- 14 Eylül 2012
- 10.762
- 12.403
- 298
Bu ne asisi . 5 sene mi suruyor. Bilen biri yazabilir mi:)
Bende net bilmiyorum doktorum dolabi vardi acti gosterdi bak dedi bunlar senin gibi alrjisi olanlar icin cok daralirsan rahatsiz olursan gelceksin vurulcaksin dedi
Lucky, 5 yil boyunca asi yoluyla alerjenleri vucuduna alip bagisikliginin gelismesi saglaniyor. Ilk yil haftada bir oluyosun ikinci yil iki haftada bir. Ben simdi ucuncu yilimdayim 3 haftada bir oluyorum. Alerjen ne kadar fazlaysa basari o kadar dusuyormus ve tekrarlama ihtimali varmis sanirim ustte bir arkads tekrarladi yazmis. Ben simdilik iyiyim. Bitince gorucem bakalim.. benim denemedigim sey kalmadi her turlu olumsuz yoruma ragmen basladim. :)
Bende net bilmiyorum doktorum dolabi vardi acti gosterdi bak dedi bunlar senin gibi alrjisi olanlar icin cok daralirsan rahatsiz olursan gelceksin vurulcaksin dedi
Canim sana dedigi asi mi emin misin? Kortizol iceren agir bir igne olabilir o. Cok daralirsan falan demis. Bir de bir oluyosun 5 yil koruyo demis. Enteresan. Asi oyle bir sey degil..
Asi derken normal asi degil igne agir bir igne 5 yil baska vurulmuyorsun
Xnm bizde once alerjik bronsit olarak basladik fakat yilda 4 kez olunca astim olarak nitelendiriliypr
bahar alerjisi burun akinti ve hapsuruk ile olurken
astim atagi yada bronsot hirilti slk nefes alma ile seyredjyor
yavruniz 6 ayi gecmis kecoboynuzu ozu oneririm
keçiboynuzu pekmezimi...ne kadar vereyım hergunmu...
gecen ay oldu ılk defa ama bırkaç gundur gene kotu olunca aynı şuruptan verdım gene...korkuyorum tekrarlamasından:26: hırıltısı var malesef.
Yok kecoboynuzu ozu sabah aksam birer cay kasogi eczanelwrde satiliyor
hiriltisi varsa bir goster cnm hava verilir en azindan
Kızlar bugün alerji doktoruna gidecem çok kötü durumdayım kulaklarım bile tıkandı gripten beter bişey
Kızlar merhaba.Benim gibi alerji hastalığı olan varmı. Bu hastalıktan kurtulamıyorum. Ailede astım alerji hastalığı olan var. Bendede oldu .Test yaptırdım doktora gittiğimde bundan kurtulamazsın dedi bununla yaşamaya alışmalısın 5 yıllık bir iğnesi varmış ama teyzem vurulmuştu etkisi yok pek. Her dönem gripli gibiyim.Sürekli burnum tıkanıyor ve akıyor sürekli hapşırık.İlaçlar çok etki etmiyor. Sabahları burnum tıkanmış uyanıyorum ve hersabah burnum akıyor açık havaya çıkınca biraz toparlıyorum. Hele rutubetli yerlerde daha kötü oluyorum. Haftasonu babaanneme gittim ev rutubetli kalmak istemiyorum ama gitmeyince laf ediyorlar. Ordan döndüğümde şuan gripten beter bir durumdayım zor nefes alıyorum burnum ve kulaklarım tıkalı ve burnum akıyor sureklide hapşırıyorum ben bu hastalıktan nasıl kurtulucamm benim gibi olup düzelen varmıııı(
Doktora bida sordum asi tedavisini arkadasin gibiymis simdiilac verdi yine 1 ay sora tekrar gidicem asiya baslicaz sanirimLucky, 5 yil boyunca asi yoluyla alerjenleri vucuduna alip bagisikliginin gelismesi saglaniyor. Ilk yil haftada bir oluyosun ikinci yil iki haftada bir. Ben simdi ucuncu yilimdayim 3 haftada bir oluyorum. Alerjen ne kadar fazlaysa basari o kadar dusuyormus ve tekrarlama ihtimali varmis sanirim ustte bir arkads tekrarladi yazmis. Ben simdilik iyiyim. Bitince gorucem bakalim.. benim denemedigim sey kalmadi her turlu olumsuz yoruma ragmen basladim. :)
Ah ben de ben varım diyince "Benim gibi olup da düzelen var mı" kısmına ben varım dediniz sandım. Hemen tüyoları alacaktım. Alerjili insanlar kervanında ben de varım malesef. Ve evet kurtuluş yok. Beyaz tenin cilvesi bendeGüneş, toz(kuruyemiş tozları dahil), polen, sanırım biraz kedi (ama kedim var :)) ve dahak neler neler...Bitki çayları benim için rüya gibi bir şey..
