• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Laparoskopi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Jesusceren

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2012
27
7
86
İsviçre
Merhaba arkadaşlar,
Ben 12 Ağustosta Laparoskopi ameliyatı oldum. Yaklaşık 2 yıldır çocuk istiyorum yalnız maalesef bu güne kadar bu isteğim gerçekleşmedi. Eşimde bir problem yok. Doktorumun söylediğine göre bendede. Ameliyattan sonra hafif bir yapışıklığı giderdiğini söyledi ve öbür ay ovülasyon takibi ile tekrar denemelere başlamam gerektiğini. Benim sorum sorun çıkmamasına rağmen Laparoskopiden sonra hemen hamile kalan birileri var mı? İlk defa forumda bir başlık açıyorum, umarım doğru yerdeyimdir. Şimdiden hepinize teşekkür ederim.

Merhabalar, neden ovulasyon takibi yapılmadan öncelikle laparoskopi olduğunuzu anlayamadım. Tabiki doktorunuz daha iyi bilir fakat sizde de problem yokmuş. Ovulasyon kitlerini denedin mi daha önce?

Merhabalar, neden ovulasyon takibi yapılmadan öncelikle laparoskopi olduğunuzu anlayamadım. Tabiki doktorunuz daha iyi bilir fakat sizde de problem yokmuş. Ovulasyon kitlerini denedin mi daha önce?
Yok takip yapıyorum zaten. Takip ederek denemeye devam edin dedi.

Yok takip yapıyorum zaten. Takip ederek denemeye devam edin dedi.
Yumurtlamamda bir sıkıntı yok, tüplerim açık. Her şey yolunda olunca doktorum Laparoskopi yapalım , benim görmediğim bir şey olabilir. Bir tıkanıklık ya da yapışıklık gibi. Ama sonuç olarak onlarda temiz çıktı. Açıkçası ilk defa bir sorun olmamasna üzüldüm çünkü sorun olda tedavisi olur diyordum. Ama şimdi yine aynı bekleme sürecine giricem. Bu beni yoruyor.

Bence de eğer senin hormon değerlerinde, rahimde ve yumurtalıkta sorun yoksa, eşinin de üroloji sonucunda sıkıntı yoksa vaktini bekliyordur. Arkadaşlar burda çok güzel kürler paylaşıyorlar destek olması için mesela keçi boynuzu pekmezi, incir kürü gibi takviye için deneyebilirsin. Benim sağlık sorunlarım sebebiyle olmuyormuş, ovulasyon testim hep koyu çıkıyordu kan değerlerim normal ama meğer kistim varmış:( zaten laparoskopi ile iyice incelemişlerdir. İnşallah sağlıkla kavuşursun hasretine🤲🏻

Yumurtlamamda bir sıkıntı yok, tüplerim açık. Her şey yolunda olunca doktorum Laparoskopi yapalım , benim görmediğim bir şey olabilir. Bir tıkanıklık ya da yapışıklık gibi. Ama sonuç olarak onlarda temiz çıktı. Açıkçası ilk defa bir sorun olmamasna üzüldüm çünkü sorun olda tedavisi olur diyordum. Ama şimdi yine aynı bekleme sürecine giricem. Bu beni yoruyor.
Öyle düşünme canım, sorunlarla uğraşmak da çok üzüyor ve yoruyor insanı. En doğru zamanı bekliyordur, yeter ki sağlığınız yerinde olsun.

Öyle düşünme canım, sorunlarla uğraşmak da çok üzüyor ve yoruyor insanı. En doğru zamanı bekliyordur, yeter ki sağlığınız yerinde olsun.
Teşekkür ederim. Haklısın sanırım bencillik yapıyorum. Bir sorun çıkmamasına sevinmem gerek. Ama dediğim gibi bu süreç beni yordu sanırım. Amin inşallah en kısa zamanda isteyen herkes isteğine kavuşur.

Bence de eğer senin hormon değerlerinde, rahimde ve yumurtalıkta sorun yoksa, eşinin de üroloji sonucunda sıkıntı yoksa vaktini bekliyordur. Arkadaşlar burda çok güzel kürler paylaşıyorlar destek olması için mesela keçi boynuzu pekmezi, incir kürü gibi takviye için deneyebilirsin. Benim sağlık sorunlarım sebebiyle olmuyormuş, ovulasyon testim hep koyu çıkıyordu kan değerlerim normal ama meğer kistim varmış:KK43: zaten laparoskopi ile iyice incelemişlerdir. İnşallah sağlıkla kavuşursun hasretine🤲🏻
Seni üzdüysem özür dilerim. Umarım sağlık sorunlarından bir an önce kurtulursun ve bebeğine kavuşursun. Doktor peki sana halledilecek sorunlar olup olmadığını söyledi mi?

