Lanet Olası Alerji Hastalığı ...

YEKTA61

Kırdığın Yerden Kırılırsın...
Pro Üye
Anneler Kulübü
2 Temmuz 2013
9.544
10.806
498
Kızlar merhaba.Benim gibi alerji hastalığı olan varmı. Bu hastalıktan kurtulamıyorum. Ailede astım alerji hastalığı olan var. Bendede oldu .Test yaptırdım doktora gittiğimde bundan kurtulamazsın dedi bununla yaşamaya alışmalısın 5 yıllık bir iğnesi varmış ama teyzem vurulmuştu etkisi yok pek. Her dönem gripli gibiyim.Sürekli burnum tıkanıyor ve akıyor sürekli hapşırık.İlaçlar çok etki etmiyor. Sabahları burnum tıkanmış uyanıyorum ve hersabah burnum akıyor açık havaya çıkınca biraz toparlıyorum. Hele rutubetli yerlerde daha kötü oluyorum. Haftasonu babaanneme gittim ev rutubetli kalmak istemiyorum ama gitmeyince laf ediyorlar. Ordan döndüğümde şuan gripten beter bir durumdayım zor nefes alıyorum burnum ve kulaklarım tıkalı ve burnum akıyor sureklide hapşırıyorum ben bu hastalıktan nasıl kurtulucamm benim gibi olup düzelen varmıııı(

ben varım zeytin, ev tozu, hamaböceği ve ayrık otuna... yapılan test sonuçlarına göre tabi. bana annemden miras bu hastalık. ve evet tedavisi yok tansiyon gibi şeker gibi sürekli dikkat etmek gerekiyor. ben üniv.de okuduğumdan şehirdışındaydım aşılanamadım ama annem tam 5 yıl aşılandı. ilk 2 sene haftada 1; 2. sene 15 günde 1 ve son sene ayda bir. inan yaşadığı eziyetti. git aşını ol her seferinde ağır grip çekiyormuşçasına hastalan. bi de devlet aşıları tam ödemiyordu. bi kısmını ödüyordu ki onu da sıkıntılı bir şekilde ödüyordu. tam nasıldı hatırlamıyorum. aşılanma dönemi biteli 5 6 sene oluyor. sanki o aşıları hiç vurulmamış gibi.

doktorunuzun konunmayla ilgili tavsiyelerinize mutlaka uyun en basitinden odanızı/evinizi havalandırmanız gereken saatler bile çok önemli. mesela bnm sabahları ve akşam üstleri havalandırmamam gerekiyor.

benim gözlerime patanol burnuma da nasanex iyi geliyor. hap kullanmıyorum çünkü bende çok kilo yaptı göz damlası + burun spreyi kafi geliyor. geçmiş olsun diyemiyorum çünkü geçmiyor

Ah ben de ben varım diyince "Benim gibi olup da düzelen var mı" kısmına ben varım dediniz sandım. Hemen tüyoları alacaktım. Alerjili insanlar kervanında ben de varım malesef. Ve evet kurtuluş yok. Beyaz tenin cilvesi bende Güneş, toz(kuruyemiş tozları dahil), polen, sanırım biraz kedi (ama kedim var :)) ve dahak neler neler...Bitki çayları benim için rüya gibi bir şey..

Çok geçmiş olsun. Bende gıda ve güneş alerjisi var benimkinin tek yolu dikkat etmek yediğime içtiğime ya da güneşe çıkarken.

Lise son sınıfa kadar alerset diye bir hap kullandım bir de. O zamanlar bağışıklık sistemim zayıftı ergenliğim bitince güçlendi, toparladım, hapı bıraktım. Astımla alakalı olarak sizin durumunuzu bilmiyorum ancak sağlıklı beslenme ve spor ile hayat standartınızı yükseltebilirsiniz diye umuyorum.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bana doktorum dedigi asi 1 kere vuruluyosum 5 sene boyunca baska vurulamazsin ama etkisi yokki mahfoluyorum ya zatrn binyem zayif beni cok etkiliyor bu hastalik ozellikle geceleri cok kotu oluyorum gozlerimden yaslar akiyor burda bu alanda cok iyi doktor yok istanbulda arastirip iyi bir doktora gitmek istiyorumm Allah hepimizin yardimcisi olsun Benimde ev tozuna baharatli seylere felan var alerjim birde bizim gormedigimiz bazi bocekler varmis onlarada var alerjim

