• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lanet Olası Alerji Hastalığı ...

Bu ne asisi . 5 sene mi suruyor. Bilen biri yazabilir mi:)

Lucky, 5 yil boyunca asi yoluyla alerjenleri vucuduna alip bagisikliginin gelismesi saglaniyor. Ilk yil haftada bir oluyosun ikinci yil iki haftada bir. Ben simdi ucuncu yilimdayim 3 haftada bir oluyorum. Alerjen ne kadar fazlaysa basari o kadar dusuyormus ve tekrarlama ihtimali varmis sanirim ustte bir arkads tekrarladi yazmis. Ben simdilik iyiyim. Bitince gorucem bakalim.. benim denemedigim sey kalmadi her turlu olumsuz yoruma ragmen basladim. :)

Bende net bilmiyorum doktorum dolabi vardi acti gosterdi bak dedi bunlar senin gibi alrjisi olanlar icin cok daralirsan rahatsiz olursan gelceksin vurulcaksin dedi

Lucky, 5 yil boyunca asi yoluyla alerjenleri vucuduna alip bagisikliginin gelismesi saglaniyor. Ilk yil haftada bir oluyosun ikinci yil iki haftada bir. Ben simdi ucuncu yilimdayim 3 haftada bir oluyorum. Alerjen ne kadar fazlaysa basari o kadar dusuyormus ve tekrarlama ihtimali varmis sanirim ustte bir arkads tekrarladi yazmis. Ben simdilik iyiyim. Bitince gorucem bakalim.. benim denemedigim sey kalmadi her turlu olumsuz yoruma ragmen basladim. :)

Anladim sagolun arastiricam. :34:

Bende net bilmiyorum doktorum dolabi vardi acti gosterdi bak dedi bunlar senin gibi alrjisi olanlar icin cok daralirsan rahatsiz olursan gelceksin vurulcaksin dedi

Canim sana dedigi asi mi emin misin? Kortizol iceren agir bir igne olabilir o. Cok daralirsan falan demis. Bir de bir oluyosun 5 yil koruyo demis. Enteresan. Asi oyle bir sey degil..

Canim sana dedigi asi mi emin misin? Kortizol iceren agir bir igne olabilir o. Cok daralirsan falan demis. Bir de bir oluyosun 5 yil koruyo demis. Enteresan. Asi oyle bir sey degil..

Asi derken normal asi degil igne agir bir igne 5 yil baska vurulmuyorsun

Baya bi kotuyum ben 2gundur doktorlar anlamiyorlar halimden hı hı deyip geciyolar

Benimde 5 yildir alerjim var herşeyi denedim sonuç hafifleme şeklinde tamamen bitmiyor çantada selpak hep bulunmak zorunda.bana iyi gelen şeyler bu sureçte burun ameliyati geçirdim nefes almam duzeldi bu sayede ve spor şart.duzenli spor cok iyi geliyor arada sauna buhar fln iyi geliyor.klasik iki hap var zaten isimlerini unuttm duzenli olmasa da kullanıyorum .bnm tecrubelerim bunlar

Xnm bizde once alerjik bronsit olarak basladik fakat yilda 4 kez olunca astim olarak nitelendiriliypr
bahar alerjisi burun akinti ve hapsuruk ile olurken
astim atagi yada bronsot hirilti slk nefes alma ile seyredjyor
yavruniz 6 ayi gecmis kecoboynuzu ozu oneririm

keçiboynuzu pekmezimi...ne kadar vereyım hergunmu...
gecen ay oldu ılk defa ama bırkaç gundur gene kotu olunca aynı şuruptan verdım gene...korkuyorum tekrarlamasından:26: hırıltısı var malesef.

Kızlar bugün alerji doktoruna gidecem çok kötü durumdayım kulaklarım bile tıkandı gripten beter bişey :(

keçiboynuzu pekmezimi...ne kadar vereyım hergunmu...
gecen ay oldu ılk defa ama bırkaç gundur gene kotu olunca aynı şuruptan verdım gene...korkuyorum tekrarlamasından:26: hırıltısı var malesef.

