• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lanet Olası Alerji Hastalığı ...

Bana da feci kilo yapti. İlaclarla İstahim oyle bir acilmisti ki her aksam yatmadan kitliktan cikmis gibi yiyordum. Tam da ergenlik dönemimde. :( sonuc hala kiloluyum. Balik etliyim. Verip verip alsam da kalici olmuyor ki lise sona kadar (ilaclari kullanmaya başlayana kadar) gercekten cok zayiftim :((

Ben de çok çok zayıf bir çocukluk geçirdim. 6. sınıfa başladığımda 38 kilo idim. Boyum 160 civarıymış. Annem not etmiş hepsini. Lisede 168 boy 55 kilo. Lise biterken 60 olmuştum. Şimdi etli butlu bir kızım ama dediğin gibi ergenlikte başladım ben de çok yoğun ilaç kullanmaya. devamlı yemeklerine dikkat eden çok kolay kilo alan bir tipim.

Bende de var malesef agri kesici kedi köpek kuş polen deterjan toz inek yesil otlar... oldukca fazla seye karsi ve inatla kullanmıyorum ilaclari kilo yaptigi icin çünkü aldiklarimi vereemdim henüz bida üstüne almak istemiyorum. Bende epey arastrmistim gecen sene kedimi evden gondermemk icin geceleri nefesime ve oksuruge en iyi gelen sey pekmezli yeşil çay icmekti cok rahat ettim ama geçici cozum malesef. Simdilik goz damlasi ve burun spreyi ile yetnmeye çalışıyorum. Buarada aşı herkes de etkili değil ve tek birşeye alerjisi olanlarda ise yario diye dusunmedim hic ben böyle duydum:31:

hepınıze gecmıs olsun benim eşimdede var bahar alerjısı polenlere karsı onun sanırım bahar geldımı baslıyo kış gelene kadar devam edıyo cok kotu gozlerı kasınıyo yanıyo şişıyo sureklı hapşuruyo gırıpten daha beter oluyo doktora gıdıyo ılac verıyo ama ılac pek bı faydada etmıyo aslında caresı yokmu bunun hıc

bende de vardı alerjik rinit.
yanlız bende öksürük şeklindeydi. nefes alamaz astımlı gibi öksürürdüm. ne okulda ne başka bir toplumda rahat edemedim çocukluğum boyunca. doktorlar öksürük diye öksürük şurubu balgam söktürücü antibiyotik yazıp geçerlerdi.böbreklerim iflas edecekti nerdeyse saçma sapan ilaçlar yüzünden..
daha sonra eskişehir osmangazı tıp fakültesinde alerji testi yaptılar.tozlara polenlere akarlara karşı alerjim çıktı.
doktor aşı verdi damla şeklinde
4 yıl boyunca hergün kullandım. yalnız pahalıydı ve amerikadan geliyordu. maddi olarak bizi çok sıkıntıya sokmuştu
allaha sükürler olsun ki faydası oldu
öksürüğüm hapşuruklarım gitii
baharda yine ara sıra gözlerim kızarıyor hapşuruyorum ama o yaşadıklarımdan sonra buna şükür diyorum.

Merhaba arkadaşlar benimde oğlumda alerjik bronşit var sürekli antibiyotik kullanıyor ve bu durum beni rahatsız ediyor alerji testi yaptırmak istiyorum ankarada önereceginiz bir yer var mı oğlum 4,5 yaşında birde küçük bebeğim var fazla git gel yapmayacağım bir yer

bendede alerji var yaklaşık dokuz yıldır sürekli ilaç kullanmaktan bıktım artık 4 gündür ilacı kestim aman Allahım heryerim kaşınıyo burnum akıyo sürekli bir hapşırık geçicek diye hep kendimle konuşuyorum ilaçlar kilo yapıyor üstelik uzun sürede yan etkileri var offf ....

