CIN1 için leep yaptı hpv ben de üst üste pozitif olunca öyle bir şey yaptı şimdi hem o doktordan hem de başka bir doktordan randevu aldım bende hep tıp değiştirdi tek esliyim ama bu sefer hpv 16A Azby Cin 1 icin leep mi yapti biyopsi mi?leep yaptiysa o doktora gitmeyin.Yasinizi bilmiyorum ama cin1 cogu zaman geriler diye bekliyor doktorlar.Tek esliyseniz tip degistirmiyor demisti doktorum uykuda olan tipler yada yaptirdiginiz hastanede bakilan türler degisebiliyor.Moralinizi bozmayin.uzun bir süre olsa bile vucuttan gidiyormuş
Geçmiş olsun, acil şifa dilerim. Doktorumun söylediğine göre %5'lik bir ihtimalde yeni veya benzer işlemlerin tekrarlanması gerekebilirmiş. Ben olayları biraz kötü senaryolar üzerinden okuduğum için -maalesef- diğer pozitif noktalara odaklanamıyorum ama doktorunuzun size söylediği içimi bir nebze de olun ferahlattı, umarım yeni bir işleme gerek kalmaz.Benzer sureclerden gectim.Tip 16 yas 36 cin 3te leep operasyonu gecirdim 3yil önce.sinirlari temizdi.2 ay öncesine kadar smearler hep normaldi.Son smear ascus geldi.2.kez kolposkopi cin1 geldi bu kez.
Evliyim tek eşliyiz ama vucuttan atamamisim hic tekrar hpv kontrol tekrar etmemisti doktorum.
Moraliniz bozmayin 2.kez leep olmaniza belki gerek kalmaz doktor cin1 gerileyebilir dedi bana.
Geçmiş olsun Azby, Morning2022 çok haklı. CIN 1 de doktorlar LEEP önermez. Benim doktorum biyopsi gelmeden önce eğer CIN 1 yıkarsa LEEP'e gerek kalmaz demişti. Raporlarınızı başka bir doktora daha yorumlatmanızı öneriririm. Ve moralinizi bozmayın, virüs uzun yıllar da alsa bir şekilde vücuttan atılıyormuş, şimdi yapmamız gereken içinde bulunduğumuz bu durumu kabullenmek ve sabırla mücadele etmek.CIN1 için leep yaptı hpv ben de üst üste pozitif olunca öyle bir şey yaptı şimdi hem o doktordan hem de başka bir doktordan randevu aldım bende hep tıp değiştirdi tek esliyim ama bu sefer hpv 16evet atiliyormus artık atılsın ve gerçekten yorucu bir süreç oldu benim için moral oldunuz gerçekten cansiniz. Yüzüm güldü :)
Çok pardon bu konuda yanlış bilgi verdiğim için çünkü o kadar geçen sene gibi değil unutmuştum kiA Azby Cin 1 icin leep mi yapti biyopsi mi?leep yaptiysa o doktora gitmeyin.Yasinizi bilmiyorum ama cin1 cogu zaman geriler diye bekliyor doktorlar.Tek esliyseniz tip degistirmiyor demisti doktorum uykuda olan tipler yada yaptirdiginiz hastanede bakilan türler degisebiliyor.Moralinizi bozmayin.uzun bir süre olsa bile vucuttan gidiyormuş
Çok pardon bu konuda yanlış bilgi verdiğim için çünkü o kadar geçen sene gibi değil unutmuştum kiGeçmiş olsun Azby, Morning2022 çok haklı. CIN 1 de doktorlar LEEP önermez. Benim doktorum biyopsi gelmeden önce eğer CIN 1 yıkarsa LEEP'e gerek kalmaz demişti. Raporlarınızı başka bir doktora daha yorumlatmanızı öneriririm. Ve moralinizi bozmayın, virüs uzun yıllar da alsa bir şekilde vücuttan atılıyormuş, şimdi yapmamız gereken içinde bulunduğumuz bu durumu kabullenmek ve sabırla mücadele etmek.
Merhaba ben de geçtiğimiz ay kolposkopi oldum. Biyopsi sonucum cin1 geldi. Doktorum sonucu görünce çok güzel dedi. Normalde 6 ay ama sen 1 yıl sonra hpv ve smear testi verirsin dedi. Benim üst üste yaptırdığım smear sonuçlarım hep temizdi. Ben de smear temiz ama cin1 geldi dedim. Doktorum normal çünkü hpv pozitif dedi. Cin1 büyük oranda kendiliğinden geriliyor dedi. Benim hpv 56,59 ve 66 pozitifGeçmiş olsun Azby, Morning2022 çok haklı. CIN 1 de doktorlar LEEP önermez. Benim doktorum biyopsi gelmeden önce eğer CIN 1 yıkarsa LEEP'e gerek kalmaz demişti. Raporlarınızı başka bir doktora daha yorumlatmanızı öneriririm. Ve moralinizi bozmayın, virüs uzun yıllar da alsa bir şekilde vücuttan atılıyormuş, şimdi yapmamız gereken içinde bulunduğumuz bu durumu kabullenmek ve sabırla mücadele etmek.