Yok kecoboynuzu ozu sabah aksam birer cay kasogi eczanelwrde satiliyor
hiriltisi varsa bir goster cnm hava verilir en azindan

Yok kecoboynuzu ozu sabah aksam birer cay kasogi eczanelwrde satiliyor
hiriltisi varsa bir goster cnm hava verilir en azindan

anladım cnm sağol.şukur cok kotu degıl ama hırıltısı var bazen.zaten pazartesı kendı doktoruna götureecegım

Kızlar bugün alerji doktoruna gidecem çok kötü durumdayım kulaklarım bile tıkandı gripten beter bişey :(

Her gun ilaclarini icicen baska caresi yok ne yazik ki. Ya da asi. onun garantisini dr bile vermiyor. Singulair astim icin Telfast xyzal alerjik rinit yani su nezle hali icin devamli kullandiklarimdi.. bir gun almasam olecek gibi oluyodum. Oksuruk surubu bricanyl hafif tikaniklik zamanlarinda aldigim. Bir de nefes acici agizdan alinan astim ilaci. Benim omrum bunlarla gecti. Ama asiya basladigimdan beri her seyi biraktim. Sirf sunun rahatligi icin omur boyu olabilirim..

Niye gecmiyor cunku gecici bir hastalik degil. Ilaclarini mutlaka alican her gun.

bndede var canım annemden gectı annem fısfıs kullanıyo bnde sureklı ılac kullanmak zorundayım ama cok aksatıyorum ev tozu parfum kokusu sıgara dumanı .. gıbı seylereymıs ama dıkkat edemıyorum calıstıgım yer tozlu bıraaz tabı buda benı cok etklıyo duzelemıyorum

Kızlar merhaba.Benim gibi alerji hastalığı olan varmı. Bu hastalıktan kurtulamıyorum. Ailede astım alerji hastalığı olan var. Bendede oldu .Test yaptırdım doktora gittiğimde bundan kurtulamazsın dedi bununla yaşamaya alışmalısın 5 yıllık bir iğnesi varmış ama teyzem vurulmuştu etkisi yok pek. Her dönem gripli gibiyim.Sürekli burnum tıkanıyor ve akıyor sürekli hapşırık.İlaçlar çok etki etmiyor. Sabahları burnum tıkanmış uyanıyorum ve hersabah burnum akıyor açık havaya çıkınca biraz toparlıyorum. Hele rutubetli yerlerde daha kötü oluyorum. Haftasonu babaanneme gittim ev rutubetli kalmak istemiyorum ama gitmeyince laf ediyorlar. Ordan döndüğümde şuan gripten beter bir durumdayım zor nefes alıyorum burnum ve kulaklarım tıkalı ve burnum akıyor sureklide hapşırıyorum ben bu hastalıktan nasıl kurtulucamm benim gibi olup düzelen varmıııı:((

ametist taşı takacaksınız boynunuza iyisini bulup iyisi dediğim gerçeğini bulup alacaksınız sürekli teninizle temas halinde olacak... ilk aldığınız da 3 saat su içinde tutun yada toprağa gömün...sonrasında çıkartıp akan suyun altında epey tuttuktan sonra kullanın... başka binin teni değerse yine aynı işlemi tekrarlayın.. geçmiş olsun .. bende de alerji var ben sadece bununla çözüme kavuşturdum... kesin çözüm mü hayır değil ama hapşurmaya burun tıkanıklığına çok iyi geliyor...

not: alerjik astım olan bir çocuğa önderdim denediler çok memnun kaldılar... astım başlangıcı birine önerdim çok memnun kaldı... bahar alerjısı olan birine önerdim çok memnun kaldı...

