• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Laminant rengi konusunda yardım lütfen.

haha de gec

hayat bana kendini öğretiyor!!
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2010
1.591
193
163
arkadaşlar laminant parkede hangi rengi tavsiye edersiniz?? ben hep venge diye düşünüyordum ama koyu renk tozu çok belli eder kullanışlı olmaz diyorlar. siz ne diyorsunuz acaba açık renkler daha mı iyi??*

koyu renk tozu belli ediyor evet ama açık renkte de üzerine düşen herşey belli oluyor her ikisinin de dezavantajı var...koyu renk toz varken tozu gösteriyor olmayan tozu göstermiyor yani ee toz olunca açık renk de olsa koyu da olsa zaten temizlemeyecek misin...bu durumda canın hangisini istiyosa o rengi tercih et derim...benim parkelerim koyu renk çok asil duruyor...parkelerimi değiştirme zamanı geldiğinde yine koyu renk döşeticem...haftada iki kez silmek yerine üç kez silerim hem evim hijyenik olur hem de o güzelliği yaşamaya değer diyorum karar senin tabi:))

Benimkiler de açık renk, kayın rengi. Uzun süredir kullanıyorum, herhangi bir şikayetim yok. Ama koyu renkler de gayet güzel, eğer kullanacağınız alan dar değilse koyu renk de tercih edilebilir. Toz konusuna gelince, her ikisinde de toz olayı aynı gibi aslında. Ben her gün süpürge yapıyorum mutlaka, bebeğim de olduğu için. Ama koyu renk açık renk farketmiyor, yukarıdaki arkadaşımın da dediği gibi göstermiyor olması tozlu olmadığı anlamına gelmiyor. En iyi yanı duvardan duvara halı gibi tozu dibinde tutmadığı için, yüzeyde olduğu için, temizlenince hijyen tamamen sağlanmış oluyor...

Son düzenleme:
şimdi çok sıradışı renkleri var laminantların koyularda açıklarda çok demode oldu ben yeni döşettim lareks nigra diye bi renk ama görenler çok beğeniyorlar eskitme tarzı 3güde bir siliyorum 1hafta silemedğim zaman oldu banamısın demedi görümcemle aynı zamanda döşettik onunki daha açık renk olmasına rağmen sabahtan akşama kadar hemen tozlanıyor ama onunkini rengide çok hoş.

ben de koyu beğeniyorum. açık renk de kullandım üstüne ne düşşe belli ediyor. ama şu kış aylarında kaloriferden zaten berbat yerler. silmem gerekiyor sık sık

benim parkelerimde koyu renk halılarım da yeni çok toz oluyor hergün siliyorum ama gercekten arkadaslarında dediği gibi koyu renk çok asil duruyor zaten adı üstünde zengin parkeyi diyorlarmış zenginlerin hizmetcsi varya günde 4kere sildiriyorlarmış :))

Bu tercihler kesinlikle kişisel zevk ve kullanımlara bağlı.
Koyu renkler özellikle ceviz vs gerçekten asil renk ,çok zengin gösteriyor ,bu bir gerçek.
Daha önceki evimdede yer seramikleri ahşap görünümlü doğal taşlardı, kapılarda eskitme aynı renkti.Çok özenerek yaptırmıştım ,severek kullandım.
Şimdiki yeni evimdede anahtar teslimi olarak son anda alındığı için tercih şansım olmadı.
Yer koyu ceviz rengi laminant , kapılar koru renk ,mutfak dolabı aynı.
Sabah siliniyor bir kaç saat sonra tekrar duvar kenarları toz .
Evde çalışanımız günlük açık yerleri siliyor.
Artı evi loş gösteriyor,duvar rengim açık olmasına rağmen..Ard ardına oturduğum evler bu şekilde olunca inanın sıkıldım.
Allah nasip eder başka bir ev imkanım olacak olursa (şayet ) kesinlikle yerleri ve ahşap işlerini açık renk olmasını isterim.Hem aydınlık ,ferah olacaktır.

Ayrıca şimdi renklerde oldukça alternatif var.İnternette gezinip renkleri inceleyebilisiniz.

benim yerler ladin
akçaağaça benziyor,ama sütlükahve tonuna daha yakın
bu rengi çok sevmiştim ve mobilyalarım koyu renk olduğu için açık tercih ettim
çok araştırmıştım,açık renk kullananları okumuştum hep
ama bir yerde,laminant seçmeye gittiğinizde ilk beğendinizi alın diye okuyunca
tereddüt etmedim

benim parkelerimde koyu renk haftada iki kere siliyorum yeterli oluyor. ben memnunum koyu renkten eve sıcak bir hava katıyor.

Back
X