Ah canim ayni dert bizdede var hemde 17 aylik oglumda
bizde kendimizce onlemlee aldik en azindansabahlari solunumu cok cok rahat birde 3 aydir keciboynuzu ozu kullaniyoruz ibrahim saracoglu tavsiyesiyle aldik 3 aydir ataj gecirmedik cok sukur

yatak odamizda yun e dair hic birsey birakmadik hatta baza altinda bile hersey yikanabilen ev tekstiline donustu
yatak odamizda halinyok
diger yerlerdeki saggy halilari kaldirdik
hepa filtreli supurge aldik
yani evin yasam sartlari da akarlarin barinamayacagu sekilde degistirildi
hamambocekleri icin ilaclatildi kalintilari ciddi rahatsizliklara sebep olabiliryor
evde bizleede parfum kullanmiyoruz
deterjan bitkisel kullanuyorz

sabah aksam buhar tedavisi ve yatmasab bir koruyucu dozumuz var

bizim yaptiklarimiz bunlar simdilik heesey yolunda
su polen mevsiminde ise hapsuruk burun akinti geldigi an deloday surup icmesiyle sorun cozuluyor

insalla sizler ve minik yavrum bit an evvel atlatirsiniz

Bu arada dr miz mutlala grip asisi onediyor siz vuruluyormusunuz

Bu arada dr miz mutlala grip asisi onediyor siz vuruluyormusunuz

Hyr ben asi hic vurulmadim hem zarari vardir die hemde teyzem vuruldu hic etki etmiyor etseydi zaten ilaclar biraz etki ederdi hic duzelme yok

Hyr ben asi hic vurulmadim hem zarari vardir die hemde teyzem vuruldu hic etki etmiyor etseydi zaten ilaclar biraz etki ederdi hic duzelme yok

Biz kizimiza virduktuk canim kk dan bir eczaxi arkasasimin tavsiyesi ile on gun oncevitamin takviyesine basladik masalla asidan beri hic grp olmadi onceden slk olmasina ragmen
Sizede tavsiye ederim

offff benimde güneşe,toza vee cevize var
özellikle ceviz yediğim zaman tabi bilmeden
benim için kötü oluyo

Benim de var maalesef. Kediye, toza, rutubete, tahıllara... birçok şeye. Doktor ev bile süpürmeyeceksin sen dedi ama gel de süpürme
Çok zor malesef...Sürekli bir burun tıkanıklığı ve burun akıntısı yaşıyorum. Ciğerlerim zorlanıyor, daralıyorum çok.
Aşı hiç vurmadım ama bir dönem hap kullandım bir nebze rahatlatıyor

5 senedir alerjim var.4 sene önce bir arkadaşımın tavsiyesiyle aktardan bir karışım yaptırdım bal ,polen arı sütü vs var içinde.hergün 3 tatlı kaşıgı yiyiyorum.Allaha şükür sıkıntım yok çok rahatım.

benım kızım 6,5 aylık gecenlerde "alerjık bronşit dedı dr mevsımsel dedı"başkada hıçbır açıklama yapmadı netten baktım sizin dedıgınızde bu hastalıkmı oluyo...her sene tekrarlıyor mu:26:

Bende de var o burun akıntısı sabah tıkanık sonrasında akıntı puf geçmiyor olması en kötüsü. Çözüm bilen vardır inşallah. Konuyu takipteyim

Xnm bizde once alerjik bronsit olarak basladik fakat yilda 4 kez olunca astim olarak nitelendiriliypr
bahar alerjisi burun akinti ve hapsuruk ile olurken
astim atagi yada bronsot hirilti slk nefes alma ile seyredjyor
yavruniz 6 ayi gecmis kecoboynuzu ozu oneririm

Son düzenleme:

Ben o asiyi yaptiriyorum. 3. Yilimdayim. Doktorumu da bu siteden bulmustum mehmet aytug akkor. Su an ilaclarimi tamamen biraktim. Oncesinde devamli nefes acici hap ve antihistaminik kullanirdim.

Kucuklugumden beri alerjik rinitim vardi. 15 yaslarimda astima cevrdi. Simdi gayet iyiyim..

Canim merhaba. Ben su an asi oluyorum. 3. Yilimdayim. 3 haftada bir oluyorum simdi. Cok iyiyim simdilik. Asilar bitince tekrarliyor mu yoksa senin hic mi gecmedi? Ben butun ilaclarimi biraktim da.

Bu ne asisi . 5 sene mi suruyor. Bilen biri yazabilir mi:)

Bende net bilmiyorum doktorum dolabi vardi acti gosterdi bak dedi bunlar senin gibi alrjisi olanlar icin cok daralirsan rahatsiz olursan gelceksin vurulcaksin dedi

Hangi doktora gittiysem benzer ilaclari veriyolar zytec lordes gibi haplar veriyolar yaninada sprey haplar burun akintimi kurutuyo sadece buseferde tikiyo birde ateslenmede oluyor bende genelde haplsri kullsniyorum sprey kullanamiyorum cunku normalde fazla yemek yiyen biri degilm sprey agzimi acilastiriyo ve hepten istahim kesiliyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…