lavman:((

andinacım bunu dert etme bu kadar ya hiç bi acı hissetmiyosun.ben utanırım demişsin valla bende utanıyodum ama normal doğum yapınca utanma kalkıyo ortadan:) o an onu düşünemiyosun zaten cnm biran önce bebek çıksın istiyosun.

evet arkadaşın dediği gibi aynen öle ufak ayrıntıları düşünmeyinn ..

Allah yardımcınız olsun

valla bu lavman olayı benide acayip geriyordu ama şimdi sizlerin yazdıklarınızı okuyunca rahatladım sağolun hepiniz:)

canım bende meraktan soruyordum yakınlarıma ama korkulcak bişey yokmuşş.Benim ablam doğumdan bşr gün önce dr yazdıgı ilaç ile evde kendısı yapmıştı lavmasını sonra hastanye sezeryana girerken daha yapılmadı.Kuzenımede hemşire yapmış sadece utanmış azcık:) acı yok yani

kalkta göreyım ben senı dr un yuzune mı halletmek istiyorsun tabıkı yapacaklar

ay çok komik doğum anında işeyebilir miyiz yani -tatlicadiarzu- bu hiç aklıma gelmemişti benim :1shok: haydaaa lavmandan sonra bide başıma sonda çıktı , ayol köylerde evlerinde kadınlar nasıl doğuruyo , orda ne sonda var ne lavman onlar ne yapıyor ki acaba , off ben de evde doğum istiyorum yaaaa :lepi:

20 gün önce karşı komşum sezeryan oldu böyle bi uygulama yapmamışlar her keze yapmıyorlar herhal ama niyee.

hiç hissetmiyosun bile ben sondayı bile hissetmedim neden herkes abartıyor bunları, bende doğumdan önce çok hikaye duydum lavman şöyle sonda böyle diye ama ikisi de damara iğne sokmaları kadar basit bişey artı kimse açıp hiçbiryerinizi incelemiyor mesela açıklığa bakmak için üzerinize bi örtü çekiliyor doktor sadece elini sokuyor, lavmanıda yan yatıyorsunuz ameliyaönlüğünü kaldırıp pratik bişekilde 3-5 saniyede şırıngayı sokup ilacı enjekte ediyor nerdeyse hiçbiryeriniz görünmüyor

Ben tüp bebek hamilesiyim,Laparoskopi ameliyatımdan önce bana hemşire yapmıştı.Yumurta toplama işleminden önce de ben kendi kendime yaptım.Hiç korkulacak birşey yok, saniyelik birşey.Bir minik tüpün içindeki jeli sıkıyorsun, saniyeler sonra tuvaletin geliyor ve girip bağırsaklarını boşaltıyorsun.Hiç acı falan yok.

Ama bu sezeryanda yapılmaması gerekıyoo cunku ıkınma olmuyokı , sonda amelıyattan sonrası içindir dimi arkasdaşr????????????

Lavman'ın ne olduğunu bilmiyordum.Sayenizde öğrendim kızlar.Teşekkürler.
Bir de şu sonda nasıl birşeydir anlatırsanız çok sevineceğim.Nereye takılıyor,ne işe yarıyor?

Bana sezeryanda lavman yapılmadı sadece sonda takıldı. Çok korkmuştum nasıl olacak diye ama basitti. Bence bizi en çok korkutan hayalgücümüz.

yok canın falan acımıyo, ben sezeryan oldum, doğumdan önce popodan yapıyolar, bi süre sonra tuvalete koşuosun, ishal olmuş gibi patır patır çıkartıyosun, gerçi geceden beri hiçbişey yiyip içmediğin için çoğunluk gaz çıkıyo :) bana da ters geliyodu da o anki heyecanla onu bile düşünmüyon, ben de herkese soyunamam herkes beni görcek heryerimi görcekler kadınlı erkekli herkes beni seyretcek die tırsıyodum ama o an öyle bi an ki onların seni gördüklerini bildiğin halde utanmak aklına bile gelmiyo çünkü o an başka bişeye odaklanıyosun , hayırlısıyla kurtulursun inşallah, bunlar ufak meseleler,