Meraba Yektacım
Ben de cogu zaman ooofff bıktım bu alerjiden diyorum
Alerjik rinit dediler bana da, alerji testi de yaptırmadım daha
Artık aerus, allerset tarzı ilaclari da icmiyorum cunku fayda etmiyor
Surekli agzım, burnum, yüzüm, kafam, gözlerim kasınıyor
Hele gözlerim deli gibi kasınıyor ya, burnum da öyle
Bazen cıldıracak gibi oluyorum :14::14:

Alerji testi yaptirip, o asıları olsam mı diyorum :31:

Ya bu aşı tedavisi bir kac yıl sürüyor ya, hamileyken de aşı vurulabiliyor mu?
Ya ben aşıdan biraz korkuyorum acıkcası :9::

Benim köpeklere karşı var. Bunun dışında deride de metallere karşı kaşıntı şeklinde alerjim var.
3 yıldan bu yana sanırım başka şeylere de alerjim oluştu, parfüm kullanamıyorum mesela; biri yanımda sigara içse hemen öksürü burun akıntısı başlıyor ve bir hafta onunla uğraşıyorum. Temizlik malzemelerinin kokuları da aynı şekilde...
Çok ciddi boyutta olmadığından önemsemiyorum ama boyut atlarsa ilaç kullanmak durumunda kalıcam...

Koalina tarafından yazılmıştır:)

Bnmde ev tozu cim polen baharat var ev tozu yuzunden halsiz, burun akintisi genizde kasinti nefes alamama gibi sikintilarim var gebelik dusundugumuz icin ilac alamiorum gecen ay diprospan vuruldum 1 ay rahattim ama doktorum sadece 1 defa kullanmami bunyemin zayif oldugunu soyle evdeyim ve kotuyum :(

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

çocukluğumdan beri sürekli bahar alerjisini çekiyorum maalesef..gözlerde ve başta ağrı sebebiyle gitmiştim göz doktoruna alerji dedi ve ömür boyu çekeceksin dedi.şu an yine başladı gözler kıpkırmızı dolanıyorum evde ve inanılmaz bir kaşıntı var .güneşe çıkamıyorum azdırıyor ..aslında bi göz damlam var onu alıp bir kere damlatsam geçecek ama hamileyim ve dr la randevuma da daha iki hafta var bilmiyorum nasıl geceeck bu süre.

Kızlar merhaba.Benim gibi alerji hastalığı olan varmı. Bu hastalıktan kurtulamıyorum. Ailede astım alerji hastalığı olan var. Bendede oldu .Test yaptırdım doktora gittiğimde bundan kurtulamazsın dedi bununla yaşamaya alışmalısın 5 yıllık bir iğnesi varmış ama teyzem vurulmuştu etkisi yok pek. Her dönem gripli gibiyim.Sürekli burnum tıkanıyor ve akıyor sürekli hapşırık.İlaçlar çok etki etmiyor. Sabahları burnum tıkanmış uyanıyorum ve hersabah burnum akıyor açık havaya çıkınca biraz toparlıyorum. Hele rutubetli yerlerde daha kötü oluyorum. Haftasonu babaanneme gittim ev rutubetli kalmak istemiyorum ama gitmeyince laf ediyorlar. Ordan döndüğümde şuan gripten beter bir durumdayım zor nefes alıyorum burnum ve kulaklarım tıkalı ve burnum akıyor sureklide hapşırıyorum ben bu hastalıktan nasıl kurtulucamm benim gibi olup düzelen varmıııı:((

ametist taşı kullanacaksın canım o sana çok iyi gelir geçmiş olsun

nasıl kullanılıyor cnm o ?

doğal taş yerlerde satılır internetten te araştır resmini eflatun bir renge sahiptir. bende de çok fazla alerji vardı güneşe çıkmamla bir hapşuruk tutardı sonra burun akıntısı başlardı yazın sokağa çıkmak istemezdim ama bu taşı kolye olarak kullandım yıllarca uykuda dışta sürekli boynumda idi bir baktım sokağa çıktığımda 1 defa hapşuruyorum burun akıntım yok ne ilaçlar ne spreyler kullandım fayda etmedi ama bu taş çok iyi geldi. taşı çıkarıp denedim yine güneşte aynı rahatsızlık başladı.

