-
- Konu Sahibi oznurozlem
Doktorunuz Bir ay ilişki olmasın dediyse bir ayın sonunda eğer kanamanız devam etmiyorsa ilişkiye girebilirsiniz.. Dinen 40 gün sayısı maksimum 40 gün şeklinde bir sayıdır yani 40 günden fazla kanamanız devam ederse ibadetlerinize devam edeceksiniz şeklinde birşey. Dinimizce 40 günden fazla lohusa olamıyoruz. Benim bildiğim bu.. aslında net biliyorum ama yine de benim fikrim demek istiyorum belki yanlıştır.Arkadaşlar merhaba,23 haftalık bebeğimi kalbi durması sebebi ile doğurdum. Doktorum sende 40 gün boyunca normal bir lohusasın dedi 10 gün küçük küçük kanamalarım oldu ve kesildi. Şimdi sorum şu sizlere ilişkiye girmememiz gerektiğini biliyoruz doktorum da 1 ay ilişki olmasın dedi. Yalnız eşim yüzeysel de olsa bir şeyler yaşamak istiyor yakınlık kurdukça bana bende çok istiyorum.. içime girmeden de sonuçta birbirimizi boşaltmamız mümkün.. Ama sakıncalı mıdır dinen bir yasak bar mı bu konuda bilemedim Yaşayan var mı bu süreçte benzer şeyler
Cünüplükle cenabetlik ayrı şeyler. 1 ay birliktelik olmasın denildi ise olmayın. 1 ay içinde veya sonunda hala kanama devam ediyorsa Münasebetsiz boşalmak dinen sakınca oluşturmaz. Gusül alabilirsiniz. Çünkü cünüplük için değil cenabetlik için gusül alacaksınız. Lohusalık bitince ona da ayrı gusül yapacaksınız.Yine de boşalmış olacağım için abdest alamıyorum ya 40 gün boyunca hala 17 gün var önüm de dinen bir sakıncası olur mu bilemedim
Internetten güvenilir bir siteden alıntı yaptım sadeceTebrik ederim fıkhı bilen bir zata rastlamak ne ala
Doktor 1 ay ilişkiye girmeyin dediyse girmeyin ama abdest alabilirsiniz.Yine de boşalmış olacağım için abdest alamıyorum ya 40 gün boyunca hala 17 gün var önüm de dinen bir sakıncası olur mu bilemedim
Yüzeysel bir sey yasamanızın size zarar verme ihtimali namümkündür, fakat yanöıs anlamazsanız bebeğiniz ölmüs, nasıl kanalize olabiliyorsunuz cinselliğe.. cok sasırdım ben ectopic ikiz gebelik yasadım ic kanama gecirdim eve döndügümde belki 2 ay belki bir nebze daha fazla kaçındım aklıma gelmedi üzüntümden, asla yargılamıyorum ama ne bu aceleArkadaşlar merhaba,23 haftalık bebeğimi kalbi durması sebebi ile doğurdum. Doktorum sende 40 gün boyunca normal bir lohusasın dedi 10 gün küçük küçük kanamalarım oldu ve kesildi. Şimdi sorum şu sizlere ilişkiye girmememiz gerektiğini biliyoruz doktorum da 1 ay ilişki olmasın dedi. Yalnız eşim yüzeysel de olsa bir şeyler yaşamak istiyor yakınlık kurdukça bana bende çok istiyorum.. içime girmeden de sonuçta birbirimizi boşaltmamız mümkün.. Ama sakıncalı mıdır dinen bir yasak bar mı bu konuda bilemedim Yaşayan var mı bu süreçte benzer şeyler
Yüzeysel bir sey yasamanızın size zarar verme ihtimali namümkündür, fakat yanöıs anlamazsanız bebeğiniz ölmüs, nasıl kanalize olabiliyorsunuz cinselliğe.. cok sasırdım ben ectopic ikiz gebelik yasadım ic kanama gecirdim eve döndügümde belki 2 ay belki bir nebze daha fazla kaçındım aklıma gelmedi üzüntümden, asla yargılamıyorum ama ne bu acele
Canım patolaji sonuçları çıktı,bebekte bir sorun görülmedi.. Genetik testime bakılacakCanim peki neden kalbi durdu acaba benim de bebeğimin kalbi durdu sebebi bulundu mu?