Bana doktorum dedigi asi 1 kere vuruluyosum 5 sene boyunca baska vurulamazsin ama etkisi yokki mahfoluyorum ya zatrn binyem zayif beni cok etkiliyor bu hastalik ozellikle geceleri cok kotu oluyorum gozlerimden yaslar akiyor burda bu alanda cok iyi doktor yok istanbulda arastirip iyi bir doktora gitmek istiyorummAllah hepimizin yardimcisi olsun Benimde ev tozuna baharatli seylere felan var alerjim birde bizim gormedigimiz bazi bocekler varmis onlarada var alerjim
Canim merhaba. Ben su an asi oluyorum. 3. Yilimdayim. 3 haftada bir oluyorum simdi. Cok iyiyim simdilik. Asilar bitince tekrarliyor mu yoksa senin hic mi gecmedi? Ben butun ilaclarimi biraktim da.
Bu ne asisi . 5 sene mi suruyor. Bilen biri yazabilir mi:)
Kızlar bugün alerji doktoruna gidecem çok kötü durumdayım kulaklarım bile tıkandı gripten beter bişey
Doktora bida sordum asi tedavisini arkadasin gibiymis simdiilac verdi yine 1 ay sora tekrar gidicem asiya baslicaz sanirim
öncelikle netimde bir sıkıntı vardı. kaç seferdir giriş yapmama rağmen yazamadımah unutmuşum kedi beni bildiğin ağlatıyor. kedi yaşayan bir eve girdiğimde gözümde resmen şeffaf bişi çıkıyor. gözümün beyaz kısmında. ve o kadar şişiyor ki gözümü kapatamıyorum ve evet alerji tansiyon gibi şeker gibi geçmesi mümkün olmayan, şiddeti azaltılabilen bir hastalık
nerede yaşadığınızı bilmiyorum ama izmir ege üniv hastanesinde özel alerji bölümü var. immünoloji... doktorları çok ilgili...
ben aşılanmadım ama annem aşılandı ve bende durumlar nasılsa onda da aynı. aşılanmasına rağmen yani. ve o yaz/kış devamlı ilaç (hap) kullanıyor. ben sadece geçiş mevsimlerinde göz için patanol burun için nasonex kullanıyorum. hatta sanırım bu hafta başladı o yoğun dönemim. çünkü sabahları hapşurarak uyanıyourm :))
evet annemin 5 sene sürdü. ilk 2 yıl hafta da bir. sonra ki 2 yıl 2 hafta da bir. son 1 yıl ise ayda birdi...
neye alerjin olduğuna bağlı olarak haziran sonuna kadar tam gaz dewam ederhaziran ağustos arasında şiddeti azalır. eylülle beraber biraz daha şiddet kazanır ama ekimle beraber rahatlarsın. yani bnm alerjim bu seyirde ilerliyor.
ALLAH cc yardımcın olsun. ama inan geçmiyo. iyi araştır ve düşün. aşılanmana değecek mi??? birde benim annemin aşılandığı dönemde grip aşısı raporu vardı. ücretsiz grip aşısı oluyordu ki alerjisi olan herkes rapor çıkarabilir diye biliyorum. devlet bu anlamdda bizi koruyor çünkü alerjisi olanların grip/nezle olması sakıncalı... hoş girp aşısı 20 tl bişi ama...
Ben ilaclarimi biraktim. 1 tane astim 2 tane rinit hapi yutuyodum her gun. Hic ihtiyacim yok. Bir de nefes acicilar falan. Hep kilo aldirirdi. Su an hc tikanmiyorum. Ama sen gecmiyo dedin. Doktor da garanti vermiyor. Asi bitince baslayabilir belki yeniden. Yine de 3 yildir hap almiyorum ya deger yani. Baska cozumum kalmadi. Bunda bir ihtimal..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?