lasz (Antidepresansz)Yaam isteyenlerin paylam alan

İlaçsız yaşam isteyenlerr yada yapamam diyenler buyrunn anketimize

• Ankete Katılan
    314

Insallah oyle olur suan cok yalnizim bisilerle ugrasmaya baslicam cok yakin bir arkim gelicek umarim iyi gelir bana.tual aldim resim yapmak icin..Sen cocuga kadar dayan bak sonra direk ilac icersin hatta 3. Ayi tamamla hemen basla.yasamayan bilmiyor disardan normal duruoruz icerde firtinalar kopuo sanki baska bi ben var icimizde cok ilginc..dedigin gibi allah dusmanima vermesin.bende sana katiliorum insan bi kere delirir anlamaz biz hergun delircem diye geziosuruz..Derdi veren allah dermanida verir umidi kesmeyelim zor ama oyle fatoscum..bizde seneye cocuk dusunuyoruz onun derdi simdiden beni sardihic cocugum olamicak ben hep boyle olucam diye sacma sapan dusunuyorum..Ama inaniyorum olucak umidimi hic yitircem sende dene lutfen..

canım benım ınsallah bebişin olur ama bu hastalıkla olmasın bebegın olup onu yasayamamak sevınememek cok kotu. bazen bebegımı sevmemmı dıyorum benı buraya hapsettıgı ıcın. cunku krızler geldıgınde bosanmak ıstıyordum hep onla tesellı buluyordum. umıt kesılmez hastalık gecmese bıle bunla yasamayı gulmeyı ogrenıcez

İnsallah cnm iyi olurumda öyle bebişim olur..Bak sanada ne guzel tesselli oluyor bebeğin inan o dünyaya geldiğinde ilaçlarınıda alınca herşey başka olucak..Eminim ya hep böyle olmıcaz değişicek geçicekkk...Allh bu dualarımızı görüyor..

Kızlar ya bugun moralim bozuldu eşim söyledi uyurken dişlerimi gıcırdatmışım sora geçmiş konuşmuşum uykumda bide kıpırdanmışım fln eşimin kolunu sıkmışım...Kabusmu görüyordum bilmiorum hatırlamıyorum çünkü..Normalde hiç öyle şeyler yapmam sadece cok hareketli uyurum bi sağ bi soll..ilaçın yan etkilerine baktım yazıodu hepsi sizede oldumu ya gece böylemi olcam diye korku sardı şimdideeeee uff

canım telas yapma her ınsanda olabılır bazen boyle seyler devam ederse doktora sorarsın hemen telas etme bence bısey yok bazen benım esımde konusur bagırır

canım telas yapma her ınsanda olabılır bazen boyle seyler devam ederse doktora sorarsın hemen telas etme bence bısey yok bazen benım esımde konusur bagırır

tmm cnm saol rahatladım biraz bende oyle yapmaya calışıyorumm..sen nasılsın iyi gibidin masallah diyim iyi ol..sende bebegime şukadar kaldı fln cıkıo o ne senmı yaptın onu:)

selam kızlar nasılsınız? kimse yazmıyo mu sizden bakıyım buraya?
ben çok yoğunum yoğun olmak güzel ama stres stres stres beni sanki daha kötü yapıyo bazen. nişanlıma patlıyorum hep. garibim askerde üzüyorum onu böyle arada.
siz nasılsınız yazın buraya bırakmayın desteklere devam lütfen

tmm cnm saol rahatladım biraz bende oyle yapmaya calışıyorumm..sen nasılsın iyi gibidin masallah diyim iyi ol..sende bebegime şukadar kaldı fln cıkıo o ne senmı yaptın onu:)

evet bebegi kabullenmeye calısıyorum ama bu hastalık geldıkce tıpkı su andakı gıbı bebek mebek gozum gormuyo cıldıracak gıbı oluyorum ben nasıl anne olucam ıcıme bı sıkıntı gelıyorkı benı catlatacak cok zor buhastalıkla yasamak coook zooor aklıma gelen sacma seylerı defetmeyı basarıyorum cogu zaman ama bu sıkıntı acısı mıgdeme vuruyor kesın dıyorum bu dertle mıgde kanaması ulser olucam cunku sureklı gegirmeye basladım surup ıcıyorum hergun

