Lekeler, Çiller Lavanta Kürü İle Sivilce ve Cilt Lekelerinden Kurtulalım

Lekeler, Çiller ve Cilt Rengi Sorunları
Canım kaynatınca çok acı olmazmı :S ben su kaynayınca altını kapatıp 2 çay kaşığı lavantayı atıyorum.ağzını kapayıp 10 dk demlenmeye bırakıyorum.öyle bile baya acı oluyor

ben de 10 dk demlediğim halde acı oldu.kaynatırsak daha acı olur kanısındayım da...
faydalısı hangi yöntem?

kızlar benim kürüm bitti hiçbir faydası olmadı yaaa( acaba 4 dk mı demlemeliydim çünkü saraçoğlunun sitesinde öyle diyor

Arkadaşlar karaciğer için falan bu kürü uyguluyorsanız 4 dk demlemelisiniz ve bir çay bardağı içmelisiniz ,eğer ciltteki lekeler sivilceler için yapıyorsanız 10 dk demleyip 1 su bardağı içmelisiniz.Yalnız süre geçtikten sonra hemen süzmeyi unutmayın ve kesinlikle ılıdıktan sonra için tadı daha iyi gelecektir .
Bende karaciğer için önleyici kür olarak yapmıştım o hali bile cildime çok iyi gelmişti..

ya nasılmış bu lavanta kürü bir yazarmısın ben de de leke var neler yaprım neleeer
olmuyom geçmiyo

arkadaşlar ben her gece yatmadan önce uyguluyorum bu kürü.. göz kararı bir tutam alıp, 1 su bardağı suyla kaynatıyorum kısık ateşte 10 dk. sonra süzüp bardağa alıp ılıdıktan sonra içiyorum.. ilk zamanlar zor geliyodu ama alıştım artık iiçmeye:)) benim de 4 gün oldu bakalım zamanla faydasını görücez umarım..sengözlerimebaksanab

ben 10 dk olanı denemiştim hiçbirişe yaramadı kızlar cildim aynı
şimdi 4 dk olanı deniyorum kızlar
denemediğimiz şey kalmadı yaaaa

kızlar lavanta kürünün etkili olması için yanında karaciğer arındırıcı maydanoz ya da soğan kürü yapmanız gerekiyo saraçoğlu öyle yazmış

kızlar ben kürü kitaptaki gibi denedim ama bi sonuç almadım. Saraçoğlunun sitesine girdiğimde ordaki kürün 50 lira olduğunu görünce şaşırdım..çünkü ben aktarda 2 liraya nerdeyse 250 gr lavanta almıştım..Demekki farklı türde bir lavanta bu.. Kendi sitesinden bu kürü getirtip deneyen varmı arkadaşlar?

ben de bu kürü 5 gündür uyguluyorum
"graftinka" nın dediği gibi bende 2,5 liraya lavanta aldım. hem çiçeğiyle ve saplarıyla birlikte
kendi sitesindeki eğer farklıysa bunu neden kitapta belirtmemiş? ben de henüz bir değişme yok kür tamamlanınca tekrar yazacağım.

bir de kaynatma şekli hakkında çok fazla şey yazılmış ben de nasıl hazırladığımı belirtiyim.
önce cezvede suyu ısıtıyorum kaynamaya başlayınca kaşıkla lavantayı içine atıyorum (1 tatlı kaşığı). altını biraz kısıp kaynamaya bırakıyorum. 10 dakika süre tutuyorum sonra da altını kapatıp hemen süzüyorum. ılıyınca da içiyorum.

gerçekten acı bir tadı var ama alıştım biraz.. bakalım sonuç ne olacak? sabırlı olmak lazım :)

10 günümü tamamladım ve alnımdaki kahverengi lekelerle sivilcelerde gözle görülür bir azalma oldu.. hepsi geçmedi ama umarım onlar da gidecek

küre başlamadan önceki hali ile son halini fotoğrafladım ve ekledim, siz de farkı görün diye..

