• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Laminantta Temizlik Sorunu...

Anuska

Guru
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2007
6.212
77
358
57
Yıllardır her tarafı beyaz lake olan bir evde yaşıyordum. Gönlümce temizleyebiliyordum ve gerçekten yaptığım temizlik görünüyordu. :CüvCüv:
Geçen yaz evdeki kapıları, dolapları, banyoları ve mutfağı laminant yaptırdım. Üstelik çoğu da venge. Şimdi ne sildiğim belli ne de temizlediğim. Her yer iz dolu. Elimde bir bezle yaşıyorum.laelaelaelaelae Sildiğim yerlerde de lekeler aynen kalıyor. Pişmanlığımı anlatmam mümkün değil.:çok üzgünüm:
Bu soruna bir çözüm yolu bilen varsa lütfen paylaşsın benimle.fisfisfis
Şimdiden teşekkürler.

canım benım mobilyalarım venge, el izleri için montaja gelenler sentetik tinerle sılmemı soylemişlersi, sende oyle yap ben yaptım parmak ve el izleri gidiyor, ama az kullan tineri sonrasında da havalandır biraz, kokusu uçuyor..

canım benimde mobilyalarım venge.normal su ve deterjanla temizlenmiyor.sürekli çıkmayan parmak izleriyle uğraşmaktan bende bunalmışken pronto ile tanıştım.şimdi yalnızca onunla siliyorum.normal sulu olanından aldım kovaya bir ölçek koyup onunla silip arkadan kuruluyorum.ama bir dahamı tövbe mobilyada açık renk en iyisiymiş anladım.

Ben çok merak ettim "venge" ne demek? bir renk adı mı, mobilyanın materyalinin adı mı? :uhm:

canım benım mobilyalarım venge, el izleri için montaja gelenler sentetik tinerle sılmemı soylemişlersi, sende oyle yap ben yaptım parmak ve el izleri gidiyor, ama az kullan tineri sonrasında da havalandır biraz, kokusu uçuyor..

Denemeye değer. Koku konusunda haklısın, havalandırmak gerek. Bir de sanırım eldiven giymeliyim.
Teşekkür ederim.:1hug:

canım benimde mobilyalarım venge.normal su ve deterjanla temizlenmiyor.sürekli çıkmayan parmak izleriyle uğraşmaktan bende bunalmışken pronto ile tanıştım.şimdi yalnızca onunla siliyorum.normal sulu olanından aldım kovaya bir ölçek koyup onunla silip arkadan kuruluyorum.ama bir dahamı tövbe mobilyada açık renk en iyisiymiş anladım.

benim de mobilyalarım venge.koltuklarımın bir kısmı deri.ve her ikisi için de prontoyu kullanıyorum.sprey şeklinde olanını.çok da memnunum.hem pronto mobilyalarınızdaki ufak tefek çizikleri bir süre sonra göze çarpmaz hale getiriyor.toz alırken başka bişey sürmüyorum mobilyalarıma. prontodan sonra ıslak elle dokunursanız iz bırakıyor. sıkın ve dairesel hareketlerle kuru bir bezle kurulayın.hem parlaklık da veriyor.

Bir arkadaşım Prontodan sözetmişti yanlış hatırlamıyorsam. Hemen bugün alıp deneyeceğim. Gerçekten, evim temizlenmiş gibi gelmiyor öyle her yer leke içindeyken.
Bu arada Asiyeciğim, sorun yalnızca vengede değil, laminantta. Benim evimde ıhlara ve eflatun mobilya da var. Onlarda da el izleri olduğu gibi kalıyor.
İlginize teşekkür ederim.:1hug:

anuşkacım benimde mobilyalarım venge ve bu parmak izlerinden illalah demiştim , burada öğrendiğim bir uygulamayla kurtuldum , pamuğa bir kaç damla zeytinyağı damlatıp lekelerin üzerine uyguladım ne iz kaldı ne bir şey prontoda çözüm değil :(....
sakın korkma yağın oranını iyi ayarlarsan leke yada benzeri bir sorunda kalmıyor ve artık kolay kolay leke tutmuyor sonrası microfiber toz bezi ilede temizliğini kalıcı yapıyorsun..
kolay gelsin tatlım a.s.

