• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lazer Epilasyon Lazer Epil. Yapan Doktordan Bilgiler..

• Konu Sahibi Konu Sahibi dr.dido
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Haklısınız.Bize düşen iyi araştırıp doğru ellere kendimizi teslim etmek diyorum ama bi çoğumuz bu yollarla bir merkeze gitsek de sonuş hüsran olabiliyor ne yazıkki.Umarım sektörde sizin gibi amacı sadece işini doğru düzgün yapmak olan insanlar çoğalır, insanlarında daha az canı yanar.

merhaba. embiyak (okunduğu gibi yazıyorum) lazer cihazı sizce nasıl Dr.JldBycn??? internette araştırdım fakat bulamadım. gittiğim uzman doktor Alexandrite'den daha iyi olduğunu söylüyor. beni bilgilendirirseniz sevinirm. teşekkrler

merabalar yüzüme lazer yaptıralı bugün tam bir hafta oldu.ama bir tane bile tüy dökülmedi ne zamana kadar dökülür yoksa operasyon başarılı olmadı mı 10 gün sonra geri gel demişti ama benim yapılanlar bile dökülmedi ki.napıcam ya of kafam karışık dökülmemesi normal mi(bir tane bile dökülmedi baya da sert çıktı)
alexendrite lazer kullanıldıeyvahedigeldismile

ıyi günler Dr. Hanım. ve Değerli arkadaşlar.
ekim /2008 ve haziran 2009 tarihleri arasında ense, yanak, foul kısmı için yaklaşık 10 seans IPL tedavisi gördüm. son seans lara doğru ciddi manada azalma oldu. Fakat şimdi ki durumum içler acısı. Ayva tüyler kalınlaşmaya başladı. Durum çook daha kötü. Ben tekrar tedavi olmak istiyorum. Acaba hangi cihaza ve nereye gitmem gerek. Şu kıllardan bi kurtulsam milyarlar harcamaya hazırım. Ne olursa olsun yani.

İyi günler Dr. Hanım. ve Değerli arkadaşlar.
ekim /2008 ve haziran 2009 tarihleri arasında ense, yanak, foul kısmı için yaklaşık 10 seans IPL tedavisi gördüm. son seans lara doğru ciddi manada azalma oldu. Fakat şimdi ki durumum içler acısı. Ayva tüyler kalınlaşmaya başladı. Durum çook daha kötü. Ben tekrar tedavi olmak istiyorum. Acaba hangi cihaza ve nereye gitmem gerek. Şu kıllardan bi kurtulsam milyarlar harcamaya hazırım. Ne olursa olsun yani.

Bence iğneli epilasyonla sonuca gidin. Yüz bölgesi lazerlerin çoğunda yayılmaya meyilli çünkü.

merhaba. embiyak (okunduğu gibi yazıyorum) lazer cihazı sizce nasıl Dr.JldBycn??? internette araştırdım fakat bulamadım. gittiğim uzman doktor Alexandrite'den daha iyi olduğunu söylüyor. beni bilgilendirirseniz sevinirm. teşekkrler

