How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Lazer Epilasyon Lazer Epil. Yapan Doktordan Bilgiler..

• Konu Sahibi Konu Sahibi dr.dido
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
merhaba arkadaşlar size ve sayın dr hanıma bişey danışmak istiyorum koltukaltı ve genital için 13.03.10 da ilk seansa gittim ondan iki hafta sonrada kontrol seansıma gittim şimdi ikinci seans için bana 23.04.10 da çağırdı bana sanki erken geldi ikinci seansa gitmek için sizcede öyle değilmi burda okuduğum yorumlara göre 2 ayda bir gidiliyor sanırım bu konudaki düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum bide şimdi şöyle özel bi durumumda var benim haziran ikinci haftası düğünüm var o zamana kadr 3. seans olurmu yoksa nasıl olur onu iyi bi denklemek lazım sanırım düğün üstü gidersemde yine yoluk tavuk gibi bi görüntüsü olacak tamda off ne yapsam bu ikinci seansımı ertelesem 3.seansıda düğünden sonrayamı bıraksam acaba yoksa uygunmudur bu böylee off sizin seans aralarınız ne kadardı arkadaşlar yarım lütfen

doktor hanım cevaplayabilirmisiniz lütfen bunu ne yapmalıyım seans aralarımı nasıl ayarlamalıyım ideal seans arası ne kadr olmalıdır benim ikinci seansı 40 gün sonraya verdi 3. seans içinde bi ay sonraya falan denk gelcek normalmidir yoksa uzatayımmı sizce cynasure apogee 5500 le çalışıyorlar koltukaltım dediğim gibi döküldü sadece sayı ile bi tane kaldı :) ama genitalde daha düşük dozda çalıştıkları için dudak ve iç kısımlarda dökülme olmadı kontrol seansında sadece onlara uygulama yapıldı ama hala ordalar dökülmede yok hatta elimle çektiğim zaman kıl gelmiyor acaba dozumu düşük geldi sanırım bu şekilde sonuç zor olacak gibime geliyor sizin bana bi öneriniz olabilirmi bu konuda size çok güveniyorum gittiğimiz yerler gibi ticari düşünceniz yok çünkü bu yüzden güven veriyorsunuz bizlere

doktor hanım cevaplayabilirmisiniz lütfen bunu ne yapmalıyım seans aralarımı nasıl ayarlamalıyım ideal seans arası ne kadr olmalıdır benim ikinci seansı 40 gün sonraya verdi 3. seans içinde bi ay sonraya falan denk gelcek normalmidir yoksa uzatayımmı sizce cynasure apogee 5500 le çalışıyorlar koltukaltım dediğim gibi döküldü sadece sayı ile bi tane kaldı :) ama genitalde daha düşük dozda çalıştıkları için dudak ve iç kısımlarda dökülme olmadı kontrol seansında sadece onlara uygulama yapıldı ama hala ordalar dökülmede yok hatta elimle çektiğim zaman kıl gelmiyor acaba dozumu düşük geldi sanırım bu şekilde sonuç zor olacak gibime geliyor sizin bana bi öneriniz olabilirmi bu konuda size çok güveniyorum gittiğimiz yerler gibi ticari düşünceniz yok çünkü bu yüzden güven veriyorsunuz bizlere

13 mart tarihinde tedaviniz yapıldıysa 2 hafta sonra kontrolden sonra ben en erken 7-13 mayıs tarihlerinde tedavi,ye çağırıyorum hastalarımı. Çünkü bu arada tüyler çıkmıyor. 2 hafta sonra da rötüş yapılırsa zaten ağustos sonuna kadar idare etmesi lazım. Ama sizin düğün gibi özel bir durumunuz var olduğu için bu ayarlamayı yapmak şu anda zor görünüyor. Eğer genitalde de kalanlarınız çok oldu ise ben sizin yerinizde olsam en azından genital için nisandaki tedaviye giderdim doğrusu. Aslında tedavi ve rötuştan sonra hiç tüy kalmaması lazım. Çünkü düşük dozla bile mutlaka tüyler dökülüyor. Sanırım cilt renginiz o bölgelerde aşırı derece de koyu. O yüzden üstüste atış yapmaya çekinmiş olabilirler. Eğer cilt renginiz çok koyu değilse o zaman sıkı tarama yapılmamış diye düşünmek lazım.
Düğününüz olmasaydı mayısa kadar bekleyin derdim bu da çok mümkün olmayacağına göre nisanda tedaviye gidin bence. Bu arada size kullanılan cihaz en iyilerden biri. Dopru uygulama yapıldığı takdirde sonuç vermemesi için bir sebep yok doğrusu.Sevgiler.a.s.

