Merhaba, benim de manisa gynestetica da lazer epilasyon sonrası bacaklarımda 2. derece yanık oluştu. Sonra yuvarlak beyaz lekeler kaldı. 7 aydır lekelerin çok azı geçti. Üniversitedeki dermatoloji hocalarına sordum, ben de doktorum ve yayınlanan makaleleri de okudum. Öncellikle bu yanıkların oluşmaması için doktorun işlem öncesi ve sonrasında yakın takibi gerekli olduğundan, hastane koşullarında yaptırın bu işlemi.
Lazer epilasyon işlemi sonrasında 2 tip leke oluşur, hiperpigmente (koyu) ve hipopigmente (açık) lekeler. Hiperpigmente lekelerin çoğu zamanla geçer. Ancak hipopigmente lekeler ya kalıcıdır, ya da çok uzun zamanda normal cilt renginize yakın bir tona döner. Eğer lazer işlemi sonrası kabuklanma olduysa, estetisyenin geçer bu demesine inanmayıp mutlaka bir dermatoloji uzmanına görünün. Erken dönemde özellikle kabuklar soyulana kadar ki dönemde tedavi çok önemli. Sonrasında ise nemlendirmek ve güneş kremi kullanıp beklemek dışında yapılabilecek pek bişey olmuyor ne yazık ki. Umarım benimkiler de geçer