Herkesin cinselliğe bakış açısı farklıdır. Tabi ki üzüldüm hala üzülüyorum bugün doktora gittik genel muayanem vardı geldiğimizde eşimle oturup ağladık.. Şuan acımı eşimin ilgisi şefkatiyle yatıştırıyorum. Onun beni arzuluyor olması beni tabii çok mutlu ediyor ve bende karşılık vermek istiyorum ama aklıma takılan şeyler vardı burada yazdım.. Ne geliyorsa allahtan güçlü olmalıyım ki tekrar anne olacak psikolojiye sahio olmalıyım yakın zamanda.. Dünyanın sonu değil inşallah bir daha böyle bir şey yaşamam tekrar hamile kalmak anne olmak istiyorum.. Rabbim isteyen herkese nasip etsin sizede geçmiş olsun bir daha böyle bir şey yaşamazsınız inşallahYüzeysel bir sey yasamanızın size zarar verme ihtimali namümkündür, fakat yanöıs anlamazsanız bebeğiniz ölmüs, nasıl kanalize olabiliyorsunuz cinselliğe.. cok sasırdım ben ectopic ikiz gebelik yasadım ic kanama gecirdim eve döndügümde belki 2 ay belki bir nebze daha fazla kaçındım aklıma gelmedi üzüntümden, asla yargılamıyorum ama ne bu acele
Yani tabiki öyle ama 40 ı cıkmak diye bi tabir var ya rahmin dinlenmesi acısından sanki daha iyi olurHerkesin cinselliğe bakış açısı farklıdır. Tabi ki üzüldüm hala üzülüyorum bugün doktora gittik genel muayanem vardı geldiğimizde eşimle oturup ağladık.. Şuan acımı eşimin ilgisi şefkatiyle yatıştırıyorum. Onun beni arzuluyor olması beni tabii çok mutlu ediyor ve bende karşılık vermek istiyorum ama aklıma takılan şeyler vardı burada yazdım.. Ne geliyorsa allahtan güçlü olmalıyım ki tekrar anne olacak psikolojiye sahio olmalıyım yakın zamanda.. Dünyanın sonu değil inşallah bir daha böyle bir şey yaşamam tekrar hamile kalmak anne olmak istiyorum.. Rabbim isteyen herkese nasip etsin sizede geçmiş olsun bir daha böyle bir şey yaşamazsınız inşallah
Cinsellik fizyolojik bir ihtiyactir ve esleri birbirine baglar. Herhangi fiziksel bir rahatsizligi olmadigi halde bana 2 ay yanasmayan adami ben bosarim mesela. Seven insan o kadar ayri kalamaz bana gore (hastalik durumunu haric tutuyorum tekrar)Yüzeysel bir sey yasamanızın size zarar verme ihtimali namümkündür, fakat yanöıs anlamazsanız bebeğiniz ölmüs, nasıl kanalize olabiliyorsunuz cinselliğe.. cok sasırdım ben ectopic ikiz gebelik yasadım ic kanama gecirdim eve döndügümde belki 2 ay belki bir nebze daha fazla kaçındım aklıma gelmedi üzüntümden, asla yargılamıyorum ama ne bu acele
Konunun dini boyutuyla ilgili bilgim yok ama dediğiniz gibiyse, zaten temiz sayılmıyorsaniz abdest almanıza da gerek yok ki? Yani zaten abdestsiz sayıldığınız bir dönemse bu, boşalmaniz sizi ekstra abdestsiz yapmaz ki ben mi yanlış anladım? Onun dışında bölge eğer halen açıksa mikrop kapma durumu olur mu bilmiyorum doktorunuz tavsiye etmediyse eşinizi tatmin edecek farklı yollar deneyin bence ne olur ne olmazBildiğim kadarı ile,abdest alsam dahi 40 gün boyunca ibadet edemiyorum yine de temiz sayılmıyorum
Aaa gercekten cinsellik fizyolojik bir ihtiyac mı inanın hic bilmiyordum siz o halde size 2 ay yanasmayacak adamı bosamaya devam edin allah verede esiniz öyle bisey yapmasın fakat biz burada daha dramatik bisey konusuyordum siz anlamamıssınız ben size anlatayım bebek karında ölüyor ve bu hali ile ölü bebek doğumu progesteron hormonu aniden düsüyor hormonların etkisiyle de cinsellik planında olmuyor , olamıyor anne ile bebeği birbirine yakınlastıran oksitosin hormonu ise salgılanmaya devam ediyor... üstelik ortada bir doğum dinlenmesi gereken bir rahim, ve de üzüntü verici bir durum olusuyor. Ama siz sey yaparsanuz doğumdan hemen sonra yapınCinsellik fizyolojik bir ihtiyactir ve esleri birbirine baglar. Herhangi fiziksel bir rahatsizligi olmadigi halde bana 2 ay yanasmayan adami ben bosarim mesela. Seven insan o kadar ayri kalamaz bana gore (hastalik durumunu haric tutuyorum tekrar)
