• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lamine yaptırmıştım, işte fotografları

harika olmus.
Güle güle kullanin.

Kac günde yapildi ? kac dis ? nekadar tutdu pahali oldugunu biliyorum merak ettim ?

Anladığım kadarıyla arkadaş biraz kötü bir doktora denk gelmiş, o yüzden uyarıyor. ama bazılarımız için yaptırmamak gibi bir seçenek yok sanırım ki ben de onlardan biriyim. üzerinden 6 aydan fazla geçti. her gecen gün sızlaması falan azala azal bugun nerdeyse yok denilecek noktadayım. hatta sanırım yok..
dişlerimin son halini koyayım hatta, eski dişlerimle kıyaslanamayacak haldeler o yüzden iyi ki diyorum hep..
$diş.JPG

Anladığım kadarıyla arkadaş biraz kötü bir doktora denk gelmiş, o yüzden uyarıyor. ama bazılarımız için yaptırmamak gibi bir seçenek yok sanırım ki ben de onlardan biriyim. üzerinden 6 aydan fazla geçti. her gecen gün sızlaması falan azala azal bugun nerdeyse yok denilecek noktadayım. hatta sanırım yok..
dişlerimin son halini koyayım hatta, eski dişlerimle kıyaslanamayacak haldeler o yüzden iyi ki diyorum hep..
Eki Görüntüle 557355

Cok tsk . Ederim ilgin icin benimki saglik problemi yok ustte bi kac dis caprasik geri donusude yokmus . Ama telde istemiyorum o yuzden kararsizim

Cok tsk . Ederim ilgin icin benimki saglik problemi yok ustte bi kac dis caprasik geri donusude yokmus . Ama telde istemiyorum o yuzden kararsizim

Ben de aynı durumdaydım biliyorsundur cok yazdım buraya. eski haliyle gülmekten utanırdım şimdi cok ama cok rahatım.
neye karar verirsen ver mutlaka iyi bir doktora değil çok iyi bir doktora git, parana da sakın acıma. gerekirse biraz daha bekle para biriktirmek için ama alanında uzman kimse ona git. yardımlık bir şeyim olursa lütfen yaz :)

bakın ben zirkonyum yaptırdım üst 6 diş hiçbir sızısı ağrısı sorunu yok. ama hepimizin yaptığı yanlış şu : diş konuşmak ve yemek üzere yaratılmış. biz ise güzel görünsün diye bize hediye edilmiş olan bu organları ( dişte bir organdır tıpkı parmaklar gibi ) kestirip söktürüp yerine yapay şeyler yaptırıyoruz. konuşma fonksiyonundan ve yeme fonksiyonundan ve en önemlisi dişin hissiyatından verip yerine güzel görünen porselenler alıyoruz. hepside 5 gr harcı kalıba fırına koyup insan ağzına yapıştırılan şeyler. zamanla düzelir diyolar ama zamanla düzelmiyor sadece insan alışıyor eskisi kadar rahat konuşmamaya rahat yememeye alışıyor zamanla. aldığımız şey güzel görüntü . verdiğimiz şeyler : binlerce tl , rahat konuşma , ısırma , yeme en önemlisi dişin ömrünü kısaltıyoruz asla yapma dişler 30 40 yıl gitmez dişlerimize çok erken veda edeceğiz.

bu hatayı yapmamış olan hiç kimse bu yola başvurmasın % 50 si bile yerinden duran bir dişi tedavi tamir e decek teknoloji - malzeme ülkemizde fazlasıyla mevcut ama diş teknisyenleri ve firmalar insanların dişlerini porselen yapmak istiyor.

Çok özür dilerek bir yorum yapmak istiyorum.. acıkcası sizinle aynı fikirde değilim çünkü bazı şeyler işlevden daha önemli olabiliyor, insan psikolojisi gibi. başına gelmeyen bilemez. eger dediğiniz seyden yola çıkarsak boron estetiği, gögüs estetiği gibi şeylere de karşı durmamız gerekiyor. çünkü onlar da bir organ ve ortaya çıkma nedenleri belli.. sadece amacı dogrultusunda ilgilenseydik organlarımızla cok da çekilir olmazdı hayat (maddi durum el veriyorsa tabii). yoksa insan kabullenip yaşamaya devam ediyor. Ayrıca sağlık sektöründe çalışan birisi olarak sadece şunu söylemek istiyorum, teknoloji hergeçen gün ilerliyor. ve eminim ileride çok daha güzel çözümler bizi bekleyecek. insanın istediği gibi gülememesi, her güldüğünde utanması ve tabiri caizse gülmeye küsmesi, sağlam dişlerden daha önemli bence.. tabii bu kişisel bir tercih, herkes farklı düşünebilir. ama teknolojiye bu kadar karsı olmamak gerekiyor.
tabii şu söylediğinize de katılıyorum, kendi dişlerimize zarar vermeyen çözümler varsa önce onlar dedenmeli ki burda hep söylüyorum bunu. benim tel gibi bir şansım yoktu maalesef o yüzden son çarem buydu. ve hala iyi ki yaptırmışım diyorum. çok katı olmamak lazım yani. insanların tercihlerini etkileyen çok fazla etken var..

