Kontakt Lens Lens takamıyorum

Asil baskasi (doktor veya eczaci) gozume lensle yaklassa bayilirim ben.

Kendim ilk seferde takmistim ben yaklasik 7-8 yildir da kullaniyorum. Sacma ama internette videolari var nasil takilacaginin stres olacak kadar bir durum yok merak etmeyin.

Çok teşekkür ederim

Bende hem miyop hem astigmat var. Lens kullanıyorum.
Lens seçimi de önemli. Yumuşak lens olmalı. Gözbebeğinin çapına uygun lens vermiştir. O yüzden hiç korkmadan takabilirsin.
Öncelikle hem takarken hem çıkartırken ellerini yıkamalısın. İşaret parmağının üzerine koy lensi. sağ elini kullanıyorsan sağ sol ise sola. Diğer elinle alt göz kapağını aşağı doğru çek. Yukarı bak. Beyaz olan kısma lensi koy. Gözünü oynat.. Yani sağa sola yukarı aşağı bak. Lens göz çapına uygun olduğu için yerini hemen buluyor
Çıkartırken de yine alt göz kapağını aşağı çek. Bu sefer alta bak. Baş parmağın ve işaret parmağını kullanarak al.
Emin ol çok kolay ve rahatlık
Aylık lens bile alsan haftada bir çıkar
iki gün boyunca solüsyonda kalsın içinde toz vs varsa temizlensin. Gözün mikrop kapmasın. Arada sırada da göz yaşı damlası kullan ki göz kuruluğu yapmasın

Denediğim renkli lenslerin hiçbiri doğal durmadı maalesef :/
Bir gordugum kişi takiyor ben kendi gözü sandim bir gün baktım kahve gozle gelmiş. Gozu de baya bildigin koyu kahve. Soramiyorum da burnumu dusurmemek icin muhatapligim yok. Nerden buluyorlar bu güzel lensleri bilmem.
Iki gozum farkli no birde aldigimda iki kitu almam lazım. Vampirella olmaktan korkuyorum

Çok teşekkür ederim

Air optics colors kullanıyorum, çok doğal duruşu. Maviyi bilmiyorum ama hep yeşilini alıyorum ben. Yeni görenler ben söylemesem anlamıyor lens olduğunu.
Hareli mi haresiz mi? Gozunuz normalde hangi renk?Kahvede lens bazen kayboluyorda çünkü

Bir arkadaşımda da öyle doğal ve güzel duruyor aslında bizzat kendim denemediğim için önermek istemedim ama araştırabilirsin markası “Elegance” :)

Çok basit canım benım .Internetten vıdıolarını ızleyebılırsın

Ilk defa lens takacagimda abartmıyorum bir saat uğraştım ama şimdi aynaya bakmadan takip çıkarırım
Alışırsınız merak etmeyin
Ilk taktığında gözüm kızarmıştı benim de çünkü sürekli gözünü kırpıyordum refleksten
Bir de lens takma aparatları var araştırdınız mi

bende de astigmat var ama hiç bahsettiğiniz sıkıntıları yaşamadım lensin markasından olabilir mi?
Aylık lens alacağım ayda bir kez çıkacak zamanla alışırım diye umut ediyorum aa demek sana doktor taktı ay inşallah bende senin gibi alışırım
lensi ayda bir çıkarırsanız gözlerinize çok zarar verirsiniz günlük tak çıkar yapmalısınız. doktorlar bu şekilde kullanımı asla önermiyor.

1 hafta boyunca gözünüzden cikarmiyormusunuz?

Aylık lens alacağım ayda bir kez çıkacak zamanla alışırım diye umut ediyorum aa demek sana doktor taktı ay inşallah bende senin gibi alışırım
Aylık lens demek ayda bir kez çıkacak demek değildir. 10 senedir aylık lens kullanırım her ayın 20sinde paketi açar 1 ay boyunca her gece çıkarır solüsyona koyarım. Bir dahaki ayın 20sinde o lensi çöpe atarım. Aylık lens bu demektir.
Başkasının lens takıp çıkarması da sürekli mümkün değil. Alacaksınız bir tepsi bir güzel dezenfekte edeceksiniz o tepsiyi kucağınıza koyacaksınız. Önünüze de bir ayna alıp sürekli takmayı deneyeceksiniz. İlk başta çok refleks olur gözü kırpıp lensi elinizden düşürme durumu olur en azından temiz tepsiye düşer solüsyon sıkar tekrar denersiniz. Zamanla alışılıyor. Ellerinizi mutlaka sabunla yıkayıp kağıt havluyla kurulayın takıp çıkarırken. Kullanıma dikkat edin uyumayın lenslerle. 10 küsür yıldır lens kullanıp kornea haritası yemyeşil olan biri olarak tavsiye ediyorum bunu.

Benim de astigmatim var, lens kullanıyorum. Önceleri sizin gibiydim, solüsyon değiştirince çok rahatladim, unutup uyuduğum bile oldu. Değiştirip bir deneyin derim.

Ben de 3 yıl miyop astigmat olduğum için lens kullandım.aynı şekilde batma hissi ve ağrı oluyordu kimse inanmıyordu.Neden oluyormuş bu ağrı biliyor musunuz

Bende ilk başta zorlanmıştım. Hatta lensi aldığım optikçiden rica etmiştim ama aşırı göz kırpma hareketinden dolayı olmamıştı. Sonra kendim uğraşırken taktım ilk haftalar şişti gözlerim. Vakumlu çubukları deneyin belki daha kolay olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…