bir arkadaşım vardı eski iş yerinde çocuk mart ayı deyince hapşurmaya başlar artık çok yaşa demekten çalışamazdık neyin var dedim bir gün alerji ya polene karşı dedi benim vardı alerjim bak bu taşı takıyorum dedim inanmadı ya ben sana alım hediye edim dedim yok dedi ben erkeğim nasıl takarım filan dedi boynunda gömlek altında kim görecek dedim neyse eşine bahsetmiş eşi almış onu toprakladılar kullanmaya başladı çocuk o gün sadece 3 defa hapşurdu sonraki günler 1 defa bana geldi bende bir değişiklik yok mu dedi ne bilim dedim hapşurmuyorum artık dedi sağol çok iyi geldi dedi.

o taşı aldığınızda gerçek olmasına dikkat edin. ayrıca eve alıp gelince hemen takmayın. eğer toprağa gömme fırsatınız varsa toprağa gömün bir gün boyunca sonra duru suda akan suda tutun bir süre bu işlemi haftada bir gün uygulayın. başka biri taşa dokunursa onun enerjisi geçer buda sizi etkiler yine aynı işlemi uygulayın. eğer toprağa gömme fırsatınız yoksa. bir bardak musluk suyuna azıcık tuz ile bir gün boyun içinde bekletin taşı yine akan suda durulayın öyle kullanın.

geçmiş olsun tekrar.

( bu taşı alerjisi olan , astımı olan vs herkes kullanabilir, ayrıntısı sadece taşı haftada bir enerjisi almak gerek ayrıca taş tene temas etmeli bileklik olabilir ama küpe ile yüzük yok temas etmiyor ben kullanmıyorum bende bileklik ile kolye ucu var)

doğal taş yerlerde satılır internetten te araştır resmini eflatun bir renge sahiptir. bende de çok fazla alerji vardı güneşe çıkmamla bir hapşuruk tutardı sonra burun akıntısı başlardı yazın sokağa çıkmak istemezdim ama bu taşı kolye olarak kullandım yıllarca uykuda dışta sürekli boynumda idi bir baktım sokağa çıktığımda 1 defa hapşuruyorum burun akıntım yok ne ilaçlar ne spreyler kullandım fayda etmedi ama bu taş çok iyi geldi. taşı çıkarıp denedim yine güneşte aynı rahatsızlık başladı.

bir arkadaşım vardı eski iş yerinde çocuk mart ayı deyince hapşurmaya başlar artık çok yaşa demekten çalışamazdık neyin var dedim bir gün alerji ya polene karşı dedi benim vardı alerjim bak bu taşı takıyorum dedim inanmadı ya ben sana alım hediye edim dedim yok dedi ben erkeğim nasıl takarım filan dedi boynunda gömlek altında kim görecek dedim neyse eşine bahsetmiş eşi almış onu toprakladılar kullanmaya başladı çocuk o gün sadece 3 defa hapşurdu sonraki günler 1 defa bana geldi bende bir değişiklik yok mu dedi ne bilim dedim hapşurmuyorum artık dedi sağol çok iyi geldi dedi.

o taşı aldığınızda gerçek olmasına dikkat edin. ayrıca eve alıp gelince hemen takmayın. eğer toprağa gömme fırsatınız varsa toprağa gömün bir gün boyunca sonra duru suda akan suda tutun bir süre bu işlemi haftada bir gün uygulayın. başka biri taşa dokunursa onun enerjisi geçer buda sizi etkiler yine aynı işlemi uygulayın. eğer toprağa gömme fırsatınız yoksa. bir bardak musluk suyuna azıcık tuz ile bir gün boyun içinde bekletin taşı yine akan suda durulayın öyle kullanın.

geçmiş olsun tekrar.

( bu taşı alerjisi olan , astımı olan vs herkes kullanabilir, ayrıntısı sadece taşı haftada bir enerjisi almak gerek ayrıca taş tene temas etmeli bileklik olabilir ama küpe ile yüzük yok temas etmiyor ben kullanmıyorum bende bileklik ile kolye ucu var)

teşekkür ederim cnm deniyeceğimm

Geçmiş Olsun...
Alerji ve egzamalar, bağışıklık sisteminin aşırı ve anormal reaksiyonları sonucu ortaya çıkan hastalıklardır. Bu nedenle, bağışıklık sisteminin en büyük organı olan bağırsaklar ile alerjiler doğrudan ilişkilidir.