Lazer tedavilerinde eğer tüylerin tamamı tedavi esnasında çıkıksa (3 hafta önceden ağda ya da epilady giibi makine ile alınmış ya da 1 hafta önceden jilet yapıldıysa) bir sonraki seans tedavi tarihinden itibaten 7-9 hafta sonra yapılmalıdır. Hangi tip lazer olursa olsun ana tedavi sıkı ve doğru doz çalışılırsa kalan bile olmayarak rötüş bile gerekmeyebilecektir.Rötuş özellikle koltuk altı ve genital bölgelerinde önemlidir, çünkü buralar bacağa göre daha çabuk çıkabilir. Mesela bacak tedavisi yapılınca 2. tedavi 9 hafta sonra oluyorsa aynı anda taranan genital ve koltuk altı 7 ya da 8. hafta da çıkmış olabiliyor. Bütün alanları aynı anda tek tedavi yapmak adına ben rötuşlarda genital ve kol altını tamamen tarıyorum, bacakta da sadece kalanlara atıyorum. Rötuşta komple tarayınca da genital ve kol altında kesinlikle kalan tüy olmuyor. 2.tedaviden sonrada ara 8-9 hafta, 3. den sonrada 3-4-5 aya kadar uzayabiliyor.
Ama unutulmaması gereken şey rötuşla ilgili prensipler tamamen merkezin insiyatifine kalmış. Neden yapmıyorsunuz gibi sorular onları çok da ilgilendirmeyecektir. Dolayısı ile merkes seçerken bunları da en başında konuşmakta fayda var.

Doktor hanım cevabınız için çok teşekkür ederim ve çocuğunuza da çok geçmiş olsun. Dediğiniz gibi morarmalarım geçti. ama bir önceki seansımda aynı doz çalışmalarına rağmen morarma olmamıştı. makinanın bakımdan yeni gelmesi gerçekten bunu etkiler mi? yoksa yapan kızın bilgisizliği mi? ben aslında doktor olan bir merkeze gidiyorum ama doktor hanım sadece doz ayarlamalarını yapıp 5 dk bakıyor sonra yardımcı elemana bırakıyor. bu kızında herhangi bir eğitimi var mı bilmiyorum ama sabah 8 akşam 8 herkese bu eleman uygulama yapıyor. bu konuda endişelenmelimiyim? birde geçen gün lazer epilasyon için cilt kanseri riskini arttırıyor gibi birşeyler duyunca iyice tedirgin oldum. çok teşekkür ederim.

Doktor hanım cevabınız için çok teşekkür ederim ve çocuğunuza da çok geçmiş olsun. Dediğiniz gibi morarmalarım geçti. ama bir önceki seansımda aynı doz çalışmalarına rağmen morarma olmamıştı. makinanın bakımdan yeni gelmesi gerçekten bunu etkiler mi? yoksa yapan kızın bilgisizliği mi? ben aslında doktor olan bir merkeze gidiyorum ama doktor hanım sadece doz ayarlamalarını yapıp 5 dk bakıyor sonra yardımcı elemana bırakıyor. bu kızında herhangi bir eğitimi var mı bilmiyorum ama sabah 8 akşam 8 herkese bu eleman uygulama yapıyor. bu konuda endişelenmelimiyim? birde geçen gün lazer epilasyon için cilt kanseri riskini arttırıyor gibi birşeyler duyunca iyice tedirgin oldum. çok teşekkür ederim.

