• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lazer Epilasyon lazerden memnun kalmayanlar

• Konu Sahibi Konu Sahibi bonham
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

o zaman haklısınız tedirgin olmakta. Lazer tedavilerinde bazen hiç bir sebep olmadan tüyler ve cilt çok uygun olduğu halda sonuç alınamayabiliyor.(Size yapılan tedavilerin doğru dozlar yapıldığını farzederek bunu söylüyorum.)Olur da başka bir bölge deneyecekseniz de önce bikini deneyin derim. Orada sonuç vermesse hiç vermez demektir.

arkadaşlar uğraşmayın bunlarla.bu iş ya tutarsa hesabı yapılacak bir iş değil sağlık işi bu.bulun iyi iğneli yapan bir uzman gözü kapalı başlayın.bitmedi daha sertleşti çoğaldı gibi şeylerle uğraşmayın.ama iğneli epilasyon yapan uzmanı iyice araştırıp gidin.

Geçmiş olsun. Sarı tüyleriniz eğer koyulaştı ise size tavsiyem iğneli epilasyonla devam etmenizdir. Bu işi doğru yapan bir yer bulursanız mutlaka sonuç verir. Lazerin koyulaştırığı tüyler ne yazıkki sonuç vermez, dolayısıyla lazerle devam edecekseniz bitmeme riskini göze almanız gerekir.mirmirmirmir

Lazerin koyulaştırdığı tüyler neden sonuç vermez ? Sonuçta aynı mantık değil mi, lazer koyu renkteki tüyleri görür...?? bilmiyorumkismile

Lazerin koyulaştırdığı tüyler neden sonuç vermez ? Sonuçta aynı mantık değil mi, lazer koyu renkteki tüyleri görür...?? bilmiyorumkismile

İnce tüye atış yapıldığında köke yeterli ısı gelmediği için kökte hasar olmuyor hatta vücut cilde saldırı olduğunu düşünüp ürettiği kılı daha kaliteli (koyu) üretiyor ve bu kökler çok dirençli oluyor. Tedaviye yanıt vermiyor.En basit dille açıklaması bu şekilde. Sevgiler

Peki lazerin tek seansta etkili olamamasının sebebi (yani tüylerin bitmeme sebebi), tüm tüylerin anda anda aktif dönemde olmamaları mı ? gördüğü ve yaktığı kıllar, ilk senasta bitmiş veya incelmiş mi olur ? bilmiyorumkismile

Peki lazerin tek seansta etkili olamamasının sebebi (yani tüylerin bitmeme sebebi), tüm tüylerin anda anda aktif dönemde olmamaları mı ? gördüğü ve yaktığı kıllar, ilk senasta bitmiş veya incelmiş mi olur ? bilmiyorumkismile

Lazerin etkili olabilmesi için; kılın kendini üreten ve besleyen, kıl kökünün içinde olması gereken dönemdir. Bu dönemin adı anagen dönemdir. Bunun dışındaki dönemlerde yapılan lazer atışları sadece kılı yakar ama kıl kökünü yok edemez. ınsan vücudundaki kılların hepsi aynı anda aynı dönemi yaşamaz. Her kıl kökünün gelişim dönemi farklı olduğu için lazer tedavisi sırasında Hangi kökler anagen dönemde ise (eğer doğru doz atıldıysa ) onlar hemen sonuç verecektir. Şu an pratikte kılların dönemlerini tespit edecek herhangi bir teknoloji olmadığı için bu iş körlemesine yapılıyor. Bazı bölgelede lazerin daha etkili olma sebeplerinden biri de çoğu kılın aynı gelişimsel düzene sahip olması da olabilir doğrusu.

Koyu renkli ve kalın kıllar lazer uygulamasında neden iyi sonuç verir sorusunun cevabını da vermek burada doğru olacak sanırım. Siyah ve kalın kıl atılan lazer ışınının oluşturduğu ısıyı köke aynen iletebilir, dolayısı ile buda kökte etkili bir hasara yol açar. Bu etkili hasarla ya kök ölür ve bir daha tüy üretemez ya da zedelenip kendini tamire başlar ve zaman içinde de iyileşerek tüy üretmeye devam eder ya da kılın gelişim dönemi sebebi ile hiç etkilenmez.İnce ve açık tüylerde ise atılan lazerin oluşturduğu ısı köke azalarak iletilir bu da kökleri hiç etkilemez ya da hafif zedeler. Bu durum karşısında hiç etkilenme olmayabilir, tüyler biraz daha incelebilir ama yine çıkmaya devam eder. Ya da kökler kendini korumak için tüyleri daha kaliteli yani normalinden koyu üretir fakat bunlar da dirençli tüyler olur. En istenmeyen durum bu olup lazer de bizi en çok zorlayan mekanizma da budur.