ruhancım ıyıyım dıyelım ıyı olalım ben su sıralar kayınvalıdemde kalıyorum esım marasa gıttı. 1 hafta kalacak o yuzden cok gıremıyorum ama sıkıntı gelırse kendımı ıeve atarım belkı bılmıyorum bu nasıl hastalık ya ne evım ne baska yer dar gelıyor hergun bana o buyuk sıkıntı gelınce hemen ordan baska biyere baska bi ise kendımı vermem gerekıyo yoksa cok berbat oluyorum sen nasılsın nasıl gıdıyor

Kızlar bende burdayımm..bi Asinaz yok onu merak ettimm...
bende fena sayılmam kötünün iyisi.Arkadaşım geldi geziyoruz fena gelmiyor..Siratu boş durma cnm bişiler bul oyalan şuan yaptıgın gibi..ruhan cidden sters bize yaramıo Allah hepiimizi stersten uzak tutsunnn inşallah..Ben haftaya randevu aldım psikoterapiye gidicem umarım faydası olur..buarada bana çok sivilce yapmaya başladı paxera sanada olmuşmuydu inş vucudum ilaçı kabullenince geçer bugün 15.günüm..

rabbim şifa versin canım.
fatoşcum ben napıyorum bende bilmiyorum. bi gün bi yerim bigün başka bi yerim ağrıyor. hergün bi yerim kanser oldu diye korkuyorum üzülüyorum. ilacımı düzenli alamadım yaklaşık 2 haftadır. o yüzden acaip takıldım anksiyetelere. kendimi hem iyi hissediyorum. hemde hala her işi zorla isteksiz yapıyorum.depresyonum sözde geçti gitti. ya evde temizlik yapim dedim pazar günü onu bile yapamıyorum içimden gelmiyor. banyomu zor yaptım pazar günü. bıraksalar hep uyumak istiyorum. acıkınca kalkarım karnımı doyururum. tv izlerim biraz geri yatarım. aa bide sigaram var tabi emzik gibi ağzımdan düşürmediğim. günde 1 buçuk paket içiyorum. arada agrasif arada deli gibi eğlenceli herşeye gülen. çok unutkan biriyim artık ben.
benim dr gitmem lazım sanırım demi.? ben çok isterdim sizin gibi bişler yapıp kafamı dağıtmayı o anlıkta olsa. ben hiç bişi yapamıyrum. işe niye geliyorum onu da anlamıyorum. yakın da performans kaybı yüzünden işten atılabilirim.
fatoşcum eşin şehir dışından gelince sende durumunuz varsa. psikoloğa görün en azından terapi alırsın

özel terapi alamam orası belli devlet hastanelerı anca. onlarada randevu alamıyorum. dolu hep. benimki anksiyeteyıde gectı heralde degısık bısey oldu bazen ıcıme oyle bı sıkıntı oyle bı sey gelıyorki kemiklerim eziliyo sanki. bende senın gibiyim hep yatmak istiyorum sigara demiissin önceden icerdım onla rahatlıyodum ama bebek icirtmiyor tiksinti geldi. cok igrenc kokuyo. aslına bakarsan bende hıcbısey yapamıyorum ama o günü gecirmek zorundayım oyalanırsam daha iyi geciyor yalnız ve hicbisey yapmazsam o gun bana anksiyete olarak dönüyor zaten bugun nasıl gececek diye mıgdeme kramp giriyor. neden boyle olduk yaa ben anlamıyorum ben boyle olacak birisi degildim inan o kadar güclüydümki. kendime güvenim tamdı. simdi nasıl bi haldeyim yasan ölü gibi bugun esimle arabayı yıkatmaya gittk orda otururken cenaze nakil aracı gecti keske icinde ben olsam diye istedim ama öbür dünya olmasa keske ölsem ve yok olsam hicbiseye gücüm yok yasayamıyorum bu hastalıkla kanser hastalarına bıle bakıyorum benden daha hayat dolu yasamak istiyor bense bugunü nasıl gecirecem derdindeyim bu kafayla yasamak cok zor cogu zaman tahammul edemeyıp uyumaya calsıyorum bazen esıme sarılıyorum bazen hayata ama olmuyor bu pis hastalık geldikce beni mahvediyor. ne zaman kurtalacagız benım 9 ay oldu bu hastalıkla tanısalı senın kac ay oldu oysaki hangi doktora gitsem bu hastalıgı cok basıte aldı 6 ay ilac kullan gecer dedi. sana baglı dedi. ben basarmak istiyorum cabalıyorum ama her gelisinde beni yıkıp geciyor bu hastalık.