Bahsettiğiniz cihaz Nd Yag. Dalga boyu 1064 nm olan bu cihaz lazer epilasyonda kullanılabilen lazerlerdendir. ama en iyisi midir, kesinlikle tartışılır. Lazerde sonucu etkileyen pek çok faktör söz konusu. Lazeri yaptıracak kişilerin faktörleri ve kullanılan lazerin özellikleri ve hatta ypan kişilerin deneyimleri.Uygun şartlar sağlandığında alex, diod, Nd Yag cihazlarının hepsi ile sonuç sağlandığına inanıyorum. Ama ne yazık ki her zaman o uygun şartlar sağlanamayabiliyor.
Lazer cihazları dalga boylarına göre Alexandrite (755 nm), diod (808-810nm), Nd Yag(1064 nm) olarak sınıflandırılırlar. Lazer sistemlerindeki mekanizmayı basitçe ifade edersek; Bütün bu ışık sistemleri kıla da rengini veren madde olan melanin adlı yapıya etki ederler. Kalın ve siyah kıllarda melanin seviyesi maksimum olduğu için lazer ışınlarından çok etkilenirler dolayısı ile lazer ışığını daha iyi emip köke ulaştırırlar ve kıl kökünde hasar oluştururlar. Kıl incelip rengi açıldıkça melaninde azalacağı için lazer ışınları köke etkisi azalarak etki ederler ve çoğu zaman da gerekli kıl kökü hasarını sağlayamazlar.
Normal şartlar altında esmer cilt rengine sahip insanlarda ya da güneş veya solaryumla bronzlaşmış kişilerin kıllarının yanısıra ciltlerinde de melanin dediğimiz madde beyaz tenlilere göre daha fazla olur. Dolayısı ile lazer yaparken atılan ışın koyu cilt tipine sahip olanlarda kılla birlikte cilt tarafından da emilebilir.
Dalga boyu ne kadar düşükse (alex) melanine karşı etki o kadar büyük olur Dalga boyu yükseldikçe(Nd Yag) melanine karşı duyarlılık azalır. Dolayısı ile düşük dalga boyları koyu cilde sahip olanlarda riskli iken, yüksek dalga boyları bu riski içermez. Fakat düşük dalga boylarını duyarlılığı çok yüksek olduğu için düşük dozla bile kıl üzerinde çok etkili olurken, yüksek dalga boylarında daha yüksek dozlarla etkinlik oluşturulur. Bu da tedavilerdeki acı hissini etkileyen bir durumdur. Forumda da dikkat ederseniz Nd Yag kullanıcılarının çoğu aşırı acıdığından bahsediyor. (Diğer cihazlara oranla)
Ben size şu cihaz iyi bu cihaz iyi denek istemiyorum. Doğru şartlar sağlanıyorsa yukarıdaki 3 cihazla da iyi sonuç alınacaktır. Doğru tedavi demek ;sizin cildinizde yanık oluşturmadan yapılabilecek en yüksek dozla tedavi etmek demektir. Aşırı acıdığı için doz düşürülüyorsa bu da tedavinin kalitesini bozar. Kullanıcı kişilerin sürekli değişmesi ve sürekli dozların değişikliği gibi pek çok faktör tedaviyi etkileyecektir.

merabalar yüzüme lazer yaptıralı bugün tam bir hafta oldu.ama bir tane bile tüy dökülmedi ne zamana kadar dökülür yoksa operasyon başarılı olmadı mı 10 gün sonra geri gel demişti ama benim yapılanlar bile dökülmedi ki.napıcam ya of kafam karışık dökülmemesi normal mi(bir tane bile dökülmedi baya da sert çıktı)
alexendrite lazer kullanıldıeyvahedigeldismile

normal şartlar altında tüylerin dökülmeye başlaması lazım. Eğer tedaviye tüyler tamamen çıkmış halde iken gittiyseniz tamamının taranabilmiş olması lazım. Çok siyah ve kalın ve yoğun kıllanma varsa bazen dökülme 10 güne kadar uzayabiliyor. Elinizle kontrol edin bakalım hafif çekince geliyorlar mı? bazen çok kalın kıllar derin yerleşimli oluyorlar ve sanki tedavi sonrası uzuyor gibi görünüyorlar ama elinizle hafif oynayınca dökülebiliyorlar. Eğer bir dökülme yoksa rötuşta bunu merkezinizle paylaşın. Bunun yanında tedaviye gittiğinizde tüyler tamamen çıkmamış ise ya da aşırı batık varsa onlarda sonrdan çıkmış olabilirler. Bu durumda da rötuşta onlar da taranacaktır. :kahve:

