lazer uygulaması ilerde başımıza ne dertler açıyor??? MUTLAKA OKUYUN HANIMLAR...

NURAYYILDIZ

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2010
109
1
0
İstanbul
Arkadaşlar size yeni ve pek fazla bilinmeyen hatta bilinmek istenmeyen bazı haberler vermek istiyorum , kalıcı epilasyon yöntemi olarak bilinen ve 1970 lerde kazara bulunan bu epilasyon sistemi ne kadar kalıcıdır, bugün Amerikada bile kozmetik doktorlar ( bunu özellikle belirttim çünkü ülkemizde böyle bir uzmanlık yok herkes kendini herşeyde otorite görmekte merdiven altı lazer epilasyon uygulayan diş hekimleri bile var ) lazer epilasyonun kalıcımı yoksa geçici epilasyon sağladığı neticesinde tam bir görüş birliği içinde değil üstelik bu konu bir yana size bazı sorular yöneltmek istiyorum umarım konunun hakimleri biraz düşünür ve araştırma yapma arzusu duyabilir , şöyle ki;

1 .Acaba lazer epilasyon uygulaması şeker hastalığı ( diabet ) tetiği yapabilirmi?? Kaç uygulayıcı müşterisi ile bilgi toplarken bunu göz önüne alır?? ----------Ruancutane (A vitamini yüklemesi ) tedavisi gören kişinin tedavi bittikten sonra 6 ay lazerepilasyon yapılması gerektiği SİZLERE SORGULANDIMI???
2: Lazer epilasyonda özellikle tüm vücut uygulaması yapılan kişiler çağımızın hastalığı kanser ile yüzleşip radyoterapi alırlarsa acaba daha önce binlerce kez ciltlerinin maruz kaldığı lazer ışığı bu tedaviyi olumsuz yönde etkiliyormu veya işe yaramasını engelliyormu???
3: Özellikle bayanlar aragenital bölgesinde ki kılları lazer epilasyon ile yok edip veya çok azaltıklarında bu jinekolojik açıdan özellikle onlara sıkıntı yaşatmaz mı ( koku, vb) Sağlık açısından bir miktar kıl kalması gerekmezmi??? ( bu soruyu dermotoloğa değil jinekoloğa sorunuz)
4:Lazer epilasyondaki çalışma mantığı kıl kökünde varrolması gereken kıla siyah renk melanin pigmentinin Lazer enerjisini emmesidir , ancak melanin pigmenti sadece kıl kökünde ve cildimizin yapısında bulunur, doğal olarak bembeyaz bir ten rengi değilse lazer enerjisini önce cilt pigmenti sonrasında kıl pigmenti emer ve tahmin edildiği gibi cilt rengi doğal sonuç olarak açılmış olur onun için koyu tenlerde lazer başarılı olamaz, enerji kıl köküne inerken azalır ve etkisini çok kaybeder cilt renginizin lazer enerjisi ile uygulama yapıldığında bölgesel renk açılması sizi ne kadar MUTLU EDER???
5: Biraz uzun sürdüğü ve kendine özgü bazı sıkıntıları olan iğne epilasyon ile ayrı kefelere konulduğunda acaba hangi sistem gerçek anlamda KALICI EPİLASYON sağlar lazer mi yoksa iğne epilasyon mu???
Unutmayın ortaçağda Galileo dünyanın döndüğünü söylediği zaman o zamanki din bilginleri ve alimler ona şiddetle karşı çıkmış ve canını ancak söylediğinin aksini belirtirse bağışlayacağını söylemişlerdi ancak Vatikan 366 sene sonra bu durumu kabul etmiş ve bir manifesto ile duyurmuşlardı.......

Son düzenleyen: Moderatör:
bugün lazer için bir klinikle görüştüm fiyat aldım ve şimdi de bu yazıyı okudum..iğneli zaten çokkk zor benim için canım yanmıştı bir kere denedim ve hemen bıraktım...emin olamıyorum şu anda

sağılığımı etkileyeceğini düşünüyorum ve yaptırmayı düşünmüyorummm ki biraz da normale göre kıllıyımdır
buaradamı okumuştum hatırmlamıyorum biri anlatmıştı .. bayan patronu çok zengin çok bakımlı olmasına rağmen lazer yaptırmıyormuş ilerde sorun yatatır sağlığım etkilenir diye ..

Ben koltukaltı bölgem için lazer epilasyon yaptırmıştım.. yaklaşık 1 sene oldu tüylerim bitti sayılır, zaten çok ince tüylüydüm..İnanılmaz bir rahatlık tabiki..
Şimdilik bir sorunum yok haliyle ama bunları da okuyunca endişelenmemek elde değil..