Seni üzdüysem özür dilerim. Umarım sağlık sorunlarından bir an önce kurtulursun ve bebeğine kavuşursun. Doktor peki sana halledilecek sorunlar olup olmadığını söyledi mi?
Hiç önemli değil canım, burda dertleşip umut arıyoruz. Aksine paylaştıkça rahatlıyorum. Benim sol yumurtalık ve kanal alınacak. Rahimdekini alıp almama konusunda emin değiller 5 cm miyom var ama önce aşılama ve tüp bebek deneyelim diyen doktorlar da var. Hakkımızda hayırlısı olsun, yani ameliyat olunca da kesin çocuğum olacak diye bir şey yok ama olmayacak diye bir şey de yok. Tek yumurtalıkla o kadar çok hamile kalan var ki. Allah ol dediğinde olacak inşallah. Üzülmeye devam edersen stres de olumsuz etkiler, şöyle düşün rahim filmi sonrası bile hemen hamile kalıyorlar ki senin hem yumurtalıklarına hem rahmine hem tüplerine bakılmış, tertemizmiş. Belki o küçücük yapışıklığın açılması sana vesile olacak.

Hiç önemli değil canım, burda dertleşip umut arıyoruz. Aksine paylaştıkça rahatlıyorum. Benim sol yumurtalık ve kanal alınacak. Rahimdekini alıp almama konusunda emin değiller 5 cm miyom var ama önce aşılama ve tüp bebek deneyelim diyen doktorlar da var. Hakkımızda hayırlısı olsun, yani ameliyat olunca da kesin çocuğum olacak diye bir şey yok ama olmayacak diye bir şey de yok. Tek yumurtalıkla o kadar çok hamile kalan var ki. Allah ol dediğinde olacak inşallah. Üzülmeye devam edersen stres de olumsuz etkiler, şöyle düşün rahim filmi sonrası bile hemen hamile kalıyorlar ki senin hem yumurtalıklarına hem rahmine hem tüplerine bakılmış, tertemizmiş. Belki o küçücük yapışıklığın açılması sana vesile olacak.
Doktorum yumurtalıklardan birinin sağlıklı olması hamilelik için yeterli demişti. Önemli olan orada yumurtlama olması. O yüzden moralini yüksek tut. Bilmiyorum yararı var mı ama bana sadece Folikasit ve D vitamini verdi. Onları kullanıyorum. Kullanmıyorsan kullanabilirsin.

Merhaba
Ben de salı günü olacağım. Herhangi bir ağrı sızı oldu mu sizde?
Merhaba, ameliyattan sonra vücuda verilen karbonmonoksit sebebiyle bir kaç gün şiddetli omuz ağrıları çektim. Yürümek ve ağrı kesiciler rahatlattı. Onun dışında da ilk 3 gün kesik yerleri yatarken ve kalkarken biraz zorladı. Başka bir sıkıntım olmadı. Şimdiden geçmiş olsun:)

Teşekkür ederim. Size de çok geçmiş olsun. İnşallah emeklerimizin karşılığı alırız.
İnşallah. Umarım hiç bir sağlık probleminiz çıkmaz. Varsa da ameliyat sırasında ortadan kaldırılır ve siz de en kısa zamanda bebeğinizi kucağınıza alırsınız. Merak ettiğiniz, aklınıza takılan bir şey olursa ameliyat öncesi veya sonrası seve seve cevaplarım.

İnşallah. Umarım hiç bir sağlık probleminiz çıkmaz. Varsa da ameliyat sırasında ortadan kaldırılır ve siz de en kısa zamanda bebeğinizi kucağınıza alırsınız. Merak ettiğiniz, aklınıza takılan bir şey olursa ameliyat öncesi veya sonrası seve seve cevaplarım.
Çok teşekkür ederim. Korkum var. Ağrı cekicem diye bakalım. 😣

Çok teşekkür ederim. Korkum var. Ağrı cekicem diye bakalım. 😣
Ağrılar zaten ameliyattan sonra başlıyor ama emin olun dayanamıyorum diyeceğiniz ağrılar değil. Herkesin acı eşiği farklı olsa bile bu omuz ağrılarına ve kesi ağrılarına herkes dayanabilir eminim. Zaten ameliyat sırasında hiç bir şey hissetmiyorsunuz. Bir bakıyorsunuz uyanmışsınız. Benim korkum narkoz almaktı. Çünkü hiç yaşamamıştım ve bilmemenin verdiği bir korku vardı. Ama korkucak bir şey değilmiş. Uzun bir ameliyat olmadığı için ameliyat sonrası çok kısa sürede uyanıyorsunuz. Bir de ameliyat sonrası bir kaç gün boğaz ağrısı, kuru öksürük yaşadım. Doktoru aradım normal dedi, ağızdan içeri sokulan küçük bir boru sebebiyle tahriş olmasından kaynaklıymış. En güzel ve mutlu haberlerle çıkacaksınız ordan inşallah. Sizi tanımıyorum ama dualarım sizinle😊

Tanı için histeroskopi yapılıyor genelde laparoskopi çok ağır bi problem yokken nasıl yapmış doktor çok ilginç.

Back
X