Lazer epilasyonda uygulama yapıldığı zaman eğerçok sıkı ve doğru dozla uygulama yapılırsa tüm tüylerin ısıdan etkilenip yanması ve dökülmesi gerekir. Kişinin cilt renginin koyu olması , tedavi sırasında aşırı can acısına bağlı doğru tarama yapılamaması, tüylerin hepsinin daha çıkmamış olması ya da yapan kişinin özensizliği sebebi ile tüylerde kalanlar olabilir. 2 hafta sonra yapılan rötüşlerle de onlara tedavi yapılarak 2. seansa kadaar bölgenin temiz olması sağlanır. Lazerin etkili olabilmesi için kılın kendini besleyen kıl kökü ile temasta olduğu Anagen dönemde olması gerekir. Ama bütün kılların vücuttaki bu dönemleri farklı olup gözle ya da herhengi bir aletle tespit edilmesi mümkün değ,ldir. Dolayısı ile lazerle tedavi esnasında en çok etkilenencek ve çıkmaması olasılığı olan tüyler anagen dönemdeki tüylerdir. Bunu dışındaki tüyler tedavi esnasında yanar fakat bir sonraki sensta kesin olarak çıkarlar. Anagen dönemi olan tüylerin de bir kısmı gerçekten bitip çıkmayabilir ama mutlaka kıl kökü kendini onararak yeniden çıkma da sağlayabilir. Dolayısı ile daha 1. seansta bunlar döküldü artık çıkmayacak gibi sözler bence çok çok iddialı sözler. Dolayısı ile beklemekte fayda var. Eğer aynı bölgede çıkarlarsa bu tezin doğru olmadığı ,ya da bir daha çıkmazlarsa da tezin doğru olduğu görülmüş olur. Beklemekte fayda var.eyvahedigeldismile
Normal şartlar altında cilt altında basit bir dille ifade edecekolursam uyuyan kıllar dediğimiz kıl üretmeyen fakat kıl üretme potansiyeli olan kıl kökleri mevcuttur. Bunlar ciddi hormonal bozukluk gibi durumlarda aktive olup yeni tüy üretebilirler. Ama bu durum özellikle yüz bölgesinde risklidir. Genital ya da kol altı gibi bölgelerde probleme sebep olacak bir durum yapmazlar. (Yüz bölgesi hastalarının çektiği çilenin sebeplerinden bir de bu faktördür.)
Bence Lazer epilasyon tedvileri düzgün yapıldığı zaman bir sonraki seansa kadar tamamen temiz gezmek gerekir. tedaviden sonra en az 1,5 ay komple temiz olur. Sonrada tüycük şeklinde çıkmalar başlar. 2. ayda da tam çıkmış olurlar ve tedavi uygulamak gerekir. Ben bugüne kadar çalıştığım yerlerde de kendi yerimde de bu şekilde işlemler gördüm dolayısı ile çok tüyüm kaldı taranamadı gibi bir durumu da hastalarımdan hiç duymadım. (Sırf benim yaptığım değil çalıştığım bütün yerlerdeki ekiplerim bu tip tedaviler yapardı. )