Bende senin gibiyim burnunda kemik var ameliyat dediler oldum doktor doktor gezdim yok bi çaresi böyle yaşamaya alisacaz birdehada olmam zaten ameliyat çözüm olmuyor allaha Şükür şekil olarak burnumu herkes beğenir ama bana cektirdigini ben bilirim :-)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Benimde ne yazikki Alerjim var, hemde 12 Maddeye karsi:53: benimkisi 12 yasimda ortaya cikti ve suan 23 üm.
Bundan kurtulus yok malesef bende cok arastirdim ugrastim, yalnizca azaltabilirsin.
Ben 12 yasinda Igne vurulmaya basladim (Hyposensibilierung deniliyor Almanyada).
O yaslarda cok siddetliydi Alerjim gözlerimin kasinmasi ve fal tasi gibi sismesi, burnumun musluk gibi akmasi, ve makine gibi arka arkaya hapsirmam off off.
4 yil boyunca o igne yi vuruldum ve ben cok fayda gördüm.
Suan arada hapsiririm burnum akar o kadar. O kadar da olsun yani :16:
Simdi tekrardan basladim igneye. Teyzene fayda etmemis olabilir ama bu sanada fayda etmeyecegi anlamina gelmez.
Vede ne kadar erken yasta yaparsan o kadar iyi sonuc alirsin.
Ben coktaaan alistim bununla yasamaya, sende öyle yap kabullen ve igne olmaya bak..

Doktora bida sordum asi tedavisini arkadasin gibiymis simdiilac verdi yine 1 ay sora tekrar gidicem asiya baslicaz sanirim

Ah ben de ben varım diyince "Benim gibi olup da düzelen var mı" kısmına ben varım dediniz sandım. Hemen tüyoları alacaktım. Alerjili insanlar kervanında ben de varım malesef. Ve evet kurtuluş yok. Beyaz tenin cilvesi bende :( Güneş, toz(kuruyemiş tozları dahil), polen, sanırım biraz kedi (ama kedim var :)) ve dahak neler neler...Bitki çayları benim için rüya gibi bir şey..

öncelikle netimde bir sıkıntı vardı. kaç seferdir giriş yapmama rağmen yazamadım :( ah unutmuşum kedi beni bildiğin ağlatıyor. kedi yaşayan bir eve girdiğimde gözümde resmen şeffaf bişi çıkıyor. gözümün beyaz kısmında. ve o kadar şişiyor ki gözümü kapatamıyorum :27: ve evet alerji tansiyon gibi şeker gibi geçmesi mümkün olmayan, şiddeti azaltılabilen bir hastalık :(

Bana doktorum dedigi asi 1 kere vuruluyosum 5 sene boyunca baska vurulamazsin ama etkisi yokki mahfoluyorum ya zatrn binyem zayif beni cok etkiliyor bu hastalik ozellikle geceleri cok kotu oluyorum gozlerimden yaslar akiyor burda bu alanda cok iyi doktor yok istanbulda arastirip iyi bir doktora gitmek istiyorumm :( Allah hepimizin yardimcisi olsun Benimde ev tozuna baharatli seylere felan var alerjim birde bizim gormedigimiz bazi bocekler varmis onlarada var alerjim

nerede yaşadığınızı bilmiyorum ama izmir ege üniv hastanesinde özel alerji bölümü var. immünoloji... doktorları çok ilgili...

Canim merhaba. Ben su an asi oluyorum. 3. Yilimdayim. 3 haftada bir oluyorum simdi. Cok iyiyim simdilik. Asilar bitince tekrarliyor mu yoksa senin hic mi gecmedi? Ben butun ilaclarimi biraktim da.

ben aşılanmadım ama annem aşılandı ve bende durumlar nasılsa onda da aynı. aşılanmasına rağmen yani. ve o yaz/kış devamlı ilaç (hap) kullanıyor. ben sadece geçiş mevsimlerinde göz için patanol burun için nasonex kullanıyorum. hatta sanırım bu hafta başladı o yoğun dönemim. çünkü sabahları hapşurarak uyanıyourm :))

Bu ne asisi . 5 sene mi suruyor. Bilen biri yazabilir mi:)

evet annemin 5 sene sürdü. ilk 2 yıl hafta da bir. sonra ki 2 yıl 2 hafta da bir. son 1 yıl ise ayda birdi...

neye alerjin olduğuna bağlı olarak haziran sonuna kadar tam gaz dewam eder :ssz: haziran ağustos arasında şiddeti azalır. eylülle beraber biraz daha şiddet kazanır ama ekimle beraber rahatlarsın. yani bnm alerjim bu seyirde ilerliyor. :27:

