LAZER OLANLARA SESLENİYORUM

mmmeltemmm

Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2015
27
6
35
Merhaba MESAJIMI UZUN GÖRÜP OKUMAYANLARA

****Daha önce lazer ameliyatı olanlar görüşlerini yazarsa en azından bu konuda bana çoook yardımcı olmuş olurlar. Siz lazer sonrası ve yıllar sonrası oh iyiki yaptırmışım diyor musunuz ?? Boşuna o kadar gözlük lens sıkıntısı çekmişim diyor musunuz?? Sabah uyandığımda saati rahatlıkla artık görebiliyorum ve bu her şeye değermiş diyebiliyor musunuz??Ya da tam aksi keşke bu ameliyatı olmasaydım mı diyorsunuz ??
Bunları özellikle başa yazdım :) Lütfen okuyup es geçmeyin hanımlar bir kaç cümle karalayın . Takıntılı bir hatun olarak karar veremiyorum da sonra pişman olmayayım.sonuçta lazerin çok geçmişi yok.şimdi gelelim benim problemlerime.6 yaşımdan beri gözlük takmaktan sıkılıp lens kullanmaya başladım ben 5-6 sene önceye kadar.şimdi artık lensten de sıkıldım gözümü o kadar yoruyor ki uzun süre kullanamıyorum nedense. miyopum ve astigmatım var.uzun süre araştırıp lazer olmak için görüştüğüm doktorcum gözlerimin gayet uygun hatta tam istediği gibi olduğunu söyledi.Tam ben karar verme aşamasındayken başka bir hastanede daha muayene oldum ve gece körlüğü tanısı kondu, al sana şok!Bir kaç senedir karanlıkta sıkıntı çekiyordum ama görme bozukluğuma veriyordum hep. Önce lazer uygun olmaz gibi şeyler duyarken olabileceğim söylendi.gözümde o kadar ışık çakmaları var ki çok sıkıldım bu da apayrı bir hikaye. Ayrıca şimdiye kadar reçetelerimde astigmat vardı sonra gittiğim farklı bir doktor astigmat yazmadı sorduğumda başımın ağrımaması için gibi bişeyler söyledi. Sizin astigmatınız olduğu halde toric lens yazılmadığı oldu mu ki acaba yoksa bana mı özel :) Daha sonra gece körlüğü tanısı koyan hastanede ise sadece sağda astigmat yazıldı.
Sağ 4.50 0.75 Sol 3.50
Şimdi ben ne yapmalıyım bilmiyorum ama lazer olmak istiyorum. Amalarım çok fazla. lazer sonrası yıllar sonra tekrarlayabiliyor mu göz?lazer olmalı mıyım, yıllar sonra pişman olur muyum bilmiyorum. Benim bir çok derdim var anlayacağınız

Şimdi en başta yazdığım gibi öneri tavsiye her bişeyi kabul ediyorum KK hatunları

canım merhaba ,ben 2010 yılında oldum. 4.75 ti galıba gözlerim.astıgmatta vardı
suan bırı 0,50 bırı 0.
memmunmuyum çook:)
sabah kalkıp ellerım dırek gözlüklere gıtmıyor.
sıcaktan soğuğa gözlükler buhar olmuyor.
lazerden sonra güneş gözlüğü mutlaka kullanmalısın.
olumsuz bısey söylesem ne soylerım dıye duşundum .....gözlerımı oyle ova ova kaşıyamıyorum.acımıyor ama ne bıleyım göz hassaslaşıyor.

23 yasındaydım amelıyat olduğumda. amelıyat 5-10 dk bısey sürüyor. ağrılı mı evet.ama dayanılmayacak kadar değil.
amelıyat seklımde intralasik miydi. o ankı en ust teknolojı. suanda bunun fıyatı 2.800 yıne aynı dr.da.
kardesım gecen hafta oldu.
ilk bır hafta gözler kanlı olur.
1 günde gözde lens kalır.
aklıma ılk elenler bunlar sorun varsa cevaplarım

Hiç problemsiz ilk örnek :) çok mutlu oldum senin adına. Intralasik olduğundan emin misin peki bana da şu an en en yenisi olan Smile yöntemini öneriyorlar onun için de 2800 fiyat verdiler bana. Bir de hekiminin adını söyler misin ?