Lazerin etkili olabilmesi için; kılın kendini üreten ve besleyen, kıl kökünün içinde olması gereken dönemdir. Bu dönemin adı anagen dönemdir. Bunun dışındaki dönemlerde yapılan lazer atışları sadece kılı yakar ama kıl kökünü yok edemez. İnsan vücudundaki kılların hepsi aynı anda aynı dönemi yaşamaz. Her kıl kökünün gelişim dönemi farklı olduğu için lazer tedavisi sırasında Hangi kökler anagen dönemde ise (eğer doğru doz atıldıysa ) onlar hemen sonuç verecektir. Şu an pratikte kılların dönemlerini tespit edecek herhangi bir teknoloji olmadığı için bu iş körlemesine yapılıyor. Bazı bölgelede lazerin daha etkili olma sebeplerinden biri de çoğu kılın aynı gelişimsel düzene sahip olması da olabilir doğrusu.

O zaman benim kollarıma hiç etkili olmadı mı demek oluyor bu :/ çünkü bu güne kadar hiç bir şekilde kısaltma veya kökten alma gibi bi işlem yapmadım kollarıma.. koyu renkti, sarartıcı sürüyordum. ama o kıllar sonuçta anagen dönemde değildi :/ yani etkilemedi mi ?CADIARZU

O zaman benim kollarıma hiç etkili olmadı mı demek oluyor bu :/ çünkü bu güne kadar hiç bir şekilde kısaltma veya kökten alma gibi bi işlem yapmadım kollarıma.. koyu renkti, sarartıcı sürüyordum. ama o kıllar sonuçta anagen dönemde değildi :/ yani etkilemedi mi ?CADIARZU

Durumun kollarınızın anagen dönemde olup olmaması ile ilgisi fazla yok. Zaten onu tespit etmek zor. Tüylerinizin ince olup olmaması ile ilgisi var. Kol bölgesi normalde zor sonuç verir. Ben kol için gelen hastalarımın yarıdan çoğuna tedavi önermiyorum bile. Kola ancak diğer garantili bölgeler beklenenden daha hızlı sonuç verdi ise yine tecrübelerime dayanarak yapıp yapmama kararını veriyorum.

ben ıpl ile kollarıma 1 seans yaptırdım 1 ay önce ve yüzde 80 i döküldü diğerleri de normal çıktılar acaba sonuç alırmıyım yoksa bi süre sonra bu dökülenler çıkar mı

bende neredeyse 3yıl koltuk altı ve yüz bölgesi için gittim. koltuk altında ki tüyler tamamen bitmedi, yüzüm ise tam bir felakete dönüştü!!! Artık yüzümdeki ince tüylerde gözle görülür şekilde çıkıyor. Kesinlikle yüz bölgesi için lazer YAPTIRMAYIN!!! Artıklazere gitmiyorum, iğneliyi denemek istiyorum ama o kadar sıkıldım ki doktor ve bu işi yapan güzellik uzmanlarının yalanlarından kimseye güvenemiyorum :(

bende neredeyse 3yıl koltuk altı ve yüz bölgesi için gittim. koltuk altında ki tüyler tamamen bitmedi, yüzüm ise tam bir felakete dönüştü!!! Artık yüzümdeki ince tüylerde gözle görülür şekilde çıkıyor. Kesinlikle yüz bölgesi için lazer YAPTIRMAYIN!!! Artıklazere gitmiyorum, iğneliyi denemek istiyorum ama o kadar sıkıldım ki doktor ve bu işi yapan güzellik uzmanlarının yalanlarından kimseye güvenemiyorum :(

Hangi cihazla yaptırdınız?

canım bende senin gibi lazerden memnun kalmadım ve iğneli denedim şimdi çok memnunum lazerden daha az acısı leke iz yok hem kaliteli hemde çok steril bir yerde yaptırdım kendinden emin bir bayan gül hanım tavsiye ederim

