil, ihlaslı amel lazımdır. O kadar amelde hep niyet aranır, niyete bakılır, Allah için olanlar seçilir diğerleri atılır

Son düzenleme:
Merhaba,
sizlerden gelen yazıları görunce dayanamadım. Tek başıma olmadığımı görmek sevindirdi.
libyada özellikle başkent Trablus da yaşam hakkında birşeyler paylaşırsanız sevinirim
inanılmaz panikteyim...

Merhaba,
sizlerden gelen yazıları görunce dayanamadım. Tek başıma olmadığımı görmek sevindirdi.
libyada özellikle başkent Trablus da yaşam hakkında birşeyler paylaşırsanız sevinirim
inanılmaz panikteyim...

Merhabalar...
Ben yaklaşık 2 haftadır Trablus'tayım.Buraya gelmeden önce sizin gibi son derece merak ve heyecan içindeydim:) Fakat fazla panik yapmaya gerek yok.Fena bir yer değil,henüz tam olarak keşfedememiş olsam da,en azından 2 haftalık gözlemlerimden yola çıkarak,düşüncelerimi söyleyebilirim.Kafamda zaten çok güzel bir yer canlandırmadığım için gelmeden,hayal kırıklığına pek fazla uğramadım.Daha önce nerelerde,hangi ülkelerde yaşadığınızda çok etkili tabi yargılarınızda.Mesela ev konusunda biraz sıkıntı var Tripoli'de.En kötü ev 600-700 dinar,ytl değeri ile aynı..Eşyasız.. (ki iyi evler bile bizim güzellik anlayışımızın biraz dışında,kesinlikle mutfak kültürü yok,dolap olsun,tezgah olsun pek yok..) Bu sene çok fazla göç aldığından kiralar tavan yapmış diye öğrendim.Güçlü ülkeler yatırımlarını buraya yapmaya başlamış,üçüz kule projesı var şimdi..Eğer detaylı bilgi isterseniz,yardımcı olmaya çalışırım.Gıda konusunda asla zorluk yaşamazsınız ne ararsanız,hatta fazlası v..Fiyatlar türkiyeyle hemen hemen aynı,bazı ürünlerde pahalı olabiliyor.Sahili de fena değil,yeşil meydan civarında osmanlı çaşısı falan var,oralar güzel..Cuma tatil oluyor,dükkanlar genelde kapalı,Pazar iş başı..İnsanları çok sıcak,gelir gelmez birkaç bayanla tanıştık,çok içten ve iyi niyetliler..Şarkılarına bayıldım bu arada:)Eğlenmeyi iyi biliyorlar..Bunun yanı sıra istedikleri yerde,(yol kenarında,parkta,sokakta,arabada) namaza durup,kılabiliyorlar.Kadın erkek..Bu çok tuhafıma gitmişti ama çok hoş.. Kısaca buradan daha iyi yerler var ama yaşanmıcak bir yer de değil.Libyanın en güzel yeri başkent Tripoliymiş,diğer yerlerin kötü olduğunu duydum vs.Siz de mi buraya geleceksiniz,iş için mi?..Umarım hakkınızda hayırlısı olur:)
Sevgiler..

Son düzenleme:
selamlar,
Tropilide yasayan bir arkadasi okumakdan cok mutlu oldum. Bende ay sonunda orada olacagim. Iki uc gundur cok SIKINtiliydim ama verdigin bilgiler biraz icimi rahatlatdi. Zamanin olursa biraz daha bilgi verebilrmisin? Esim yogun tempoda calistigi icin evin dis isleri ile ben ilgileniyorum (Alisveris, cocugun okulu gibi) Onun icin guncel yasamla ilgili bilgi verebilirsen cok sevinirim?

selamlar,
Tropilide yasayan bir arkadasi okumakdan cok mutlu oldum. Bende ay sonunda orada olacagim. Iki uc gundur cok SIKINtiliydim ama verdigin bilgiler biraz icimi rahatlatdi. Zamanin olursa biraz daha bilgi verebilrmisin? Esim yogun tempoda calistigi icin evin dis isleri ile ben ilgileniyorum (Alisveris, cocugun okulu gibi) Onun icin guncel yasamla ilgili bilgi verebilirsen cok sevinirim?

