merhaba. embiyak (okunduğu gibi yazıyorum) lazer cihazı sizce nasıl Dr.JldBycn??? internette araştırdım fakat bulamadım. gittiğim uzman doktor Alexandrite'den daha iyi olduğunu söylüyor. beni bilgilendirirseniz sevinirm. teşekkrler
Bahsettiğiniz cihaz Nd Yag. Dalga boyu 1064 nm olan bu cihaz lazer epilasyonda kullanılabilen lazerlerdendir. ama en iyisi midir, kesinlikle tartışılır. Lazerde sonucu etkileyen pek çok faktör söz konusu. Lazeri yaptıracak kişilerin faktörleri ve kullanılan lazerin özellikleri ve hatta ypan kişilerin deneyimleri.Uygun şartlar sağlandığında alex, diod, Nd Yag cihazlarının hepsi ile sonuç sağlandığına inanıyorum. Ama ne yazık ki her zaman o uygun şartlar sağlanamayabiliyor.
Lazer cihazları dalga boylarına göre Alexandrite (755 nm), diod (808-810nm), Nd Yag(1064 nm) olarak sınıflandırılırlar. Lazer sistemlerindeki mekanizmayı basitçe ifade edersek; Bütün bu ışık sistemleri kıla da rengini veren madde olan melanin adlı yapıya etki ederler. Kalın ve siyah kıllarda melanin seviyesi maksimum olduğu için lazer ışınlarından çok etkilenirler dolayısı ile lazer ışığını daha iyi emip köke ulaştırırlar ve kıl kökünde hasar oluştururlar. Kıl incelip rengi açıldıkça melaninde azalacağı için lazer ışınları köke etkisi azalarak etki ederler ve çoğu zaman da gerekli kıl kökü hasarını sağlayamazlar.
Normal şartlar altında esmer cilt rengine sahip insanlarda ya da güneş veya solaryumla bronzlaşmış kişilerin kıllarının yanısıra ciltlerinde de melanin dediğimiz madde beyaz tenlilere göre daha fazla olur. Dolayısı ile lazer yaparken atılan ışın koyu cilt tipine sahip olanlarda kılla birlikte cilt tarafından da emilebilir.
Dalga boyu ne kadar düşükse (alex) melanine karşı etki o kadar büyük olur Dalga boyu yükseldikçe(Nd Yag) melanine karşı duyarlılık azalır. Dolayısı ile düşük dalga boyları koyu cilde sahip olanlarda riskli iken, yüksek dalga boyları bu riski içermez. Fakat düşük dalga boylarını duyarlılığı çok yüksek olduğu için düşük dozla bile kıl üzerinde çok etkili olurken, yüksek dalga boylarında daha yüksek dozlarla etkinlik oluşturulur. Bu da tedavilerdeki acı hissini etkileyen bir durumdur. Forumda da dikkat ederseniz Nd Yag kullanıcılarının çoğu aşırı acıdığından bahsediyor. (Diğer cihazlara oranla)
Ben size şu cihaz iyi bu cihaz iyi denek istemiyorum. Doğru şartlar sağlanıyorsa yukarıdaki 3 cihazla da iyi sonuç alınacaktır. Doğru tedavi demek ;sizin cildinizde yanık oluşturmadan yapılabilecek en yüksek dozla tedavi etmek demektir. Aşırı acıdığı için doz düşürülüyorsa bu da tedavinin kalitesini bozar. Kullanıcı kişilerin sürekli değişmesi ve sürekli dozların değişikliği gibi pek çok faktör tedaviyi etkileyecektir.