Bazı lazer sistemleri (gaz soğutmalı olanlar) bakım yapıldıktan sonra daha güçlü atışlar yaparlar. Genelde teknik servis bu durum karşısında ayarlamaları yapar ama kullanıcının eli bu atışa alışana kadar kısa bir süre geçmesi gerekebilir. Çok kayda değer bir durum değildir bu. Daha önce olmamış olması da çok önemli değil aslında. Bazen vücut böyle anlamsız tepkilerde verebiliyor doğrusu. Yapanın hatası olduğunu zannetmiyorum ben. Merkezde doktor olması ve dozları belirlemesi iyi bir durum. Sabahtan akşama hep aynı kişi yapıyorsa tarama konusunda başarılıdır diye düşünüyorum ve kendisine de sabır diliyorum, çünkü sabahtan akşama kadar tedavi yapmak hakikaten çok yıpratıcı ve yorucu bir iş.
Lazer kanser riskini arttırıyor mu sorusu hakikaten hepimizin merak ettiği bir soru. Literatür çalışmalarının hiç birinde böyle bir yoruma rastlamadım ama ben yine de benlerin üzerine atış yapılmasına , İyileşmeyen yaralaralara atış yapılmasına ,ailesi ve kendinde cilt kanseri tanısı konulmuş olanlara, hamilelere , belli bir yaşın altındaki gençlerde geniş bölgelerin taranmasına karşıyım. Bunun dışında kendime ve en yakınlarıma da uygulamaları çok yaptım. Ama ne yazık ki Lazer kesinlikle kanser yapmak diye yorum yapamıyorum. Ama kanserle lazerin ilişkisi vardır da diyemiyorum çünkü yine hiçbir literatürde lazerle ilişkilendirilen kanser vakasına rastlamadım.

Çok teşekkür ederim cevaplarınız için çok soru sordum biliyorum ama son bir sorum daha var. Dediğiniz gibi bana uygulama yapan kızcağız zaten hiç istekli yapmıyor o kadar yorgun oluyor ki bıkmış durumda. ben de bazen çok yorgun olduğu için dikkatsizliğinden endişe duyuyorum. mesela benim bacağımda iki kolumda bir tane benim var ama çok minik, kabartı şeklinde değil, mesela onları hiç kapatmadı. ya da ayağımda ufak bir kesik vardı ona da hiç dikkat ettiğini sanmıyorum. benler konusunu doktor hanıma söyleyince biz o benleri biliyoruz onlara zaten atış yapmıyoruz bu benlerde zararı olmaz hatta renkleri açılır dedi. gerçektende öyle oldu. ama ben yine de aklıma geldikçe kapattırıyorum. birde ben toplam 4 kez gidip bırakacağım kalanlara iğneliye gideceğim. 4 seansta çok zarar görürmüyüm sizce?

13 mart tarihinde tedaviniz yapıldıysa 2 hafta sonra kontrolden sonra ben en erken 7-13 mayıs tarihlerinde tedavi,ye çağırıyorum hastalarımı. Çünkü bu arada tüyler çıkmıyor. 2 hafta sonra da rötüş yapılırsa zaten ağustos sonuna kadar idare etmesi lazım. Ama sizin düğün gibi özel bir durumunuz var olduğu için bu ayarlamayı yapmak şu anda zor görünüyor. Eğer genitalde de kalanlarınız çok oldu ise ben sizin yerinizde olsam en azından genital için nisandaki tedaviye giderdim doğrusu. Aslında tedavi ve rötuştan sonra hiç tüy kalmaması lazım. Çünkü düşük dozla bile mutlaka tüyler dökülüyor. Sanırım cilt renginiz o bölgelerde aşırı derece de koyu. O yüzden üstüste atış yapmaya çekinmiş olabilirler. Eğer cilt renginiz çok koyu değilse o zaman sıkı tarama yapılmamış diye düşünmek lazım.
Düğününüz olmasaydı mayısa kadar bekleyin derdim bu da çok mümkün olmayacağına göre nisanda tedaviye gidin bence. Bu arada size kullanılan cihaz en iyilerden biri. Dopru uygulama yapıldığı takdirde sonuç vermemesi için bir sebep yok doğrusu.Sevgiler.a.s.

öncelikle çok teşşekür ediyorum size çok yardımcı oluyorsunuz ne yazıkki hala genital dudak kısımları ve iç kısımlarda bi dökülme yok cildimde koyu değil aksine kıllarımda çok siyahdır şimdi dediğiniz mantıklı hala kıl varsa nisandaki uygulamaya gidecem peki ya sonrası kaç hafta sonra 3. sensıma gitmem lazımki ondan bi ay sonrada düğünüm var zaten yani şimdi şöyle bişey oluyor 2-3. seans arası tam 1 ay oluyor buda bana göre az bi zaman dilimi ve ben ikinci seanstan hemen sonra evlenecem bu durumda dökülmeler hemen olacakmı ya sonuçta o gün temiz olmam lazım özelikle koltuk altım için diyorum hoş durmayacaktır ben diyorum ki sizinde dediğiniz gibi birinci seanstan sonra 9 hafta sonra mayısta ikinci seansıma gitsem 3. seansıda düğünden sonraya denk getirsem daha iyi olmaycakmı off nasıl yapsam ki yaa düğündede görüntünün kötü olmamasıda gerekiyor bu dediğim gibi yapmış olsam kılların durumu ne olur çıkarlarmı bu arada