Canım ben de dediğim gibi henüz heryeri keşfedemedim,eşimle çıkıyoruz zaten hep,tek çıkınca dkkat çekiyrsun..Türk aileler va burada,hemen yanımızdaa özel türk koleji var.En iyi eğitimi de orası veryormuş...Alışveriş hususunda,sıkıntı çekmezsin ne ararsan var,meyve sebzelerin den tazesi var,daha önce yaşadığımız yerlerde bu problem oluyordu bizim için..Ev buldunuz mu
* ben tam 2 ay beklemek zorunda kaldım ev yok adam gibi,ve katına fırlamış fiyatlar şansımıza:KK66: nasip..ben elmden geldiğince bilgi vermye çalışırım..Sevgiler

merhaba,
verdiginiz bilgiler icin tesekkurler
benim nisanlim libyali
orada yasayacagiz ..tripolide
bu nedenle panik oluyorum, hatta surekli dugunu erteledim bu nedenle
devamli izmir de yasadigim icin zor olacak sanirim benim icin
bilemiyorum..bilmedigim icin de panikliyorum

merhaba,
verdiginiz bilgiler icin tesekkurler
benim nisanlim libyali
orada yasayacagiz ..tripolide
bu nedenle panik oluyorum, hatta surekli dugunu erteledim bu nedenle
devamli izmir de yasadigim icin zor olacak sanirim benim icin
bilemiyorum..bilmedigim icin de panikliyorum

İzmir'den sonra Trablus...Sanırım biraz zor olacak alışman canım.Eşim neredeyse,orası bana cennet..:KK66: Muhakkak adaptasyon konusunda sıkıntı yaşanır,ama bu süreci en rahat şekilde geçirmek önemli,huzurda bizden kaynaklanır huzursuzluk da..Güzel görmek önemli.Güzel gören güzel düşünür,güzel düşünen hayatından lezzet alır:) Burada çok türk var..Ya ama sosyal faaliyet açısından çok alternatif yok,sıkıcı gelebilir..:KK66: HAYIRLISI olsun..Düğünü neden erteliyorsun ki şekkerim..:KK66: panik yapma..Herşey güzel olacak de kendine..Şansın açk olsun.:icecream:

Libyana
Geç de olsa okudum yazdıklarını,Senin eşin türk sanırım.Benim durumum biraz daha farklı olacaktı türk değil suriyeliydi, bi daha trye dönüş olmayıp oradan suriye olacaktı,kısmet değilmiş.Bingaziye gidiş olacaktı tripoli hakkında bilgim var da bingazi nasıldır hla merak ediyorum,tripolinin halkı nasıl,tepkiler nasıl,kılık kıyafet falan?Rahat hareket edebiliyormusun,tek başına alışveriş,dışarı çıkabiliyormusun,tv kanalları?
orada gündüz çok sıcak olduğu için gece alışveriş oluyor galiba,14:00 ile 17:00 arası çalışmıyorlar sanırım ve sadece cuma tatil dimi?
yaş kaçtı bu arada? teşekkürler yazdıklarını da okuduk canım.

Libyana
Geç de olsa okudum yazdıklarını,Senin eşin türk sanırım.Benim durumum biraz daha farklı olacaktı türk değil suriyeliydi, bi daha trye dönüş olmayıp oradan suriye olacaktı,kısmet değilmiş.Bingaziye gidiş olacaktı tripoli hakkında bilgim var da bingazi nasıldır hla merak ediyorum,tripolinin halkı nasıl,tepkiler nasıl,kılık kıyafet falan?Rahat hareket edebiliyormusun,tek başına alışveriş,dışarı çıkabiliyormusun,tv kanalları?
orada gündüz çok sıcak olduğu için gece alışveriş oluyor galiba,14:00 ile 17:00 arası çalışmıyorlar sanırım ve sadece cuma tatil dimi?
yaş kaçtı bu arada? teşekkürler yazdıklarını da okuduk canım.