Alerji ve egzaması olan çocuğunuz varsa, mutlaka probiyotik takviyesi almasını sağlayın. Kullandığınız probiyotik takviyesinin Lactobacillus ve Bifidobacterium türü bakteriler içermesine ve bağırsakta çözünen kapsüller olmasına dikkat edin. Eğer midede çözünen kapsül olursa, bakteriler mide asidinde ölürler ve tedavi edici özelliklerini yitirirler. Kaynağını incelemeni tavsiye ederim.
ocukluk Çağı Alerji ve Egzamalarında Probiyotiklerin Rolü
Amerikan Pediatri Akademisi, tüm çocukluk çağı alerji ve egzamalarının tedavisinde, probiyotik takviyesi kullanılmasını önermektedir.

Özellikle Lactobacillus ve Bifidobacterium türü bakteriler alerji ve egzamaların tedavisinde kullanılmaktadır.

Bağırsaklarımız, bağışıklık sistemimizin çok önemli bir organıdır. Genel kanaatin aksine, tek fonksiyonları sindirim ve dışkı üretmek değildir, bağışıklık cevabının oluşmasında ve vücudun hastalıklardan korunmasında çok önemli görevler üstlenirler. Bağışıklık hücrelerinin en önemlileri olan B Lenfositlerinin %80’i ve T Lenfositlerinin %60’ı bağırsaklarımızda barınırlar. Aslında bağırsaklarımız, vücudumuzda bulunan en büyük bağışıklık sistemi organıdır. Geçmişte boş bir boru olduğu düşünülen bağırsaklarımızın, bugün artık “İkinci Beyin” olduğu söylenmektedir. Bağışıklık sistemimizin dengeli ve uyumlu çalışmasını sağlayan en önemli organımız, bağırsaklarımızdır.

Alerji ve egzamalar, bağışıklık sisteminin aşırı ve anormal reaksiyonları sonucu ortaya çıkan hastalıklardır. Bu nedenle, bağışıklık sisteminin en büyük organı olan bağırsaklar ile alerjiler doğrudan ilişkilidir.

Alerji ve egzaması olan çocuğunuz varsa, mutlaka probiyotik takviyesi almasını sağlayın. Kullandığınız probiyotik takviyesinin Lactobacillus ve Bifidobacterium türü bakteriler içermesine ve bağırsakta çözünen kapsüller olmasına dikkat edin. Eğer midede çözünen kapsül olursa, bakteriler mide asidinde ölürler ve tedavi edici özelliklerini yitirirler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kızlar merhaba.Benim gibi alerji hastalığı olan varmı. Bu hastalıktan kurtulamıyorum. Ailede astım alerji hastalığı olan var. Bendede oldu .Test yaptırdım doktora gittiğimde bundan kurtulamazsın dedi bununla yaşamaya alışmalısın 5 yıllık bir iğnesi varmış ama teyzem vurulmuştu etkisi yok pek. Her dönem gripli gibiyim.Sürekli burnum tıkanıyor ve akıyor sürekli hapşırık.İlaçlar çok etki etmiyor. Sabahları burnum tıkanmış uyanıyorum ve hersabah burnum akıyor açık havaya çıkınca biraz toparlıyorum. Hele rutubetli yerlerde daha kötü oluyorum. Haftasonu babaanneme gittim ev rutubetli kalmak istemiyorum ama gitmeyince laf ediyorlar. Ordan döndüğümde şuan gripten beter bir durumdayım zor nefes alıyorum burnum ve kulaklarım tıkalı ve burnum akıyor sureklide hapşırıyorum ben bu hastalıktan nasıl kurtulucamm benim gibi olup düzelen varmıııı:KK43:(

Olmaz mı cnm tek sen değilsin yani bende çok gezdim derdime çağre bulunana kadar. Sonunda Sevin karaları buldum çok şükür normal hayatıma geri döndüm. Ben şu an gayet iyiyim. ama düzenli kontrollerime gidiyorum

Back