canım bende ikinci örneğim sanırım :) ama daha çok yeniyim ben.. 3 şubatta oldum ameliyatı....
lakin o kadar güzel duyguymuş ki anlatamam... (önce MAŞALLAH deyin kızlar) sabah kalkıyorum elim direk koltuğun kenarına gidiyor :) gözlüğümü oraya koyardım hep.. :) sonra kafam dank ediyor anaaa ben ameliyat olmuştum diye
içime bi güzellik çöküyor...
sonra yatağımda uzanarak saate bakıyorum, akrebi yelkovanı hatta saniyeyi bile net görmek çok başka bişeymiş
yatağımdan kalkmadan tv yi açıyorum, kanalları zaplıyorum, bütün alt yazıları okuyorum seçe seçe, harfler eşşek kadar geliyor gözüme
dışardan içeri geldiğimde gözlüklerimi çıkarıp buzlu cam modundan çıkarmak için dakikalarca hohlayıp silmiyorum artık
daha okadar çok örnek verebilirm ki , seve seve...
çok güzel bir duyguymuş, kendimi gençleşmiş hissediyorum, eşim dostum çevremdeki herkes gençleştiğimi söylüyor...
bende 2000 yılında gözlüğe başlamıştım, 14 senedir gözlüklüydüm.. hiç lens de kullanmadım, sadece evlenirken düğün günümde kullandım attım...
lazeri yaptırdım iki hafta önce ve çok şükür allaha çok memnunum.. inşallah da pişman olmam... 4,50 derece miyoptum bende...,
korkacak bişey yok... geçmişi yok lazerin diye düşünme... ne hastalıkların ameliyatların tedavilerin geçmişi yok, millet cesaret alıp oluyor yaptırıyor.. üstelik can tehlikesi olan tedavileri bile... hiç korkma hemen ol....
kendine kızacaksın neden bukadar beklemişim diye...

Ya ya bunlar o kadar güzel örnek ki bana :) gerçekten hiç abartısız çok mutlu oluyorum sizler adına. Beni anlayabilen nadir insanlar o gözlüklersiz uyanır uyanmaz saati görebilmek bir de saniyeyi yani nasıl bir lüks bilirler ve ah o nelere değer :) hangi yöntemle lazer oldun diye soruyorum hemen ?

canım excimer laser dedi doktorum ama başka bir ismi cismi varmı bilmiyorum... açıkçası ben biraz heyecanlı ve korkak haldeydim ameliyata giderken, doktorun yarı dediklerini duymadım desem abartmış olmam
ama ameliyattan çıktıktan sonra ne salakmışıım bukadar kokruya ne gerek varmış dedim kendine
15 dakkada oldu bitti... acısız ağrısız oluverdi.. tek acıyan yerini söyleyim, makine gözüne biraz baskı yapıyor haliyle laser ışınının göze işlemesi için, o birazcık acıyor.. ama acı bile denmez zaten hafif baskı diyelim...
kolunu çimdiklemek gibi bişey yani
ben biraz ödleğim.. o yüzden kokrtum ama korkacak bişey yok inan...
bu yaşlar geri gelmeyecek canım, be ertelediğim için çok pişmanım.. keşke keşke keşke daha önce olsaymışım, gencecik yaşlarım gözlükle geçmiş... 28 yaşındayım şimdi... yine de şükrediyorum kurtuldum gözlükten...
aynen dediğin gibi tv de altyazıyı okuyabilmek, saate bakınca saniyeyi bile görebilmek öyle lüks ki bizim için, yaşamayan bilemez ve saçma bulur :)
ben ameliyattan çıkınca eve giderken tabelaları okuyorum, dükkanların isimlerini okuyorum tek tek gördüğüm herşeyi okuyorum falan, babam eşim annem hepsi gülüyor bana, anladık tamam görüyorsun diye
oysa bilmezler o uzaktaki yazıları okuyabilmenin benim için ne kadar kıymetli olduğunu...
hiç düşünme, erteleme, korkma... hemen git doktora randevu al.. giderken güneş gözlüğü götür... çünkü ameliyat sonundaışığa karşı hassas oluyorsun ve biraz yanma sulanma oluyor.. ama eve gelip de uyuyunca herşey bitiyor
ertesi gün sabah uyandığında yepyeni bir dünyaya gözlerini açmış gibi oluyorsun... sanki hiç gözlük kullanmamış gibi hemen alışıyorsun yeni haline... şuan gayet iyiyim allahıma şükür... rabbim pişman etmesin..