Herkes travmatik olaylar yasiyor, bir tek siz mi yasadiniz saniyorsunuz? Bakin konu sahibi de yasamiz ve esiyle yakinlasmak istiyor ki soruyor burda. Siz onu nasil aklina geldi diye elestiriyorsunuz, halbuki saglikli olan akla gelmesi zaten diyorum ben de. İnsanin dogmamis bebegi ve hatta hayatta olan aile bireyleri vefat ediyor ama uremeye devam ediyorlar diyorum. Neden? Cunku hayat devam ediyor.Aaa gercekten cinsellik fizyolojik bir ihtiyac mı inanın hic bilmiyordum siz o halde size 2 ay yanasmayacak adamı bosamaya devam edin allah verede esiniz öyle bisey yapmasın fakat biz burada daha dramatik bisey konusuyordum siz anlamamıssınız ben size anlatayım bebek karında ölüyor ve bu hali ile ölü bebek doğumu progesteron hormonu aniden düsüyor hormonların etkisiyle de cinsellik planında olmuyor , olamıyor anne ile bebeği birbirine yakınlastıran oksitosin hormonu ise salgılanmaya devam ediyor... üstelik ortada bir doğum dinlenmesi gereken bir rahim, ve de üzüntü verici bir durum olusuyor. Ama siz sey yaparsanuz doğumdan hemen sonra yapınbize baglamaz buradaki durum farklı
Emzirmek zaten doğal yollarla libidoyu uzun süre düsük seviyelerde tutuyor onu unuttunuz heraldeHerkes travmatik olaylar yasiyor, bir tek siz mi yasadiniz saniyorsunuz? Bakin konu sahibi de yasamiz ve esiyle yakinlasmak istiyor ki soruyor burda. Siz onu nasil aklina geldi diye elestiriyorsunuz, halbuki saglikli olan akla gelmesi zaten diyorum ben de. İnsanin dogmamis bebegi ve hatta hayatta olan aile bireyleri vefat ediyor ama uremeye devam ediyorlar diyorum. Neden? Cunku hayat devam ediyor.
Hormonlara gelirsek, progesteron hormonu hamilelikle yukselip sonrasinda kayip vs durumlarinda yavasca dususe geciyir ve hamile kalmadan onceki seviyelere iniyor. Eksi degerlere dusmedigi icin ve ayni zamanda ostrojen hormonunuz da calistigi icin seks dusunebiliyorsunuz.
Oksitosin hormonu da cinsellige engel degil, aksine baglanmayi ve daha keyifli orgazm yasamayi saglar. ustelik hamilelik surecinde salgilanmaya baslasa da asil gorevi bir memelinin dogumunu ve emzirmesini kolaylastirmak yani seksten uzaklastirmak degil.
Rahim dinlenmesi evet normal hamilelik sureci yasandiysa gerekli. Burada kastettigim elbette rahmin buyuyerek bebegi muhafaza edecek hale gelmesi. Dinlenirken tekrar eski haline gelmesini bekliyoruz yoksa amac penisten uzak tutmak degil.
Siz sevismeyiverin ama sevismek isteyene de “aaaa nerden aklina seks geldi?” Gibi yargilayici cumleler kurmayin bi zahmet, alttan alta elestirmeyin yani
Bir de googledan hızlı baktınız diye anlamamıssınız oksitosin kadın ve erkek arasında salgılandıgı gibi bebek doğumunda salgılanan anne ile bebek arasındaki duygudan ötürüdürHerkes travmatik olaylar yasiyor, bir tek siz mi yasadiniz saniyorsunuz? Bakin konu sahibi de yasamiz ve esiyle yakinlasmak istiyor ki soruyor burda. Siz onu nasil aklina geldi diye elestiriyorsunuz, halbuki saglikli olan akla gelmesi zaten diyorum ben de. İnsanin dogmamis bebegi ve hatta hayatta olan aile bireyleri vefat ediyor ama uremeye devam ediyorlar diyorum. Neden? Cunku hayat devam ediyor.
Hormonlara gelirsek, progesteron hormonu hamilelikle yukselip sonrasinda kayip vs durumlarinda yavasca dususe geciyir ve hamile kalmadan onceki seviyelere iniyor. Eksi degerlere dusmedigi icin ve ayni zamanda ostrojen hormonunuz da calistigi icin seks dusunebiliyorsunuz.