canım iyileşmek bence mümkün. ben 2011 kasımın 1inde hastalandım. ocakta ilaç kullanmaya başladım ocağa kadar dünyadan habersiz gezdim. ocaktan sonra düzelemedim dahada kötü oldum doğru ilacı bulamadık. martta yeni ilaca başladım ve hızla toparlanmaya başladım. şimdi ilaç içiyorum idare ediyorum. ilacı bırakınca kesinlikle başa dönücem daha kötü bile olabilirim. çünkü iyileşmek için sadece ilaç yeterli değil. ilaç yüzde 20 ya da 30 tedavi ye yardım ediyor. gerisi terapiyle hayata bakış açısını değiştirmekle. stresli ortamdan uzak durmakla. başlıyor ve devam ediyor. seni bu hale getiren bir çok şey olabilir (bende o kadar çok sorun vardı ki mesela irili ufaklı) bu sorunların en büyüklerini çözmen gerekiyor o sorundan gerçek anlamda kurtulman gerekiyor. ben kendim için hiç bişi yapamıyorum artık bıraktım. kendim için bişey yapmaya vaktim bile yok. çare var ama güç yok artık bende. buda depresyondan işte yapamam edememler. bunlarıı yıkmak lazım. BENİM İLK İŞİM BU ECZANEDEN AYRILMAK OLAMALI AMA YAPAMIYORUM İŞTE. İşimi seviyorum ama taşıyamıyorum. kendime bi faydam olmuyor artık.

sen nerdesin evine geldin mi? orda komşun falan var mı canım komşun varsa onlara git sohbet et çay kısır güzel olur. yanlız kalma değişik mutlu olucağın bişeyler yap. çarşıya çık gez. (ben bunları yapmak istemiyorum içimden gelmiyor hiç. ama vaktim olunca zorla yapıyorum. mesela istemediğim halde gidiyorum bi yakınımıza) ben çok merak ediyorum ne olucam diye. başarmaya çalışmalıyız mecburuz bu dünyaya bi kez geldik. sende benim gibi depresyon yaşıyorsun orta şiddette anladığım kadarıyla dr 3 aydan sonra sana ilaç yazabilir. geriside bize kalmış. canım. hobi edin mesela ewdesin vaktin bol istediğin şeyle doldurabilirsin saatlerini. uyu istediğin kadar ama sonra kalk bişiler yap değişik. örgü ör, dantel, kitap, kursa yazıl halk eğitimin değişik kursları var fiyatları uygun olan. arkadaş bile edinebilirisin böylelikle.bende evde olsam keşke. bu hastalıkla uğraşmak çok zor kalabalığın arasında Allahım sen yardım et bize.

Kızlarrr lütfen olumsuz düşünce yok daha çok sterse gerek yok yeterince yapıyoruz ztn...
Güzel şeyler yazdığımızı görmek istiyorum artık...
Ben pazartesi terapiye başlıyorum Allahın izniyle size izlenimlerimi herşeyi aktarıcam..
Oturup düşünelim hayatımızda güzel ne var onları yazalım herşeymi kötü? Hayır değil onları düşünelim yapalım daha kötü olabilirdik Allaha şükredelm mesela bende iyimiyim hyr ama olmak zorundayız..Ben mesela müzik dinliyorum şuan duş alıcam bunlarda güzel olumlu düşününce öyle dönüyorr..hadi yazın bakalım olumlu ne var ama olumluuu?Terapiye başlıcam ya terapistiniz ben olucam:)

