• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lenf bezleri ile bilgisi olan?

Aynı boyutta kalıyor büyümüyorsa sorun yok demektir..Sizinki de zaten diş çıkarma esnasında olan bir enfeksiyona sekonder gelişmiştir..Bir müddet sonra tamamen geçer endişelenmeyin..

Çok sağolun kızlar aynı boyutta hatta daha fa küçük diyebilirim dışardan görülmüyor elimle dokununca dediğim gibi küçük bişey geliyor yani hiç bi büyüme olmadı. Hepinize tekrardan teşekkür ederim hanımlar 💖

Merhaba arkadaşlar 2 ay önce boynumun solunda bir şişlik fark ettim çok büyük değildi ama acıyordu. Doktora gittim lenf bezim iltihaplanmış ilaç verdi iltihap geçti hiç ağrı yok. Doktpr bana yeni ürün mü kullanmaya başladın dedi ben de hayır dedim ama 3 aydır 4 tane yiemilik diş çıkartıyorum. Hala dişlerim ağrıyor ve dört tanesi uç verdi hatta yarısı çıktı diyebilirim. Benim o gün aklıma gelmedi ama sonra araştırınca baktım yirmilik dişler galiba lenf bezlerinde şişme yaparmış. Bendeki şişlik geçmedi ama azaldı ve hiç ağrı yok şişlik misket topunun yarısı yani küçük ama bu kadar uzun kalması endişelendirdi beni. Diş doktoruna da gidemedim daha sonra çünkü bu sırada bel ağrılarım oldu ve bende fıtık çıktı fizik tedaviye başladım. Yani hanımlar, tecrübeli ablalarım bu dört yirmilik dişimden de hala ağrısından çekiyorum sizce bu dişler mi yaptı? Ve lenfin inmemesi normal mi? Sonuçta hala diş çıkartıyorum. Tekrardan teşekkürler fikir bildireceklere. Tecrübelerinizi bekliyorum
O şisliktikten bende senelerdir var boynumda,hiç onemsemedim bile aynı seviyede aynı şekliyle duruyor 😉 kötü bişey olsa büyürdü herhalde.zaten onlardan herkeste olabiliyormus.Şu sıralar 20 lik dis ile uğraşıyorum,aynı dediğiniz şişlikten elime geldi boynumun farklı bölgesinde.Korkacak bişey yok bence rahat olun 😉

Benimde sol lenf bezimde aynı sıkıntı var iş yeri hekimi fark etmişti o dönem boğaz enfeksiyonu geçirip geçirmediğimi sordu ki 2 ay olmuştu geçirmeli. Neyse üstüne düşmedim 1sene sonra yine aynı şekilde olduğunu görünce doktora gittim işinin ehli bir doktoru enfeksiyon kaynaklı olduğunu düşünüyorum önemli birşey değil boyutunu takip edelim dedi düğün telaşı üstüne düşmedim şuanda da boyutta değişme yok takmıyorum.

Çok sağolun bana ultrasonla baktılar ama orda görülmez herhalde iyi ya da kötü huylu olduğu dimi?. Sağolun tekrardan ❤. En iyisi kafamı biraz iyiye yormam lazım sanırım diğer türlü takıntı oldu iyice bende 😞

Ultrason sonucu asıl lenf bezleri ile ilgili bilgi verir. Boyutu önemli. Reaktif , ince yağlı hiluslu,santral gibi kelimeler geçiyorsa raporda içiniz rahat olsun. Reaktif aktif olmayan demek bu arada. Bazen lenf nodları şişip sonra küçülebiliyor, ama tamamen kaybolmıyorlar. Bir de koltukaltı oyuk kısmınızı , bikini bölgenizi de kontrol edin mutlaka .

Ultrasona 2 ay öncr gittim sadece iltihap olmuş dediler ilaç verdiler iltihaplıyken acıyordu ama çok büyük değildi yine ama şimdi çok daha küçük, o sırada da diş çıkartıyodum ama doktor diş yerine kozmetik ürün mü değiştirdin diye sorduğu için aklıma diş gelmedi 5 gün ilaç kullandım hem acı gitti hem de şişliği indi ve çok minnacık bişey kaldı. Ultrasonda kötü bişry çıksa söylerlerdi herhalde sadece lenf bezin şişmiş korkulacak bişey yok dediler. Koltuk altıma bakıyorum herhangi bişey yok. İki ay içerisinde de hiç bir büyüme olmadı lenf bezimde minnacık kaldı orda. Bi diş doktoruna görüneceğim yarın. Sağolun kızlar kusura bakmayın böyle panik panik yazdım fakat üst üste bazı şeyleri yaşadığım için bende panik oldu bu olaylar. Önce lenf bezi ondan hemen sonra bu 4 tane diş çıkması üstüne fıtık gelince korktum ne oluyor diye. Çok teşekkürler kızlar verdiğiniz yanıtlar için