Iki yıldır estetik internatinol bursa plaza şubesinde lazer tedavisi görüyorum şu ana kadar hiç bir sorun yaşamadım çok memnunum tabiki işin ehli müeseselerle bu iişi yapmak bi ayrıcalık herkeze tavsiye ederim

benımde kafam cok karısık ama yıne de yaptırıyorum. zaten bır sorun olursa bunu hemen anlamayız bence. zamanla orataya cıkar dıe dusunuorum.

Bildiklerinizi paylaşmanıza saygı duyarım ancak bu kadar ksin konuşmayın derim... Sadece bu konu için değil, hiçbir konu için... Evet bu bahsettikleriniz doğru olabilir ancak şu an için olasılıktan öteye geçemez...

Bunları söylememin sebebi benimde lazer epilasyon yaptırıyo olmam değil, herksin yaptığı kendine, siz yaptırsanız bana yararı ne... Daha önce yaptıranların faydasını benim görmediğim gibi...

Diyeceğim o ki ben 2. seansımı bikaç hafta önce yaptırdım (tüm vücut), ne kadarından kurtulurum bu tüylrein bilmiyorum ama bende çok tereddütlüydüm başlarken. Hatta özellikle son 3-4 senedir sürekli aklımdaydı, en sonunda bu yaz karar verdim başlamaya. Bi çok kişiyle görüştüm kendisine ve hatta çocuklarına lazer epilasyon yapan kişiler, yine kendisine yaptıran jinekologlar, ebeler vs vs.

Eğer olumsuz tarafları bu kadar çok ve ya da ihtimaller doğruluk payı yüksek olsaydı onlarda yaptırmazlardı...

Her kafadan ses çıkıyo bu konuda bence gerçekten uzman olanlarla görüşün sadece epilasyon yapanlar değil... Gidin jinekologların kapısını çalın, benim bilgi aldığım hastane kadın doğum hastanesi ve tüm jinekologlar yaptırmış ya da şu an uygulaması sürüyo, bana güven verdiler... İçim çok rahat...

Emege saygidan bahsediyorsunuz burda ama yanlis bir yolla bilgi aktariyorsunuz, bu tarzda bilgileri aktarirken REFERANS belirtmelisiniz, bi yerden alip koymussunuz buraya herkesin aklini karistiriyorsunuz, yanlis yada yalan soyluyorsunuz da demiyorum ancak burada insanlar lazer epilasyon yaptirmis yada yaptiracak o yuzden kaynaginizi referansinizi belirtin yada boyunuzdan buyuk yorumlar aciklamalar yazmayin. Igneli epilasyonu goklere cikarip lazer epilasyonu baltalamak mi amaciniz ? Nedir? Bir deli kuyuya tas atmis 40 akilli cikaramamis. bu durum boyle ozetlenir. sevgiylelmaz:

Lazer epilasyon, yaklaşık 5 senedir yaygınlaşmış bir şey. Ben tüylerinden tamamen kurtulanını duymadım, ancak kadınları ne kadar rahatlattığı odukça aşikar.
Benim cildimin ağdaya karşı alerjisi var. bacak ve kol dışında ağdanın değdiği yerde santimetrekare başına sivilce çıkıyor. Bu yüzden lazer epilasyon yaptırmak zorundayım ve memnunum da. Hormon bozukluğum olduğu ve bu tedavimi çok yavaşlattığı için 2 senedir henüz sadece göbek bölgesinde çok iyi sonuç almış sayılırım ancak sabırla devam ediyorum.
Bu ön bilgden sonra gelelim zararlı mı değil mi hakkındaki görüşüme
Lazerli uygulamaların, açılımının içinde "radyasyon" kelimesi geçtiği için insanların gözünde hep şüpheli bir durumu var. Böyle düşünülmesini de anlıyorum, zira dünya tarihinde güvenlidir diye yaygınlaşıp sonradan güvenli olmadığı büyük kayıplarla anlaşılan onlarca şey var. Ancak bu kadar şüpheciysek, bir noktada geriye çekilip gözlemlemek ve yeterince beklemek gerekiyor.
Şöyle bi etrafımıza baktığımızda, lazer epilasyonun bir zararını görmüş kimse var mı? Ben yanlış uygulamalarla deride iz kalması dışında bir problem işitmedim. Hadi 5 sene bu tür birsorun için yeterli bir zaman değil diyelim. Dünyadaki onlarca doktor, onlarca profosor, yadır yaldır kanser yayan bir şey olma ihtimali oldugu halde susup oturuyor mu? Bu konuda binde bir ihtimal bile, bir sürü bilim insanını ayaklandırmaya yeterdi bence.
Radyasyondan lafından bu kadar korkmamalısınız. Yani akşam öğünlernde birer porsiyon radyasyon yiyin demiyorum ama biraz daha bilinçli yaklaşmak lazım, Kömürü yakıp ısındığımızda, nasıl ki kömürü yemiş olmuyorsak, lazer teknoloisinde radyasyonu birnevi yakıt olarak düşünmeliyiz.
Kanser tedavisinde de kullanılan şey radyasyondur zira.