Çok sağolun.Forumu takip ediyordum ama yanıt yazmaya vakit bulamadım. İşler aşırı yoğun bir de çocuklarım hastaydı ve bakıcı ve ben. Anca toparladık. Olmadığımın farkedilmesi beni çok mutlu etti. sevgiler.:a015:

Anladım, çok geçmiş olsun...Yokluğunuz tabii fark ediliyor edilmez olur mu hiç :) neyse hoşgeldiniz tekrar...

öncelikle çok teşşekür ediyorum size çok yardımcı oluyorsunuz ne yazıkki hala genital dudak kısımları ve iç kısımlarda bi dökülme yok cildimde koyu değil aksine kıllarımda çok siyahdır şimdi dediğiniz mantıklı hala kıl varsa nisandaki uygulamaya gidecem peki ya sonrası kaç hafta sonra 3. sensıma gitmem lazımki ondan bi ay sonrada düğünüm var zaten yani şimdi şöyle bişey oluyor 2-3. seans arası tam 1 ay oluyor buda bana göre az bi zaman dilimi ve ben ikinci seanstan hemen sonra evlenecem bu durumda dökülmeler hemen olacakmı ya sonuçta o gün temiz olmam lazım özelikle koltuk altım için diyorum hoş durmayacaktır ben diyorum ki sizinde dediğiniz gibi birinci seanstan sonra 9 hafta sonra mayısta ikinci seansıma gitsem 3. seansıda düğünden sonraya denk getirsem daha iyi olmaycakmı off nasıl yapsam ki yaa düğündede görüntünün kötü olmamasıda gerekiyor bu dediğim gibi yapmış olsam kılların durumu ne olur çıkarlarmı bu arada

Cilt renginiz koyu değilse o zaman tarama yeterli yapılmamış yorumunu yapmak zorundayım. Dolayısı ile gittiğiniz merkezde bu sıkıntınızı tatlı bir dille ifade ederseniz yardımcı olaacaklarını düşünüyorum. Mayıs ayında 2. seansınıza giderseniz eğer 2 hafta sonrada rötuştan sonra hiç tüy kalmaması lazım

Çok teşekkür ederim cevaplarınız için çok soru sordum biliyorum ama son bir sorum daha var. Dediğiniz gibi bana uygulama yapan kızcağız zaten hiç istekli yapmıyor o kadar yorgun oluyor ki bıkmış durumda. ben de bazen çok yorgun olduğu için dikkatsizliğinden endişe duyuyorum. mesela benim bacağımda iki kolumda bir tane benim var ama çok minik, kabartı şeklinde değil, mesela onları hiç kapatmadı. ya da ayağımda ufak bir kesik vardı ona da hiç dikkat ettiğini sanmıyorum. benler konusunu doktor hanıma söyleyince biz o benleri biliyoruz onlara zaten atış yapmıyoruz bu benlerde zararı olmaz hatta renkleri açılır dedi. gerçektende öyle oldu. ama ben yine de aklıma geldikçe kapattırıyorum. beyaz kalemle üzerini boyamak yeterli değil mi? birde ben toplam 4 kez gidip bırakacağım kalanlara iğneliye gideceğim. 4 seansta çok zarar görürmüyüm sizce?

Birde ben sadece ilk seansıma giderken jiletleyip gitmiştim diğer seanslarımda hep trimmer ile kısaltıp gelmemi söylediler. ama bu son seansta kıllar bence biraz uzun kalmıştı orda elemana sordum uzun mu kısaltalım diye ama yoo gerek yok gayet iyi dedi. acaba o yüzden mi morardı bacaklarım. kıl uzunluğu ne kadar olmalı lazer epilasyonda birde kıllar uzun kalırsa cilde ne gibi bir zararı olur sizce? off bıktırdım sizi gerçekten çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Birde ben sadece ilk seansıma giderken jiletleyip gitmiştim diğer seanslarımda hep trimmer ile kısaltıp gelmemi söylediler. ama bu son seansta kıllar bence biraz uzun kalmıştı orda elemana sordum uzun mu kısaltalım diye ama yoo gerek yok gayet iyi dedi. acaba o yüzden mi morardı bacaklarım. kıl uzunluğu ne kadar olmalı lazer epilasyonda birde kıllar uzun kalırsa cilde ne gibi bir zararı olur sizce? off bıktırdım sizi gerçekten çok teşekkür ederim.