Emel Acar'la En Baştan diye program var,orada bayanların dişlerini Çağdaş bey yapıyor,ve muhteşem görünüyor.Müthiş derece psikolojiyi düzelttiğine inanıyorum.Benim dişlerim çok güzeldi,20lik dişim çıkmaya başladığında alttaki dişlerim iç içe geçtiler sanki.Ama çok da kötü bir görünütüsü yok.Soldaki 20lik dişimi çektirdikten sonra da sol tarafadaki köpek dişim öne geldi.Müthiş derece kötü oldu şimdi.Bende ileride yaptırmayı düşünüyorum.Ama öncelikle tabi diş sağlığı önemli..Güle güle kullanın harika duruyor..Bol bol gülümsemek dileğiyle..

Öncelikler güle güle uzuuuun zamanlar kullanman dileğiyle konuya başlayayım :)
Ben de senin gibi ve buradaki çoğu bayan gibi dişlerimden büyük sıkıntı çekiyorum hatta öyle bir duruma geldim ki hepsini çektirip implant yaptırmayı düşündüm uzun süre...
Ön üst dört dişim köpek dişlerimke kıyaslanınca yamuk yumuk duruyorlar ben de yaptırmayı düşünüyorum, ama özelde mi yoksa üniversite hastanesinde mi karar veremiyorum.
Tedavi süresi ne kadar sürdü öğrenebilir miyim? Umarım ben de kendi öncesi ve sonrası dişlerimi buraya eklerim bir zaman gelir de :)

merhaba littlebiggirl.. tedavi sürecimi uzun uzun anlattım bu forumda, yaklaşık bir hafta sürdü. geçici dişlerim bile düzgündü kimse anlamadı hatta. sağlam dişlerin varsa implant yapmaz sanırım doktorlar, biraz karşılar iyi dişleri öldürmeye çekmeye. bir dişim baya bi hassasiyet yapmıştı ona bile kanal tedavisi yapmadılar dişi öldürmeyelim diye. beklettiler ve gercekten de dedikleri gibi 3 ay sonra düzeldi, şu an cok cok daha iyi.
özelde tedavi biraz pahalı farkındayım ama üniversite hastanaleri ne kadar hızlıdır ya da ne kadar naz çekerler bilmiyorum. o yüzden giden birileri varsa üniversite hastanesine onlara iyice bir danış istersen. kafana bir şey takılırsa ya da yardıma ihtiyacın olursa lütfen yaz :)

çok güzel görünüyor ,güle güle kullan

ayy çok güzel olmuş gerçekten güle güle kullan canım..
bende düşünüyorum ama dişlerimin şeklini beğeniyorum sadece bayzlığını kaybetmiş olmam sorun
beyazlatıp dişime zarar vermek istemiyorum bu yöntem uygun olur mu acaba diye düşüncelerdeyim
hem dahada bi derli toplu duruyo dişlr bu sayede kullanımı nasıl rahat bi şekilde fırçalayabiliyomusun
bu arada 10yıllık bi ömrü olduğunu biliyorum lamine dişlerin bu da çok iyi bişi
ne kadara yaptırdın sen canım

ayy çok güzel olmuş gerçekten güle güle kullan canım..
bende düşünüyorum ama dişlerimin şeklini beğeniyorum sadece bayzlığını kaybetmiş olmam sorun
beyazlatıp dişime zarar vermek istemiyorum bu yöntem uygun olur mu acaba diye düşüncelerdeyim
hem dahada bi derli toplu duruyo dişlr bu sayede kullanımı nasıl rahat bi şekilde fırçalayabiliyomusun
bu arada 10yıllık bi ömrü olduğunu biliyorum lamine dişlerin bu da çok iyi bişi
ne kadara yaptırdın sen canım

çok teşekkür ederim :)
acıkcası senin yerinde olsam yaptırmazdım, buraya da yazdım çok kez bunu. ben çarpıklık var diye yaptırdım. dişlerinin şekli düzgünse bence sadece beyazlatma olayına gir. hem maliyeti de cok daha düşük olur. çünkü lamine dişlerin tanesi 375€, tabii değişiklik gösteriyor bu ama aşağı yukarı 500 TL'yi çıkartman lazım bir diş için.

çok teşekkür ederim :)
acıkcası senin yerinde olsam yaptırmazdım, buraya da yazdım çok kez bunu. ben çarpıklık var diye yaptırdım. dişlerinin şekli düzgünse bence sadece beyazlatma olayına gir. hem maliyeti de cok daha düşük olur. çünkü lamine dişlerin tanesi 375€, tabii değişiklik gösteriyor bu ama aşağı yukarı 500 TL'yi çıkartman lazım bir diş için.

oo fenaymış aksilik dişlerim şekillidir filan ama gözüme kötü görünmeye başladılar malesef çok sağlıklı değiller sanıyorum ki beni lamineden başkası kurtarmaz:50: uyarın için sağol canım fiyatı çok ama belki ayarlayabilirim bişiler bakalım aklım orda kaldı..

Back