- 21 Kasım 2013
- 22.786
- 70.976
İnsanın beslenme konusunda kendini tanıması onemli belki de a herkese 2 öğün iyi gelmiyor yada akşam erken kapatip ara öğün yapmiyinca gece patlama yaşayabiliyorBen de buradaki ilk ayimda yani eylul , aralıklı oruc yapıyordum. Kahvalti + aksam 5ten once yemeye calismak ve ogleyi hafif gecirmek. Aslinda vucudumun alistigini ogle yemegimi 2-3 e kadar geciktirebildigimi düşünüyordum. Oglen 3de bir kahve icip zaten 4te guzel bir aksam yemeği yiyecegim diye motive oluyordum. Cogu zaman basarili da oldum. Sorun 1- kahvaltimin ve aksam yemegimin saglikli da olsa cok olmasiydi. Bazen aksamdan sonra araogun yapmicam diye yemege meyve ve cerezleri de ekliyorum. Sorun 2- oglen acikmiyorum diyordum ama 2de ac degilim pat diye 2 30 da aclik vuruyor gözüm dönüyor. Ne yesem doymuyordum. Duygusal aclik dedigim durumu haftada 2 defa falan yasadim. Simdi ogleye sevdiğim, beni tok tutan saglikli seyler koyunca daha iyi oldu ( hamur , pilav ekmek haric ) . 2 ogun icin hazir degilmisim. Simdilik ogleye hafif birseyler ikindiye kanve , meyve gibi seylerle daha iyi gidiyorum.
Menünde kendimi gördüğüm icin yazmak istedim
Ben öğle yemeği aramiyorum oldum olası geç kahvaltı yapmayı seviyorum.Diyetisyenle kilo vermeye çalıştığım dönem 3 öğünden çok zorlanmistim .
Aralıklı oruçda da 15 saati geçen açlığın kadınlar için doğru olmadığını söylüyor bazı doktorlar.Amacim aksam 18 gibi yemeyi bitirip sabah 9 da kahve yani ceviz hurma gb orucu açmak 11 gibi de kahvaltı ikindi zamanı ara öğün Aksam yemeği ile kapanış.
Çok aşırı kısamiyorum ana öğünlerde de doymayinca iştah patlaması oluyor bende de
Kıymet verip yorum yaptığın için menume teşekkür ederim Yolum uzun beni de zorlarsa 2 öğün 3 öğüne geçerim yeterki hedefimize sağlıkla ulaşalım