benim de smearler normaldi. hpv 31 ve 45 olduğu için kolkoskopi yapıldı ve sonuç cin 1. bana da geriler dediler. ama ben aşı, jel, vitamin ne okuduysam çabalıyorum. biraz korkuyorum ilerlemesindenMerhaba ben de geçtiğimiz ay kolposkopi oldum. Biyopsi sonucum cin1 geldi. Doktorum sonucu görünce çok güzel dedi. Normalde 6 ay ama sen 1 yıl sonra hpv ve smear testi verirsin dedi. Benim üst üste yaptırdığım smear sonuçlarım hep temizdi. Ben de smear temiz ama cin1 geldi dedim. Doktorum normal çünkü hpv pozitif dedi. Cin1 büyük oranda kendiliğinden geriliyor dedi. Benim hpv 56,59 ve 66 pozitif
Ben doktoruma herhangi bir ilaç kullanmam gerekiyor mu dedim. Sadece fitil var bununla ilgili ama senin kullanmana gerek yok dedi. İnşallah kısa zamanda vücuttan atarız.benim de smearler normaldi. hpv 31 ve 45 olduğu için kolkoskopi yapıldı ve sonuç cin 1. bana da geriler dediler. ama ben aşı, jel, vitamin ne okuduysam çabalıyorum. biraz korkuyorum ilerlemesinden
her doktor başka söylüyor. ben kendi bildiğimi yapıyorum çünkü hpv yi atamadığım için lezyon oldu.Ben doktoruma herhangi bir ilaç kullanmam gerekiyor mu dedim. Sadece fitil var bununla ilgili ama senin kullanmana gerek yok dedi. İnşallah kısa zamanda vücuttan atarız.
Haklısınız her doktorun tedavi şekli farklı... aynen lezyon olmasının sebebi hpv pozitif olması ben de bağışıklığım için düzenli vitamin propolis kullanıyorum.her doktor başka söylüyor. ben kendi bildiğimi yapıyorum çünkü hpv yi atamadığım için lezyon oldu.
çörek otu da çok iyiymiş bağışıklık ve rahimle ilgili konularda. bende bu hafta başlayacağım :)Haklısınız her doktorun tedavi şekli farklı... aynen lezyon olmasının sebebi hpv pozitif olması ben de bağışıklığım için düzenli vitamin propolis kullanıyorum.
Geçmiş olsun Mila86. Bu yaptırdığınız ilk kolposkopi miydi? Bu arada smear temiz ne demek?Merhaba ben de geçtiğimiz ay kolposkopi oldum. Biyopsi sonucum cin1 geldi. Doktorum sonucu görünce çok güzel dedi. Normalde 6 ay ama sen 1 yıl sonra hpv ve smear testi verirsin dedi. Benim üst üste yaptırdığım smear sonuçlarım hep temizdi. Ben de smear temiz ama cin1 geldi dedim. Doktorum normal çünkü hpv pozitif dedi. Cin1 büyük oranda kendiliğinden geriliyor dedi. Benim hpv 56,59 ve 66 pozitif
Teşekkür ederim evet ilk defa kolposkopi yaptırdım. Smear temiz demek sonuç negatif yani herhangi bir lezyon, hücresel değişiklikler görülmedi demekGeçmiş olsun Mila86. Bu yaptırdığınız ilk kolposkopi miydi? Bu arada smear temiz ne demek?
Benim smear henüz belli değil ama hpv pozitif devlet hemen kolposkopi dedi özeldeki doktorum gerek yok smear görmeden kolposkopiye gerek yok dedi özeldeki doktorum direkt aşı ol dedi benim de ikinci yılım bitti hala atamıyorum canım sıkılıyorMerhaba ben de geçtiğimiz ay kolposkopi oldum. Biyopsi sonucum cin1 geldi. Doktorum sonucu görünce çok güzel dedi. Normalde 6 ay ama sen 1 yıl sonra hpv ve smear testi verirsin dedi. Benim üst üste yaptırdığım smear sonuçlarım hep temizdi. Ben de smear temiz ama cin1 geldi dedim. Doktorum normal çünkü hpv pozitif dedi. Cin1 büyük oranda kendiliğinden geriliyor dedi. Benim hpv 56,59 ve 66 pozitif
Anladım sizde hpv hangi tipleri pozitifBenim smear henüz belli değil ama hpv pozitif devlet hemen kolposkopi dedi özeldeki doktorum gerek yok smear görmeden kolposkopiye gerek yok dedi özeldeki doktorum direkt aşı ol dedi benim de ikinci yılım bitti hala atamıyorum canım sıkılıyorama özelde olan doktorum hiç umursamadi düşünme dedi o kendiliğinden gidecek ama biraz dirençli bir virüs dedi baya moralimi düzeltti bilmiyorum....
Benim geçen sene 39 58 di şimdi hpv 16Anladım sizde hpv hangi tipleri pozitif
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?