normal şartlar altında tüylerin dökülmeye başlaması lazım. Eğer tedaviye tüyler tamamen çıkmış halde iken gittiyseniz tamamının taranabilmiş olması lazım. Çok siyah ve kalın ve yoğun kıllanma varsa bazen dökülme 10 güne kadar uzayabiliyor. Elinizle kontrol edin bakalım hafif çekince geliyorlar mı? bazen çok kalın kıllar derin yerleşimli oluyorlar ve sanki tedavi sonrası uzuyor gibi görünüyorlar ama elinizle hafif oynayınca dökülebiliyorlar. Eğer bir dökülme yoksa rötuşta bunu merkezinizle paylaşın. Bunun yanında tedaviye gittiğinizde tüyler tamamen çıkmamış ise ya da aşırı batık varsa onlarda sonrdan çıkmış olabilirler. Bu durumda da rötuşta onlar da taranacaktır. :kahve:

inanmıyorum çekince geliyor elime:)rahatladım yaw.dün çektiğim halde gelmiyordu.3 gün sonra tekrar rütuşa gidicem bakalım inş memnun kalırım tsk ederim:sm_cool:

doktor hanım yüzüm için lazer tedavisine gidiyorum 2 seans gittim ara seans için çağırmıyorlar, çağırmaları gerekir mi? birde 3. seans bu ayın 20 sinde 6 gün sonra ama hiç tüy çıkmadı, seans günü gideyim mi yoksa tüylerin çıkmasını beklemek mi lazım?

doktor hanım yüzüm için lazer tedavisine gidiyorum 2 seans gittim ara seans için çağırmıyorlar, çağırmaları gerekir mi? birde 3. seans bu ayın 20 sinde 6 gün sonra ama hiç tüy çıkmadı, seans günü gideyim mi yoksa tüylerin çıkmasını beklemek mi lazım?

tedavi sıkı bir şekilde tarandı ve kalan yoksa rötuş yapılmasa da olur. Bazı durumlarda rötuş bir sonraki tedavinin süresini de uzatabiliyor. (Ayda bir yerine 1,5 ayda bir gibi..)Ama dediğim gibi kalan olmuyorsa çok da bu durumu kafaya takmayın bence. Tüyler tam çıkmadan tedavi yapmayı önermiyorum ama bu durum lazer cihazlarına göre de değişiklik gösterebilir. Gitmeden önce merkezinizi arayıp bir danışın.

dr hanım benm kendi derdim bitti arkdaşlarımınkine derman olmaya çalışıyorum sayenizde tabi.ben lazerle ilgili konuşulunca nerden bliosun flan dedklerinde sizden bahsediodum ondan forum üyesi olmayan bi arkadaşm rica etti sormamı bende iletiyorum size derdini.arkadaşımın ilk seans sonrası k.altında 3-4 gün sonra iltihaplı sivilcelenme olmuş,akabinde arkdşımda bu svlceleri sıkmş flan oynamış onlarla.sonra k.altındaki şeyleri o svlcelerin izi deyip grmezden gelmş aam şmdi 1 hafta sonra 2.seansına gdicek olmasına rağmen k.altında küçük kahverengi gibi lekeler var.bende gördüm .böyle sivilce izi boyutlarında açk kahverengi lekeler.dolayısıyla k.altı böyle temiz gibi dğil nasıl anlatsam hoş değil görntü yani.bende söyledm hemen dr'unu ara die.aradı dr'uda deride hassasiyet olduğunu geçici bi durum olduğunu söylemiş.sizcede öylemi geçer diimi.herhangi bişey yapmasını önerr misiniz:?

sorumu cevapladığınız için teşekkür ederim Dr.JldBycn. sizden bir isteğim var. haftaya lazer epilasyona başlayacağım ve hem nd yag lazer hem de Alexandrite lazer yaptırma ihtimalim var. ikisinden birine gidebilirm. hangisine gitmemi önerirsiniz. normalde beyaz tenliyim ama özel bölgem biraz daha koyu bir renkte.ayrıca o bölgemde çok fazla batık var. nd yag lazer yapan yerde uzman doktor var o yapacak. Alexandrite lazer yapan yerde doktorun karısı. ama uzun süredir bu işi yapıyor. sizce hangisi bana uygun? yardım ederseniz sewinirim.

sorumu cevapladığınız için teşekkür ederim Dr.JldBycn. sizden bir isteğim var. haftaya lazer epilasyona başlayacağım ve hem nd yag lazer hem de Alexandrite lazer yaptırma ihtimalim var. ikisinden birine gidebilirm. hangisine gitmemi önerirsiniz. normalde beyaz tenliyim ama özel bölgem biraz daha koyu bir renkte.ayrıca o bölgemde çok fazla batık var. nd yag lazer yapan yerde uzman doktor var o yapacak. Alexandrite lazer yapan yerde doktorun karısı. ama uzun süredir bu işi yapıyor. sizce hangisi bana uygun? yardım ederseniz sewinirim.