ara verip bi 15 gün daha yaparım herhalde. o zaman tamamen kurtuluurum inşallah :)

işte fotoğraf.. fazla net değil kusura bakmayın telefonla çektim :)

Arkadaşım sende çok işe yaramiş valla. Ben 15 günlük kürü tamamladım ama bende bu kadar belli bişey olmadı. Bu lavantanın yanında başka ilaçların da var mı??

kızlar
saraçoğlunun sitesinde 4 dk diyor
kitabında ise 10 dk diyormuş
hangisi peki
kafam karıştı

İbrahim Saraçoğlu'ndan vitiligo,karaciğer yetmezliği, hepatit-B ve hepatit-C için lavanta kürü

Hazırlanışı:
* Bir tutam (4-5 g) lavantayı 300 ml (yaklaşık bir buçuk su bardağı) kaynar suya koyduktan sonra 4 dakika kısık ateşte demleyin.
* Dört dakikadan daha fazla demlemeyin. Demleme esnasında sıcaklığını kaynama noktasında sabit tutun. Cezvede demlerken ocağın altını çok kısık tutun. Fokur fokur kaynatmayın. Çok yavaş bir şekilde kaynıyor kaynamıyor gibi demleyin.
* Demleme süresi tamamlandıktan sonra, ılımasını beklemeden süzülmesi gerekir. Süzme işlemi tamamlandıktan sonra içmek için ılımasını bekleyin.
* 15 gün boyunca her gün, akşam yemeklerinden en az iki saat sonra bir çay bardağı dolusu için. Her defasında (her kullanımda) taze olarak hazırlanması şarttır. Bir gün önce arta kalan miktarı kullanmayın. Kolay olsun diye bir kaç günlük hazırlayıp buzdolabında koruma altına almayın.
* Hiç bir şekilde damak tadına uygun olsun diye, içerisine şeker veya benzeri hiç bir katkı ilave etmeyin.
* Onbeş günlük ilk kür tamamlandıktan sonra rahatsızlığın seyrine göre haftada 3-4 defa, akşam yemeklerinden en az iki saat sonra bir çay bardağı içilmeye devam edin. Karaciğer metabolizması sağlıklı çalışmaya başladıktan sonra kür sonlandırılmış olur.
Her sağlıklı insanın yılda bir defa 15 günlük lavanta kürünü uygulamasında çok büyük faydalar vardır. Değerli okuyucular hiç bir bitkisel kürü alışkanlık haline getirmeyin. Karaciğer yetmezliği şikâyeti olanların, Hepatit-B veya Hepatit-C virüsü ile yaşamak zorunda olanların zaman zaman lavanta kürünü uygulamalarında çok büyük yararlar vardır.
*** Ciltdeki sivilce ve lekelere karşı lavanta kürü:
Lavanta kürü sivilceler için de etkilidir. Anca sivilcelere karşı lavanta kürü hazırlanırken demleme süresi 10 dakika olmalıdır. 1o dakika demlendikten sonra ılımasını beklemeden süzülmelidir. İçilecek olan miktar 1 su bardağıdır. insallah bu bilgler faydalı olur :içelim:

eğerbu sonucu sadece lavanta kürüne boçluysan gerçekten çok etkili olmuş
bir zahmet de aldığın lavanta çayının da resmini çekip gönderirmisin bu sayfaya.yanlış lavanta çayı almayalım diye.
ben de aldım,ama böyle bildiğimiz çay tozu gibi..senin ki nasıl ki acaba?

bende geçen bi bardak içtim..kepeklendim..aktar bana önce kepek için vermişti kaynatıp saçıma sürüyodum.içince kepeklendim,,banyoda yüzüme kese sürdüm hafiften ve soyulmaya başladı..sanırım lavanta cildi soyuyor.ama iyi oluyor.bir bardak neler yaptı.devam edecem.
birde banyoda kese sürün yüzünüze fazla incitmeden bakın nasıl soyuluyor.cilt yenileniyor..işe yarayacak bu lavanta...hem saçıma hem yüzüme iyi geldi..kepeklenmekte iyi oldu..saç derim yenilendi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…