ARKADAŞLAR PAYLAŞIMLARINIZI OKUDUM BENDE 2009 TEMMUZ AYINDAN BU YANA YÜZ VE KOLTUK ATI OLMAK ÜZERE LAZER EPİLASYON YAPTIRIYORUM KOLTUK ALTIM 3. SEANSTA YÜZ 4. MEMNUNUM. SADECE SON SEANSDA YÜZ VE KOLTUK ALTIMDA LEKELER OLDU ÇOK ENDİŞELENDİM.SİZLERDE BUNA BENZER LEKELENME SIKINTISI YAŞAYANIINIZ OLDUMU? VE ÖNCELİKLE HORMANAL TETKİLERİNİZİ YAPTIRMANIZI NACİZANE TAVSİYE EDERİM. bayanssulusmile

kızlar koltuk altı için 13 . seansa gittim ama hala tam olarak bitmedi.gittiğim yer kişiye göre değişir dedi ama acaba normalmi.ben beyaz tenliyim üstelik.işin kötüsü ücretini topluca ödedim seans başı vermedim daha uygun olduğu için.Hiç bitmeyeceklermiş gibi geliyor benimle aynı sorunu yaşayan varmı ağlıcam yaaaaaa

neeeeeee 13 seansmi nasil epilasyondu bu pardon bende yaptirdim 3mu 4mu neydi bitti inanmiyorum

ARKADAŞLAR PAYLAŞIMLARINIZI OKUDUM BENDE 2009 TEMMUZ AYINDAN BU YANA YÜZ VE KOLTUK ATI OLMAK ÜZERE LAZER EPİLASYON YAPTIRIYORUM KOLTUK ALTIM 3. SEANSTA YÜZ 4. MEMNUNUM. SADECE SON SEANSDA YÜZ VE KOLTUK ALTIMDA LEKELER OLDU ÇOK ENDİŞELENDİM.SİZLERDE BUNA BENZER LEKELENME SIKINTISI YAŞAYANIINIZ OLDUMU? VE ÖNCELİKLE HORMANAL TETKİLERİNİZİ YAPTIRMANIZI NACİZANE TAVSİYE EDERİM. bayanssulusmile[/QUO

estetisyenemi yaptirdin neden leke oldu bence cilt doktoruna yaptirsaydin eger estetisyene gittiysen cunku daha garanti oluyor leke vs olursa en azindan ikinci kere telas olmuyor hemen ilac verirdi

bacak ve koltukaltı 7. seansıma gideli 2 ay oldu... bacağımı jiletle alıyorum... koltukaltımda çok az tüy şeklinde kaldı makasla kısalttım ...

bu ay gidemeyeceğim lazere ama gittiğim zaman kalanlar için iğneli soracağım... 13. seansa kadar uzamasını istemem... ama genel olarak memnunum ben...

kendi kendimden alıntı yaptım... ben hala bacak ve koltukaltı için 8. seansa gitmedim...
yaz döneminde jilet kullandım... ama şu an almıyorum... alt bacak bölgemde memnun kaldım... 9 ay oldu henüz yok olan tüylerden çıkan yok...
koltukaltı bölgemde de memnun kaldım ama tam olarak bitmedi... şimdi başka tüy azaltıcı bir ürün kullanıyorum...

dudak üstü bölgemde ise memnun kalmadım... çünkü kenarlardaki kalın tüyler hemen ilk seansta gitmesine rağmen diğer belli belirsiz olanlar çok arttı ya da belirgin hale gelmişti... dudak üstü seans aralığım da 1 aydı diğer bölgelere göre daha az... 5 seans gittim ve artık gitmiyorum... aynı ürünü dudak üstü bölgemde de kullanıyorum... en azından risk yok ...

yani bence bölgeye ; kişiye ; cihaza ; yapan kişiye çok bağlı...

ARKADAŞLAR PAYLAŞIMLARINIZI OKUDUM BENDE 2009 TEMMUZ AYINDAN BU YANA YÜZ VE KOLTUK ATI OLMAK ÜZERE LAZER EPİLASYON YAPTIRIYORUM KOLTUK ALTIM 3. SEANSTA YÜZ 4. MEMNUNUM. SADECE SON SEANSDA YÜZ VE KOLTUK ALTIMDA LEKELER OLDU ÇOK ENDİŞELENDİM.SİZLERDE BUNA BENZER LEKELENME SIKINTISI YAŞAYANIINIZ OLDUMU? VE ÖNCELİKLE HORMANAL TETKİLERİNİZİ YAPTIRMANIZI NACİZANE TAVSİYE EDERİM. bayanssulusmile

Dozunuz fazla geldiği için yanık ve buna balğlı lekelenme olmuştur. Kol altı için bir şey yapmaya gerek yok kendisi geçer. Bıyık için cildi bol bol nemlendirin ve mutlaka 30 SPF korumalı güneş kremi sürün ki leke yerleşmesin. Geçmiş olsun.

Back