Hayırlısını olsun..gamyoncuiremsu (Tam anlayamadım yanlız;erkek arkadaşınız Suriyeli idi? Yani şuan beraber değil misiniz? Şeniz Yani gelmiyorsunuz buraya..Nasip;vaki olanda hayır vardır..:smiley-cool:
Eşim mısır kökenli TÜRK..Tripoli'de yaşıyoruz..Halkı sıcak kanlı daha havaalanında bir sürü arkadaş edindim;ben de çok seviyorum çünkü gönülden muhabbetleri..Bayanlar çok iyi;bebeğimizi görünce başlıyorlar Maaaşallah TEbarekallah nidalarına:roflol: Çok beyaz kızım burada çok dıkkat cekıyoruz bazen sıkıntı olsa da zararlı derecede değil..(Eşim çok kıskanıyor hoşlanmıyoru bu durumdan..Ben dıyorum bız sana AŞIĞIZ babası bize ne olardan:dilcikar:)
Kılık kıyafet;konusuna gelince..Gittikçe modernleşen yaşam elbiselere de yansımış;kadınlardan yüzünü dahi örtenler car diye tabır edılen cılbab gıyenler var ama tahmın ettıgımkadar degıl çok azalmış..Genelde gencler spor takılıyor..Renklı tshırtler ktlar gıyenler oldugu gıbı sünnet üzere bol ve koyu renklı pardusuler buyuk esarplar gıyen de cok..Ben de renklı gıyındıgım ıcın cok ilgi çekiyor..Gündüzleri alışverişe gidiyorum kızımı sahile götürüyorum ama adamlar yabancı olduğunu anlayınca kornalara basıyorlar;birşeyler söylüyorlar (belli ki laf atıyorlarKötü Kazen) rahatsız olyorum o yüzden eşimle çıkıyoruz genelde..Kendi kadınlarından hoşlanmıyorlar dıyorlarmış ki Afrıka kıtasının çok güzel olmayan kadınları Libyada.Yabancıların içine düşüyorlar ama bence FISTIK gibi hatunlar var;gördüm bir sürü.. HAVA çok sıcak evet..Burada gündüz hayat çok yok o yüzden..Gece başlıyor herşey..Sabaha kadar da devam ediyor..Yeşil MEYDAN çok güzel piknik ve eğlence alanı bugün gidicez yine inş.şakkıdı
Evleri hiç beğenmedim :1no2: Güzel olanlar da uçmuş 3bin 4bin euro kira..Çok üzgünüm çoook
Dubaı olsa burası değer..Aşkabatta 600 dolara harika bir evde oturduk 1sene..Burası o açıdan Kıl biryer Ama diğer özellikleri ile güzel bir yer..
Tv turk kanalları var bızde o konuda sıkıntı yok..Cuma tatil pazar iş başı...
Şimdilik bu kadar.Öğrenmek istedikerin olursa;yardımcı olmaktan mutluluk duyarım<<a.s.
Sevgilerimle..

Libyana açıklayıcı bilgiler için çok teşşekür ederim,
özel mesaj gönderme aktif değil galiba sen de aslında merak ettiğim bir sürü konu vardı aktive edersen daha iyi iletişim kurulabilir.

Libyana açıklayıcı bilgiler için çok teşşekür ederim,
özel mesaj gönderme aktif değil galiba sen de aslında merak ettiğim bir sürü konu vardı aktive edersen daha iyi iletişim kurulabilir.

ziyaretçi mesajı açık;özel mesaj için arkadaş listemizde isimlerimiz olması gerekiyor gamyoncuiremsu
Ekliyorum canım...:emir_bebek:
:icecream:

merhabalar çok yakın bi tarihte nişanlımla evlenip Libya da yaşamaya başlayacağız herhangi bi aksilik çıkmazsa..

merak ettiğim bikaç şey var mesela hava en çok ne kadar soğuyor yanımda getireceklerimi duruma göre azaltacağım

ihtiyacım olan her şeyi bulabilir miyim orda Türkiye'yi komple taşımaya gerek yok heralde :)

oturma izni işlemleri ne kadar sürüyor acaba?

teşekkürler..

Slm,

bizde Libya ya gitme konusunda kararsızlardanız.

Daha doğrusu eşim orada bir haftadır, iş için gitti.Bende daha sonra gideceğim.

Pek karar verebilmiş değiliz devam edip etmememe konusunda.

