- 18 Eylül 2020
- 187
- 276
- 27
-
- Konu Sahibi oznurozlem
Icine girmeden yapilan eylem su an neden sakincali olsun ki?Arkadaşlar merhaba,23 haftalık bebeğimi kalbi durması sebebi ile doğurdum. Doktorum sende 40 gün boyunca normal bir lohusasın dedi 10 gün küçük küçük kanamalarım oldu ve kesildi. Şimdi sorum şu sizlere ilişkiye girmememiz gerektiğini biliyoruz doktorum da 1 ay ilişki olmasın dedi. Yalnız eşim yüzeysel de olsa bir şeyler yaşamak istiyor yakınlık kurdukça bana bende çok istiyorum.. içime girmeden de sonuçta birbirimizi boşaltmamız mümkün.. Ama sakıncalı mıdır dinen bir yasak bar mı bu konuda bilemedim Yaşayan var mı bu süreçte benzer şeyler
Yine de boşalmış olacağım için abdest alamıyorum ya 40 gün boyunca hala 17 gün var önüm de dinen bir sakıncası olur mu bilemedimIcine girmeden yapilan eylem su an neden sakincali olsun ki?
Sanmiyorum.
Bildiğim kadarı ile,abdest alsam dahi 40 gün boyunca ibadet edemiyorum yine de temiz sayılmıyorumKanama kesildikten sonra neden abdest alamayasiniz? 40 gün kuralı abdest alınmadigi icin degil rahimin kendisini toparlamasi icin verilen bir sure.
Neye göre temizlik ben bunu anlamıyorum ki? Dogum yapan kadın pis mi yani? İslam dini mantık dini..cinselligi yasak kılmasinin nedeni rahmin kendini toparlamasindan dolayi diye düsünüyorum benBildiğim kadarı ile,abdest alsam dahi 40 gün boyunca ibadet edemiyorum yine de temiz sayılmıyorum
Nettekilere inanmayın.. 40 gün sürsede kanaman kesilsede ibadet yapılmıyor ilişkide olmaz rahmin toparlanmasi gerek yani ben böyle biliyorum ama gerçeği ne bilmiyorum :)Benim bildiğim kadarıyla da eğer kanama bittiyse abdest alıp ibadetini de yapabilirsin ilişkiye de girebilirsin nette bakmıştım öyle yazıyordu bi kac dini bilgisine güvendiğim kisi de öyle dedi bana
Canim peki neden kalbi durdu acaba benim de bebeğimin kalbi durdu sebebi bulundu mu?Arkadaşlar merhaba,23 haftalık bebeğimi kalbi durması sebebi ile doğurdum. Doktorum sende 40 gün boyunca normal bir lohusasın dedi 10 gün küçük küçük kanamalarım oldu ve kesildi. Şimdi sorum şu sizlere ilişkiye girmememiz gerektiğini biliyoruz doktorum da 1 ay ilişki olmasın dedi. Yalnız eşim yüzeysel de olsa bir şeyler yaşamak istiyor yakınlık kurdukça bana bende çok istiyorum.. içime girmeden de sonuçta birbirimizi boşaltmamız mümkün.. Ama sakıncalı mıdır dinen bir yasak bar mı bu konuda bilemedim Yaşayan var mı bu süreçte benzer şeyler
Ama dini bilgisine güvendiğim kişiler de öyle soyledi.Nettekilere inanmayın.. 40 gün sürsede kanaman kesilsede ibadet yapılmıyor ilişkide olmaz rahmin toparlanmasi gerek yani ben böyle biliyorum ama gerçeği ne bilmiyorum :)
Canım o yanlıi bilgi en uzun süre 40 gün kanaman bitince abdestini alıp ibadetlerini yapıp ilişki yaşabliyorsun ister içine ister yüzeysel çünkü lahusalıpın kanaman bitince bitiyor en uzun süre 40 gün, herkes tarafından yanlış bilinen bir bilgi. Bende süşük yapmıştım ilçenin kadın vaizinden ve bir kaç hıcadan daha bu bilgiyi aldım %100 doğru bilgi yaniBildiğim kadarı ile,abdest alsam dahi 40 gün boyunca ibadet edemiyorum yine de temiz sayılmıyorum
Cok yanlis ogrenmissinizBildiğim kadarı ile,abdest alsam dahi 40 gün boyunca ibadet edemiyorum yine de temiz sayılmıyorum
Hmm bilmiyorum dediğiniz doğru olabilir bunlar çok ince konular . o yüzden öyledir böyledir diyemem çok iyi bilindik hocaların bile ne dediği belli olmuyor bazen. Ehli sünnet biri ise sordugunuz kişi doğrudur ozaman :)Ama dini bilgisine güvendiğim kişiler de öyle soyledi.
Yok canım kanama kesildigine emin olduğunda, yani kahve akıntı dahi gormediginde, artık temiz sayılır ibadet edebilir ilişkiye girebilirsin.Bildiğim kadarı ile,abdest alsam dahi 40 gün boyunca ibadet edemiyorum yine de temiz sayılmıyorum
Tebrik ederim fıkhı bilen bir zata rastlamak ne ala(Nifâs), lohusa demektir. Elleri, ayakları, başı belli olan düşükte gelen kan da nifâstır. Nifâs zamânının azı yoktur. Kan kesildiği zamân, gusledip namâza başlar. Fakat, âdeti kadar gün geçmeden, cimâ’ edemez. En çok zamânı kırk gündür. Kırk gün tamâm olunca, kan kesilmese de, gusl edip, namâza başlar. Kırk günden sonra gelen kan, istihâza olur.
Yasak degildir umarım bunu paylaşmak