Lavman'ın ne olduğunu bilmiyordum.Sayenizde öğrendim kızlar.Teşekkürler.
Bir de şu sonda nasıl birşeydir anlatırsanız çok sevineceğim.Nereye takılıyor,ne işe yarıyor?

kızların pipisine takılıyo hayatım, mesela sezeryanda baygın olacan, bisürü de serum veriyolar zaten, e ameliyatın ortasında hayde ben tuvalete gidim mi dicen, çok fazla can yakmıyo merak etme, bend çok kormuştum, hemşire derin nefes al sadece biraz yanma hissedeceksin sonra çişin geliyomuş gibi olcak sıkma kendini sal demişti, aynen dediği gibi oldu

Benimde iki çocuğumda sezeryan oldu ilki normal doğum diye gittiğim için ilk önce lavman verildi acı verici bir şey değil hemşire hemen gitme biraz tut dedi ama ne mümkün tutmak saniyeler içinde tuvalette buldum kendimi,,,,normal doğum yapamadım ama atar patar ameliyata aldılar beni uyandığımda sonda takılı idi,,,,ama ikinci çocuğumda direk sezeryan diye gittiğim için sondayı uyanık takıyorlar,,,,açıkça konuşmak gerekirse benim canım çok acıdı,,,idrar yaptığın deliğe takılıyor,,,,aslında uyuttuktan sonra takma imkanları da varmış maksat acı çektirmekti sanırım,,,,umarım hiç acı çekmeden yavrunuza kavuşursunuz,,,,normal doğumda sondaya gerek yok canım ama sezeryanda mecbur uyuduğun için ameliyat esnasında ve sonrasında tuvalet ihtiyacı için gerekli,,,lavman sezeryan için gerekli değil ama çünkü sabah aç karnına geliyorsun,,,,ama illede lavman yapılacak derlerse ondan korkmanıza gerek yok,,,,,doktorunuzdan rica edersiniz eğer sezeryan doğum yapacak iseniz sondanızı uyutulduktan sonra takarlar,,,Hayırlı doğumlar,,,,

lavman yapılıp sonda takıldıktan sonra ameliyathaneye götürüldüm, ameliyat maasasına yatırıldığımda orada 2 erkek 2 bayan gördüm, daha başka kimse varmıydı hatırlamıyorum, içlerinden erkek olanı başucuma geldi, bi yandan da beni amelayata hazırlıyolardı, erkek olan bana birazdan sana anestezi verip uyutcaz, şu anda yapılan hiçbişey seni acıtacak bişey değl rahat ol kendini serbest bırak dedi, birazdan karnına ilaçlı bişey sürecek arkadaşlar dedi, bunları aslında sen uyuduktan sonra da yapabilirdik ama bebeğinin anesteziden en az etkilenmesi için bunları sen uyumadan yapıyoruz bebeğin için önemli demişti, sondamı da uyanıkken taktılar herşeyi uyanıkken yaptılar, anesteziyi ne zaman verdiklerini bile göremedim, bir anda boğazımdan ciğerlerime doğru müthiş bi yanma hissettim, boğazım yanıyo dedim, erkek olan hıh dedi, bğoazım yanıyo dedim ve o anda herşey bitti, zaten doktoru da çağırmışlardı, doktorun gelmesi bekleniyodu, ben önümdeki perdeden hiçbişy göremediğimi çin doktorun o an ameliyathanede olup olmadığını bilmiyorum,demekki gelmiş ki bana anesteziyi vermişler, zaten benim tahminim ben içeride 7-8 dakika ayık durdum, o esnada da beni hazırlamışlardı, bebeğimi de ben girdikten 15 dakika sonra ameliyathaneden dışarı çıkartmışlar, yani uyuduktan 5 dk sonra bebeğim doğmuş, sezeryan doğumlarda anesteziyi verir vermez 5 dakika içinde bebeği doğurtuyolar, sonda takılması vs gibi şeyleri bizi uyuttuktan sonra yaparlarsa bebeklerimiz anesteziden daha fazla etkilenir, bence bunların ayıkken yapılması daha iyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…