Amin inşallah. Yok benim inan ameliyat korkusu aklıma bile gelmiyor bana sonrasının korkusu geliyor :) ya pişman olursam diye. Bende lensten o kadar sıkıldım ki çıkarıp atmak istiyorum bazen ama işte el mahkum :) ben tam olarak şunu öğrenmek istiyorum o zaman bazı yöntemlerden memnun kalınmıyor. Lasik femtolasik prk Smile sanırım isimleri böyleydi :) çok yöntem var acaba seninki hangisi

canım onu doktorun bilir... gözlerinin durumunu ölçmek için karanlık bir odaya alıyorlar seni, ve birçok makineden kontrol ediliyor gözlerin... gözünün durumuna göre makineler en uygun yöntemi belirliyor... kişinin tercihine bağlı değil diye biliyorum ben... sonuçlar çıkana kadar bekliyorsun, sonuçlar çıkınca doktor ameliyata karar veriyor...
sonrasından neden korkuyorsun, tekrar gözümde bir sorun olurmu falan diye mi??
yüzde birlik bir ihtimal, ama gözlükle yaşadığın riskler ve sıkıntılar bu ihtimallerden çok çok daha fazla... lens kullanıyormuşsun bak lens aslında tehliklei.. korneada incelme yapıyormuş.. lensten bile korkmuyorsun da lazerden mi korkuyorsun :)
10-15 sene önce lazer olup da çok memnun insanlar var konuştum çoğuyla.. hemen pat diye gidip olmadım ameliyatı, çok araştırdım...
karar senin tabiki , ama erteledikçe daha çok pişman olacaksın emin ol
allahın izniyle bir şey olmaz.. duanı et ol... gerisini allaha bırak...

Her doktor farklı seçenek sunuyor bana vallayöntemler arasında da memnuniyet farkı çok duyuyorum. O yüzden sordum sana da tahminen seninki hangisidir ilk gün sonrası ağrı oldu mu mesela lasik ya da lasek bir okur musun ufacık ben yıllar sonraki komplikasyonlarından korkuyorum ama işte senin gibi araştırıp güzel referans olanları görünce tereddütüm azalıyor gerçekten:) inşallah birşeycikler olmaz.

canım smile yöntemini bilmiyorum..
ankara koray budak a oldum amelıyat.laserlıne yerının adı.sıtesı var.
benden sonra bisürü tanıdığım oldu.
hepsi memmun.
en son somestrda kardesım oldu.hep o doktorun yazahanesı tıklım tıklım...:)
smile ılk defa duydum desem yerı.
gözlerı 10 olan arkadaşım vardı onla aynı gun olduk. çıktık dışarı reklam panolarını okuyunca cok mutlu oluyordu:)aklıma geldı.

Olunmaz mı ben istanbul dayıM. Smile çok yeni o yüzden pek bilinmiyor.ama şimdi doktorlar onu tavsiye ediyor gözde flep kesme kaldırma işlemi yok bunda gözün yanından

arkadaşlar merhaba

lazer olmadan kornea kalınlığı ölçümü nasıl yapıldı ? göze birşey sokularak mı yapılıyor?

selam cicek, ben de koray budak a muayene olmayı düşünüyorum.Daha önce lens kullanmış mıydın? Şimdi memnun musun? Ameliyat ücreti ne ödediniz? Sanırım biraz fazla soru sordum ama cidden kafamda soru işareti çok çok fazla..

önemli değil canım...
suan bır sıkıntım yok. yenı amelıyat olan kardesımınde bır sıkıntısı yok...arkadaslarımında.
bıraz ücretlerı dışarıya nazaran pahalı.
sanırım 2800 e oldu. bıde ucuz amelıyat var, oda 1800dü.suankı fıyatı.muanede 300 olması lazım.
bırının referansıyla mı gıdıyosun?
lens hayatımda hıc kullanmadım.

10 yıl önce wavefront ile olan bir arkadaş çok memnun kalmış onun sayesinde doktoru keşfettim.Evet muayene 300 dedi sekreter.ameliyat için taksit oluyor mu ?
ben de yaklaşık 9 yıldır yumuşak lens kullanıyorum.miyop 4.5 ve astigmat 05

senin kornea kalınlığın neydi? acaba kesilince ilerde diğer olası ameliyatlara olumsuz bir durum yaratır mı bilemedim..derdim ucuz olup olmaması değil tabi,göz sonuçta. pazartesi randevu aldım ama biraz araştırıp öyle gideyim diyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…