• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lahmacunun yanına ne yapılır? Tavsiyeler

Semiramisz

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2017
37
12
88
Kalabalık misafirim gelecek lahmacun yapacağım. Yanına neler gider. Fikirlerinizi bekliyorum. Lahmacunun yanına ne gider?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben genelde çorba yaparım. Mercimek çorbası. Bol yeşillik. Tere, nane, roka, maydanoz. Limon malum şart. Ayran ya da cacık. Hatta soğuk buğday aşı da olur ama ayran en iyisi bence. Mümkünse ortaya sarma ya da dolma. Olmasa da olur. Çeşitli turşular. Dilimlenmiş turp.

Ben genelde çorba yaparım. Mercimek çorbası. Bol yeşillik. Tere, nane, roka, maydanoz. Limon malum şart. Ayran ya da cacık. Hatta soğuk buğday aşı da olur ama ayran en iyisi bence. Mümkünse ortaya sarma ya da dolma. Olmasa da olur. Çeşitli turşular. Dilimlenmiş turp.
Sarma dolma olur değil mi ya. Benim de aklıma geldi de çok kuru kuru olur diye vazgectm

Sarma dolma olur değil mi ya. Benim de aklıma geldi de çok kuru kuru olur diye vazgectm
Olur neden olmasın? Dolma ekşili olursa hele mis gibi olur. Yani lahmacun başlı başına bir yemek zaten, eşlikçisi ancak çorba yeşillik dolma sarma ayran olur. Bir de içli köfte.

Bence mercimek çorbası, ortaya çiğ köfte (hazır alabilirsiniz), soğanlı maydonozlu sumaklı salata, yeşil salata ve limon (belki ortaya domates dilimlenebilir), bir de yoğurtlu bir meze yeterli olur. Ben olsam yoğurtlu köz patlıcan koyardım, konserve patlıcanla pratik olur. Ayran ya da şalgamla süper olur.

Back