anuşkacım benimde mobilyalarım venge ve bu parmak izlerinden illalah demiştim , burada öğrendiğim bir uygulamayla kurtuldum , pamuğa bir kaç damla zeytinyağı damlatıp lekelerin üzerine uyguladım ne iz kaldı ne bir şey prontoda çözüm değil :(....
sakın korkma yağın oranını iyi ayarlarsan leke yada benzeri bir sorunda kalmıyor ve artık kolay kolay leke tutmuyor sonrası microfiber toz bezi ilede temizliğini kalıcı yapıyorsun..
kolay gelsin tatlım a.s.

Sağol canım benim. Hem pratik hem de hesaplı bir yöntem. Bildiğimiz zeytinyağ ne de olsa. Derhal deneyeceğim; ama bir daha venge mi? Asla...

Anuşka,öncelikle sana, bu konuyu açtığın için teşekkürler ,sonrada yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ediyorum, benzeri leke sorunu'nu bende yaşıyordum.sayenizde çıkmayan lekelerden bende kurtulacağıma.s.

anuşka,süper bir konuya değinmişsin.
kesinlikle koyu renkli mobilyalar daha ağır durduğu için bende almıştım ama açık renkliler çok ama çooook kullanışlı toz bile problem olmuyo onlarda :))
annem de eskiden beyaz mutfak dolabı kullanıyordu.neyle silsek temizleniyordu hemen şimdi yeni mutfağını tek renk kiraz yaptırdı inanılmaz herşey leke yapıyor ve çok şey denedik çıkmıyor su damlası bile leke gibi kalıyo. görünüş olarak güzel ama kimseye tavsiye etmiyorummmmmmmmmmm.

Sayenizde o kadar çok alternatif çözüm buldum ki hepsini tek tek deneyeceğim. Bulaşık makinesi deterjanı da iyi bir fikir.
Önümüzdeki günleri farklı malzemelerle kapı ve dolap silmekle geçireceğim sanırım.
Hepinize teşekkür ederim.

evt arkadaslar pronta kesinlikle ise yario benimde dolaplarim venge hemde altlarii dokunsan parmak izlerin belli oluo ama yaptirdik bikere gorunusu yeter diyelim:)

tekzenden wenge ayakkabılık aldık..biraz da mecburi oldu yoksa ben açık renk istemiştim..
görünüşü çok asil güzel..ama bahsettiğiniz gibi leke ve toz çok belli ediyor..toza razıyım zırt pırt silerim ama leke kısmı sinir..
yazdıklarınızı denemeyi düşünüyorum zaman için leke olursa..
bunları deneyen yada başka fikirleri olan varsa yazarsa sevinirim
teşekkürler

ben parkelerimi yumoşlu su ile siliyorum yani kovanın içine biraz yarım kapak yumoş döküyorum ne toz kalıyo ne leke pırıl prıl oluyo venge mobilyalaımıda aynı şekilde yumoşlu su yatım fısfı şişeye onunla toz alıyorum camlarıda bu şekilde siliyorum mis gibi kokyo ve çabuk tozlanmıyo bunu kkda okumuştum ve uyguladım memnun kaldım ama şu parke meselesi parkeye göre değişiyo sanırım benim annemde neyle silerse silsin leke oluyo ve allak bullak bi hal alıyo ama ben tek seferde yumoşla hallediyorum

Son günlerde yeni bulduğum bir yöntem var arkadaşlar.
Hani şu iz bırakmayan cam bezleri var ya, işte onlarla siliyorum artık vengeleri. Deterjan da kullanmıyorum, pırıl pırıl oluyor.

Back
X