Çok sağolun bana ultrasonla baktılar ama orda görülmez herhalde iyi ya da kötü huylu olduğu dimi?. Sağolun tekrardan ❤. En iyisi kafamı biraz iyiye yormam lazım sanırım diğer türlü takıntı oldu iyice bende 😞
Asil. Rontgenden akciğer de filan değilse görünmez cnm. Usg ile değerlendirilir lenfler tumöral mi. İyi. Mi. Olduğu ordan anlasilir

Çok sağolun kızlar aynı boyutta hatta daha fa küçük diyebilirim dışardan görülmüyor elimle dokununca dediğim gibi küçük bişey geliyor yani hiç bi büyüme olmadı. Hepinize tekrardan teşekkür ederim hanımlar 💖
Cnm. Ömür boyu dahi kalabilir bazn eski haline dönmezler ama küçülen bisey den asla koru bisey çıkmaz m etme korktgn gbi olsa küçülme di aksine gitgide buyurdu ki zrn küçük diyosun Bi cm e kadar boyunda ele gelen lenf bezleri normal. Kbul edliyor

Merhaba arkadaşlar 2 ay önce boynumun solunda bir şişlik fark ettim çok büyük değildi ama acıyordu. Doktora gittim lenf bezim iltihaplanmış ilaç verdi iltihap geçti hiç ağrı yok. Doktpr bana yeni ürün mü kullanmaya başladın dedi ben de hayır dedim ama 3 aydır 4 tane yiemilik diş çıkartıyorum. Hala dişlerim ağrıyor ve dört tanesi uç verdi hatta yarısı çıktı diyebilirim. Benim o gün aklıma gelmedi ama sonra araştırınca baktım yirmilik dişler galiba lenf bezlerinde şişme yaparmış. Bendeki şişlik geçmedi ama azaldı ve hiç ağrı yok şişlik misket topunun yarısı yani küçük ama bu kadar uzun kalması endişelendirdi beni. Diş doktoruna da gidemedim daha sonra çünkü bu sırada bel ağrılarım oldu ve bende fıtık çıktı fizik tedaviye başladım. Yani hanımlar, tecrübeli ablalarım bu dört yirmilik dişimden de hala ağrısından çekiyorum sizce bu dişler mi yaptı? Ve lenfin inmemesi normal mi? Sonuçta hala diş çıkartıyorum. Tekrardan teşekkürler fikir bildireceklere. Tecrübelerinizi bekliyorum
Ayni şeyleri yasamışiz..2019 ocak ayinda Benim Sol Alt 20lik dişim apse yapti kafatasima kadar agri yapti..Sonra çektirdim o dişimi..Kisa zaman sonra farkettim ki sol lenfim kocaman şişmis.Bir kaç gün kafama takmadim bekledim.Sonra netten bakayim dedim tek tarafli lenf şişligi diye.Bakmaz olaydim..Direk Lenfoma yaziyor.Aile hekimi dahil olmak üzere 5 tane doktor gördu..Ve hepsi kontrol edip önemsiz olduğunu Kötü birsey olsa hızla büyüyüp 2 ayda portakal buyüklüğüne ulasicagini soyledi.Dört defa ultrason çekildi hepsindede reaktif (yani iyi huylu) çıkti.Yani 1 yil oldu antibiyotikle küçülsede tamamen geçmiyor.Mesela en son kasimda bakildı 13 mm di şimdi Bugunlerde Faranjit oldum baktim tekrar buyumüs.Belli yani hastalaninca büyüyor bu..Bende Önemsememye çalissamda elim orda sürekli.Tik oldu resmen.

Benim de arada birazcık daha şişiyor sonra yine nohut tanesi kadar oluyor. Teyzeme gittik geçen kendisine anlattım bana yıllardır var bende dokun dedi boynunda tek tarafında aynı bizim gibi bi lenf var. O saatten sonra rahatladım. Dışarıdan görülmüyor bile, teyzem arada büyüyüo küçüldüğünü söyledi ama kötü bişey olmadığını yıllardır var olduğunu ekledi. Takmayın cidden doktorlar da dediyse yoktur o lenfler böyle kalabiliyormuş ama zararlı değillermiş.
Ayni şeyleri yasamışiz..2019 ocak ayinda Benim Sol Alt 20lik dişim apse yapti kafatasima kadar agri yapti..Sonra çektirdim o dişimi..Kisa zaman sonra farkettim ki sol lenfim kocaman şişmis.Bir kaç gün kafama takmadim bekledim.Sonra netten bakayim dedim tek tarafli lenf şişligi diye.Bakmaz olaydim..Direk Lenfoma yaziyor.Aile hekimi dahil olmak üzere 5 tane doktor gördu..Ve hepsi kontrol edip önemsiz olduğunu Kötü birsey olsa hızla büyüyüp 2 ayda portakal buyüklüğüne ulasicagini soyledi.Dört defa ultrason çekildi hepsindede reaktif (yani iyi huylu) çıkti.Yani 1 yil oldu antibiyotikle küçülsede tamamen geçmiyor.Mesela en son kasimda bakildı 13 mm di şimdi Bugunlerde Faranjit oldum baktim tekrar buyumüs.Belli yani hastalaninca büyüyor bu..Bende Önemsememye çalissamda elim orda sürekli.Tik oldu resmen.