Niye bıktırasınız ki?Ben bu sorulara hergün defalarca cevap veriyorum. yıllardır da yaptığımı düşünürseniz -tatlicadiarzu-.
Tüyler uzun kalırsa yanan tüyler cilde yapışıp çizgi şeklinde kahverengi renkli ,minik lekelenmeler yapar ama 2-4 güne geçer. Bunun dışında kıllar uzun olursa atılan dozun çoğu dıştaki kılı yakmak için etki ederken köke giden doz azalacaktır. Cihaza göre değişmekle birlikte tedavilerde maksimum tüy uzunluğu 2mm olmalıdır. Bunun dışında daha uzun tüylere yapılan tedaviler iyi sonuç vermeyebilirler.:kahve:

Aaaa sorunuz değişmiş sanki. Demin benim okuduğum soru daha kısaydı:1shok:.

Merkezdeki kıza da bir şey söyleyemiyorum çünkü gerçekten yoruluyordur.Nihayetinde herkes benim gibi bütün tedavileri yapmak için can atmıyor doğrusu. Benler konusunda aslında dr hanım haklı ama ben yine de önlem almakta fayda var diye düşünüyorum. Beyaz kalemle de boyanabilir ya da benim gibi parmakla da kapatılabilir.
Bunun dışında tüyleriniz iyice azalıp incelince iğneliye geçmeniz daha iyi olur. Nihayetinde bugüne kadar iğneli gerektirmeyecek kadar tamama yakın biten hastam da çok oldu. Bu arada genital bölgede dudak içleri ve popo içine iğneli epilasyon kesinlikle önermiyorum.

Çok sağolun.Forumu takip ediyordum ama yanıt yazmaya vakit bulamadım. İşler aşırı yoğun bir de çocuklarım hastaydı ve bakıcı ve ben. Anca toparladık. Olmadığımın farkedilmesi beni çok mutlu etti. sevgiler.:a015:

Umarım şimdi hepiniz iysinizdir. Çok geçmiş olsun.

Umarım şimdi hepiniz iysinizdir. Çok geçmiş olsun.
sağolun AYSEL HANIMCIĞIM (ADINIZI DOĞRU ÖĞRENDİM UMARIM:kedi:) Çocuklar iyi de bakıcı ile ben dağıldık. Aynı anda çalışmak zorunda olunca yavaş iyileşiliyor. Size de iyi çalışmalar, hayırlı müşteriler diliyorum.

dr hanım olmadığınızın farkedilmemesi şaşırtıcı olurdu bence.vallahi ben yazılan soruları-sorunları okumadım siz yokken,cevaplarıyla birlikte okurum diye (: çok geçmiş olsuuunnnn

dr hanım diyelim ki tüm vücut epilasyonu için gelen bir müşteri ortalama kaç saat uygulamadan geçer,
yani kol ,kol altı genital ve tüm bacak için gelen müşteri kaç saatte işlem görür(seans olarak)

dr hanım diyelim ki tüm vücut epilasyonu için gelen bir müşteri ortalama kaç saat uygulamadan geçer,
yani kol ,kol altı genital ve tüm bacak için gelen müşteri kaç saatte işlem görür(seans olarak)

Tüleri kısaltmak da gerekiyorsa 1,5-2 saat, kısaltmaya gerek yoksa 1-1,5 saat civarında bahsettiğiniz bölgeler değişiyor. Ama yine de kişiye göre değiştiğini de söylemem lazım. 2 saati geçen de oluyor yarım saatte biten de. Bu saatleri bazen hasta ile yapılan sohbet(:lepi:), kişinin acı durumu gibi faktörler de etkileyebiliyor.:kahve:

doktor hanım ben 4.seansıma gidicem şubat 17de 3.seansıma gitmiştim iyice çıkınca gel demişlerdi şimdi 4.seansa ne zaman gitmeliyim bide 4.seansa gitmeden yine jiletleyimmi jiletliceksem kaç gün önceden jiletle alıyım acaba

Back