Orada bulunan ya da gitmiş olanlar varsa bilgi verebilirler mi?

Aile olarak yaşayabilir miyiz?

Dil konusu nasıl cozuluyor ve sosyal yaşam nasıl en merak ettiklerim bunlar?

Tesekkurler.

merhabalar çok yakın bi tarihte nişanlımla evlenip Libya da yaşamaya başlayacağız herhangi bi aksilik çıkmazsa..

merak ettiğim bikaç şey var mesela hava en çok ne kadar soğuyor yanımda getireceklerimi duruma göre azaltacağım

ihtiyacım olan her şeyi bulabilir miyim orda Türkiye'yi komple taşımaya gerek yok heralde :)

oturma izni işlemleri ne kadar sürüyor acaba?

teşekkürler..

Merhaba.
Allah saadet-i dareyn versin..En güzel dilek ve dualarımızla;mutlu hayırlı bir evliliğiniz olur inşaallah..
Burası şuanda çok sıcak;ben de henüz kış mevsimini yaşamadım burada;fakat çöl olduğu için yazları kurak kışları ise sert soğuk geçiyormuş..
İhtiyacınız olan çoğu şey burada mevcut..Özellikle gıda hususunda bir sıkıntı çekmezsiniz;diğer aradıklarınıza da kolayca bulabilirsiniz sanırım.(ne ararsınız bilemem ama biz çoğu ihtiyacımızı krşılıyoruz;yazdığımız diğer bilgilere de göz atmanızı öneririm;önceki yazılarımıda detaylı bilgi verdim..
Oturma izni biraz uzun sürüyor;bu konuda sıkıntı çeken aileler oldu;neden kaynaklanıyor onu bilemiyorum;bizim şirket aracılığıyla oldu..
Şimdiden;hoşgeldiniz diyelim;umarım hayırlı olur hakkınızda..:nazar:

Slm,

bizde Libya ya gitme konusunda kararsızlardanız.

Daha doğrusu eşim orada bir haftadır, iş için gitti.Bende daha sonra gideceğim.

Pek karar verebilmiş değiliz devam edip etmememe konusunda.

Orada bulunan ya da gitmiş olanlar varsa bilgi verebilirler mi?

Aile olarak yaşayabilir miyiz?

Dil konusu nasıl cozuluyor ve sosyal yaşam nasıl en merak ettiklerim bunlar?

Tesekkurler.

A.s
Benim de eşim buraya bizden önce gelmişti;ev konusunda zorluklar çıkabildiği için;önceden gelip ayarlamaları şart zaten..
Farklı ülkelerde yaşadınız mı? Hangi koşul ve özellikteki yerlerde yaşadığınıza da bağlı buraya adapte olup olmamanız..Biz daha önce 3 farklı ülkede yaşadık;burası musluman bır ulke bu konuda avantajı var ama dezavantajlar da yok değil;mesela ev ve kiralar..Yaşam ülkenin sınıf ve gelişme hızına tezat biraz pahalı;ama herşey var..
Aile olarak yaşayabilir;biz yaşıyoruz hamdolsun;GÜZEL tarafından bakarsanız;problem olmaz..< En azından İNTERNET varsengözlerimebaksanab (daha önce yaşadığımız yerde nternet evlerde yasaktı sadec ofıste kullanılabılıyoru) Gezılecek yerler var sahılı var ama çok harika bir sahil tasavvur etmeyin;idare ediyor DENİZ kenarı sonuçta gamyoncuiremsu
Hemen yanımızda TURK kolejı var;egıtımı de dıger okullara göre daha kalıtelıymıs...Gündüz aşırı bir sıcak oluyor;dükkanların bazıları kapalı (buyuk alışveriş yerleri dışında) gece herkes huraaa dışarı çıkıyor kadınlı cocuklu butun aıleler sabaha kadar hayat devam edıyor..:nazar:
Şimdilik bunları söyleyebilirim sizin de hakınızda en hayırlısı olsun..
Başka sormak istediğiniz bir konu olursa elimden geldiğince yardımcı olurum..SİZ DE önceki yazıları OKUYUN derim;geniş bilgi vermeye çalıştık..
Sevgilerimle.

X