Oksitosin hormonu da cinsellige engel degil, aksine baglanmayi ve daha keyifli orgazm yasamayi saglar. ustelik hamilelik surecinde salgilanmaya baslasa da asil gorevi bir memelinin dogumunu ve emzirmesini kolaylastirmak yani seksten uzaklastirmak degil.
Rahim dinlenmesi evet normal hamilelik sureci yasandiysa gerekli. Burada kastettigim elbette rahmin buyuyerek bebegi muhafaza edecek hale gelmesi. Dinlenirken tekrar eski haline gelmesini bekliyoruz yoksa amac penisten uzak tutmak degil.
Siz sevismeyiverin ama sevismek isteyene de “aaaa nerden aklina seks geldi?” Gibi yargilayici cumleler kurmayin bi zahmet, alttan alta elestirmeyin yani
Emzirmek zaten doğal yollarla libidoyu uzun süre düsük seviyelerde tutuyor onu unuttunuz heraldeevet aynen böyle söyledim rahmin dinlenmesi ve bi yas süreci geçirmek varken evlat bu ya daha ötesi var mı? İnsanun aklına nasıl cinsellik gelir anlamıyorum anlamayacağım da .. zira siz evladınız ölse 17 gün sonra sex yapabiliyorsanız alkıslarım daha da ötesinw söylenecek cümle yok
Yani bence ruhsal sorunlariniz var gibi. Burada insallah evladinizi kaybetmezsiniz diye dua/temennide bulunacaginiza demek ki siz evladinizi kaybetseniz seviseceksiniz falan yaziyorsunuz. Allah korusun, kimse evladini kaybetmesin de isteyen sevisir, istemeyen sevismez. Bu isin bekciligine niye soyundunuz onu anlamadim? Pek kk tarzina uygun cumleler degil. Ne yasadiniz bilmiyorum, tek kayip yasayan da siz degilsiniz onu soyluyorum ama israrla tek aci yasamis sizmissiniz gibi davraniyorsunuz.Bir de googledan hızlı baktınız diye anlamamıssınız oksitosin kadın ve erkek arasında salgılandıgı gibi bebek doğumunda salgılanan anne ile bebek arasındaki duygudan ötürüdüryani sizin sandıgınız sex oksitosini değil o sevgiler
Benim libidom düsmeye yer aramıyor, hatta bu konuda sorunm mevcutta yok! sadece cok net sekilde evladını 17 gün önce kaybetmis kadının buralara düsüp, sex yapayım mı demesini anlamıyorum, bayağı buluyorum. Emzirmenin libido düsürmesine ilk kez duyuyorsanız bu sizin az okumanızdandır, doktorların dahi yazıları postları var gecici bir dönem vs diye ..Yani bence ruhsal sorunlariniz var gibi. Burada insallah evladinizi kaybetmezsiniz diye dua/temennide bulunacaginiza demek ki siz evladinizi kaybetseniz seviseceksiniz falan yaziyorsunuz. Allah korusun, kimse evladini kaybetmesin de isteyen sevisir, istemeyen sevismez. Bu isin bekciligine niye soyundunuz onu anlamadim? Pek kk tarzina uygun cumleler degil. Ne yasadiniz bilmiyorum, tek kayip yasayan da siz degilsiniz onu soyluyorum ama israrla tek aci yasamis sizmissiniz gibi davraniyorsunuz.
Emzirirken libidonun dustugunu ilk kez sizden duyuyorum, sizin libido zaten dusmeye yer ariyor gibi gorunuyor zaten.
Oksitosin hormonunu googlelamama gerek yok, ne oldugunu biliyorum zaten de siz tam olarak okudugunuzu anliyor musunuz ondan emin diilim. Ozetle bag kurar diyorum, cocukla o bagi kurdunuz koca aklimiza gelmesin degil yani olay. neyse siz insanlari kafaniza gore yermeye devam edin ama daha once karsilastiginiz, ezmeye calistiginiz tiplerden olmadigimi bilin. Polemik yasak bu arada, o yuzden bu da son mesajim size
Oksitosin ağladı şu anBir de googledan hızlı baktınız diye anlamamıssınız oksitosin kadın ve erkek arasında salgılandıgı gibi bebek doğumunda salgılanan anne ile bebek arasındaki duygudan ötürüdüryani sizin sandıgınız sex oksitosini değil o sevgiler
Ne güzelOksitosin ağladı şu an