• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lazer+hormon tedavsi bir arada olur mu ?

whiteMe

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2011
112
0
46
İçel Mersin
:59:
Merhaba arkadaşlar,ben 10 ay boyunca laser tedavisi görmeme rağmen istenilen etkide olmadı ve geçen hafta kadın doğum uzmanına göründüm.10 gündür diane 35 ve aldactone kullanıyorum ,bir yıl da kullanmam gerekiyormuş..Sorum ise şu bu tedavi süresince lazer tedavisine devam etmelimiyim veya bir kaç ay ilaç kullandıktan sonra mı lazere başlayayım.Lazerle desteklersem tüyler daha çabuk mu azalır.DR İLACIN ETKİNLİĞİ İÇİN bir yıl ara ver dedi,ama yine de sen bilirsin istersen dewamet dedi.kararsız kaldım.Lazerin olumsuz bir etkisi olurmu sizce Bilgilendirirseniz çokk sevinirim. =/

bana kalırsa önce hormon tedavisini öngörülen sürece uygulayın,sonra lazer yada diğer alternatif seçeneklere yönelin,kıl folikülünün büyümesini uyarıcı etmenler oldukça lazerden yada diğer şeylerden yanıt alabilmek güçleşebilir
anlayamadığım birşey daha var benim;lazer kıl kökünü yakarak(ilgili dokularda pıhtılaşma yaparak) etki ediyor ve söylenilene göre kıl folikülü tamamen tahrip ediliyor ,bu durumda tahrip olmuş folikülün kendini yenilememesi beklenir.hal böyle olunca benim aklıma kökün tamamen tahrip olamaması geliyor,hormonların etkisiyle orda tekrar bi canlılık başlıyor ozaman diye düşünüyorum.tamamen fonksiyonlarını yitirmiş bir yapının kendini yenilenmesi beklenmez çünki.
benim nacizane yorumum bu şekilde...sevgiler

Son düzenleme:
bana kalırsa önce hormon tedavisini öngörülen sürece uygulayın,sonra lazer yada diğer alternatif seçeneklere yönelin,kıl folikülünün büyümesini uyarıcı etmenler oldukça lazerden yada diğer şeylerden yanıt alabilmek güçleşebilir
anlayamadığım birşey daha var benim;lazer kıl kökünü yakarak(ilgili dokularda pıhtılaşma yaparak) etki ediyor ve söylenilene göre kıl folikülü tamamen tahrip ediliyor ,bu durumda tahrip olmuş folikülün kendini yenilememesi beklenir.hal böyle olunca benim aklıma kökün tamamen tahrip olamaması geliyor,hormonların etkisiyle orda tekrar bi canlılık başlıyor ozaman diye düşünüyorum.tamamen fonksiyonlarını yitirmiş bir yapının kendini yenilenmesi beklenmez çünki.
benim nacizane yorumum bu şekilde...sevgiler

ama benim için önerilen ilaç tedavi süresi 1 yıl ve ben bu süreç içinde tüylü bir şekilde dolaşamam.aslında bu tamamen gittiğim epilasyon salonunun sorumsuzluğu,eğer böyle bir iş yapıyorlarsa lazere başlamadan müşterilerine hormon değerlerine bakmalarını söylemeleri gerekir.ama bana bunu 8. seansımda söylediler.10ncu seans sonunda gerçekten bende artık bi yaraının olmadığını gördm ve bunun üzerine dr a gitmeye karar verdim.(ayrıca regl döneminde ağrılarım olduğu için)).sol overde 3 cm kist var dedi ve hormon değererimde de biraz sorun varmış.şimdi düşnüyorumda ben 1 yıl nasıl bekleyeyim en azından tedaviyi lazer le desteklesem benim için daha iyi olur.daa hemen şimdi mi başlayayım yoksa 3 yada 6 ay ara mı vereyim diyorum.bilmiyorum yaa..yorumları okudumda hem lazer yaptırıp hem de tedaviye devam ednler varmış ve yararlı oluyormuş ???? bu hafta Epilasyon salonuna gidip konusacam aravericem lazere ; amabu süre hakkında sizerden ön bilgi almak istedim.lütfenyardımcı olun,fikirleriniz nelerdir.

sanıyorum kullanılan cihazın tipi ve uygulayanın tecrübeside çok önemli bu noktada ,lazer cihazları hakkında çok fazla bilgim yok lazer epilasyon başlıklarında bunu daha iyi takip edebilirsiniz.doktorun verdiği ilaçlar ilk ayda hormon seviyelerini epey aşağı çeker ama pko vb gibi kronikleşmiş hormon rahatsızlıklarında öngörülen tedaviye uymak şart.
tedavi bitene kadar her ay epilatör yada ağda vb gibi birşey kullanarak bekleseniz diyorum,çünki 8 ay lazere gidilmiş ve bi sonuç alınamamış,tekrar aynı durum belirirse bu kezde boşa emek ve zaman kaybı olabilir yine.
siz en iyisi iyi bir kliniğe gidip bilgi alın.
burdan ancak bu şekilde tavsiyede bulunulabiliyor.
umarım bi çözüm bulabilirsiniz.

sanıyorum kullanılan cihazın tipi ve uygulayanın tecrübeside çok önemli bu noktada ,lazer cihazları hakkında çok fazla bilgim yok lazer epilasyon başlıklarında bunu daha iyi takip edebilirsiniz.doktorun verdiği ilaçlar ilk ayda hormon seviyelerini epey aşağı çeker ama pko vb gibi kronikleşmiş hormon rahatsızlıklarında öngörülen tedaviye uymak şart.
tedavi bitene kadar her ay epilatör yada ağda vb gibi birşey kullanarak bekleseniz diyorum,çünki 8 ay lazere gidilmiş ve bi sonuç alınamamış,tekrar aynı durum belirirse bu kezde boşa emek ve zaman kaybı olabilir yine.
siz en iyisi iyi bir kliniğe gidip bilgi alın.
burdan ancak bu şekilde tavsiyede bulunulabiliyor.
umarım bi çözüm bulabilirsiniz.

son 1 yıldır lazer dışında hiç birşeyle tüylerimi almadığım için,ilaç tedavim süresince lazer yerine diğer yöntemleri kullanmakta korkutuyor beni açıkçası.ne şanssızım ben ya birşeyde umduğum gibi gitsee :59:

Canım paranı boşuna çöpe atma. Beany bu konularda senden benden daha bilgili, onun sözlerini dinle. Bende ilaç tedavisi görüyorum şuan. Doktorum 6 ay Aldactone kullan dedi. İlacın faydasını görmeye başladıktan doğal olarak ilaç tedavim bittikten sonra ancak lazer yaptırmaya başlayabileceğimi söyledi. Sonuçta hormon bozukluğun dengelenmediği sürece bu tüyler eskisi gibi çıkmaya devam edecek .. Hem bi de şöyle düşün. İlaç tedavisi sayesinde tüylerin daha uzun sürede çıkmaya başlayacak ve daha az lazer seansıyla kesin olarak kurtulacaksın. Hem cebin hem kafan rahat :16:

Back