selamlar herkese, ben de ergenlkten sonra, ve daha sonraki birkaç yılımı zor geçirdiğim için (okuldan ayrlma,mutsuzluk,kavga hali,kendime güvensizlk gibi sorunlardan..)o yıllardan beri de hemen hemen birçok antidepresanı da denedm sayılır lustral,anafranil, bunlar bende kilo alma gibi olumsuz etkiler de yaptı sonra bırakmaya karar verdm en son gene fulsac a başlamıştm şmdi bırakalı 6-7 ay oluyor hiç içmiyorum arada gene bazı sorunlarla karşılaşıyorum fakat direniyorum ben onlarsız da mutluyum çnkü inanıyorum.Çok şükür ki zaten hayatm düzene girdi,iyi bir okulum ciddi bir ilişkim ve iyi arkadaşlarm var o yüzden kendmde de içicek neden bulamadğm için içmeyi gereksiz gördüm artık ve kestim.Annemle de konuştuk kesmeye karar verdk zaten arada sinir krizlerm tutabiliyo ailemle,erkek ark.mla kavgalar çıkarıyorm durduk yere falan sinirlenebiliyorum aniden , ama direniyorum içmicem çnkü ihtiyacm yok benm hayatım onlara bağlı olmamalı ve olmayacak da kendime söz verdim.

Son düzenleme:

canm bence eczaneden ayrılma hem para kazanıyorsun hem oyalanıyorsun cok pişman olursun evde oturunca o hastalık gelmeyecek sanma daha beter gelıyo cunku bossun her dk kendını nasıl oyalayacagım dıye daha beter olursun. yalnızlık en beteri evde yalnız kalacagıma sabahtan aksama kadar calısmayı tercıh ederım. keske benımde öyle işim olsaydı hic olmasa maaşımı beklerdım maasımı alınca kıyafet alırdım makyaj malzemesı alırdım ne bıleyım işte sakın.
ben evimdeyim komsu falan yok ust katta yaslı nine var bide ev sahibim annem yasında baska kimseyi tanımıyorum bi hemsire varmıs benım yaslarımda ama oda aksamları gec gelıyomus dah agormedım bıle. tek gidecegim yer kayınvalidemler ama bu hastalıgı onlardan kaptım

Son düzenleme:

cok sevindim canım insallah sana iyi gelir bizede anlat hepsini. bende dus alıcam yeni pijamalar aldım esim cok begendi onları giycem hastalık yokken hersey guzelde geldimi en guzel sey bıle görünmüyor

Kızlar, canım arkadaşlarım..

Ben 10 gündür memleketimde tatildeyim. İnternete girme imkanım olmadı burada.

Üçünüzü de çok merak ettim. Hep aklımdasınız. Önceki mesajlarınızı okuyamadım, inşallah eve dönünce fırsat bulup okurum.

Ben yokken neler konuştunuz merak ediyorum :)

Dualarımdasınız, sizler de bana dua edin.

Sağlıkla, neşeyle, huzurla kalın.

Hepinizi kucaklayıp öptüm :)))

hosgeldin aman okuma :) icin kararır benim yazdıklarım karartır kesınde :)

bugun esım piknige götürdü sonra aşerdim sanırım kakaolu pasta istedim gözümün önüne geliyo hayalimdeki pasta neyse onuda aldık ama bayatmıs kreması da yag gibiydi yiyemedim zaten neyi asersem istedigim gibi olmuyo bidaha aldırmayacam diyorum ama dayanamıyorum. aslında bugun cok guzeldı ama üstümdeki sıkıntı bi turlu gitmedi su an biraz iyiyim eve gelincede oyle olacak gibi geliyor bazen olmuyo bazen oluyor eve gelmeden önce deli gibi aglayasım vardı cünkü cok fena sıkıntı geldi icime gitmedi artık sabrımı tükettigi anda aserme pasta filan derken iyiyim simdi insallah bidaha gelmez bugunluk kaldıracak halim kalmadı

sizin nasıl gecti gününüz kızlar ?yarında bebek icin hastanede randevum var insallah bu doktor iyi cıkar erkek doktora randevu almak zorunda kaldım doktorların hepsi doluydu

kızlar nerdesınız ? esım gene maraşa gidecek bu gece ve ben gene kayınvalıdemlerde olucam icim sıkılıyor ruhum sıkılıyor bıktım artık kendımden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…