Benim tercihim alex olurdu. Nihayetinde merkezde doktor varmış. Dolayısı ile bir problem olacağını zannetmiyorum.

dr hanım benm kendi derdim bitti arkdaşlarımınkine derman olmaya çalışıyorum sayenizde tabi.ben lazerle ilgili konuşulunca nerden bliosun flan dedklerinde sizden bahsediodum ondan forum üyesi olmayan bi arkadaşm rica etti sormamı bende iletiyorum size derdini.arkadaşımın ilk seans sonrası k.altında 3-4 gün sonra iltihaplı sivilcelenme olmuş,akabinde arkdşımda bu svlceleri sıkmş flan oynamış onlarla.sonra k.altındaki şeyleri o svlcelerin izi deyip grmezden gelmş aam şmdi 1 hafta sonra 2.seansına gdicek olmasına rağmen k.altında küçük kahverengi gibi lekeler var.bende gördüm .böyle sivilce izi boyutlarında açk kahverengi lekeler.dolayısıyla k.altı böyle temiz gibi dğil nasıl anlatsam hoş değil görntü yani.bende söyledm hemen dr'unu ara die.aradı dr'uda deride hassasiyet olduğunu geçici bi durum olduğunu söylemiş.sizcede öylemi geçer diimi.herhangi bişey yapmasını önerr misiniz:?

dr hanım şeyyy :çok üzgünüm:tekrar kopyalıorum :kedi:

Sivilceleri sıkmaya bağlı lekelenme olmuş olabilir. Şu an için yapılabilecek tek şey beklemek. Bu bekleme döneminde de deodorant vb. ürünleri kullanırken de aşırıya kaçmamakta fayda var. (Cildin nemli olması iyi olur, bu tip ürünlerle iyice kurutmamak lazım)Geçmiş olsun.

bi sorum daha olacak size dr. hanım... bu alex'in candela olanı mı iyi apogee olanı mı iyi acaba? aradaki farkı bulamadım internetten...

bi sorum daha olacak size dr. hanım... bu alex'in candela olanı mı iyi apogee olanı mı iyi acaba? aradaki farkı bulamadım internetten...

İkisi de iyi cihazlar. Ben ce çok farkı yok. Ben candelayı tercih ettim lazer alırke.

Kusura bakmayın. Şu bir kaç gündür aşırı yoğunum (malum yaz geliyor:kedi:). Soruyu kaçırmışım.:kahve:

estağfirullah ne kusuru.teşekkür ederim ilginiz için.bugn arkadaşımlaydım lekelerin görünürlüğü azalmş hani leke gibi değildi baktım iyice.ama k.altı çokda temiz,pürüzsüz değildi.aynı benim eskiden yoğn olan durumum gibi k.altı alınmamş gibiydi,yani orada daha önce tüy olduğu belli oluyodu.beklicez bakalım.umarm ileriki seanslarda geçer.pürüzsüz olur

estağfirullah ne kusuru.teşekkür ederim ilginiz için.bugn arkadaşımlaydım lekelerin görünürlüğü azalmş hani leke gibi değildi baktım iyice.ama k.altı çokda temiz,pürüzsüz değildi.aynı benim eskiden yoğn olan durumum gibi k.altı alınmamş gibiydi,yani orada daha önce tüy olduğu belli oluyodu.beklicez bakalım.umarm ileriki seanslarda geçer.pürüzsüz olur

İlk bir iki seansta uygulama yapılan bölge bebek cildi gibi olmayabilir.ama 2. seanstan sonra iyice pürüzsüzleşecektir.

Back