lasz (Antidepresansz)Yaam isteyenlerin paylam alan

İlaçsız yaşam isteyenlerr yada yapamam diyenler buyrunn anketimize

• Ankete Katılan
    314

Bende kullanıyorum cnm aynısından bırakması çok zor bir ilaç doktor kontrolü ile mi bırakıyorsun?? 2 Hafta çekilme belirtileri oluyor 2 hafta sonra tamamen kayboluyor.. Eğer dr kontrolunde bırakmıyorsan hata yaparsın.. Dr bana başka ilaç vererek bıraktırmıştı.. Çekilme belirtisi çok yaşamadım ama sonra hastalığım tekrarladı.. Efexora tekrar başladım malesef..

tam yerine geldin cnm.ben de 5 sene kullandım efexoru.bırakalı da 4,5 ay oldu.seni en iyi ben anlarım.benim bırakma aşamam 1 sene sürdü.kullandığın ilacın bırakma yani geri çekilme sendromunun fazlalığı ya da azlığı o ilacı ne kadar süre de bıraktığınla da alakalı.eğer bırakma aşamasını daha uzun tuttuysan etkileri daha az olabiliyo.sen ne kadar süre de bıraktın

melek sen de mi efexor kullanıyodun.alla allla nası unutmuşum ben onu yahunasılsın bu ara da iyimisin

Senin için dua edicem canım benim.

Nabersiniz kızlar?

Rabbim, mübarek cumanın hürmetine acil şifa verir inşallah.
Allah hayırlı zamanları bilendir. Sabret, inşallah sen de anne olacaksın.

çok sağol canım ..
elden dua etmekten başka bişi gelmiyo.
yaşanan üzüntüler bişileri tetikliyo
aylarca aldığın yolu bi anda geri gitmiş oluyosun.
bunada şükür.

evet aylarca uğraşıp tam iyileşme sürecine girerken yaşadığın bir üzüntü onu hemen tetikliyo.başa dönüyosun.bizim durumumuz da olan insanların hayatı en az sıkıntı ve üzüntüyle geçmeli ama bu mümkün olmuyor malesef bazı durumlar da.

maalesef
doktora başlayacağım tekrar ..
psikolog ..
başka türlü atlatmam zor sanırım ..
gerekirse psikiyatr ve ilaç ..
tek başıma denedim olmadı ..
yapabilirim sandım ..
ama olmadı işte

belki yarın sabaha vazgeçerim.
o kadar anlık değişiyorum ki p.tesiden beri.
kendime şaşıyorum.
hayırlısı olsun. hayrolsun.

belki yarın sabaha vazgeçerim.
o kadar anlık değişiyorum ki p.tesiden beri.
kendime şaşıyorum.
hayırlısı olsun. hayrolsun.

eğer tek başına atlatamıyorsan ki bu çok normal bir şey tekrar başlayabilirsin bu çok normal.gidersin konuşursun belki bi süre terapi bakarsın iyi gelmezse de ilaç tekrardan

canım 225 mg.dan 75 e kadar düşürdük bir senelik bir zaman zarfında..75 liği keseli bugün 4.günüm ama berbatım....

doktora kalsa bırakatırmıyor bi türlü..yeter artık dedim kendim bıraktım ama sanırım iyi bi halt etmedim ben canım...tekrar başladığına üzüldüm...

doktora kalsa bırakatırmıyor bi türlü..yeter artık dedim kendim bıraktım ama sanırım iyi bi halt etmedim ben canım...tekrar başladığına üzüldüm...

kafama göre ilaçlarımı bırakmıştım ki
4 ay felan kullanmıstım
3 ilaç kullandım 1 ni zaten kendi kesti
diğerlerinide bıraktırıcaktı ben kendim bıraktım
epey bi fırça yemiştim
ilacın yaptığını ben tek başıma yaparım diye bi cırladım korktu psikiyatr

ablamı çekti
kendi mücadele etmek istiyo
oldukcada iyi gitti.
bana şu anlık gerek yok çok bilinçli
ama kötüleşirse muhakkak getirin demişti
bi iki kez gidicek oldum inatlastım gitmedim
bakalım ne olcak bilmiyorum

Ben en fazla 150 lik kullandım canım sonra 75 sonrada 37,5 a düşürdü doktora kalsa diye birşey yok ben 4 sene gittim geldim doktora ne zaman derse ve nasıl bıraktırırsa öyle bırak bence ilacı yoksa seni çok yıpratır.. Belki hastalığın tekrarlamıcak bidaha ama böyle yaptığın zaman tekrarlamıyacağı varsa bile tekrarlatırsın.. Çekilme belirtileri çok sancılı geçer.. Yinede sen bilirsin ama bence doktorunu dinle..

canım 225 mg.dan 75 e kadar düşürdük bir senelik bir zaman zarfında..75 liği keseli bugün 4.günüm ama berbatım....

kesinlikle iyi bir halt etmedin.bırakma aşaması o kadar kolay değil.sen direk 75 mg dan sonra bırakmışsın.ben dr kontrolün de bırakırken 75 likten 37,5 ğa bile direk geçmedik.mesela bir hafta için de 4 gün 75 mg 3 gün 37,5 mg içiyodum misal.öyle öyle bıraktım.bence en kısa zaman da dr git ve dr kontrolün de bırak.çünki bırakılması kolay bir ilaç değil efexor

biz dr kontrolün de bıraktığımız halde bazı sıkıntılar yaşıyoruz değil mi melekcim.bence sen de dr kontrolün de bırakmalısın

en azından inatlaşacak gücün ve azmin var..bunun için seni tebrik ederim canım..ben kendimi öyle güçsüz hissediyorum ki yemin ederim iki küçük çocuğum olmasa ölüp gitmek istiyorum...

en azından inatlaşacak gücün ve azmin var..bunun için seni tebrik ederim canım..ben kendimi öyle güçsüz hissediyorum ki yemin ederim iki küçük çocuğum olmasa ölüp gitmek istiyorum...

ölüp gitmeyi ben denedim.
olmadı.
benimde dönem dönem güçsüzleştiğim oluyor.
demek ki hayatta bizimde bunlarla mücadele etmemiz gerekiyormuş.
Allah sana sabır ve güç versin.
çocuklarına sığın onlar için daha güçlü ol.
gerekiyorsa ilaç ya da terapi hangisi gerekiyorsa!
Ben psikologa başlıcam ama iş değiştirmem lazım zira gideceğim psikolog biraz tuzlu
bi kere gidip kesemeyeceğim içinde biraz erteliyorum.
benim en büyük sorunum kendimle. o yüzden kendimle barışmam lazım.
yoksa sizden şanslıyım manik depresif olmak (çok zor oldugu zamanlar olsada) diğer hastalıkların yanında daha basit kalıyor.

asıl ben sizlerin azmine hayranım :81:

baş dönmelerim oluyor ara ara ve felaket senaryolarım devam ediyor böyle olunca tabionun dışın da iyi sayılırım.sen nasılsın
bende aynıyımm hem penik hemde herşeyin en kötüsünü düşünmkete sütüme yokk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…