demek lazerden sonra sende sivilcelenme olmadı ben bacağıma yeni lazer yaptırdmm( 1 hafta önce) ben de de epilatör yapınca üst bacağımın bi kaç yerinde sivilcemsi şeyler çıkardı lazerden sonra olmaz diye düşündüm aynı yerlerde şimdi gene çıktı uyuz oldum bi de nemlendirici mi sebep oldu aceba diye lazere kondurmamaya çalıştım zira kolumda da sivilce çıkardı epilatör sonrası şimdi lazer sonrası orada hiç bi şey çıkmadı ama kolum farklı makinayla yapıldı bacağım farklı makinayla
nemlendiriciyi yeni kullanmaya başladım lazerden sonra ilk kez kullandım biraz yağlı bi krem ama keşke kullanmasaydım şimdi hangisi tetikledi emin değilim

canım ben bacağıma yaptırmadım ama zaten bende bahsettiğim ağda alerjisi sadece bacakta olmuyodu. bel, kolumdaki ince deriler, çene altı gibi yerlerde oluyodu bu bölgelere lazer yaptırdım ve bu problemi yaşamadım.
o sivilcelerin olmaması için neler neler denedim bi bilsen. antibakteriyel pudralar, mendiller, hatta domates sürmeyi bile önermişlerdi :) özellikle yüz bölgesinde çok sorun oluyor.
şimdi çok rahatım. sen bence lazer uygulamasından sonra hiçbir şey kullanmadan, antibakteriyel mendille veya pudrayla hijyenik tutmayı bir dene.fisfisfis

bundan sonra öyle deniyeceğim gene olursa demek ki lazer bile çare olmayacak bu sivilce derdine en azından kolumda olmadı koluma da yaptırdım lazeri ama oraya nemlendirici kullanmamıştım

ben 6 seans lazer epilasyona gittim alexandrite ile yaptırdım. seans başına 750 tl para verdim. ve şimdi eskisinden daha sık, daha kalın ve daha uzun tüylere sahibim.bazı bölgeler hariç (koltukaltı)... tek etki ettiği yer koltuk altım oda tamamiyle değil.gezmediğim lazer merkezi kalmadı tanınmış tümm merkezlere gittim ve ağlayarak döndüm. paradoks kıllanma lazere cevap vermez dediler. paradoks kıllanmaya sebep olanda lazerin kendisi...lazer epilasyon sadece sakal gibi olan kıllara etki ediyor tüylere değil. var olan tüyleri de lazerin etki edemeyeceği şekilde çoğaltıyor kalınlaştırıyor. kesinlikle yaptırmayın yaptıracaksanız da sadece genital bölge ve koltukaltına bir de bayanlarada çenede oluşan erkek sakalı gibi kıllara yaptırabilir. onun haricinde ki her yer paramla rezil oldum cümlesine karşılık gelir şekilde utanç kaynağı olup kalıyor.

iki üç kez alexandrite yaptırdıktan sonra ndyag a geçicem bacaklarımda
kollarıma ise nd yag ile başladım alex ince tüyleri kalınlaştırıyo oraya hiç alex tavsiye edilmiyo bacaklarımın bazı bölgelerine de nd yag yapıldı sen hiç nd yag denemedin mi bi de alex yaptırdığında başlangıçta azalıyo gibi oldu mu tüylerin tamamen dökülüyo muydu yoksa en başından beri hiç etki etmedi mi

o zaman devam edin haydi hayırlısı

anneme bir kadın bir merkezi önermiş bende pazartesi konuşmaya gidicem ama sizler burda yazınca tereddüt ettim ben bu saydığınız isimleri hiç duymamıştım merkezin sahibi anneme 500 liraya bacak bikini ve koltukaltını kampanyalı olarak yaptığını soledi annemede git konuş diyo ama emin değilim ya 5 seansta bitermiş ne kadar süre kalıcı oluyo bilmiyorum ama arkadaşım kolları dahil tüm vucuduna hemde 1,250 liraya yaptırıyor bitmek üzere vücudunu bir görün yumuşacık ve azalmış kadın garanti vermiş 10 yıl boyunca hiç çkömıycak ya yaptıranlardan ben öğrenmek istiyorum nasıl birşey ne kadar sürüyo acıyomu birde ne kadar zamanda çıkacağıyla ilgili birşey deniyormu iğneli olanın kalıcı olduğunu biliyorum kuzenim yaptırıyo ama dayanılır gibi değil yüzü ekşiyo hergün benim en büyük sorunum yüzüm yanaklarım dışında koltukaltı kıllarım bile çok zayıf bacaklarımın arkasında zaten tüy yok ama ne biliyim agda belasıylada ugraşmak istemiyorum kadın beş seans demişti bazıları 3 yıldır yaptırıyorum falan diyo anlamadım nolur bilgi verin kızlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…