Doktora bida sordum asi tedavisini arkadasin gibiymis simdiilac verdi yine 1 ay sora tekrar gidicem asiya baslicaz sanirim

ALLAH cc yardımcın olsun. ama inan geçmiyo. iyi araştır ve düşün. aşılanmana değecek mi??? birde benim annemin aşılandığı dönemde grip aşısı raporu vardı. ücretsiz grip aşısı oluyordu ki alerjisi olan herkes rapor çıkarabilir diye biliyorum. devlet bu anlamdda bizi koruyor çünkü alerjisi olanların grip/nezle olması sakıncalı... hoş girp aşısı 20 tl bişi ama...

öncelikle netimde bir sıkıntı vardı. kaç seferdir giriş yapmama rağmen yazamadım :( ah unutmuşum kedi beni bildiğin ağlatıyor. kedi yaşayan bir eve girdiğimde gözümde resmen şeffaf bişi çıkıyor. gözümün beyaz kısmında. ve o kadar şişiyor ki gözümü kapatamıyorum :27: ve evet alerji tansiyon gibi şeker gibi geçmesi mümkün olmayan, şiddeti azaltılabilen bir hastalık :(

nerede yaşadığınızı bilmiyorum ama izmir ege üniv hastanesinde özel alerji bölümü var. immünoloji... doktorları çok ilgili...

ben aşılanmadım ama annem aşılandı ve bende durumlar nasılsa onda da aynı. aşılanmasına rağmen yani. ve o yaz/kış devamlı ilaç (hap) kullanıyor. ben sadece geçiş mevsimlerinde göz için patanol burun için nasonex kullanıyorum. hatta sanırım bu hafta başladı o yoğun dönemim. çünkü sabahları hapşurarak uyanıyourm :))

evet annemin 5 sene sürdü. ilk 2 yıl hafta da bir. sonra ki 2 yıl 2 hafta da bir. son 1 yıl ise ayda birdi...

neye alerjin olduğuna bağlı olarak haziran sonuna kadar tam gaz dewam eder :ssz: haziran ağustos arasında şiddeti azalır. eylülle beraber biraz daha şiddet kazanır ama ekimle beraber rahatlarsın. yani bnm alerjim bu seyirde ilerliyor. :27:

ALLAH cc yardımcın olsun. ama inan geçmiyo. iyi araştır ve düşün. aşılanmana değecek mi??? birde benim annemin aşılandığı dönemde grip aşısı raporu vardı. ücretsiz grip aşısı oluyordu ki alerjisi olan herkes rapor çıkarabilir diye biliyorum. devlet bu anlamdda bizi koruyor çünkü alerjisi olanların grip/nezle olması sakıncalı... hoş girp aşısı 20 tl bişi ama...

Ben ilaclarimi biraktim. 1 tane astim 2 tane rinit hapi yutuyodum her gun. Hic ihtiyacim yok. Bir de nefes acicilar falan. Hep kilo aldirirdi. Su an hc tikanmiyorum. Ama sen gecmiyo dedin. Doktor da garanti vermiyor. Asi bitince baslayabilir belki yeniden. Yine de 3 yildir hap almiyorum ya deger yani. Baska cozumum kalmadi. Bunda bir ihtimal.. :(

Ben ilaclarimi biraktim. 1 tane astim 2 tane rinit hapi yutuyodum her gun. Hic ihtiyacim yok. Bir de nefes acicilar falan. Hep kilo aldirirdi. Su an hc tikanmiyorum. Ama sen gecmiyo dedin. Doktor da garanti vermiyor. Asi bitince baslayabilir belki yeniden. Yine de 3 yildir hap almiyorum ya deger yani. Baska cozumum kalmadi. Bunda bir ihtimal.. :(

Bana da feci kilo yapti. İlaclarla İstahim oyle bir acilmisti ki her aksam yatmadan kitliktan cikmis gibi yiyordum. Tam da ergenlik dönemimde. :( sonuc hala kiloluyum. Balik etliyim. Verip verip alsam da kalici olmuyor ki lise sona kadar (ilaclari kullanmaya başlayana kadar) gercekten cok zayiftim :((

Back