Benim de arada birazcık daha şişiyor sonra yine nohut tanesi kadar oluyor. Teyzeme gittik geçen kendisine anlattım bana yıllardır var bende dokun dedi boynunda tek tarafında aynı bizim gibi bi lenf var. O saatten sonra rahatladım. Dışarıdan görülmüyor bile, teyzem arada büyüyüo küçüldüğünü söyledi ama kötü bişey olmadığını yıllardır var olduğunu ekledi. Takmayın cidden doktorlar da dediyse yoktur o lenfler böyle kalabiliyormuş ama zararlı değillermiş.
Aynen cnm .Birde kandada çikabiliyor kötü birsey olunca.Lenf ile kan
hastaliklari baglantili çunku. Annemdede var ayni tarafta.20 senedir var umrumda bile değil diyor. Açik kalp ameliyati oldu envayi çesit antibiyotik icti.Yinede yok olmadi diyor.Benim suan 1 tane degil bir kac tane var ama en buyuğü 13×6 mm boyutundaydi.Şuan hastayim biraz daha buyudu fark ediyorum.Siz hiç ultrason cekildiniz mi ?

Evet benimkisi bi de enfeksiyon kapmıştı ağrıyordu 20 yaş dişlerimden olduğunu düşünüyorum o zamanlar diş çıkartıyodum çok ağrı çektim şimdi o dişler yeni yeni çıkıyor ve hala duruyo lenf. Baktılar ultrasonda merak etmeyin sadece lenf beziniz hafif büyümüş bi de enfeksiyon kapmış dediler doktor da bana herhangi bi kozmetik ürün değiştirip değiştirmediğimi sordu. Ama o dönem dediğim gibi diş çıkartıyordum büyük ihtimal dişten oldu. Daha sonra 5 günlük ilaç yazdı ve enfeksiyon geçti ne ağrı ne sızı. Diş doktoruna söyleyince o da dişten lenfler şişer dedi. Ama ultrasonda kötü olup olmadığı çıkıyor diye biliyorum. Bir de aşırı büyük değilse hiç takmayın çoğumuzda var büyük ihtimalle.
Aynen cnm .Birde kandada çikabiliyor kötü birsey olunca.Lenf ile kan
hastaliklari baglantili çunku. Annemdede var ayni tarafta.20 senedir var umrumda bile değil diyor. Açik kalp ameliyati oldu envayi çesit antibiyotik icti.Yinede yok olmadi diyor.Benim suan 1 tane degil bir kac tane var ama en buyuğü 13×6 mm boyutundaydi.Şuan hastayim biraz daha buyudu fark ediyorum.Siz hiç ultrason cekildiniz mi ?

Evet benimkisi bi de enfeksiyon kapmıştı ağrıyordu 20 yaş dişlerimden olduğunu düşünüyorum o zamanlar diş çıkartıyodum çok ağrı çektim şimdi o dişler yeni yeni çıkıyor ve hala duruyo lenf. Baktılar ultrasonda merak etmeyin sadece lenf beziniz hafif büyümüş bi de enfeksiyon kapmış dediler doktor da bana herhangi bi kozmetik ürün değiştirip değiştirmediğimi sordu. Ama o dönem dediğim gibi diş çıkartıyordum büyük ihtimal dişten oldu. Daha sonra 5 günlük ilaç yazdı ve enfeksiyon geçti ne ağrı ne sızı. Diş doktoruna söyleyince o da dişten lenfler şişer dedi. Ama ultrasonda kötü olup olmadığı çıkıyor diye biliyorum. Bir de aşırı büyük değilse hiç takmayın çoğumuzda var büyük ihtimalle.
Egerki Ters tarafta olsaydi farkli düşunebilirdim Tam dişin oldugu taraf(kendi kendimi teselli ediyorum🤣).Ahhh o yirmilik disler yokmu çıkarken dert ciktiktan sonra çürüse dert..Size tavsiyem iyice hepsi çiktiktan sonra hemen cektirin onlari en arkada oldugu için fırça oraya fazla ulaşamadigindan 30 lu yaslarda artik çurumeye başlıyor. Zaten hicbir işlevide yok.Hadi agridi gidip cektirdik ama direk lenflerde şişlik yapiyor..Dişi çektirmekle kurtulamiyoruz.

Uçları çıktı fakat sağdaki sinire yakınmış galiba tam anlaşılması için tomografi istendi. Soldaki ve üstte 1 tanesi çekilebilirmiş uçları çıktığı için işte sağdaki de inşallah bi ara tomografiye gidicem yine şu anda rahatsız etmiyorlar arada çok ağrı giriyor ama biraz daha çıkmalarını beklicem soldaki baya yarısı çıktı ama sağdaki hala az. Yani evet yirmilikler tam bir bela :)

Merhaba lenf bezleriniz indi mi acaba? Şuan diş sorunu yaşıyorum:( bademcikleriniz şişmiydi?

Back